IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
    Добивните са у киреча. Според мен е последен шанс за добър вход... дори в мастодонти като BHP и RIO.
    приятелю, ти печелиш ли или само лакардии?

иначе пазара отива на типичен дип
    10% примерно
    бай румор сел нюз
    е нюза идва, спасителната програма на биден
    те опциите другата седмица ли експайрват, майко някой ще захлеби бързо надолу срещу за без пари взети путове
    не е препоръка

Коментар

• Добивните са у киреча. Според мен е последен шанс за добър вход... дори в мастодонти като BHP и RIO.

Коментар

• праснах му един шорт на тва GME като видях, че отвори на минус и го затворих с бързи 6% печалба
        фаучито също драпа нагоре
        прекрасен зелен ден

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivetka Разгледай мнение

Би ли ми пояснил с кое станах лоша:

1. Че споделих две интересни deep value stocks за разлика от отдавна изстисканите позиции, които повечето хора тук споделят?
          Благодарско и точно затова ще се радвам на нови включвания. В интерес на истината обаче, не всички сме чак чак толкова зле, че да не се интересуваме от компании извън топ 10. Точно затова написах оня ден:
          Баси, в това има смисъл. От два три дни не мога да позная форума.
          Лично аз не мога да разбера колко хиляди пъти може да се обсъдят Шел и Епъл и да не ти писне. И то от хора, които имат по 2-3 сделки годишно.

А иначе няма да забравя в началото на годината, когато почнах да пишя тук, как ми направиха "забележка" да не пиша борсовите кодове, защото не били длъжни да ги знаят компаниите.

И по-конкретно - APT също ще изрине късите съвсем скоро.

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Какво ти мнението Ценните метали като физическо притежание.
            I am not like.

Коментар

1. Че споделих две интересни deep value stocks за разлика от отдавна изстисканите позиции, които повечето хора тук споделят?
              2.Защото не си споделих безплатно знанията и опит, които ми струват десетки хиляди евро и години от живота?
              3. Защото предупредих човек, който дори не може да чете отчети да не "инвестира" сам, а да го остави на професионалистите?
              4. Защото Joel Greenblatt е изразил мисълта си на английски, а не на български?

Не търгувам активно- ако се прави както трябва е много над възможностите ми.
              Какво ти мнението Ценните метали като физическо притежание.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Не бъди лоша и не се излагай с цитати и българоанглийски. Въпросът на младежа беше формулиран изключително просташки, но той се е подвел по качеството на активно пишещите участници и модератори; които напълно сериозно решават в коя компания да инвестират по снимка на борда на компанията и "изчисляват" бета за непубличните компании. Това с пълното съзнание, че и себе си включвам в плявата. В чисто човешки и професионален план не си права. Да помогнеш на човек, който има желание да слуша и да се учи, нерядко води да реални положителни финансови резултати.

Пък лично аз смятам UNFI за доста по-малко стресово вложение от GME.

---

Ще споделиш ли дали повече търгуваш активно или повече разчиташ на дългосрочни позиции.

2.Защото не си споделих безплатно знанията и опит, които ми струват десетки хиляди евро и години от живота?
                3. Защото предупредих човек, който дори не може да чете отчети да не "инвестира" сам, а да го остави на професионалистите?
                4. Защото Joel Greenblatt е изразил мисълта си на английски, а не на български?

Не търгувам активно- ако се прави както трябва е много над възможностите ми.
                Last edited by Ivetka; 15.01.2021, 15:50.

Коментар

• Тоя форум е за перчене с образованост и информираност както и за праскане със сделки и печалби, но не и за взаимопомощ. Ако случайно някой помогне то е страничен ефект от първоначалния замисъл - да се изпраскам колко съм "дОбър бате". Както и за лични обиди. Тъжното е, че народът не може да се погледне отстрани колко е жалък и прост. Аз съм и в датски форуми и групи и там никой не се обижда като същевременно се наблюдава желание от всички да са полезни. А тук е мерене, избиване на комплекси и като цяло смрад.

Коментар

Защо сам си управляваш парите като не умееш да разчиташ отчети? Като не знаеш какво правиш е много по-добре да купуваш ETFs. 2020г беше много благодатна и всички направиха много пари, но не се заблуждавайте, пазарът не е проста работа.

Choosing individual stocks without any idea of what you're looking for is like running through a dynamite factory with a burning match. You may live, but you're still an idiot.”
                    Joel Greenblatt

Няма да си губя времето да публикувам анализи на UNFI (if you are good at something never do it for free), но таргетът ми е над $50.

Не е препоръка или инвестиционен съвет.
                    Не бъди лоша и не се излагай с цитати и българоанглийски. Въпросът на младежа беше формулиран изключително просташки, но той се е подвел по качеството на активно пишещите участници и модератори; които напълно сериозно решават в коя компания да инвестират по снимка на борда на компанията и "изчисляват" бета за непубличните компании. Това с пълното съзнание, че и себе си включвам в плявата. В чисто човешки и професионален план не си права. Да помогнеш на човек, който има желание да слуша и да се учи, нерядко води да реални положителни финансови резултати.

Пък лично аз смятам UNFI за доста по-малко стресово вложение от GME.

---

Ще споделиш ли дали повече търгуваш активно или повече разчиташ на дългосрочни позиции.
                    Last edited by terziеv; 15.01.2021, 13:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение
                      Ivetka Може ли една сметка на коляно и за UNFI. Мисля да те послушам за тях.
                      Не умея да разчитам отчети. Каква им е печалбата, колко дълг имат, какви са очакванията за тази година?
                      И каква цена може да достигне?

Предварително ти благодаря! Дай Боже, по-късно и подобаващо!
                      Защо сам си управляваш парите като не умееш да разчиташ отчети? Като не знаеш какво правиш е много по-добре да купуваш ETFs. 2020г беше много благодатна и всички направиха много пари, но не се заблуждавайте, пазарът не е проста работа.

Choosing individual stocks without any idea of what you're looking for is like running through a dynamite factory with a burning match. You may live, but you're still an idiot.”
                      Joel Greenblatt

Няма да си губя времето да публикувам анализи на UNFI (if you are good at something never do it for free), но таргетът ми е над $50.

Не е препоръка или инвестиционен съвет.

Коментар

• Ivetka Може ли една сметка на коляно и за UNFI. Мисля да те послушам за тях.
                        Не умея да разчитам отчети. Каква им е печалбата, колко дълг имат, какви са очакванията за тази година?
                        И каква цена може да достигне?

Предварително ти благодаря! Дай Боже, по-късно и подобаващо!

Коментар

• Иветка, не разбрах кое включи тоя супер цикъл за който говориш и как се предвижда?
                          Трябва да инвестирам много пари (на децата) дългосрочно (5+) години. Част от тях вече налях в току що даунгрейдната AMD щото ми се стори като да е на промоция пък и с това work from home и биткойн копачки както и с хубавия отчето от TSM ми се стори верен ход. Но приемам всякакви коменатари и за нея и за всичко останало, което ви хрумне. Една от идеите ми е Clean energy ETF, но се чудя дали просто да не купя някои от отделните акции в ETF-a. ЗА и ПРОТИВ ако може относно ETF или отделни акции.

Коментар

• APT започва много интересно катерене. Почвам малко (доста даже) да съжалявам, че вчера пласирах един февруарски покрит кол на 17,5. Очевидно народът стопля, че ще ни юркат с лицевите памперси още много години.

...

Tюх, май ще упражняваме един UBA кол... -20$ Важното е да сме живи и здрави
                            Last edited by terziеv; 15.01.2021, 00:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

къде видя тази таргет 85$ ? За тия само лоши новини и таргета който намирам в гугл е 28 $
                              За QS таргета е технически. Когато удари $130, новини нямаше никакви, поне нищо дето вече да не се е знаело. Шанс за цена $28 не виждам никакъв.

EDIT: Днеска купих варанти на OXBR (Oxbridge Re Hold.), Таргета още е неясен.
                              Last edited by Д.Петков; 15.01.2021, 00:03.

Коментар

Последните тримесечия преди супер цикъла са най-трудни. Никой не купува конзоли, нови игри също няма. Да не пропускаме и Covid
                                Kako, изпуснах го. Не ми стиска чак толкова нагоре да го гоня.

Прости недоверието и те молим да даваш нишан малко по-често от веднъж на три месеца.

Със здраве да си харчиш GME, че и UNFI.

Коментар

Working...
                                X