If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ама верно ли - за по малко от 48 часа от подаване на заявление три банки ми осигуриха 100 финансиране - ипотечен + потребителски за панел.
Я сподели кои са тия банки, че ми стана интересно?. Стандартния срок за одобрение е 20 работни дни, ипотеката минава на правен анализ и после отива в Централно Управление за одобрение. За 48 часа няма да можеш да събереш само необходимите документи за кандидатстване- данъчна оценка, бележка за доходи, скица на имота, семейно положение, сключен предварителен договор с продавача, ......и това само да кандидатстваш, след това почват да правят правен анализ на имота и след това финансов анализ на теб в централното управление на банката. Абсурд да ти одобрят 2 кредита за 48 часа
И така да е. Златото расте, когато тухлата спада, или е в застой. Т.е. когато настъпят тежки времена и се разклати доверието в системата.
Това просто не е верно. От 1860 за тройунция през 2011 пада до 1200 през 2018 година. 7 години мечи пазар за златото. Тогава тухлите или бяха флат или падаха и те. Така, че по кротко с приказките, че златото растяло. Ако сравниш СП500 и златото за 10 годишен период, СП500 има 160% ръст спрямо 62% за златото. И това без да броим дивидентите. С тах изи 250% ръст. Тая синтетика дет си я купил за златото е пълна селска пръчка. Ако ще се разправяш със злато по-добре физическо. Или го играй с опции - така затваряш по-малко капитал. Взимаш си един трезор и го държиш там. Иначе на твое място ще си сложа парите в ETF на СП500 и ще спя много спокойно.
За този 10 год период, туулата направи 2-3х, и ако падне с 20-30% пак ще е бил алтъна поне с 1,5-2х.
И така да е. Златото расте, когато тухлата спада, или е в застой. Т.е. когато настъпят тежки времена и се разклати доверието в системата.
Пример - този който е продал през 2007-8г., през 2013 е можел да вземе 2 апарта на цената на 1. А, ако е бутнал парите у злато, вместо да държи кеш, е щял да купи поне 3, да не кажа 4. И това за период само от 6г. Далеч съм от мисълта, че ситуацията ще се повтори, но от гледна точка на волатилност в посока надолу, това са 2-та най-сигурни актива и се застъпват перфектно в различни времена.
То и аз се чудя дали няма някаква грешка. В момента под наем има 12 000 имота за наем в градче с населението на кв Люлин+Младост, срещу 11 000 в почти двумилионна Сф?
В София имотите са за "инвестиция" , за "децата да има" и "да изпереме едни пари".
Във Варна имотите са за "да изпереме едни пари" и "те украинците без море не могат".
Не ме притесняват приятелите. Те си ползват къщите и не съм чула да искат да ги продават Техните имоти докато им писнат и решат да ги продават поне ще си удвоят цените. Времето е много ценен приятел на имотите
Когато за първи път видях статистиката за отдавани под наем имоти във Варна, реших, че в имот.бг има бъг и добавя една цифра.
То и аз се чудя дали няма някаква грешка. В момента под наем има 12 000 имота за наем в градче с населението на кв Люлин+Младост, срещу 11 000 в почти двумилионна Сф?
За мен извода е ясен : никога инвестиция в имоти във Варна ! Знаела съм го ,но не очаквах ,че е толкова зле и винаги съм бягала от Севрното черноморие.. Инстикта отново не ме е подвел.
То беше ясно. Тук повечето "инвестори" са моряци, почти всички си правеха тънки сметки, че ще поплават 15-20 год, ще захлупят по 5-6 имота и после само ще лежат и ще прибират мангизите от наем. В интерес на истината, допреди 5-10 год, наистина доста хора си докарваха приличен доход, но след зверското бетониране последните години, всичко приключи. Сега ще се наложи да побачкат до края на живота си. Не ми е жал, сами си го направиха, вярвайки на алчни строители/инвеститори и брокерази.
У, що така, ами че твойте авери се набураха хептен на север, у Балчишко, те какво ще ги правят тези паметници, скъпа, обясни им пазара, че на нас не вярват.
На север от Вн е в пъти по-зле, 200-300 евра обзаведени и няма никой (качих примерни оферти тук), до няколко год всичко ще бъде разграбено и срутено, както оня комплекс горе над Оброчище.
Еми продавайте го директно на хоум ту ю щом са го оценили на толкова, пък те после да си го препродават за колкото искат
Ееее чакай сега. Те имат повече чест и са готови да отстъпят тази инвестиционна възможност с гарантирана печалба на някой друг. Единствено искат само 4%. Да им се чудиш от къде са се пръкнали толкова морални.
Коментар