Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Е, да ги бях взел оня ден. Свръх НИ съм. Прекалих: WELL, O, UBA, VTR, AGNC... един кош путове за другите ипотечни. Това за мен е най-подцененият сектор постоянно ми се иска да добавя още и още, ама се въздържам. Oт подобните на твоите предложения, RKT дебнех отблизо, ама и там се отказах, защото явно няма да слезе истински. Въпреки че смятам вдигането на лихвите за невероятно, не мога да заложа на един кон само.
Коментар
-
Ако не беше полит риска, щях да набухам половината в китайски нафтови. Малко остана и пускат тръбата. Не е проблем да ги взема и в ХК... обаче си представям как една хубава сутрин ИБ ми ограничава всички трансакции с вражески елементи.
---
и leaps-овете на pfe са все още са на супер ангебот.Last edited by terziеv; 02.03.2021, 22:09.
Коментар
-
Терзо, аз много добре znam, че се купува евтино. Но как да го купя като точно тогава нямам пари, не съм продала на високото, на минус съм и няма какво да продам за да купя евтино. Е сега OMP ми е нагоре ама не ща да го продавам за да купя нещо паднало щото то си продължава нагоре неясно защо, а другото може още да си пада - пак неясно защо. Нали видя как NIO се срина с 11% след хубав отчет. XPEV - също. Грешката си е изцяло моя щото като имампари бързам даги сложа в квото и да е да не изпусна случайно растежа, но не съм се научила да продавам, което е част от играта. Ще си плащам солено докато се науча ако изобщо някога се случи. И май ще бъда принудена да изуча техническият анализ, защото явно не фундаменталният движи пазарите
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
Кажи какво ти харесва във фундамента, моля!
Дори не знам с какво се занимават.
Просто попитах дали някой се интересува от тази акция.
А щом като не си си направил и труда да разбереш с какво се занимават дискусията е излишна.
"църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"
Коментар
-
Защо спорите за стари сделки, пропуснати възможности, компании, които са отлетели докато гледаме в нещо друго, което е паднало. Гледайте напред.
Преди няколко дни Иветка кометира PSTH (Pershing square ......), гледахте ли го, какво ще кажете. Абсолютно не се повлия от вчерашния ръст на пазара от над 2%.
Така, че възможности има и ще има, няма място за униние. И честит празник утре.
Коментар
-
АМД е шитня на 80, както и Интел не е за купуване над 60. Нищо не е паднало откак казах да се купуват финове, нафта и имотни. Постовете ми си седят;за Ексон поне три пъти ти отговарях. Каквото съм пляскал съм гледал да е вече обмислена от мен идея, а не просто копнато. И за Нио включително. Ще ти дам пет лева, ако ми покажеш някъде по нета подобна на моята обосновка от това време. За моя изненада се оказа, че 1/2 от позициите на така актуалния Бъри повтарят моите. Не съм гледал от него, едва ли той е гледал от мен. Има и бая по-добри варианти, даже са ги писали във форума, но и от моите неща съм супер доволен.
Как да е, от моя страна дискусията е дотук. Въртим се в някакъв кръг и чувството, че само един от двама ни чете внимателна постовете на другия е леко неприятно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Intc сега е на 62 от ~45, ма ти АМД шитнята на 80+ гледаше.
за нио те светнах на 6!
Баси как те прецакаха гадовете.
Xom те чакаше на 30, ти не. Като стане 80, ще питаш дали да купуваш.
__
А отчетът на нио е невероятен. Натискат цената по този начин всеки път
За НИО хич не се ласкай, че ти си ме светнал. Много под 6 като беше четох за него и го пренебрегнах като китайски шит. След което многократно го купувах и продавах и всеки път съжалявах за продажбата. Затова сега не смея да пипам, въпреки че отдавна потъва, щото с моя карък пак ще уцеля дъното и ще литне.
Дойде редът и на нафтата и си имам от нея OMP. Не мога и не искам да изкупя всички нафтени акции. Ти блееше за нафта когато падаше. Тогава беше време да се купуват растящите активи, които бяха в изобилие.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение
Разбрах те още първият път,но благодаря за пояснението.Гледам,че Мелвин са взели и кол опции,ако не греша
П.П.Мисълта ми беше,че въз основа на това,че Мелвин са сгрешили преди,не означава,че пак ще сгрешат.Но както и да е пазара има последен думата.
[ATTACH=CONFIG]n3725711[/ATTACH]
Дори не знам с какво се занимават.
- 1 like
Коментар
-
Тезата ми е следната. Мелвин Капитал стана жертва на пазара защото беше заел прекалено агресивна и прекалено дълбока къса позиция спрямо GME. Към сегашния момент те може да са решили проблема с късата си позиция. Тя не ме интересува. Но аз не вярвам, че те са се променили и вече не са толкова агресивни. А щом са били агресивни в късите си позиции те вероятно са агресивни и в дългите си позиции. Затова позициите в които са дълги - в мен създават тревожност. Според 13f филинга им - те са вложили 4,37% процента от капитала си във FISV
След това проверявам друг фонд, който стана известен покрай събитието GME.
https://whalewisdom.com/filer/maplel...dings_tab_link
Каква изненада! FISV и там е четвърта позиция по концентация на капитал 3,55%. Вложили са и допълнително 2,24% процента в колове.
Отново правим асоциацията между агресивен фонд и FISV.
Тук вече започва да изкристализира тезата, че група хеджфондове мислят по един и същ начин....или, че си намерил 4-тата най-добра акция на американския пазар.
Това е!
Или си намерил 4-тата най-яка акция на пазара или се готвиш за храна на фондовете. 50/50 не ме устройва.
Стана ли долу горе ясно?
П.П.Мисълта ми беше,че въз основа на това,че Мелвин са сгрешили преди,не означава,че пак ще сгрешат.Но както и да е пазара има последен думата.
Last edited by bokogega; 02.03.2021, 02:27."църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"
Коментар
-
Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнениеОт Аматьорският състав
След това проверявам друг фонд, който стана известен покрай събитието GME.
https://whalewisdom.com/filer/maplel...dings_tab_link
Каква изненада! FISV и там е четвърта позиция по концентация на капитал 3,55%. Вложили са и допълнително 2,24% процента в колове.
Отново правим асоциацията между агресивен фонд и FISV.
Тук вече започва да изкристализира тезата, че група хеджфондове мислят по един и същ начин....или, че си намерил 4-тата най-добра акция на американския пазар.
Това е!
Или си намерил 4-тата най-яка акция на пазара или се готвиш за храна на фондовете. 50/50 не ме устройва.
Стана ли долу горе ясно?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
отчетът излезе и почна да пада. След кола ще падне още сигурно. И NIO ще ме прецака както Intel. Всичко (и всички) в което вярвам ме прецаква
за нио те светнах на 6!
Баси как те прецакаха гадовете.
Xom те чакаше на 30, ти не. Като стане 80, ще питаш дали да купуваш.
__
А отчетът на нио е невероятен. Натискат цената по този начин всеки пътLast edited by terziеv; 02.03.2021, 01:59.
Коментар
-
Не съм съгласен, че имат съществена част от MSFT, AMZN, BABA и Googl. Може би имаш предвид, че са съществена част от портфолиото на фонда.
И кои за бога сте Вие?
П.П.Нали това гледаме?
Last edited by bokogega; 02.03.2021, 01:58."църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"
Коментар
Коментар