IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение

Аз го четох преди дни какво беше написал. Обаче май ще Отпадне мини корекцията засега и вероятно да стане от 4600. много точни прогнози е давал досега.
    Ави е бетон, направо е свръхестествен.

Слушах го директ преди час и нещо. Даже го питах какво да правим след неизбежния край на всичката тази вакханалия, та 100% беше на живо. Дава като най-вероятно малка кратка корекцийка до дни, а много по-малката вероятност е да си катери безметежно до 5000+. Златните копачи ги вижда като най-уязвими. От октомври до края на годината обаче със сигурност няма спирка до луната. Ръсел ще се представя по-добре от S&P. За 2023/24-та смята, че няма истински хеджове, всичко у киреча за двайсетина години. EM обаче ги обяви за най-малко лош вариант.

Реагирах още докато говореше. Прехвърлих някои путове за октомври/ноември, махнах поръчките за NEM и SBSW, и продадох септемврийски колци за много позиции за без пари. Може и да не излезе прав, но когато някой се е доказал толкова пъти, слушкам.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
      Гледам семинара на гуро Ави и той обяснява, че чака мини корекция в следващите два до десет дни. Слизаме за момент до ~4200 и после продължаваме към луната до 5000. Не уважавам техниката, ама този е машина.
      Аз го четох преди дни какво беше написал. Обаче май ще Отпадне мини корекцията засега и вероятно да стане от 4600. много точни прогнози е давал досега.

Коментар

• Гледам семинара на гуро Ави и той обяснява, че чака мини корекция в следващите два до десет дни. Слизаме за момент до ~4200 и после продължаваме към луната до 5000. Не уважавам техниката, ама този е машина.

Коментар

• Снощи за пръв път имам двуцифрен ръст в % и петцифрен в абсолютна стойност. Няма само индексите да правят рекорди я. Главно благодарение на CWEB.

Онзи ден продадох последните Файзер на 49,00 и едните комуналки - PPL на 29,3. И двете ги смятах за надценени и освен това имам идея да вървя към консолидиране на позициите и режа дреболиите. Оставам в SO и FE, но и те са бая височки и не мисля, че комуналките вече стават за купуване.

Имах страшен късмет с NRZ. Колците на 10 изтекоха точно преди да обявят 25% увеличаване на дивидента. Ако мине 11,5 обаче, ще продавам и няма да чакам дивидент.

Увеличавам позициите в двете Антеро, EQT, Sibanye, DHT но продавам и близки колци. Преди септемврийския падеж на опциите обаче ще съм много внимателен, защото имам kweb и bzun къси путове в парите.

===

добавка: днес ще опитам да пак да скася Данайците (мечи спред - 105/110)
          Last edited by terziеv; 25.08.2021, 16:05.

Коментар

• вчера нивото от 35440 е тествано няколко пъти и не е пробито sell позицията се основава на това че след двудневното рали вчерашният ден е дожи ден термин ТА които значи
            дневен бар с малко тяло и малък ценови диапазон а на по малките графики рейндj ,почивка от твърде бързото покачване
            Click image for larger version

Name:	US30M5.png
Views:	1
Size:	25.7 КБ
ID:	3796921

https://ibb.co/zRjpLxG
            Pip master

Коментар

• За мене ROE е далеч по важата метрика. А ROE на MSFT е 47%, което си е много яко

Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
              23.25 25.70 21.79 11.16 14.81 16.36 11.49 22.69 23.90 30.80
              това е за последните 10 години ROIC

Коментар

И какво толкова че ROIC e с добър, виждам пикови стойности.... Не хейтвам майкрософт, но след като акцията за десетилетия се е търгувала на нива P/E под 20 защо трябва да се купува в момента?
                Заложиха на облака преди няколко години, и вероятно от там идва растеж. За хоумофисите също имат нещо като zoom. Вдигат абонамента на офис продуктите им. Преминаването на абонаменти е добро, защото не им се краде софтуера. LinkedIn, github са техни, скоро пуснаха изкуствен интелект който програмира сам - пишеш име на функцията и той ти добавя необходимия код.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                  И какво толкова че ROIC e с добър, виждам пикови стойности.... Не хейтвам майкрософт, но след като акцията за десетилетия се е търгувала на нива P/E под 20 защо трябва да се купува в момента?

Коментар

• И някой може ли да ми каже защо големите фондове и играчи не се позиционират за inflation trade?. Сигурно ще почнат да го правят като петрола отиде над 90 долара.

Коментар

Някой може ли да каже защо анализаторите препоръчват MSFT при P/E 38 при положение че има по-растежни акции на P/E под 6 че и под 5.. Китайците са много по-умни от американците, спихнаха си целия сектор за няколко месеца до много много разумни нива, а американците рискуват тотално набалончване след което паметен срив на технологичните акции от едни 60-70% и тези нива няма да ги видят за следващите 10 години

Коментар

• Някой може ли да каже защо анализаторите препоръчват MSFT при P/E 38 при положение че има по-растежни акции на P/E под 6 че и под 5.. Китайците са много по-умни от американците, спихнаха си целия сектор за няколко месеца до много много разумни нива, а американците рискуват тотално набалончване след което паметен срив на технологичните акции от едни 60-70% и тези нива няма да ги видят за следващите 10 години

Коментар

• Някой ми беше отговорил на въпроса ми за YY с линк към статия преди година за fraud... Не го послушах .... и съм едни 25% за няколко дни

Коментар

• ААААААААААА ОНЯ ДРУГИЯ ПЪК СЕГА ПЕЧАТАЛ ДА ИМА ЗА ГЪРЦИТЕ . ЯСНО ОТ КЪДЕ ИДВА ТОЗИ ЕВРЕЙСКИ ОПТИМИЗЪМ ПО ЕВРЕЙСКИТЕ БОРСИ . АМА ТО ВСИЧКО СЕ ЗАПЛАЩА С ЛИХВИТЕ . ХЯХХЯХЯХЯХХЯХЯХХ

МВФ разпределя рекордните $650 милиарда за справяне с кризата

Коментар

• КВО СТАВА ТУКА . НАЛИ ФЕД ЩЯЛ ДА НАМАЛЯ . ВСИЧКИ ПРОДАДОХТЕ ЛИ . НАЛИ СТЕ ФУНДАМЕНТАЛИСТИ . ЯВНО СТЕ ПРОДАЛИ . ХЯХЯХЯХЯХЯХЯХЯХЯЯ

ЗАТОВА Е ТОЛКОВА ТИХО

Коментар

• и така след импулса нагоре на 15 и 30 мин се образува втори връх ..... точно на тези нива е дъното от 08.17 на часова графика и то става съпротива за цената ... и тъкмо да затворя той пазара взел че затворил..... изпуснах го за минута
                                Click image for larger version

Name:	dwoen wryx.png
Views:	1
Size:	28.8 КБ
ID:	3795743

https://ibb.co/YPtbCfj
                                Pip master

Коментар

Working...
                                X