IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
    Защото играе с датски акции, които познава от години и знае всичко за компаниите. Много ясно че винаги има шанс да се овътри. Но когато си добре информиран вероятността да печелиш е по-голяма от тази да губиш. Аз имам акции в същите компании, но съм много малък дял и няма смисъл да харча пари за сделки - чакам по-голям процент печалба. Той върти големи суми и има специална договорка с банката и комисионните му са 4 пъти по-ниски от моите.
    Ако не си видяла акаунта му за последните 10 г. и не си видяла всичките му сделки не го хвали, може да лъже. Дейтрейдинг (или уиклитрейдинг) през 2-3% на датската борса. Тоест маркетмейкърство....Шанса за успех е под 50%. Брокера му ще му разучи схемата и ще го попилее (фронтрънва).

    Искам да взема интервю от "гуру свекъра". Може ли да го уредиш. Но брокера да верифицира отговорите.
    Ако има 10 млн. крони и леко си ги увеличава нагоре, окей. Но трейдинг на датската борса през 3%. Мисля, че ти разтяга локуми. Колко брокери, дилъри и спекулати познавам, които са въртяли през дребни % и сега не пипват... Идва видов ден и гейм овър.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
      По принцип много неща са възможни... Но тези мушмуроци уж дойдоха тука да показват в реално време. Аз следя, особено terziev и неговите трейдове и съвети са гола вода. При Ивелина е една безкрайна поредица от губещи трейдове

      Не случайно казвам, че той не търгува и самият той не няма идея какви ги "твори". Ако търгуваше, щеше отдавно да види, че нищо не прави

      Но понеже не търгува, никога няма да "види" и ще си троли така години наред
      По принцип "трейдърите" са с голямо его, пред мен форумни светила са занулявали акаунти
      Всички успяли на пазарите са аномалии
      много добре в ТЕОРИЯТА е обяснено, защо Бъфет е успял
      Тръгват по пътя 1 млрд. души, ествествено един ще е първи. Но журналистите и т.н. тръгват бек енд. "А той е почнал на 11 г., затова е успял, измислил е стратегията за рова с крокодили, пръв се е сетил." Бек енд е първо намираш успешен човек и го обясняваш постфактум.

      Финансите са наука за запазване на парите. Не за увеличаването. Увеличаването е късмет, свързан с късмет и знания и труд и време. Да. Когато Господ ти даде късмет и изкараш 10 пъти, трябва да си достатъчно умен, да смениш САМ модела и да защитиш успеха си. Ако продължиш по-старому, гейм овър. Като планктона, накъдето го води течението. Интуицията, Мигат екрани.

      Това не означава, че някой хора няма да направят 50%. Виждал съм хора направили и 10 000% и 100 000% и 1 000 000% (само 10 000 пъти). Има такива хора, но не са много. На 1 000 тръгнали, 2-3 финишират.

      Като в бягане, футбол, ски. Късмет, талант, на правилното място в правилното време и т.н.

      Много е забавно да стоя и да гледам. В другите теми е скучно (за БФБ), но тук има такива типажи, "свекъра" много ме кефи. Напомня ми за един дето е бил в технически фалит от 1998 г. и чак кризата с швейцареца (май 2013 г. беше) го праща в зоната на фалита. Само ме е яд, че свекъра не е открил топлата вода (пазара) преди 70 години (когато е бил на 11 г.), щял да е смачка Бъфет!

      Коментар


      • Гледам CCL дълбае яко надолу. Това го чакаме за +1000%, нали terziev

        Хващам се на бас за $10 000, че до една година това няма да направи +1000%

        А с Ивелина за същото на $20 000

        Броим от текущата цена от $13.76

        Коментар


        • Защото играе с датски акции, които познава от години и знае всичко за компаниите. Много ясно че винаги има шанс да се овътри. Но когато си добре информиран вероятността да печелиш е по-голяма от тази да губиш. Аз имам акции в същите компании, но съм много малък дял и няма смисъл да харча пари за сделки - чакам по-голям процент печалба. Той върти големи суми и има специална договорка с банката и комисионните му са 5 пъти по-ниски от моите.
          Last edited by IvelinaJensen; 24.09.2020, 22:30.

          Коментар


          • По принцип много неща са възможни... Но тези мушмуроци уж дойдоха тука да показват в реално време. Аз следя, особено terziev и неговите трейдове и съвети са гола вода. При Ивелина е една безкрайна поредица от губещи трейдове

            Не случайно казвам, че той не търгува и самият той не няма идея какви ги "твори". Ако търгуваше, щеше отдавно да види, че нищо не прави

            Но понеже не търгува, никога няма да "види" и ще си троли така години наред

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
              Човек, ти си много доверчив. Тук яко се троли от едни мушмуроци, които спадат в две категории:

              1. платени тролове, платени от брокерчета
              2. комплексари тролове

              Ивето още не съм сигурен дали е в 1 или 2. По-скоро е комбина с терзиев от самото начало

              Защо не направите едно журналистическо разследване по този въпрос


              Money направих си проучването
              от 2000 или 2001 г. съм журналист в Investor.bg
              редовно си говоря с хора в ИП-тата
              скоро си говорих с двама, имащи поглед върху клиентите
              схемата е 90% на загуба, 9% около нулата, 1% са направили кинти
              така беше и на БФБ
              Едно време имаше 5 000 активни COBOS-а, сега дали трейдват и 50 активно и тези 50 не са от онези 5 000, а са част от тях. Вероятно към 20 са от старите, другите 30 са нови, реколта 2009та (тогава беше последното яко дъно).

              всички пазари са еднакви, от череши през круши и т.н.
              търгуваш, търгуваш, отваряш се към рисковете и който има късмет и втори късмет да излезе от казиното кеширал печели
              другите минава някой риск и ги забърсва в небитието
              на всички пазари е така
              от времето на лалетата и преди това и след това

              Има едно правило
              не си трейдър преди да имаш 10 г. на пазарите
              Тогава се броят зайците.
              Пожелавам на Ташунко, Терзиев и Ивелина да са тук и след 10 години и да се похвалят със 100 000% ръст на портфейла. Възможно е! Но шанса е много малък.

              Въобще не искам да плаша никой. Трябва здраво дупе (разбирай без ливърдж в лоши моменти) и много късмет.

              Пожелавам късмет на всички
              Show must go on
              Пак ще си пишем след 10 г., е 99,9% няма да ги има в темата, ще са хванали пътя, но с останалите 0,1%, ще обменим някоя умност.

              Та според мен свекъра е сгазил лука и сега рискува all in за да върне пенсионния фонд на свекървата иначе ....

              То и Ник Лийсън са го мислили за голям трейдър и е увеличавал залога и т.н. Пък има и такива случаи и в бг и навсякъде.

              Като се сетя колко хора са имали голям имидж и авторитет като "СВЕКЪРА" да се свети името му, да целуваме клавиатурата му, а са се оказвали продънени корита и въздух под налагане ми става смешно, та смешно
              Last edited by mpy_yordanov; 24.09.2020, 22:18.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение

                Хахаха точно така Аз го разбрах това още 2007 г на бфб и от тогава не съм държач на артии.Чистя всичко което направи добър ръст и търся друга артия.
                To и аз все се заричам 20% да ми е за рискова игра, но като оцеля някоя греда и ставам "дългосрочен", че не ми се продава на минус. И така рисковият капитал намаля намаля, докато не направя някоя много добра игра или не избие някой стоп.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

                  Ивче, скиваш ли защо няма сми. Да му фърлиш пачките в лицето, па няма да му уври главата. Да му покажеш стъпка по стъпка как става, лично да присъства до тебе на компа, пак ще вика "да бе, да". Накрая съвсем ще те намрази, защото е вътрешно убеден, че е по-умен и ги умее по-добре нещата. И никога, ама НИКОГА няма да пожелае да научи нещо.

                  Опитах да ти пратя на лично акъл да не пускаш повече скриншотове с баланса, че на някои пяна почва да им излеза от устата.
                  Хахаха!!! Не само пяна от устата ами и на хапчета минават.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                    Трябваше да храня родата и нямаше как да седя на компа, та изпуснах златната търговия днес. В такива дни се правят милионите. Заложил бях два капана, ама за някви центове не вързаха, а после отидоха в небесата. За PAA, дето облиза 5,28 особено ме е яд.

                    Още веднъж мерсаж на Ташункича за идеята. Имах и късметa да видя навреме статията в SA. Жалко, че преди Тайсъна нямах достатъчно налични, но и така си е чуден надник и то без да се препотвам петшестнайсе пъти от шубе. Досега не бях удвоявал толкова бързо; jstock даже не може да ми го изчисли към годишна доходност. Ще е хубаво и някакъв алтернативен канал за комуникации, че най-малкото не искам да ги пиша всички неща и да излизам по търсачките с името си.
                    За нищо!Радвам се че го видя с очите си това за което ти бях казал преди месец и нещо.Има още 2-3 които правят по 40-50 % ръст и връщат отново.Ще ти ги кажа и тях.Лаладжиите ги остави.Те са неуспешни.

                    Коментар


                    • Това е така, но я сметни вероятността да имаме три такива маймуни във форума

                      В смисъл три маймуни, които систематично да удрят кьоравото

                      А и уж ще показват какво могат в реално време, ама... все не успяват и все се налага да им вѐрваме
                      Last edited by Money; 24.09.2020, 22:05.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение

                        усетил се е как да фалира!
                        ако прави това което казваш
                        това е една от големите инвестиционни грешки, нарича се да прибираш малки печалби и да рискуваш големи загуби
                        още се нарича да събираш стотинки пред валяк
                        да валяка е бавен, ноооо някой ден ще те сгази неспасяемо

                        Момиче прочети малко теория
                        Ти даваш за пример нещо, което е абсурд
                        просто стоя тук и не мога да повярвам
                        извинявам се за откровеността

                        честно казано ако са ти правилни наблюденията, не вярвам да печели, по-скоро е загубил разсъдъка си и лъже, за да не го набие свекърва ти

                        не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа
                        Рядко се виждат смислени мнения
                        +100

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

                          Ивче, скиваш ли защо няма сми. Да му фърлиш пачките в лицето, па няма да му уври главата. Да му покажеш стъпка по стъпка как става, лично да присъства до тебе на компа, пак ще вика "да бе, да". Накрая съвсем ще те намрази, защото е вътрешно убеден, че е по-умен и ги умее по-добре нещата. И никога, ама НИКОГА няма да пожелае да научи нещо.

                          Опитах да ти пратя на лично акъл да не пускаш повече скриншотове с баланса, че на някои пяна почва да им излеза от устата.
                          а сори, разпечатка от дей трейдинга на свекъра не съм видял
                          не отричам, че може и да оцелее, ако не е играе с голям процент и т.н.
                          просто да продава през 2-3%... завеса
                          така просто ще отлети веднъж с 30% и всичките му по 2-3% гейм овър

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

                            Сега ще ти кажа малко теория, щом искаш. Почти точен цитат:

                            Няма причина да се предполага, че икономисти, финансисти и други клоуни са по-добри от внимателните и любознателни читатели на investor.bg. "Експертите" не са значително по-добри от неспециалистите. Онези, които си мислят, че притежават най-много знание, често са най-малко надеждни. Причините са, че покрай илюзията за знание, "експертът" развива илюзия за умения и става прекалено самоуверен. С други думи, хората които печелят прехраната си като финансисти, борсови посредници, инвестиционни консултанти, правят по-лошо прогнози от стадо хвърлящи стрелички маймуни.

                            Това е от нобелов лауреат по икономика. Разбира се човекът не е икономист.
                            потвърждавам така е
                            нямаме спор

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

                              Аз знам кво прави - просто върти много пари. Кешира всичко, намира паднала акция, инвестира всичко в нея и 2-3% да се качи е готов с милиончето за деня. Аз нямам толкова оборотен капитал. Това е, че той до сега купуваше различни акции и държеше и не печелеше чак толкова. Чак сега се усети и почна да дей трейдва
                              Хахаха точно така Аз го разбрах това още 2007 г на бфб и от тогава не съм държач на артии.Чистя всичко което направи добър ръст и търся друга артия.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

                                как стана това? Точно днес каза да държим повече кеш, че идва спад ... да, но още няма
                                Хахаха, мче той го държи кеша. Фука се с реална доходност, а не с въображаема/нереализирана. Пък, ако търсиш баба ванга, у форума има бая хора, дето ще ти обяснят кое е "нарисувано".

                                Коментар

                                Working...
                                X