IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Тя на всички тук я подхвърли, за което съм и страшно благодарен. Не тръгнах да и обяснявам къв тъп ритейл е и как ще занули.

и по важното - беше я подхвърлила на 4 долара още. Тогава и аз не я отразих. И си извадих съответната поука... надявам се поне. Аз в редит се чувствам бая глупав, включително заради онзи линк, който пуснах по-долу.
    Защо не я отрази тогава,а сега бълваш само глупости.Ако я беше отразил и вярваше на това което пишеш,сега щеше да си милионер.Ама що ти се връзвам и аз.Бъди щастлив.
    "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение

Това му е единствената позиция от която печели за сега, затова се надъхва така. Да не мислиш че му е лесно, опита да каже няколко пъти какво купува и все не познава. Иначе си представя че е някакъв борсов гений, и все казва че уж бил купил на дъното
      Да печели да печели колко да печели и 50 000 да стане акцията с неговите пет акции милионер няма да стане,но вдига шум до бога.Имам чувството,че той е в матрицата.

Коментар

• Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение

Терзиев спри се бе човек,тази акция ти я подхвърли Ivetka и ти се оля.Обясни на незнаещите как функционира борсата.
        Мулти милионер казваш,че е станал Спартак има няма 30 000 000 милиона,честито да му е,а "мене ме нема у целата схема".
        Тя на всички тук я подхвърли, за което съм и страшно благодарен. Не тръгнах да и обяснявам къв тъп ритейл е и как ще занули.

и по важното - беше я подхвърлила на 4 долара още. Тогава и аз не я отразих. И си извадих съответната поука... надявам се поне. Аз в редит се чувствам бая глупав, включително заради онзи линк, който пуснах по-долу.

Коментар

Терзиев спри се бе човек,тази акция ти я подхвърли Ivetka и ти се оля.Обясни на незнаещите как функционира борсата.
          Това му е единствената позиция от която печели за сега, затова се надъхва така. Да не мислиш че му е лесно, опита да каже няколко пъти какво купува и все не познава. Иначе си представя че е някакъв борсов гений, и все казва че уж бил купил на дъното
          Last edited by X_Y; 31.01.2021, 20:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от распутин Разгледай мнение
            Melvin Capital загуби зашеметяващите 7 милиарда долара през януари, 53% от капитала си;
            Значи някои малки играчи са намазали вече.

Goldman предупреждава, че ако краткия скуиз продължи, целият пазар може да се срине.
            Ето това не мога да разбера. Мелвин Дори да фалирa, става въпрос за малка компания. Цялата струма 20 млрд. Ама 200 да струва. Пак е нищо. Освен ако онова за фалшивите акции не е вярно и обясненията на пича от overstock. Наистина не разбирам.

Коментар

Уникални сте просто. Идея си нямате как функционира борсата, ама продължавате да обяснявате за ритейл и стадо. И слагате в meme акции, дето ритейла ви е ги е открил.

Има няма 3-4 хил. щатски компании публични. Нищо не е за човек, кой следи активно пазара. Еле пък в момента, когато половината щати са под някакви карантинни. Гледай видеото на човека, открил GME, сега мултимилионер. Няма и помен от пренебрежение към "ритейла", а е с години по-напред от вас като опит и познания.

Пп. дума ритейл няма. Не знаете родния си език, тръгнали да стават гоуеми инвеститори

Пап. Голяма част от форумите герои в редит са на светлинни години пред бая от "умните" пари.
              Мулти милионер казваш,че е станал Спартак има няма 30 000 000 милиона,честито да му е,а "мене ме нема у целата схема".
              Last edited by bokogega; 31.01.2021, 20:18.

Коментар

• Изглежда са над 7млрд назад. Към днешна дата.

https://www.wsj.com/articles/melvin-...d=hp_lead_pos1

Melvin Capital Management, the hedge fund that has borne the brunt of losses from the soaring stock prices of heavily shorted stocks recently, lost 53% in January, according to people familiar with the firm.

Melvin was founded by Gabe Plotkin, a former star portfolio manager for hedge-fund titan Steven A. Cohen. It started the year with about $12.5 billion and now runs more than $8 billion. The current figure includes $2.75 billion in emergency funds Citadel LLC, its partners and Mr. Cohen’s Point72 Asset Management injected into the hedge fund last Monday.

Коментар

• Melvin Capital загуби зашеметяващите 7 милиарда долара през януари, 53% от капитала си;
                  Значи някои малки играчи са намазали вече.

Goldman предупреждава, че ако краткия скуиз продължи, целият пазар може да се срине.

Коментар

Да, ама виждаш, че има бая хора, които упорито отказват да възприемат реалността и си мислят, че ще се размине сама с продаване и прибиране на печалби. До оня ден бяха 100% сигурни, че ще са загуби. Вчера бяха сигурни, че gme ще обяви нова емисия. Всеки път греда и всеки път ни лук яли, ни лук мирисали. Изключително е забавно и че разни стотинкаджии говорят за хора с пъти повече пари, познания и борсов опит с пренебрежение; като за "ритейл ", цаци" и прочие. Да им имам самочувствието.

В настоящата ситуация обамаджиите не могат да си позволят недоволни граждани. Готови са на ВСИЧКО.
                    Продължавай да се забавляваш,но подкрепи това твое забавление с факти.Покажи реален стейтмънт,че си купил акции на GME на тези цени.Другото е празни приказки.

Коментар

Това е така,слагат високи тейк профит и дълбоки стопове,но от цялата ситуация ще спечелят купилите на дъното или малко над него.Но това се постига или с вътрешна информация или със следене постоянно на дадена акция.При положение,че има хиляди акции няма как ритейл търговеца да се фокусира върху няколко акции и да ги следи,а още по малко да получи вътрешна информация,която помежду другото се преследва от закона.Ритейл търговеца по принцип следва стадото.Хищникът когато напада стадото си набелязва най уязвимите жертви.В случая купилите на високи цени.А Терзиев иска да меда купувам акция,която в пъти инадвишава реалното.Не благодаря,дори да изпусна безплатните пари.
                      П.П.Ситуацията излезе извън контрол и е въпрос на време да мине цунамито.
                      Уникални сте просто. Идея си нямате как функционира борсата, ама продължавате да обяснявате за ритейл и стадо. И слагате в meme акции, дето ритейла ви е ги е открил.

Има няма 3-4 хил. щатски компании публични. Нищо не е за човек, кой следи активно пазара. Еле пък в момента, когато половината щати са под някакви карантинни. Гледай видеото на човека, открил GME, сега мултимилионер. Няма и помен от пренебрежение към "ритейла", а е с години по-напред от вас като опит и познания.

Пп. дума ритейл няма. Не знаете родния си език, тръгнали да стават гоуеми инвеститори

Пап. Голяма част от форумите герои в редит са на светлинни години пред бая от "умните" пари.
                      Last edited by terziеv; 31.01.2021, 19:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Не ми е много ясно какъв е този проблем с Терзиев и какво общо има с поста който аз съм пуснал.

Между другото това е форум, всеки си казва мнението - някои може би по-разпалено - но отговорност за сделките си има само човекът, който ги прави. Ако иска някой друг да му е виновен за загубите, поне да му дава и 20% от печалбите

И аз не споделям ентусиазма на Терзиев по разни боклуци и при GME мисля, че надценява шансовете на успех, но това е негово мнение. Ако искате да му държите сметка за мнението, бъдете така добри да му плащате с печалбите си.
                        Ок приема се забележката.

Коментар

• Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнение

Точно така си е. Един хамбургер е 10-15$. Едно кафе в Старбъкс е 5$-6$.

Групата от Петъка от 6.х милиона, днес е 7.4 милиона.

https://www.reddit.com/r/wallstreetbets/

и съобщенията най-отгоре:

"Elite Billionaires Scare-Mongering the public has begun over the weekend, to shake paper hands on Monday."
                          "We hold ..."
                          "The reddit army has destroyed 3.7tn in global mkt cap this week...hedge funds had to sell their long positions ..."

надъхват се яката .

Има една много хубава Българска поговорка "Айляк куче к....а си ближе".Това се случва в момента с форумните герои от реддит.Робите надигат бунт
                          Ако искат нещо да се промени така няма да стане.Това е игра на големите,малките са статисти в театъра.Системата е добре смазана.Печатницата работи,ще се пуснат още няколко милиарда на закъсалите фондове и всичко е ок.Е може и някой да глътне вода,но това го има в играта.
                          П.П.И не съм за революция както вменява Терзиев,играта ми харесва

Коментар

Това е така,слагат високи тейк профит и дълбоки стопове,но от цялата ситуация ще спечелят купилите на дъното или малко над него.Но това се постига или с вътрешна информация или със следене постоянно на дадена акция.При положение,че има хиляди акции няма как ритейл търговеца да се фокусира върху няколко акции и да ги следи,а още по малко да получи вътрешна информация,която помежду другото се преследва от закона.Ритейл търговеца по принцип следва стадото.Хищникът когато напада стадото си набелязва най уязвимите жертви.В случая купилите на високи цени.А Терзиев иска да ме убеди да купувам акция,която в пъти надвишава реалното.Не благодаря,дори да изпусна безплатните пари.
                            Не ми е много ясно какъв е този проблем с Терзиев и какво общо има с поста който аз съм пуснал.

Между другото това е форум, всеки си казва мнението - някои може би по-разпалено - но отговорност за сделките си има само човекът, който ги прави. Ако иска някой друг да му е виновен за загубите, поне да му дава и 20% от печалбите

И аз не споделям ентусиазма на Терзиев по разни боклуци и при GME мисля, че надценява шансовете на успех, но това е негово мнение. Ако искате да му държите сметка за мнението, бъдете така добри да му плащате с печалбите си.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Ритейла иска това, да се набълбука с акции, като купят нещо и слагат и ордъри продава на много високи стойности, защото смятат че така брокерите им няма да могат да дават тези акции за къси - предполагам че са прави, но не съм проверявал. По този начин се създава наистина огромен дефицит на акции и скъсилите не могат да се измъкнат.
                              Това е така,слагат високи тейк профит и дълбоки стопове,но от цялата ситуация ще спечелят купилите на дъното или малко над него.Но това се постига или с вътрешна информация или със следене постоянно на дадена акция.При положение,че има хиляди акции няма как ритейл търговеца да се фокусира върху няколко акции и да ги следи,а още по малко да получи вътрешна информация,която помежду другото се преследва от закона.Ритейл търговеца по принцип следва стадото.Хищникът когато напада стадото си набелязва най уязвимите жертви.В случая купилите на високи цени.А Терзиев иска да ме убеди да купувам акция,която в пъти надвишава реалното.Не благодаря,дори да изпусна безплатните пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                                Това е без значение, защото кой нормален фонд ще влезе дълъг сега? Почти съм сигурен, че точно дребосъците хващат Черния Петър в момента и те в крайна сметка ще глътнат най-много вода

Големите заемат всяка свободна акция, за да я продадат късо на рибоци-ритейлъри

А за победата на ритейла над Уол Стрийт...

https://twitter.com/thestalwart/stat...783129600?s=21

Това е хубаво да го прочете Терзиев,но и да вникне в прочетеното,а не както дявола чете евангелието.

Коментар

X