Първоначално изпратено от Chio
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
Но там цените за вход са високи.. и трудно 4% макар да не съм смятал.
Днес гледах нови на зелено в Люлин 4 -8-9, че стана тема от един друг потребител с падащи цени. Включая си спомям и това което Кавръка гледа.
Виж Люлин център, 87k двустаен зелено 2024, с обзавеждане да дойде 110 к. Наем 400евро 4.3% грубо.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Обзавеждане за 23к? Само една кухня с базови уреди ти е 10к Евро. А ремонт? А майстори, санитария, плочки, дивани, легла, матраци и пр?
Всичко това е брутална цифра в момента.
и малко отгоре да дойде всичко може да се влезе в 4%
Коментар
� -
Има риск разбира се, но може да се отсее донякъде, депозити, скрининг :-) ...
Коментар
� -
Днес гледах нови на зелено в Люлин 4 -8-9, че стана тема от един друг потребител с падащи цени. Включая си спомям и това което Кавръка гледа.
Виж Люлин център, 87k двустаен зелено 2024, с обзавеждане да дойде 110 к. Наем 400евро 4.3% грубо.
Всичко това е брутална цифра в момента.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Това е по-добре, вероятно ще има много желаещи, но рискът не е ли голям? Я сметки, я обзавеждането, имало е случаи да не искат да излязат отвътре та разправията е голяма. Не, че не може да се случи навсякъде
Коментар
� -
Днес гледах нови на зелено в Люлин 4 -8-9, че стана тема от един друг потрвбител с падащи цени. Включая си спомям и това което Кавръка гледа.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Иван Асен, около Полиграфията. И на 60 години да е всичко вътре отдава се веднага. Малко предлагане.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеZalmoxis Дай пример от друг квартал по твой избор и да смятаме. Търсим само 4% доходност, като приемем, че имаме 100% заетост, което предполага, че районът трябва да е атрактивен, следователно скъп.
За 4 % ще е трудно, но на 3,5% ще стане. Финална цена на имота 250к, но първо някой трябва да се излъже и да Ви продаде.Last edited by Chio; 03.01.2023, 23:13.
Коментар
� -
Zalmoxis Дай пример от друг квартал по твой избор и да смятаме. Търсим само 4% доходност, като приемем, че имаме 100% заетост, което предполага, че районът трябва да е атрактивен, следователно скъп.Last edited by better; 03.01.2023, 23:08.
Коментар
� -
Защо трябвя да е един за 300к? В конкретен квартал?Last edited by better; 03.01.2023, 23:08.
- 1 like
Коментар
� -
Първото е старо наследено и не им пука колко ще вземат. Ти ако вземеш второто и ремонтираш на 2% доходност ли ще го пуснеш?
Ама кой е казал че трябва да купуваш в лозенец 50годишна сграда и да пускаш под наем, можеш да търсиш доходност другаде ако си решил?
Падне ли доходността при имотите под тази при ДЦК, пиши имотите бегАли. Това поне говорят експертите в Европа и по света, само БГ брокерите се скътават.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Ок да приемем, че тази год инфлацията ще е 10-12% а бамката предлага 4% т.е ще съм на -6%. Ако купя имот за 300 000 евра как ще мога да бия инфлацията? Направи една груба кръчмарска сметка ако обичаш.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BailorВ интерес на истината, лихвата по кредита не ми се вдига и на 1.2 23г. Учудващо , както за мен, така и за всички понижители!!!
ще стане почти 2г. , без банката да ми я вдигне тая пуста лихва, какво става???
Коментар
� -
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Като заговорихме за сделка. Ето ти една примерна обява от реален сайт:
Кв Лозенец, 100 кв - наем 640 евра.
https://bezkomisiona.bg/property/otd...ya-lozenets-5/
Я да видим аналогичен за продажба:
90 кв за 340 000 евра.
https://bezkomisiona.bg/property/pro...a-lozenets-11/
Можеш ли да ми сметнеш каква ще бъде доходността от този имот?
50% дискаунт е малко за този боклук.
- 2 Харесвания
Коментар
�
Коментар