IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
    Министерство на финансите помпа ценови скок на пазара на имоти

Промени в Закона за ДДС ще направят жилищата още по-недостъпни за обикновените хора

https://www.segabg.com/category-obse...azara-na-imoti

Ето как този апартамент рязко ще поскъпне.

Например цената на жилището, закупено от строителния предприемач, е 100 единици плюс още 20 заради ДДС. Ако собственикът впоследствие реши да го продаде за 150 единици, това жилище вече ще струва на новия купувач 180 единици заради начисления 20% налог. И тъй като продавачът няма право да си възстанови платените на строителя 20 единици ДДС, много вероятно е той да надуе още повече цената - примерно да продаде жилището за 170 единици, вместо за 150. От което имотът за крайния клиент сериозно ще се оскъпи и ще надхвърли 200 единици, след начисления ДДС.
    да се стягат поклонниците на професора краси и бъртрам
    към наема освен инфлацията и очакванията за превавалутиране
    ще се добави и едно 20%

както спомена лева,
    таз година 12е на квадрат
    догодина 15
    препоръка е

Коментар

• Това е знак, че пазарът на имоти, особено в София, е надценен, признават дори и брокерите. Според тях трябва да се вземат по-сериозни мерки за охлаждане на пазара.

Тва е от долната статия.....

Коментар

• Министерство на финансите помпа ценови скок на пазара на имоти

Промени в Закона за ДДС ще направят жилищата още по-недостъпни за обикновените хора

https://www.segabg.com/category-obse...azara-na-imoti

Ето как този апартамент рязко ще поскъпне.

Например цената на жилището, закупено от строителния предприемач, е 100 единици плюс още 20 заради ДДС. Ако собственикът впоследствие реши да го продаде за 150 единици, това жилище вече ще струва на новия купувач 180 единици заради начисления 20% налог. И тъй като продавачът няма право да си възстанови платените на строителя 20 единици ДДС, много вероятно е той да надуе още повече цената - примерно да продаде жилището за 170 единици, вместо за 150. От което имотът за крайния клиент сериозно ще се оскъпи и ще надхвърли 200 единици, след начисления ДДС.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
          Те банкерите балъци бре .Вместо да напазаруват апартаменти и да ги пуснат под наем,дават "евтини" кредити на "бизнесмените" да се гушат на техен гръб.
          Дълговите "бизнесмени" ако си напрегнат празните глави може и да им светне

Коментар

Викаш догодина по Коледа ще подминем цените в Манхатън.
            Аз ги не знам цените в Манхатън, ама някои жилища, като например в Милениума зад НДК като нищо ще минат 15 евра на метър.
            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Пусти банкери не дават.
              Дали са достатъчно:

Бългapcĸитe дoмaĸинcтвa дължaт вeчe нaд 45 милиapдa лeвa пoд фopмaтa нa ĸpeдити

B ĸpaя нa нoeмвpи 2024 г. ĸpeдититe зa нeпpaвитeлcтвeния ceĸтop ca 102.088 млpд. лв. (51.2% oт БBΠ) пpи 100.515 млpд. лв. ĸъм oĸтoмвpи 2024 г. (50.4% oт БBΠ).

От тия 102 млрд, ако сложим лихви и такси средно 4%, това прави грубо 4 млрд приход за банките.
              Да кажем, че печалбата е 50%, това прави 2 млрд на год, от гърбината на Ганчо.

П.с за какво ти е да правиш фабрики за коли (например) да организираш хиляди хора, да се бориш с конкуренцията от Китай, като можеш да направиш баМка, да създаваш "пари" (виртуални) от въздуха и да ги раздаваш?

https://money.bg/credits/balgarskite...a-krediti.html
              Last edited by better; 27.12.2024, 12:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Немаме тея паре, как що? Накупихме по 9 за последните 2 петилетки. Ти имаш от конете, но пак не купуваш. Аз бих диверсифицирал. Продавам 2 коня и купувам. Два коня държа и след пет години продавам апарта. За по-малък период с имот не си заслужава разходите. А и с ДДС при продажба на ново, още не съм проучил закона както трябва хич не си заслужава.
                Ипотекирам го и с парата и половин кон бия още един. И двата под наем.
                Не купувам, защото имам за живеене.
                За инвестиция пък е абсурд - при 5000 евра и наем 7-8 евра на кв, ще се избива след има няма 60 год.

Коментар

Кое му е евтиното бре.Едностаен за тотален ремонт 250 000 лв.
                  Визирам конкретен случаи, знам, че има и други такива.

В блока ми се продаде двустаен панелен апартамент 65 кв.м., на първи етаж, до метро за под 100 000 евро преди 1 г. А вървят по 130 000 евро поне.

Апартаментът имаше подобреня, обаче вътре живееше уникален мърляч и смърдел, не си беше мил прозорците 15 г. Но за да го продаде малко поразчисти вътре и ги изми с един приятел.

Новите хора си го оправиха и стана хубав.

Коментар

Щом тва е 5 евра, аз с моите централни локации и перфектни общи части и сгради съм на 8 и 12 евра съответно....на метър. . Не се шегувам, догодина по Коледа ще ви пиша 10 и 19 преди ЕЗ баш. Но средната в София ще е около 2700 - 2900.
                    5 евра са, но си стоят от доста време, така че, ти можеш да си искаш и 20 евра, никой не ти пречи.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Добре де, защо не купиш още един тогава?
                      Честно, не мога да ви разбера, казвате, че качват пък не купувате. Защо?
                      Пусти банкери не дават.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Честито Рождество Христово.

Прав си за приоритетите.

Да не очаквате бебенце?

Нещата с имотите са много относителни. Който следи обявите е наясно. Има хора, които не разбират и ги мързи да си почистят и да си стегнат апартамента. И го пускат евтин за продажба. Виждал съм сходни апартаменти да се продават за 68 000 евро с ремонт и 40 000 евро без ремонт. А разликата не е малка. Виждал съм двустаен и тристаен апартамент в един и същи блок да се продават за сходни пари, двустайния с ремонт, тристайния без ремонт. Все още се намират евтини обяви в масовите квартали в София, ако човек следи и разбира.

Поздрави
                        Кое му е евтиното бре.Едностаен за тотален ремонт 250 000 лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Ако ще купува сега,сметнато с разходите,може и никога да не излезе на печалба.
                          Но важното е да сме в играта,да има балъци като радка който да кихат на банката на всяко 30-то число и да си мислят,че са някакви "бизнесмени"
                          Те банкерите балъци бре .Вместо да напазаруват апартаменти и да ги пуснат под наем,дават "евтини" кредити на "бизнесмените" да се гушат на техен гръб.

Коментар

• Първоначално изпратено от diskmanv Разгледай мнение
                            Честито Рождество на всики празнуващи. Желая добра почивка на всички и много успехи.

Морски, кога ще завърши ремонта, какво е качеството на изпълнение? Аз лично не бих прибързвал с големи бъдещи планове за покупки на клиники и т.н. Професионалистите винаги ще имат пари, но дали ще имат семейство и време за него, никой не им е обещал.

Берти, стратегията работи, но човек не трябва да забравя и да живее и да обръща внимание на важните неща... Всяко нещо търпи пауза и рисюм. Иначе съм харесал един гараж за 28евра в момента и говорих с един неадекватен брокер-брокерка.

Мави, поздрави )
                            Честито Рождество Христово.

Прав си за приоритетите.

Да не очаквате бебенце?

Нещата с имотите са много относителни. Който следи обявите е наясно. Има хора, които не разбират и ги мързи да си почистят и да си стегнат апартамента. И го пускат евтин за продажба. Виждал съм сходни апартаменти да се продават за 68 000 евро с ремонт и 40 000 евро без ремонт. А разликата не е малка. Виждал съм двустаен и тристаен апартамент в един и същи блок да се продават за сходни пари, двустайния с ремонт, тристайния без ремонт. Все още се намират евтини обяви в масовите квартали в София, ако човек следи и разбира.

Поздрави

Коментар

Щом тва е 5 евра, аз с моите централни локации и перфектни общи части и сгради съм на 8 и 12 евра съответно....на метър. . Не се шегувам, догодина по Коледа ще ви пиша 10 и 19 преди ЕЗ баш. Но средната в София ще е около 2700 - 2900.
                              Викаш догодина по Коледа ще подминем цените в Манхатън.

Коментар

И след 60 години си на печалба.
                                Ако ще купува сега,сметнато с разходите,може и никога да не излезе на печалба.
                                Но важното е да сме в играта,да има балъци като радка който да кихат на банката на всяко 30-то число и да си мислят,че са някакви "бизнесмени"
                                Last edited by danetha; 27.12.2024, 09:56.

Коментар

Working...
                                X