IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от direkto4eto2 Разгледай мнение

Нали уж и за ДДС-то го правят. То не е ли де факто абсолютно универсална практика да е на отделно дружество.
    Това за ДДСто са историите за шарани да кълват и да не се притесняват че реално нищо не крепи инвестицията им освен благоволението на мургавия строител

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
      Банковото лоби кърти!

Тая седмица са имали среща с Василев - при влизането в еврозоната да не обвързват ипотеките с юрибора! Голеееееми са хиени....

Услади им се да живеят на гърба на Ганю с нулевите лихви по депозитите.
      Ама и Ганю упорито отказва да поумнее!
      Ами да не ги обвързват, като не искат, това е най-малкият проблем. Ако някой ден ви приемат в така желаната еврозона, ще се промени механизмът на пренасяне на паричната политика на ЕЦБ и банките няма как да я избегнат. При по-рестриктивна политика, наличният ресурс ще става по-ценен и по-скъп, което пък ще се пренася върху депозити и кредити.
      Да, ще има разлики по кредитите спрямо други държави, но това ще е в резултат от някои други фактори, не заради използвания бенчмарк.

Коментар

Ами ето - виж, че сам не оценяваш ползата от темата!

А тя е да те държи нащрек! Не да ставаш резистентен.

Отпуснеш ли се... успокоиш ли се, че няма опасности - край, вече си пътник!
        не се чуваш, какво пишеш!
        та аз заради това съм тук.
        масата участници в темата начело с бъртрам и накавръчко никога не са ме подвеждали
        ...освен веднъж, когато имах глупостта и моето очакване да съвпадне с тяхното...
        препоръка е

Коментар

Сигурно се очертава да е повече Garden и по-малко Residence !
          Може да зачестят новините на “мъже със скитнически начин на живот заплашват…” само, че не магистрати, а строители и брокери. Тази седмица беше само началото на този тренд.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

За лично ползване съм 100% наоброт. Къща 3 етажа, с двор 1000м2, в рамките на околовръсното и на минути до метростанция.

Кеф ти трева, басейн, барбекю, хоби градинарство. Тишина и спокойствие. Евтино отопление и охлаждане и 30 киловата солари:-))))
            Пей сърце,
            Абе вие с къщите си знаете че там сте направо на втора работа, все нещо има хаха. Не е за мързеливи хора като мен.
            Затова предпочитам само да ходя на гости на приятели с къщи. После обратно в хралупата.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
              +
              обаче аз откак чета темата, все нещо тресва или се кани да тресне
              Ами ето - виж, че сам не оценяваш ползата от темата!

А тя е да те държи нащрек! Не да ставаш резистентен.

Отпуснеш ли се... успокоиш ли се, че няма опасности - край, вече си пътник!

Коментар

То кога човек е най-сигурен - тогава се проваля!

Баш кога не виждаш пречки на хоризонта, всичко ясно и чисто.... па като 'земе, че тресне !!!
                +
                обаче аз откак чета темата, все нещо тресва или се кани да тресне
                препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от direkto4eto2 Разгледай мнение
                  Иначе за лично ползване се надявам някой ден да си намеря топ център нова сграда с гараж. Почти съм го изпълнил, ама може още по-навътре.
                  За лично ползване съм 100% наоброт. Къща 3 етажа, с двор 1000м2, в рамките на околовръсното и на минути до метростанция.

Кеф ти трева, басейн, барбекю, хоби градинарство. Тишина и спокойствие. Евтино отопление и охлаждане и 30 киловата солари:-))))
                  Пей сърце,

Коментар

то аз вече не се сещам за неочаквана посока
                    тая лодка я обръщате вече 7-8 години от всякакви посоки
                    но трябва с една ръка да придържате банския,
                    че как се е опънал ластика...
                    Някакъв фетиш е това, да се прекарват години отричайки един клас актив, докато той катери нагоре и нагоре противно на всички апокалиптични тревоги. Не случайно най-много хора в историята са забогатели от НИ.
                    А с тази дългово-печатна експериментална икономика последните 50 години, откакто тотално се отлепи валутата резерв от какъвто и да е златен стандарт и прегърна инфлацията като цел, ефектът е още по-изострен. Последните няколко години надуха на 11/10. Това вече нямаше как да го предвиди човек.

Коментар

То кога човек е най-сигурен - тогава се проваля!

Баш кога не виждаш пречки на хоризонта, всичко ясно и чисто.... па като 'земе, че тресне !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Както винаги лодката се обръща от неочаквана посока...

Икономиката отива надолу и никой не го забелязва. Имаме спад на продажбите в индустрията няколко поредни месеца. Има спад на заетостта за последното тримесечие с близо 70 000 души, има спад на експорта”. Това каза Васил Велев – председател на АИКБ в „Денят на живо” по NOVA NEWS.
                        Според него отчитаният ръст в преките чуждестранни инвестиции е „пълна манипулация”. „Няма никакъв ръст, увеличава се печалбата на вече направените чуждестранни инвестиции”, каза Велев.

препоръка е

Коментар

а, добАр ден
                          но тука вече втора година във всички посоки се опъва локума, как банките вдигат лихвите и положението става мамата
                          Става уж, ама НЕ СТАВА! Изминаха цели 2гг. откак Кавръка ни плашеше, че щяли да вдигат лихвите, при мен си е константа-4,2% ГПР. Как е при теб?

Коментар

а, добАр ден
                            но тука вече втора година във всички посоки се опъва локума, как банките вдигат лихвите и положението става мамата
                            Както винаги лодката се обръща от неочаквана посока...

Икономиката отива надолу и никой не го забелязва. Имаме спад на продажбите в индустрията няколко поредни месеца. Има спад на заетостта за последното тримесечие с близо 70 000 души, има спад на експорта”. Това каза Васил Велев – председател на АИКБ в „Денят на живо” по NOVA NEWS.
                            Според него отчитаният ръст в преките чуждестранни инвестиции е „пълна манипулация”. „Няма никакъв ръст, увеличава се печалбата на вече направените чуждестранни инвестиции”, каза Велев.

Коментар

Моите критерии са близки, но центъра не го тача. Нови сгради почти няма или са на баснословни цени, а миризливки от 1930год, изтърбушени отдолу за магазини-не благодаря!
                              Метрото е много важно нещо, но лично аз се гордея, че преди почти 20 год заложих на една печеливша карта наречена Младост 4 в БЛИЗОСТ до бизнес парка. Метро още нямаше, но млади и образовани хора с много високи заплати имаше и тогава има и сега.
                              Там определено си уцелил.
                              Аз трябва да поясня, че имам повече предвид широк център. Навътре вече е както казваш.
                              Иначе за лично ползване се надявам някой ден да си намеря топ център нова сграда с гараж. Почти съм го изпълнил, ама може още по-навътре.

Коментар

И там могат да се правят врътки, но за един строител няма как да мине да не е под ДДС. 100 000 лв се минават само при подготвителните и изкопните работи
                                Прегледах си записките от един подкаст, където го бях чул, май беше с някакъв бивш кадър на този сайт.
                                Епизод 1 на ПАРИТЕ ГОВОРЯТ (не съм записал името на госта, но беше строил няколко сгради). Ето ги:

Много често, дори и сериозни фирми с дълга история строят всяка сграда в отделно юридическо лице.

Когато вземеш парцел срещу обезщетение: апартаменти в бъдещата сграда, данъчните го третират като продажба. Ти авансово трябва да внесеш ДДС, тоест що годе строителната им себестойност.

Повечето строителни фирми не искат да правят това, затова правят нови дружества за да спестят ДДС.

Също, ако стане някакъв проблем при строителството: ако имаш отделна фирма за всяка сграда, може да закъса само тя.

Гаранцията също може да е мотивация за тази практика.

EDIT: ето го https://soundcloud.com/capital-podca...oga-i-kak/sets

Коментар

Working...
                                X