Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Цената е без ДДС - лека подробност.
А Бетерчо не познава София :-)
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Стига де, ама това е на 2300 € кв.м., е колко да струва ?! Изглежда и аз не мога да свикна с цени над 2000 € кв.м. хахаха
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Всичките им сравнения са такива и затва са безимотни...
Иначе Джони тамън ме убеди да се преместя на убаво и сигурно място в Германия, че в училищата средата е топ и светлинни години от 73-то у нас. и попаднах на това...
Кога ли ще ги стигнем....
https://dnes.dir.bg/svyat/17-godishe...sko-uchilishte
Коментар
� -
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
От дъното на 21.11.22 до сега коня е с 13% нагоре, тва само за месец и половина. А имотие с колко са ногре за този период? А колко нагоре ще бъдат след 2 год? След 5? А коня?
Колко е производствената себестойност на 1 кон към момента ? Грубо ?
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Пичалбатя е само у коня , ама требе да го земеш на поне 50К и да го държиш на борса, която го няма наистина :-)
Коментар
� -
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеЕй го 100 000 евра надолу + 20 инфлация, баси инвестицията. Купувай народе, не остана.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...65487501531595
- 1 like
Коментар
� -
Ей го 100 000 евра надолу + 20 инфлация, баси инвестицията. Купувай народе, не остана.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...65487501531595
- 1 like
Коментар
� -
Със затваряне на кинти в имот за инвестиция в момента - също си на загуба, и то по-голяма от тази на безрисков депозит.
С имотите в следващите 3-5 години спрямо инфлацията ще си на загуба, но и депозит или ДЦК на 4-5% са далеч от достатъчни....а таксите на бамките са станали умопомрачителни Колкото по-малко контакт с тях за депозит или кредит по-добре....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 11.01.2023, 10:58.
- 1 like
Коментар
� -
Как така купуват в затворен комплекс (с екстри) без да им прехвърлят земя?
Много тъпа работа и там където няма българи да стопират дивотиите на собственика на земята става страшно.
Коментар
� -
Сега, се подсетих и за още нещо за което мисля, че съм писала тук. Запознах се с датската диаспора в Созопол, защото едни собственици имаха проблем и ни помолиха да им превеждаме. В един комплекс до плаж Хармани, строителя и собственик на земята ,който управлява и комплекса ги караше да му плащат за ползването на басейна, много неприятна работа. Други също се бяха притеснили много по повод този случай ,но при тях имаше собственост в/у земята и от българи и те не позволиха подобна гавра с плащане за ползване на басейна. Има значение дали имаш собственост в/у земята.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Двама нали ми писаха, единия е Ловчанлийчето от Вествалия с хана. 4% Пощенска, оферта било. И понеже се занимавам с банкиране непрекъснато, иди пък специално от Пощенска да изтеглиш кеш или превод не на падеж. Свят ти се вие. Мерси. Затваряне на кинти за година 4% - загуби 100%.Last edited by better; 11.01.2023, 10:43.
Коментар
� -
Хипотетично, ако земята е собствена и както пишеш по някаква причина сградата погине си мисля, че собствениците на земята могат да поискат другите с правото на строеж да възстановят тяхната собственост без пари ако искат да строят.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Сравняваш заплатите в София със средните в Германия. София трябва да сравниш с Мюнхен, средната в Германия може да сравняваш с Пловдив или Бургас. И там е "48к-60к Евро бруто", ама за 2 Senior-a.
Иначе Джони тамън ме убеди да се преместя на убаво и сигурно място в Германия, че в училищата средата е топ и светлинни години от 73-то у нас. и попаднах на това...
Кога ли ще ги стигнем....
https://dnes.dir.bg/svyat/17-godishe...sko-uchilishteLast edited by pesimist4o na kvadrat; 11.01.2023, 10:00.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеЯ експертите моля, къв им е съвета. Да купувам ли идеални части от земята на парцела където вече купих имот на акт 14? Има възможност, някъде 7,4% се падат по моята площ от парцела. На данъчна е офертата, някъде по 1000 лв.
Чудя се, поначало имот с паркомясто 19 кв.м и идеални части от парцел почти не можещ да намериш. Друг е въпроса кога биха ти потрябвали тези идеални части. Яко е че общите ми части са много малко, няма и 7%.
- да се отървеш от всякакви тежести
- да развържеш всякакви съсобствености
- да го прехвърлиш на твое име ако е наследствен
- да придобиеш земята под него
Цената на всяко подобно действие СЕГА е минимум 10 пъти по-малка от ПОСЛЕ. Защото животът тече, хората си менят мнението или умират, законите и наредбите се сменят, нови изисквания се налагат, СТАВА ВСЕ ПО-ТРУДНО.
С две думи лев, не се стискай.
- 2 Харесвания
Коментар
�
Коментар