IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

няколко месеца след като взех ипотечката, са вдигнали лихвата за нови абонати с крупните.....0,1%
    моята не е мърдала. но за сметка на това тухлата в моя район на инвестиция е дръпнала с около 300е
    Същите впечатления са и при мен. Ни една цена, нито в Слатина, нито в Редута, камо ли в Овча купел, не само, че не падна, но след ковида изригна с 20-30%. Освен това, не дохода ми от наем, който не е променян/но гледайки с каква самоотвержена готовност се хвърлят да го плащат, което най-вероятно им навява мисли, че ще го вдигна/, а заплатата ми, клетата ми заплата, е скочила от 2021г. до 2024г. с размера на цели две вноски по кредита. Цели две вноски, не лихви!!!. Това за мен, не само, че е необяснимо, това означава, че е нужно да догонваме по доходи старите демокрации в Европа.

Коментар

• Първоначално изпратено от direkto4eto2 Разгледай мнение

Според мен са и двете. Двоен бонус!
      Материята не е за всеки, ледът е тънък. Затова има счетоводители, които взимат 5 цифрени заплати. Умни са и тълкуват закона, не само го знаят.
      Като цяло, където има разходи за суровини може да си по ДДС, ако минеш към услугите и намаш разход и 1 стотинкаа-това не е твойто:-)

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Данните за безработицата са вече 3 месеца негативни.Това са важни неща.Почнат ли да наемат по малко лоша работа
        Значи, тепърва може да остана, без работа! А, как се успокоих и този месец набих 9 каймета, от които 6 в IBKR! Голям съм балачон, не съм се усетил, че икономиката вече сгъва. Бертрам ни предупреждаваше, ама пусто повишителско мислене..

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Данните за безработицата са вече 3 месеца негативни.Това са важни неща.Почнат ли да наемат по малко лоша работа
          Бизнесът толкова много изнемогва за всякакви кадри (освен АЙТИ, окей), че само мога да ни пожелая да има безработица (цинично казано). Особено в провинцията, куцо и сакато хващат и не пак могат да задържат за повече от няколко седмици.

Имам взаимодаване с много фирми в различни сектори и това е универсално. Не знам как някой може да има друго впечатление освен това, завиждам му.
          Ситуацията е влошаваща се всеки изминал ден. Аз лично не знам накъде отиваме като държава.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Става уж, ама НЕ СТАВА! Изминаха цели 2гг. откак Кавръка ни плашеше, че щяли да вдигат лихвите, при мен си е константа-4,2% ГПР. Как е при теб?
            няколко месеца след като взех ипотечката, са вдигнали лихвата за нови абонати с крупните.....0,1%
            моята не е мърдала. но за сметка на това тухлата в моя район на инвестиция е дръпнала с около 300е
            препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Донякаде си прав!. И аз съм мързелив, по тази причина съм направил 100% автоматична поливна система за райграса. От както се появиха и роботите косачки и това премахнах.
              Премахнах и барбекюто на въглища ( стои 100% консервирано и готово за бой) и минах на газово канадско барбекю.

Само 100м2 хоби био градина за земеделие съм си оставил, но и тя е с повдигнати лехи и капково за да е максимално мързеливо.

Пък солари, фотоволтаици и термопомпи са ми хоби. Сами си ги правя.
              Топ!

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение

Ами да не ги обвързват, като не искат, това е най-малкият проблем. Ако някой ден ви приемат в така желаната еврозона, ще се промени механизмът на пренасяне на паричната политика на ЕЦБ и банките няма как да я избегнат. При по-рестриктивна политика, наличният ресурс ще става по-ценен и по-скъп, което пък ще се пренася върху депозити и кредити.
                Да, ще има разлики по кредитите спрямо други държави, но това ще е в резултат от някои други фактори, не заради използвания бенчмарк.
                Остави ги. Те въобще не осъзнават, че като влезем в еврозоната депозитната маса ще е на европейския пазар и ще гони най-печелившите инвестиции. Вече няма да има затормозяване за обръщане в самите банки нито пък изисквания да държиш левове за да покриваш левови депозити. Единствения фактор във различията ще е както казваш от рисковия профил.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Става уж, ама НЕ СТАВА! Изминаха цели 2гг. откак Кавръка ни плашеше, че щяли да вдигат лихвите, при мен си е константа-4,2% ГПР. Как е при теб?

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение

Ами да не ги обвързват, като не искат, това е най-малкият проблем. Ако някой ден ви приемат в така желаната еврозона, ще се промени механизмът на пренасяне на паричната политика на ЕЦБ и банките няма как да я избегнат. При по-рестриктивна политика, наличният ресурс ще става по-ценен и по-скъп, което пък ще се пренася върху депозити и кредити.
                    Да, ще има разлики по кредитите спрямо други държави, но това ще е в резултат от някои други фактори, не заради използвания бенчмарк.
                    По тази логика кредитите в еврозоната трябва да са винаги по-скъпи от БГ. А те до преди няколко години са били значително по-евтини.
                    Не казвам, че не е така, ама това точно не ми пасва.

Иначе имах разбирането, че юрибор като лихва на междубанковото кредитиране и де факто "цената на евро парите", е абсолютния минимум, под който не може да падне лихва на евров кредит.
                    Тук говорят да не бъдел като референтен лихвен процент. Колкото повече чета за тия работи, по малко разбирам.

Коментар

Абе вие с къщите си знаете че там сте направо на втора работа, все нещо има хаха. Не е за мързеливи хора като мен.
                      Затова предпочитам само да ходя на гости на приятели с къщи. После обратно в хралупата.
                      Донякаде си прав!. И аз съм мързелив, по тази причина съм направил 100% автоматична поливна система за райграса. От както се появиха и роботите косачки и това премахнах.
                      Премахнах и барбекюто на въглища ( стои 100% консервирано и готово за бой) и минах на газово канадско барбекю.

Само 100м2 хоби био градина за земеделие съм си оставил, но и тя е с повдигнати лехи и капково за да е максимално мързеливо.

Пък солари, фотоволтаици и термопомпи са ми хоби. Сами си ги правя.

Коментар

• Първоначално изпратено от Thrace Разгледай мнение

Това за ДДСто са историите за шарани да кълват и да не се притесняват че реално нищо не крепи инвестицията им освен благоволението на мургавия строител
                        Според мен са и двете. Двоен бонус!

Коментар

Нали уж и за ДДС-то го правят. То не е ли де факто абсолютно универсална практика да е на отделно дружество.
                          Това за ДДСто са историите за шарани да кълват и да не се притесняват че реално нищо не крепи инвестицията им освен благоволението на мургавия строител

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                            Банковото лоби кърти!

Тая седмица са имали среща с Василев - при влизането в еврозоната да не обвързват ипотеките с юрибора! Голеееееми са хиени....

Услади им се да живеят на гърба на Ганю с нулевите лихви по депозитите.
                            Ама и Ганю упорито отказва да поумнее!

Коментар

Ами ето - виж, че сам не оценяваш ползата от темата!

А тя е да те държи нащрек! Не да ставаш резистентен.

Отпуснеш ли се... успокоиш ли се, че няма опасности - край, вече си пътник!
                              не се чуваш, какво пишеш!
                              та аз заради това съм тук.
                              масата участници в темата начело с бъртрам и накавръчко никога не са ме подвеждали
                              ...освен веднъж, когато имах глупостта и моето очакване да съвпадне с тяхното...
                              препоръка е

Коментар

Сигурно се очертава да е повече Garden и по-малко Residence !
                                Може да зачестят новините на “мъже със скитнически начин на живот заплашват…” само, че не магистрати, а строители и брокери. Тази седмица беше само началото на този тренд.

Коментар

Working...
                                X