Първоначално изпратено от terziеv
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение
[ATTACH=CONFIG]n3709717[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]n3709718[/ATTACH]
По идея на Мъни от другата тема.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение1. Не половината - всички "акционери" в GME искат да печелят. Такъв труд (визирам обяснителните фермани в Редит) никой не полага само за да фалира фондове и шортове. Баламосват ни с глупости, но истината е една - парата. Нали видяхте в Америка какво се случи. Уж демонстрираха за правата на черните, ама същевременно обираха магазини. Какво общо имат магазините с правата на цветнокожите? Нищо - използваха намалението да окрадат къде що има. Що си мислите, че ретардите от Редит са по-различни от вандалите дето гледахме по новините преди месеци? Едно говорят - друго правят - това е.
2. Аз сериозно се опасявам, че сагата с GME ще срине пазарите. Вече се почна - датският индекс миналата седмица падна с 5%. Отделно всички останали акции повсеместно потънаха. Не знам народът продава за да купи GME ли, кво се случва, ама съм сигурна, че сривът е заради заигравката на ретардите понаучили нещо, повярвали си, няма кой да ги спре за сега и си разиграват коня как си искат.
3. И на мен ми мина през ума че ще напечатат пари за да спасят фондовете. Ама ако го направят какво се случва с цената на GME при това положение? Много е сложно всичко и ум не ми го побира.
4. За GME разбрахме че проблемът е големият процент шорт. Но AMC не е шортната над 100%. Там какво очаквате да се случи?
При положение,че статискита е със закъснение,и точно колко са шортнати ние стотинкаджиите не можем да кажем.Но в дебелите книги пише,че при шорт над 30% има нещо гнило в Дания
https://finviz.com/quote.ashx?t=AMC&ty=c&ta=0&p=m"църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение1. Не половината - всички "акционери" в GME искат да печелят. Такъв труд (визирам обяснителните фермани в Редит) никой не полага само за да фалира фондове и шортове. Баламосват ни с глупости, но истината е една - парата. Нали видяхте в Америка какво се случи. Уж демонстрираха за правата на черните, ама същевременно обираха магазини. Какво общо имат магазините с правата на цветнокожите? Нищо - използваха намалението да окрадат къде що има. Що си мислите, че ретардите от Редит са по-различни от вандалите дето гледахме по новините преди месеци? Едно говорят - друго правят - това е.
2. Аз сериозно се опасявам, че сагата с GME ще срине пазарите. Вече се почна - датският индекс миналата седмица падна с 5%. Отделно всички останали акции повсеместно потънаха. Не знам народът продава за да купи GME ли, кво се случва, ама съм сигурна, че сривът е заради заигравката на ретардите понаучили нещо, повярвали си, няма кой да ги спре за сега и си разиграват коня как си искат.
3. И на мен ми мина през ума че ще напечатат пари за да спасят фондовете. Ама ако го направят какво се случва с цената на GME при това положение? Много е сложно всичко и ум не ми го побира.
4. За GME разбрахме че проблемът е големият процент шорт. Но AMC не е шортната над 100%. Там какво очаквате да се случи?
2. Мелвин и Сие имат много позиции и в Европа. За Дания не знам, но в Германия бяха скъсявали Варта например.
2.1. Плюс пасивното инвестиране. Трябва да ребалансират фондовете и се получава нещо като лавина.
2.2. Никой не е виновен на хората, че се лъжат по индекси и ги мислят за сигурни.
2.3. Да, наистина продават, за да купят GME + другите мемета.
3. >2000 със сигурност, но повярвай ми - абсолютно никой не разбира какво става и колко точно карти има в тестето. Със сигурност са повече отколкото трябва. Сметката определено не излиза.
4. Никоя компания не е скъсена над 100%. Но дори 20% е страшно много, а при AMC е бая повече. В същото време броят акции/капитализация не са толкова много. Ако купиш достатъчно, а с по-малка компания е възможно, късите нямат избор (в нормален пазар) при един скок в цената от 10-15 пъти, който да задържи по-дълго.
Всички мемета са нагоре. Без изключение... при нормално работещ пазар.
===
Toва, че всички искат да спечелят... при отворен пазар де факто всички ще спечелят. Проста аритметика. Фондът трябва да купи акции. Фондът държи % къси повече отколкото изобщо могат да се купят на пазара. При AMC и останалите не е чак така.
едит: това е опростено, може да играят и с колове, но за къде вече. Не знам колко пъти се скъсах да повтарям, че при GME игра вече няма, мачът свърши. Реферът дали ще зачете резултата е проблемът.Last edited by terziеv; 31.01.2021, 22:03.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
И половин да имам. Ти за миналата година изкара ли 50 хиляди гущера от търговия, че ти изглежда неважно? И 0.00034 дяла да имам, това теб прави ли те по-богат, по-щастлив? Не спирам да се дивя на желанието на няколко души тук да гледат в канчето на другия и да му казват колко е зле.
===
Обективно погледнато GME и AMC, BB, NOK и другите мемета ще направят добра пачка, но ако някой чака за вход другаде, ще има бая възможности. Ще има бая разпродажби, за да покрият меметата.
Имам една свободна позиция за дивидентна акция. Идеи? С изключение на ADM, SO, MO, IRM, O
По идея на Мъни от другата тема.
"църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"
Коментар
-
1. Не половината - всички "акционери" в GME искат да печелят. Такъв труд (визирам обяснителните фермани в Редит) никой не полага само за да фалира фондове и шортове. Баламосват ни с глупости, но истината е една - парата. Нали видяхте в Америка какво се случи. Уж демонстрираха за правата на черните, ама същевременно обираха магазини. Какво общо имат магазините с правата на цветнокожите? Нищо - използваха намалението да окрадат къде що има. Що си мислите, че ретардите от Редит са по-различни от вандалите дето гледахме по новините преди месеци? Едно говорят - друго правят - това е.
Коментар
-
И половин да имам. Ти за миналата година изкара ли 50 хиляди гущера от търговия, че ти изглежда неважно? И 0.00034 дяла да имам, това теб прави ли те по-богат, по-щастлив? Не спирам да се дивя на желанието на няколко души тук да гледат в канчето на другия и да му казват колко е зле."църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"
Коментар
-
Да печели да печели колко да печели и 50 000 да стане акцията с неговите пет акции милионер няма да стане,но вдига шум до бога.Имам чувството,че той е в матрицата.
===
Обективно погледнато GME и AMC, BB, NOK и другите мемета ще направят добра пачка, но ако някой чака за вход другаде, ще има бая възможности. Ще има бая разпродажби, за да покрият меметата.
Имам една свободна позиция за дивидентна акция. Идеи? С изключение на ADM, SO, MO, IRM, OLast edited by terziеv; 31.01.2021, 21:18.
Коментар
-
Тя на всички тук я подхвърли, за което съм и страшно благодарен. Не тръгнах да и обяснявам къв тъп ритейл е и как ще занули.
и по важното - беше я подхвърлила на 4 долара още. Тогава и аз не я отразих. И си извадих съответната поука... надявам се поне. Аз в редит се чувствам бая глупав, включително заради онзи линк, който пуснах по-долу."църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"
Коментар
-
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
Това му е единствената позиция от която печели за сега, затова се надъхва така. Да не мислиш че му е лесно, опита да каже няколко пъти какво купува и все не познава. Иначе си представя че е някакъв борсов гений, и все казва че уж бил купил на дъното"църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"
Коментар
-
Терзиев спри се бе човек,тази акция ти я подхвърли Ivetka и ти се оля.Обясни на незнаещите как функционира борсата.
Мулти милионер казваш,че е станал Спартак има няма 30 000 000 милиона,честито да му е,а "мене ме нема у целата схема".
и по важното - беше я подхвърлила на 4 долара още. Тогава и аз не я отразих. И си извадих съответната поука... надявам се поне. Аз в редит се чувствам бая глупав, включително заради онзи линк, който пуснах по-долу.
Коментар
-
Терзиев спри се бе човек,тази акция ти я подхвърли Ivetka и ти се оля.Обясни на незнаещите как функционира борсата.Last edited by X_Y; 31.01.2021, 20:29.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от распутин Разгледай мнениеMelvin Capital загуби зашеметяващите 7 милиарда долара през януари, 53% от капитала си;
Значи някои малки играчи са намазали вече.
Goldman предупреждава, че ако краткия скуиз продължи, целият пазар може да се срине.
Коментар
-
Уникални сте просто. Идея си нямате как функционира борсата, ама продължавате да обяснявате за ритейл и стадо. И слагате в meme акции, дето ритейла ви е ги е открил.
Има няма 3-4 хил. щатски компании публични. Нищо не е за човек, кой следи активно пазара. Еле пък в момента, когато половината щати са под някакви карантинни. Гледай видеото на човека, открил GME, сега мултимилионер. Няма и помен от пренебрежение към "ритейла", а е с години по-напред от вас като опит и познания.
Пп. дума ритейл няма. Не знаете родния си език, тръгнали да стават гоуеми инвеститори
Пап. Голяма част от форумите герои в редит са на светлинни години пред бая от "умните" пари.
Мулти милионер казваш,че е станал Спартак има няма 30 000 000 милиона,честито да му е,а "мене ме нема у целата схема".Last edited by bokogega; 31.01.2021, 20:18."църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"
Коментар
-
Изглежда са над 7млрд назад. Към днешна дата.
https://www.wsj.com/articles/melvin-...d=hp_lead_pos1
Melvin Capital Management, the hedge fund that has borne the brunt of losses from the soaring stock prices of heavily shorted stocks recently, lost 53% in January, according to people familiar with the firm.
Melvin was founded by Gabe Plotkin, a former star portfolio manager for hedge-fund titan Steven A. Cohen. It started the year with about $12.5 billion and now runs more than $8 billion. The current figure includes $2.75 billion in emergency funds Citadel LLC, its partners and Mr. Cohen’s Point72 Asset Management injected into the hedge fund last Monday.
Коментар
Коментар