Първоначално изпратено от direkto4eto2
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеБанковото лоби кърти!
Тая седмица са имали среща с Василев - при влизането в еврозоната да не обвързват ипотеките с юрибора! Голеееееми са хиени....
Услади им се да живеят на гърба на Ганю с нулевите лихви по депозитите.
Ама и Ганю упорито отказва да поумнее!Ако някой ден ви приемат в така желаната еврозона, ще се промени механизмът на пренасяне на паричната политика на ЕЦБ и банките няма как да я избегнат. При по-рестриктивна политика, наличният ресурс ще става по-ценен и по-скъп, което пък ще се пренася върху депозити и кредити.
Да, ще има разлики по кредитите спрямо други държави, но това ще е в резултат от някои други фактори, не заради използвания бенчмарк.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеАми ето - виж, че сам не оценяваш ползата от темата!
А тя е да те държи нащрек! Не да ставаш резистентен.
Отпуснеш ли се... успокоиш ли се, че няма опасности - край, вече си пътник!
та аз заради това съм тук.
масата участници в темата начело с бъртрам и накавръчко никога не са ме подвеждали
...освен веднъж, когато имах глупостта и моето очакване да съвпадне с тяхното...препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
Сигурно се очертава да е повече Garden и по-малко Residence !
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
За лично ползване съм 100% наоброт. Къща 3 етажа, с двор 1000м2, в рамките на околовръсното и на минути до метростанция.
Кеф ти трева, басейн, барбекю, хоби градинарство. Тишина и спокойствие. Евтино отопление и охлаждане и 30 киловата солари:-))))
Пей сърце,
Затова предпочитам само да ходя на гости на приятели с къщи. После обратно в хралупата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение+
обаче аз откак чета темата, все нещо тресва или се кани да тресне
А тя е да те държи нащрек! Не да ставаш резистентен.
Отпуснеш ли се... успокоиш ли се, че няма опасности - край, вече си пътник!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеТо кога човек е най-сигурен - тогава се проваля!
Баш кога не виждаш пречки на хоризонта, всичко ясно и чисто.... па като 'земе, че тресне !!!
обаче аз откак чета темата, все нещо тресва или се кани да тресне
препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от direkto4eto2 Разгледай мнениеИначе за лично ползване се надявам някой ден да си намеря топ център нова сграда с гараж. Почти съм го изпълнил, ама може още по-навътре.
Кеф ти трева, басейн, барбекю, хоби градинарство. Тишина и спокойствие. Евтино отопление и охлаждане и 30 киловата солари:-))))
Пей сърце,
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
то аз вече не се сещам за неочаквана посока
тая лодка я обръщате вече 7-8 години от всякакви посоки
но трябва с една ръка да придържате банския,
че как се е опънал ластика...
А с тази дългово-печатна експериментална икономика последните 50 години, откакто тотално се отлепи валутата резерв от какъвто и да е златен стандарт и прегърна инфлацията като цел, ефектът е още по-изострен. Последните няколко години надуха на 11/10. Това вече нямаше как да го предвиди човек.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнението аз вече не се сещам за неочаквана посока
че как се е опънал ластика...
Баш кога не виждаш пречки на хоризонта, всичко ясно и чисто.... па като 'земе, че тресне !!!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Както винаги лодката се обръща от неочаквана посока...
Икономиката отива надолу и никой не го забелязва. Имаме спад на продажбите в индустрията няколко поредни месеца. Има спад на заетостта за последното тримесечие с близо 70 000 души, има спад на експорта”. Това каза Васил Велев – председател на АИКБ в „Денят на живо” по NOVA NEWS.
Според него отчитаният ръст в преките чуждестранни инвестиции е „пълна манипулация”. „Няма никакъв ръст, увеличава се печалбата на вече направените чуждестранни инвестиции”, каза Велев.
че как се е опънал ластика...препоръка е
- 1 like
Коментар
-
а, добАр ден
но тука вече втора година във всички посоки се опъва локума, как банките вдигат лихвите и положението става мамата. Как е при теб?
Коментар
-
а, добАр ден
но тука вече втора година във всички посоки се опъва локума, как банките вдигат лихвите и положението става мамата
Икономиката отива надолу и никой не го забелязва. Имаме спад на продажбите в индустрията няколко поредни месеца. Има спад на заетостта за последното тримесечие с близо 70 000 души, има спад на експорта”. Това каза Васил Велев – председател на АИКБ в „Денят на живо” по NOVA NEWS.
Според него отчитаният ръст в преките чуждестранни инвестиции е „пълна манипулация”. „Няма никакъв ръст, увеличава се печалбата на вече направените чуждестранни инвестиции”, каза Велев.
Коментар
-
Моите критерии са близки, но центъра не го тача. Нови сгради почти няма или са на баснословни цени, а миризливки от 1930год, изтърбушени отдолу за магазини-не благодаря!
Метрото е много важно нещо, но лично аз се гордея, че преди почти 20 год заложих на една печеливша карта наречена Младост 4 в БЛИЗОСТ до бизнес парка. Метро още нямаше, но млади и образовани хора с много високи заплати имаше и тогава има и сега.
Аз трябва да поясня, че имам повече предвид широк център. Навътре вече е както казваш.
Иначе за лично ползване се надявам някой ден да си намеря топ център нова сграда с гараж. Почти съм го изпълнил, ама може още по-навътре.
Коментар
-
И там могат да се правят врътки, но за един строител няма как да мине да не е под ДДС. 100 000 лв се минават само при подготвителните и изкопните работи
Епизод 1 на ПАРИТЕ ГОВОРЯТ (не съм записал името на госта, но беше строил няколко сгради). Ето ги:
Много често, дори и сериозни фирми с дълга история строят всяка сграда в отделно юридическо лице.
Когато вземеш парцел срещу обезщетение: апартаменти в бъдещата сграда, данъчните го третират като продажба. Ти авансово трябва да внесеш ДДС, тоест що годе строителната им себестойност.
Повечето строителни фирми не искат да правят това, затова правят нови дружества за да спестят ДДС.
Също, ако стане някакъв проблем при строителството: ако имаш отделна фирма за всяка сграда, може да закъса само тя.
Гаранцията също може да е мотивация за тази практика.
EDIT: ето го https://soundcloud.com/capital-podca...oga-i-kak/sets
- 1 like
Коментар
Коментар