[quote=Soho]Защото пич в нормалните държави дори се плаща премия за подобен бизнес. А тук дори не можем да я докараме до счетоводна. При положение че бизнеса се изчисти и е в подем и при положение че имаш бизнеси с огромен пазарен дял и при едно изчистване на ненужни разходи за холдинговото дружество и по евтино финансиране от майката ще си избият парите за нула време. Дори счетоводна не очакваме вече но поне да е по справедлива оценката!
Сохо, мисля, че си на съвсем погрешна позиция, с тези зависти злоби, омрази, статии нямащи нищо общо и не касаещи коментираната тема, не изпадай в ситуацията да си правиш грешни изводи изхождайки единствено от собствените си виждания. По същество - каква премия чакаш тук, за кой точно бизнес!?!? Нито е първото нито последното дружество което фармата може да погълне (бидейки ногократно по-могъща, както би се изразил Импето) Та всъщност май трябва вие да давате премия на фармата, че не ви е оставила под номинала, където и си бяхте преди тя да се появи)))) Освен това може да си отбележите че акционерите които бяха давали многократно по-голяма сума от собствения капитал при Севтополис, участвайки в две увеличения на капитала (а не само спекулантите, които там почти липсваха) точно такава премия платиха на фармата, за това че бяха придобити)))) Не виждам с какъв по-ефективен, иновативен или стойностен бизнес може да конкурирате севтополис, (най-силните продажби бяха при карсила, а това се правеше там) - каква премия получиха!?!? (всъщноста дадоха!!!) - Там за една акция акционерите получиха 0,44 акция на фарма, което беше в техния случай има-няма 20% под собствен капитал.!!!! Вие тука го ударихте съвсем на безхаберна спекула - нито има завист, нито злоба - казвам как лично за мен изглежда тази история тук. И дори да получите повече пак казвам, че ще е подигравка и за акционерите на фармата, а какво биха казали и тези от севтополис!? (вече във фармата)- за един сватба а за друг брадва - това ли предлагаш!?!? )))) Хайде малко приземете алчността все пак)))) Съжалявам за повторението - в бързината не ми се получиха цитати от предния пост))
Първоначално изпратено от Soho
Коментар