If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Всъщност най-важното си остава да имаш винаги свободен капитал както, да си смел и решителен и да си трезвомислещ. И по трите точки се дъня и от там ми идват основните загуби
Ами трудно е да останеш безпристрастен при по-големи реални суми. Трябва си опит.
...Опитай с компании, за които абсолютно нищо не знаеш, може да са даже произволни...
Има резон. Аз тествам с компании, които много добре знам и следя постоянно и съотвено имам предварителни очаквания и предубеждения. Ще пробвам и ще кажа какъв е резултата с абсолютно произволни.
Всъщност най-важното си остава да имаш винаги свободен капитал както, да си смел и решителен и да си трезвомислещ. И по трите точки се дъня и от там ми идват основните загуби
Аз купувам и си правя експерименти с дребни суми ей така просто за тренировка и тестване, но хич не ми се получава. Много интересно, последно време каквото и да направя все е грешно. Нито един точен/добър тайминг за вход/изход нямам.
Явно ще трябва от спекулант да ставам инвеститор
И аз така. Но стигнах до обратния извод - че от инвеститор трябва да ставам спекулант
Тия пазари стават само за спекулация. Но пък и за целта не трябва да си в Дания щото данъците големи.
Няма свободен кеш купувахме dip-овете през февруари-март
Пфу, и аз не успях нищо да закача. На няколко места за центове. Едната нафта (TGA) даже ми стигна лимита, ама явно съм бил много назад на опашката и не ме огря.
Аз купувам и си правя експерименти с дребни суми ей така просто за тренировка и тестване, но хич не ми се получава. Много интересно, последно време каквото и да направя все е грешно. Нито един точен/добър тайминг за вход/изход нямам.
Явно ще трябва от спекулант да ставам инвеститор
Тия ги давай на демото. Опитай с компании, за които абсолютно нищо не знаеш, може да са даже произволни. Стига да имат добър оборот. Пусках историята за суровото дърво (green limber)
Снощи половин позиция sbsw + путове близо до парите. При спад под 18 ще допълвам. Плюсове - повече предвидимост, по-нисък полит. и финансов риск, защото не са в С. Америка. Минуси - прекалено зависят от злато, сравнително малко други метали. Големи са, а ми изглеждат по на сметка от rio и bhp; vale и vedanta не успях да ги хвана хубаво. От малките продължавам да стискам няколко leaps (23та) на Yamana. Но пак смятам, че черните и цветните ще бият благородните.
___
Чак рязък 20% спад на тех шитните е невъзможен. До края на годината обаче може по плавно. Ефективно това ще означава ок. 40% надолу, но едва ли ще се случи. То на повечето такива компании реалната им стойност си е отрицателна.
Това ADM ти е като горещ картоф. Не я продавай, в това се състои ротацията - преминаване от тех към ресурси и храни, защо да махаш здравия крак? Поне докато не усещаш умора на графиката не го махай.
С отварянето на икономиката храните е логично да растат - ресторанти, хотели, фаст фуд продават храни на по-висока цена от готвенето в къщи. Не е препоръка.
Развива се stealth корекция на технологичните акции, утре по някое време обаче може пазара да премине в panic mode за едни 20% корекеция. Не мисля че извън технологичните акции много други сектори ще се съборят
То това ясно от две седмици.
Въпроса е дали няма да го комбинират с новина и да стане по-дълбоко мяу.
Ще повлече всичко ако се развие така.
Понеже не продадох технологичните като бяха на ATH и чаках прекалено дълго щото вярвах в квото не трябваше и мисля да се поуча от грешката си и да почна да продавам като видя че нещо е много високо.
Имам една такава акция ADM. Но пак ситуацията не е като с балоните щото въпреки че е на ATH все пак праис ърнингс не и е в небесата. Та сега се чудя да я продам ли докато е високо след като 1 година съм я чакала или да рискувам и да почакам още
Това ADM ти е като горещ картоф. Не я продавай, в това се състои ротацията - преминаване от тех към ресурси и храни, защо да махаш здравия крак? Поне докато не усещаш умора на графиката не го махай.
С отварянето на икономиката храните е логично да растат - ресторанти, хотели, фаст фуд продават храни на по-висока цена от готвенето в къщи. Не е препоръка.
Понеже не продадох технологичните като бяха на ATH и чаках прекалено дълго щото вярвах в квото не трябваше и мисля да се поуча от грешката си и да почна да продавам като видя че нещо е много високо.
Имам една такава акция ADM. Но пак ситуацията не е като с балоните щото въпреки че е на ATH все пак праис ърнингс не и е в небесата. Та сега се чудя да я продам ли докато е високо след като 1 година съм я чакала или да рискувам и да почакам още
Развива се stealth корекция на технологичните акции, утре по някое време обаче може пазара да премине в panic mode за едни 20% корекеция. Не мисля че извън технологичните акции много други сектори ще се съборят
Коментар