Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнениеИпотеката ще са плаща поравно, само аз набивам 50к лева повече за първоначалното самоучастие, но тя ще се занимава с изграждане на проект за жилището и търсене на майстори, защото я бива в това. Пак ви казвам, не ме мислете в личен план.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнениеИпотеката ще са плаща поравно, само аз набивам 50к лева повече за първоначалното самоучастие, но тя ще се занимава с изграждане на проект за жилището и търсене на майстори, защото я бива в това. Пак ви казвам, не ме мислете в личен план.
Освен това ти сподели, че всичко сделката е за 300к. Как така хем самоучастие, хем и 350к кредит? Да не би да си ипотекирал и някой друг, твой имот?
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение
Жената е бременна в 6 месец и ако до Септември може да лети, а аз чак Август ще мога да изляза в отпуск. Проблем не виждам аз- мъжът е за да работи.
ПС: Ако пожелаеш ще ти споделя едно видео за една подобна история на твоята, която не приключва добре. Не казвам, че натам си тръгнал и на никого не го пожелавам, но е хубаво да знае човек какво се случва по света и какво може да очаква.
Last edited by Kaizen9; 24.07.2024, 15:28.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Парите в обращение са само 30 милиарда лева, докато паричният агрегат М3 е цели 160 милиарда лева. Това при резерв на БНБ в размер на 68 милиарда лева.
Разликата е какво? Главно кредити, раздадени на такива като теб.
Следователно цените вървят нагоре не заради парите в бурканите, а заради кредитирането на зъболекари и ИТ-та, угаждащи на жените си, на които банките наливат виртуални пари без много да гледат. Тези 350к които ти ще получиш буквално се създават в момента, в който ти преведат парите по ипотеката и действат строго проинфлационно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Поне да имаха равни доходи и да плащаха ипотеката поравно. А сега той ще плаща като поп надценен имот + лихви, тя ще си развява оная работа и ще си харчи 3-те К. Сигурно имат и не дотам евтина кола и куп други разходи, които пак той поема. Така 10-те хилки се изпаряват без да е дръпнал грам финансово. Накрая не дай боже разводче и освен половината апарт (който ще трябва да продадат, за да разделят парите и който не е ясно каква пазарна стойност ще има и дали изобщо ще е продаваем), ще трябва и издръжка да плаща...А ако има и дете, става страшно за него, поне във финансово отношение.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kaizen9 Разгледай мнение
Това виждам като най-слабото звено в цялата ти "схема". Ти бачкаш като луд, за да създадеш дом и семейство, а женати на почивка без теб?
Иначе поздравления за останалото.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнениеНека аз да отговоря на тези въпроси.
1. Все повече домакинства имат доказани доходи над 10к на месец. По статистика в България, физическите лица, които са декларирани над 100000 лв годишен доход са над 20 000, което като включиш и сиво-черната икономика е почти 40 000. Ами фирмите?
2. Повечето физически лица, които си декларират доходите и са с високи заплати, предимно биват в ИТ индустрията, а там са повечето по-млади, тепърва купуващи първо жилище.
3. Който има парите- чисти или изпрани. Вакуум природата не търпи. Картелът на имоти е толкова голям и важен за изпирането на черната и сивата икономика преди да влезем в еврозоната, че дотогава не чакайте затихване. Нали тия левчета трябва магически да се превърнат в евро, без да обясняваш, защо обменяш толкова пари и какъв е произхода им.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kaizen9 Разгледай мнение
Това виждам като най-слабото звено в цялата ти "схема". Ти бачкаш като луд, за да създадеш дом и семейство, а женати на почивка без теб?
Иначе поздравления за останалото.Last edited by ejonny2376; 24.07.2024, 14:50.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнениеИначе по темата- майка ми е на 53г почти и не работи. Прави си тортички и гъделъци за приятели и познати, но това си й харесва. Живее изцяло от пасивния доход, но виждам, че не може да си позволи това, което е имала преди- големи екскурзии в чужбина, маркови дрехи и скъпи бижута. Не че аз като бачкам и изкарвам пари си ги позволявам, ама просто исках да си позволя имот в София, а до 5 години може би и втори. Всичко е до приоритети и до това, какво искаш да правиш с времето и парите си. Ето сега жена ми е в Италия на почивка с най-добрата си приятелка, защото на мен графика ми е пълен до горе и не мога да изляза в отпуска. Още влача дни от миналата година, а от тази съответно не съм ги наченал. Без бачкане не виждам как ще станат нещата. Има и хора, които са предприемачи и могат за по-кратък срок да създадат нещо, което печели повече пари от мен с физическата ми работа, но първо това са доста малък процент хора и второ- аз знам, че не съм такъв типаж и си гледам моя път.
Иначе поздравления за останалото.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнениеНека аз да отговоря на тези въпроси.
1. Все повече домакинства имат доказани доходи над 10к на месец. По статистика в България, физическите лица, които са декларирани над 100000 лв годишен доход са над 20 000, което като включиш и сиво-черната икономика е почти 40 000. Ами фирмите?
2. Повечето физически лица, които си декларират доходите и са с високи заплати, предимно биват в ИТ индустрията, а там са повечето по-млади, тепърва купуващи първо жилище.
3. Който има парите- чисти или изпрани. Вакуум природата не търпи. Картелът на имоти е толкова голям и важен за изпирането на черната и сивата икономика преди да влезем в еврозоната, че дотогава не чакайте затихване. Нали тия левчета трябва магически да се превърнат в евро, без да обясняваш, защо обменяш толкова пари и какъв е произхода им.
Разликата е какво? Главно кредити, раздадени на такива като теб.
Следователно цените вървят нагоре не заради парите в бурканите, а заради кредитирането на зъболекари и ИТ-та, угаждащи на жените си, на които банките наливат виртуални пари без много да гледат. Тези 350к които ти ще получиш буквално се създават в момента, в който ти преведат парите по ипотеката и действат строго проинфлационно.
Коментар
-
For many first-time buyers, a good guideline is to look for a home that is about 3 to 5 times your household annual income.
в момента с това щедро раздаване на кредити от страна банките сме ударили горната граница на разумното ( годишен доход да не е по-малко от 20% от стойността на жилището/ипотеката) масово се мятат на 10%, а някои и по-ниско даже ( 10+ семейни дохода = това което купуват)
морски има хубава професия, което е ок, но има страшно много хора било ИТ-та , било брокери, било ангажирани със сектор строителство, които в последните години се видяха в много добри пари и наскачаха и продължават да скачат на големи ипотеки.
ипотечното кредитиране расте с прекалено бурни темпове в последите 2г и това рано или късно ще доведе до сътресения.
На Морския му пожелавам по-скоро да го избута кредита и да търси по-голямо за повече деца.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Забравяш, че морския е доктор с 13к доход! Ганьо с 5 илядо лв кво ще купи? И по-логичния въпрос, вие брокеразите на кой ще продавате?
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
На база на това, което ни казва морския, можем да си направим следните заключение:
Имот в Сф (разбира се кредит) могат да си позволят само най-висококвалифицираните специалисти, при това с доказани доходи от поне 13к лв на месец.
С оглед на това, въпросите, които следват са:
1. Какъв % в СФ са тези, които имат 13к+ доход?
2. Колко от тях, нямат жилище?
3. Кой ще купува имотите, които тепърва излизат на пазара?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение"По думите ѝ ако тази тенденция продължи в условията на растящо търсене, ще станем свидетели на класически пазар на продавача"...
цената която е платил Морския може да се окаже детски смешна след няколко сезона.
- 1 like
Коментар
Коментар