IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

...
    Стават за временно паркиране, но дали могат да докарат повече от 10%/годишно?

А имаш ли комуналки?
    Може и до 20% да добутат тази година, но за следващите пет години средно ще излезе към 12-15 най-много. Че и дивидента е мижав.

Комуналки нямам. Онзи ден гледах води, вчера ядрени, но иска много четене там. Въобще, лутам се. С тия ел. автомобили е ясно, че ще трябва повече енергия, а най-ефикасна май си остава ядрената, със всичките ѝ недостатъци.

Трябва да седна на спокойствие за 2-3 часа и да напиша каква част от портфейла е за дълго, какви са ми очакванията, защо и т.н.
    Още днес ще я свърша тази работа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение

2. XELA (Exela Tech), изглеждат много подценени, обявили са доста нови партньорства, а акцията още не мърда.
      XELA я гледах преди месеци... но там не ги доразбрах нещата. Какво мислиш за юнитите?

Коментар

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение

Чак сега погледнах форума и го видях това, ама след дъжд качулка. При AR птичетата вече днеска отлетели. Отлична прогноза, дано добре да си захлебил !
        Зависи... играя го от април още и с дивидента съм x3.... Това е вероятно компанията, която на хартия опознах най-добре. Тука опищях форума за нея. Обаче така и не успях да се възползвам както трябваше. При все, че ситуацията беше ясна и по едно време беше >20% от портфейла. Единият път ми удари стоп при една рязък 10-минутен спад... Края на декември ми стигна страйка - 7,5 и отлетяха всички АМ. Сега съм с едни мижави 200 бройки АR, взети на 3,7... и 15 пута продадени за 15-ти / страйк 3,5. Нямам представа кой идиот ги купуваше на 0,12 и ме е яд, че ме беше шубе да продам повече. Нямам нищо против в петък рязко да слезе и да се упражнят....

Накратко - много добри пари изкарах, но AR на 1,5 и AM на 3,5 бяха възможност, която се случва веднъж на 10 години. Тъпото е, че го разбрах навреме и въпреки това не успях да се възползвам докрай.

---

Взех от А варънтите на твойте каруцарите. Ако искаш вярвай, но въведох грешно поръчката. Уж лимит слагах, но- отместих десетичната запетея и я превърнах в пазарна.... кофти трътка при тази ликвидност. Здраве де е, позицитята е напълно спекулативна. Стискай палци да извъртят някакъв мизерен обратен сплит и почти веднага да изсипят един кош нови акции. Kato гледам може естествено да си стигне >1
        Last edited by terziеv; 12.01.2021, 22:47.

Коментар

Относно ракетите... Отдавна се каня да ви светна за Антеро (AR/AM), но нещо все не остава време. Извинявам се.
          Чак сега погледнах форума и го видях това, ама след дъжд качулка. При AR птичетата вече днеска отлетели. Отлична прогноза, дано добре да си захлебил !

Гледам, че QS (QuantumScape) пак са за нагоре от $55, таргет $85. За който има свободен ресурс да го играе, аз съм напълнил вече ремаркето със връх и само ще го гледам. Луда калинка е тая акция.

Днеска направих само малко "seed", т.е. посадих малко $, без никаква гаранция че нещо ще поникне.
          Риск от 100% загуба, не е съвет !!!
          1. HTZGQ (Hertz), в банкрут са но имам индикации че може да прескочат трапа. Значи последен шанс да се купи по $1.30. Ако устискат до края на локдауна, после таргет $20 е реален до края на годината.
          2. XELA (Exela Tech), изглеждат много подценени, обявили са доста нови партньорства, а акцията още не мърда.
          Last edited by Д.Петков; 12.01.2021, 22:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение
            Разгеле, успях да купя Church & Dwight Co., Inc. (CHD) - 83.64. При възможност (без загуба) ще намалявам COTY и ще пълня тук. Повече ми харесват за дълго.
            Мисля, че ги обсъдихме вече, но според мен CHD са прекалено стабилни и популярни. Прекалено много народ се е набухал там, за да се скрие от волатилността. Стават за временно паркиране, но дали могат да докарат повече от 10%/годишно?

Ский, някакъв "нашенски" каун е писал за тях https://seekingalpha.com/article/439...m-shareholders

А имаш ли комуналки?
            Last edited by terziеv; 12.01.2021, 21:33.

Коментар

Мдам... вече само имотните останаха на наистина добра далавера. Не очаквах, че UBA ще остане под 15.

Иначе днес и TALO лети... Яд ме е, че не сложих повече там, но не ми се искаше да влизам с повече в нафтата, че вече имам доста. То отдавна трябваше да разкарам ET, че ме тегли надолу и не ми дава да слагам дебело в други тръби. MPLX и особено АМ къртят, чистят, извозват, а това едвам крета подире им
              и като теглиш чертата какво се оказва?
              За тотала питам.
              Вчера не обясняваше ли, че каквото и да се купи все е на далавера, че .... , пък днеска само имотните.
              Нещо?

Коментар

• Разгеле, успях да купя Church & Dwight Co., Inc. (CHD) - 83.64. При възможност (без загуба) ще намалявам COTY и ще пълня тук. Повече ми харесват за дълго.

Коментар

• Мдам... вече само имотните останаха на наистина добра далавера. Не очаквах, че UBA ще остане под 15.

Иначе днес и TALO лети... Яд ме е, че не сложих повече там, но не ми се искаше да влизам с повече в нафтата, че вече имам доста. То отдавна трябваше да разкарам ET, че ме тегли надолу и не ми дава да слагам дебело в други тръби. MPLX и особено АМ къртят, чистят, извозват, а това едвам крета подире им

Коментар

Относно ракетите... Отдавна се каня да ви светна за Антеро (AR/AM), но нещо все не остава време. Извинявам се.

Ама казвай ги тия работи, бе човек!
                    Шегувам се, знам, че отдавна пишеш за тях. Добра прогноза.
                    Last edited by Никола20; 12.01.2021, 18:22.

Коментар

При подобен скок и такива очаквания аз лично бих разкарал половината позиция.
                      Току-що разкарах 900 бр. на 1.00. 72% печалба. Доволен. Оставих си само 135.

Коментар

• Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение
                        Тези съм ги нарочил за моя следваща мини ракета: Liminal BioSciences Inc (LMNL). Влязох на два пъти - средна - 5.06.

Коментар

• Тези съм ги нарочил за моя следваща мини ракета: Liminal BioSciences Inc (LMNL). Влязох на два пъти - средна - 5.06.
                          Last edited by Никола20; 12.01.2021, 18:12.

Коментар

• Твитър на 49,19... първият ми истински шорт. Тъй де, стига само съм избягвал и храчил по "тех" балоняците. Логичната следващата стъпка идва съмвсем naturlich - да почнем да го рутим.

---

Удари трейлинга на 48,25. 30 долара напред. Колкото толкова. Може би не трябваше толкова шубеливо да слагам стоповете.
                            Last edited by terziеv; 12.01.2021, 17:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
                              кво искаш да ми кажеш с това

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                                Аз пак изпуснах момента в петък да разкарам Теслата. Бях я пуснала на пазара 900 долара - аха да ги лизне ама не би. От лакомия не отстъпих и днес разбира се срути и пак с пръст в уста
                                https://www.visualcapitalist.com/top...global-brands/

Коментар

Working...
                                X