Първоначално изпратено от Д.Петков
Разгледай мнение
Няма да е лошо да прочетеш малко и за теория на вероятностите и expected value. Най-просто казано, ако payout-а от определено събитие надвишава вероятността от случването му, то залог на това събитие е изключително печеливш. Елементарния пример е с рулетката - вероятността да се падне числото ти е 1/37, а ти изплащат 1/36, по този начин всеки залог ти е губещ. Ако обаче изплащането се увеличи на 50 към 1, то всеки залог ти е изключително печеливш (дори и да не познаеш числото).
Същото е с PHIL и петрола- изобщо не казвам че са подценени или примерно справедливата цена е друга. Имам основания да мисля че risk/reward съотношението е изкривено и съответно инвестиция/залог в тях е смислена

Част от целия ми oil play е опции върху фючърси и с инвестиция от около $5к контролирам 10 000 барела, разпределени 5000 на $85 и 5000 на $100. Ако петролецът отиде на $90 , инвестицията ми от 5К ще се е превърнала в 25к. Представи си цена $110, тогава отивам на 175К, при $140/барел стават към $500К.
Да не говорим пък че инвестицията ми в петрол е само с опции с IV само около 35%. При някакъв шок, волатилността ще се изстреля в небесата и изобщо не е необходимо да стигам първия си страйк от $85, че да започна да печатам.
Към всичкото по-горе трябва да се прибави и инфлационния хедж, който инвестицията в суровина носи на портфейла.
Между другото, зад всяка една моя дума в този форум стоят кореспондиращи инвестиции. Мисля си че ще бъде изключително полезно за качеството на мненията ако всеки прави така и подкрепя думите си с действия, а не само да си лала, колкото да не заспи.
Д.Петков може например да дадеш добър пример като шортнеш phil или петрола с опции на страйк 100. При положение че вероятността за теб е "никаква" това да се случи, защо да не изкараш малко free money?
Коментар