IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение

Препоръки, време е да се въведе и това. Питат предишния наемодател, най-лесно е. Банкови извлечения, стандартна практика по света, така ми разказват радомирските гастарбайтери
    Майтапа на страна, ама е точно така на запад, рано или късно и тук.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение

Но там цените за вход са високи.. и трудно 4% макар да не съм смятал.

Днес гледах нови на зелено в Люлин 4 -8-9, че стана тема от един друг потребител с падащи цени. Включая си спомям и това което Кавръка гледа.
      Виж Люлин център, 87k двустаен зелено 2024, с обзавеждане да дойде 110 к. Наем 400евро 4.3% грубо.
      Остави го тва зелено и то 2024г, отделно я стане я не стане. Дай готов ап в нормален квартал (Люлин не е такъв) където няма да имаш празно. Ползвай bezkomisiona.bg, там всичко е реално и да смятаме.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Обзавеждане за 23к? Само една кухня с базови уреди ти е 10к Евро. А ремонт? А майстори, санитария, плочки, дивани, легла, матраци и пр?
        Всичко това е брутална цифра в момента.
        Така е прав си, но кухнята няма да е 10к. Имам теима познати мебелисти и ще ми направят снонса кухня не тип Виденов за около 5-6.
        и малко отгоре да дойде всичко може да се влезе в 4%

Коментар

Има риск разбира се, но може да се отсее донякъде, депозити, скрининг :-) ...
          Препоръки, време е да се въведе и това. Питат предишния наемодател, най-лесно е. Банкови извлечения, стандартна практика по света, така ми разказват радомирските гастарбайтери

Коментар

Днес гледах нови на зелено в Люлин 4 -8-9, че стана тема от един друг потребител с падащи цени. Включая си спомям и това което Кавръка гледа.
            Виж Люлин център, 87k двустаен зелено 2024, с обзавеждане да дойде 110 к. Наем 400евро 4.3% грубо.
            Обзавеждане за 23к? Само една кухня с базови уреди ти е 10к Евро. А ремонт? А майстори, санитария, плочки, дивани, легла, матраци и пр?
            Всичко това е брутална цифра в момента.

Коментар

Това е по-добре, вероятно ще има много желаещи, но рискът не е ли голям? Я сметки, я обзавеждането, имало е случаи да не искат да излязат отвътре та разправията е голяма. Не, че не може да се случи навсякъде
              Има риск разбира се, но може да се отсее донякъде, депозити, скрининг :-) ...

Коментар

Днес гледах нови на зелено в Люлин 4 -8-9, че стана тема от един друг потрвбител с падащи цени. Включая си спомям и това което Кавръка гледа.
                Това е по-добре, вероятно ще има много желаещи, но рискът не е ли голям? Я сметки, я обзавеждането, имало е случаи да не искат да излязат отвътре та разправията е голяма. Не, че не може да се случи навсякъде

Коментар

Иван Асен, около Полиграфията. И на 60 години да е всичко вътре отдава се веднага. Малко предлагане.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
                    Zalmoxis Дай пример от друг квартал по твой избор и да смятаме. Търсим само 4% доходност, като приемем, че имаме 100% заетост, което предполага, че районът трябва да е атрактивен, следователно скъп.
                    Иван Асен, около Полиграфията. И на 60 години да е всичко вътре отдава се веднага. Малко предлагане.

За 4 % ще е трудно, но на 3,5% ще стане. Финална цена на имота 250к, но първо някой трябва да се излъже и да Ви продаде.
                    Last edited by Chio; 03.01.2023, 23:13.

Коментар

• Zalmoxis Дай пример от друг квартал по твой избор и да смятаме. Търсим само 4% доходност, като приемем, че имаме 100% заетост, което предполага, че районът трябва да е атрактивен, следователно скъп.
                      Last edited by better; 03.01.2023, 23:08.

Коментар

Защо трябвя да е един за 300к? В конкретен квартал?
                        Ми къде да е? В Гоцето ли? За 400 евра на месец?
                        Last edited by better; 03.01.2023, 23:08.

Коментар

Първото е старо наследено и не им пука колко ще вземат. Ти ако вземеш второто и ремонтираш на 2% доходност ли ще го пуснеш?

Ама кой е казал че трябва да купуваш в лозенец 50годишна сграда и да пускаш под наем, можеш да търсиш доходност другаде ако си решил?
                          И къде точно има по-добра доходност специално при софийските имоти? Щом ДЦК на България дават 5%, колко трябва да дава един апартамент, за да оправдае риска и разправиите?

Падне ли доходността при имотите под тази при ДЦК, пиши имотите бегАли. Това поне говорят експертите в Европа и по света, само БГ брокерите се скътават.

Коментар

Ок да приемем, че тази год инфлацията ще е 10-12% а бамката предлага 4% т.е ще съм на -6%. Ако купя имот за 300 000 евра как ще мога да бия инфлацията? Направи една груба кръчмарска сметка ако обичаш.
                            Защо трябвя да е един за 300к? В конкретен квартал?

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor
                              В интерес на истината, лихвата по кредита не ми се вдига и на 1.2 23г. Учудващо , както за мен, така и за всички понижители!!!
                              ще стане почти 2г. , без банката да ми я вдигне тая пуста лихва, какво става???
                              Теглиш 20 годишен кредит и се радваш, че първите 2-3 год не ти вдигат лихвата ли?

Коментар

Като заговорихме за сделка. Ето ти една примерна обява от реален сайт:

Кв Лозенец, 100 кв - наем 640 евра.

https://bezkomisiona.bg/property/otd...ya-lozenets-5/

Я да видим аналогичен за продажба:

90 кв за 340 000 евра.

https://bezkomisiona.bg/property/pro...a-lozenets-11/

Можеш ли да ми сметнеш каква ще бъде доходността от този имот?
                                УжасТ. 340к + 20к такси за покупка +40к поне ремонт и обзавеждане...Таман 1,8%. Това се избива за 55 години наемане и то ако наемателят не се изнесе никога и не трябва нов ремонт...

50% дискаунт е малко за този боклук.

Коментар

Working...
                                X