IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Тоя коментар отдолу прочете ли

6 1
    SnaGi
    преди 18 часаИмах миналата седмица среща с един брокер, който ми потвърди, че шефовете на агенцията им си плащат за медийни изяви между 3-5к. Имам усещането, че уважаваната от мен медия, се превръща в платена платформа и всеки може да си прави неговите внушения. Жалко, че има 'инвеститори' пък и семейства със скромен доход, които се ловят на въдицата. Жалко, че и те скоро ще реват и ще искат държавата да ги спасява, заради неразумно им финансово поведение.

Не е мой ,ако искаш провери
    Вервам ти Не е твой бе. Не е. Тва сигур ратко го е писал. (той има вътрешно инфо от маникюристката на жената на медията)

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

И като липсва персонал какво? Веднага цените на необитаем кофтор за тотален ремонт да скочат с 1000 Евро? Каква е пряката връзка между двете? Нула. Точно щото няма персонал значи че няма хора - съответно няма нужда и от имоти. Ценате на квалифицирания труд ще расте, защото става все по-дефицитен. При имотите е точно обратното - все повече и повече ненужни и празни имоти, все по-ниска цена.

А, и си мери малко езика, с който пишеш тук. Нищо лично, просто човек, ползващ подобни изразни средства, няма как да бъде взет много насериозно.
      https://www.investor.bg/a/515-ikonom...s-prez-noemvri

Ето четиво за Пачангата ,отвънка идва хлад ,работници няма щото не инвестират в хората и сега не го правят с кърпежи дългосрочно не става ,взимайте хора давайте им пара ,инвестирайте в тях и ги задържайте

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Добре, кажи тогава достъпна и стабилна, като тухлата, инвестиционна алтернатива в която безрисково да си налеем 10+г. доход?
        задаваш ми много труден въпрос предвид на това, че сме след 10+г помпане на всички световни пазари. Даже българският пазар на НИ, които беше умрял до 2014-та вече 9-та година помпа нагоре ... безрисково да влезеш на подобен пазар - не мисля. За акциите важи същото и там рискът е занчително по-голям даже.

Ако въпреки всичко ти се набиват пари в НИ - търси си ливади от тях може да плучиш доста прилична доходност, но не се разпилявай в много землища. Наблизо да има животновъди. Ако нямаш роднини или приятели на село... ще ти е сложно в момента, че колегите не дремят и изкупиха къде що има. До миналата година имаше много сгодни оферти.
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Току що говорих с Тобо груп по телефона. след 4 седмици ще започне разпродажбата на новия проект в Дружба. Реших да отида първи за имам избор от изложения и разпределения. Цените ще варират между 850 и 1050. (малко скъпичко е, но пък Дружба 2 си е реално широк център)
          Този път няма да изпусна влака! Зелено, незелено, риска си заслужава.

Коментар

• Първоначално изпратено от ВълчоМечков Разгледай мнение
            Бурният ръст на жилищния пазар у нас отстъпва пред по-умерено развитие - Investor.bg

=======================

"„Нашият пазар е в състояние, при което търсенето вече не може да приема по-високи реални цени на жилищата, затова броят на сделките ще започне да намалява, но динамиката все още е по-добра"

========================

Христо Георгиев от iHome Real Estates също не очаква сътресения на жилищния пазар у нас през 2023 г., а за тази година прогнозира, че броят на вписаните сделки ще се доближи до нивото от около 250 хил., достигнато миналата година. „ УЖАС, УЖАС УЖАС!!! Пепел му на уста.та

=========================

Инфлацията в последните две години е повишила себестойността в строителството с 27%, каза Георги Шопов, председател на Управителния съвет на Националната асоциация на строителните предприемачи (НАСП). И добави, че по-основно влияние върху стойността на крайния продукт има повишената цена на терените за жилищно строителство – за две години тя е нараснала с до 50%. „Стойността на терена влияе в зависимост от района от 20% до 80% на стойността на крайния продукт“, който е поскъпнал с между 18% и 28%, отбеляза Шопов.

=======================2029===========2039======== ======

Амааа... КАК ТАКА?!!! Защо няма да има сътресения?! Амиии... ние чакащите, до КОГА ще кютаме на перона?

Ние искаме високи доходи, но имотите да са с достъпност по 10м2 с една заплата (на касиерка) Даже по-добре както казват гастарбайтерите с една заплата = един апартамент.

====2029====2039=====

Писна ми да се свирам в тази малка стая, мекичките ми втръснаха, искам собствено жилище! Под наем не е лошо, ама като се пенсионирам? Дали ще ми е висока пенсията та да си плащам наема?
            Тоя коментар отдолу прочете ли

6 1
            SnaGi
            преди 18 часаИмах миналата седмица среща с един брокер, който ми потвърди, че шефовете на агенцията им си плащат за медийни изяви между 3-5к. Имам усещането, че уважаваната от мен медия, се превръща в платена платформа и всеки може да си прави неговите внушения. Жалко, че има 'инвеститори' пък и семейства със скромен доход, които се ловят на въдицата. Жалко, че и те скоро ще реват и ще искат държавата да ги спасява, заради неразумно им финансово поведение.

Не е мой ,ако искаш провери

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

Лалаш колкото да не заспиш и ти кат матейката . Масово във всички сектори липсва качествен персонал , което води до съответното ухажване на бъдещите служители . А относно защо копторите не са два по лев , ами ти що не работиш за 800лв {корелацията дава отговор }или може би за толкова баш работиш и стеняш като вдовица за уй .
              И като липсва персонал какво? Веднага цените на необитаем кофтор за тотален ремонт да скочат с 1000 Евро? Каква е пряката връзка между двете? Нула. Точно щото няма персонал значи че няма хора - съответно няма нужда и от имоти. Ценате на квалифицирания труд ще расте, защото става все по-дефицитен. При имотите е точно обратното - все повече и повече ненужни и празни имоти, все по-ниска цена.

А, и си мери малко езика, с който пишеш тук. Нищо лично, просто човек, ползващ подобни изразни средства, няма как да бъде взет много насериозно.

Коментар

• Първоначално изпратено от ВълчоМечков Разгледай мнение

Амааа... КАК ТАКА?!!! Защо няма да има сътресения?! Амиии... ние чакащите, до КОГА ще кютаме на перона?

Ние искаме високи доходи, но имотите да са с достъпност по 10м2 с една заплата (на касиерка) Даже по-добре както казват гастарбайтерите с една заплата = един апартамент.

====2029====2039=====

Писна ми да се свирам в тази малка стая, мекичките ми втръснаха, искам собствено жилище!
                еми тука е така.
                или се включвай в безрисковата и доходна инвестиция или прегледай обявите за солун
                ако искаш пък си измисли един пентхаус на московска и си живей там
                препоръка е

Коментар

• Бурният ръст на жилищния пазар у нас отстъпва пред по-умерено развитие - Investor.bg

=======================

"„Нашият пазар е в състояние, при което търсенето вече не може да приема по-високи реални цени на жилищата, затова броят на сделките ще започне да намалява, но динамиката все още е по-добра"

========================

Христо Георгиев от iHome Real Estates също не очаква сътресения на жилищния пазар у нас през 2023 г., а за тази година прогнозира, че броят на вписаните сделки ще се доближи до нивото от около 250 хил., достигнато миналата година. „ УЖАС, УЖАС УЖАС!!! Пепел му на уста.та

=========================

Инфлацията в последните две години е повишила себестойността в строителството с 27%, каза Георги Шопов, председател на Управителния съвет на Националната асоциация на строителните предприемачи (НАСП). И добави, че по-основно влияние върху стойността на крайния продукт има повишената цена на терените за жилищно строителство – за две години тя е нараснала с до 50%. „Стойността на терена влияе в зависимост от района от 20% до 80% на стойността на крайния продукт“, който е поскъпнал с между 18% и 28%, отбеляза Шопов.

=======================2029===========2039======== ======

====2029====2039=====

Писна ми да се свирам в тази малка стая, мекичките ми втръснаха, искам собствено жилище! Под наем не е лошо, ама като се пенсионирам? Дали ще ми е висока пенсията та да си плащам наема?

ЗАЩО не купих 2017-та ами вярвах на приказките на гражданина от Ереван? ЗАЩО?!!!
                  Last edited by ВълчоМечков; 23.11.2022, 15:52.

Коментар

Каквото и да стане ,нали знаеш че става бързичко ,тука предизвестие няма ,месец,два три и хоп шокче .
                    Имай в предвид че затягането знаеш отнема известно време ,след Нова година ще минат едни 6 месеца от старта ,тогава помни какво си казал.
                    Не споря за време , споря ,че към момента тва дето го пишеш на отговаря на микро и макро рамката . Към момента е така , ако утре се счупи нещо ще говорим пак . Стага с тва непрестанно лалане , коптора тва ,коптора онова , ходете изкарвайте пари бе !

Коментар

Въобще това дали сме говорили или не не вълнува публиката . И не хитрувай , осра се . Да не се повтаря !
                      ПП По повод следващия ти пост , в момента го играя това , да вдигам заплата и да няма кой качествено да работи . За момента ,чрез вътрешна реорганизация и смяна на политики и приоритети спасяваме нещата . Това минава и през вдигане на крайната цена и да ти кажа средата я поема към момента . За момента това което си изтъркахте пристите да пишете тук няколко узюра , няма да стане !!!
                      Каквото и да стане ,нали знаеш че става бързичко ,тука предизвестие няма ,месец,два три и хоп шокче .
                      Имай в предвид че затягането знаеш отнема известно време ,след Нова година ще минат едни 6 месеца от старта ,тогава помни какво си казал.

Коментар

Виж какво ,сам казваш каквото съм мислел не стана .
                        Нищо конкретно и детайлно не съм споменавал ,тогава всички бяхме на тоя хал ,нормално ,така че не си прав за това какво съм придобил или не съм .
                        Коректен съм и съм се доказал лични неща не изнасям за никой .
                        За последното вече съм съгласен тука основно заяждания напоследък друго няма .
                        Въобще това дали сме говорили или не не вълнува публиката . И не хитрувай , осра се . Да не се повтаря !
                        ПП По повод следващия ти пост , в момента го играя това , да вдигам заплата и да няма кой качествено да работи . За момента ,чрез вътрешна реорганизация и смяна на политики и приоритети спасяваме нещата . Това минава и през вдигане на крайната цена и да ти кажа средата я поема към момента . За момента това което си изтъркахте пристите да пишете тук няколко узюра , няма да стане !!!

Коментар

Лалаш колкото да не заспиш и ти кат матейката . Масово във всички сектори липсва качествен персонал , което води до съответното ухажване на бъдещите служители . А относно защо копторите не са два по лев , ами ти що не работиш за 800лв {корелацията дава отговор }или може би за толкова баш работиш и стеняш като вдовица за уй .
                          Ти нали си бизнесмен ?
                          Я ми кажи ако в един момент няма наистина кой да наемеш ,или няма кой да ти работи или масово персонала ти почне да работи още по калпаво ?
                          Накъде отиваш в среда с конкуренция ,по-големи и мощни аналози на твоя бизнес ,високи разходи и т.н. ?
                          Айде давай да видим какво ще отговориш

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Първо - заплатите съвсем не се вдигат масово.
                            Второ - вдигането не може да компенсира само инфлацията при храните и енергията, камо ли да остава нещо за имоти
                            Трето - съотношението заплата/цена в БГ( на база истински квадрат) е по-зле в България отколкото в Западна Европа
                            Четвърто - съотношението наем/цена е дотигнало невъзможни стойности от 40+ години
                            Пето - при наличието на 35% празни имоти и демографска катастрофа нивото на доходите изобщо няма общо с цените на имотите. Има излишък от имоти, съответно стойността им е много по-ниска от актуалната, защото няма фундамент в тази цена, а само спекула

Ако не си съгласен, обясни ми с аргументи защо един квадратен метър трябва да струва повече от 1 средна заплата? Или от половин такава? Или от две такива? Пряка връзка няма, няма и да има. Роля играят демографията, лихвите, конюнктурата, наличието на празна жилищна площ, темповете на строителство. Всички тези фактори говорят само за една посока и тя е надолу.
                            Много точен анализ. Всички фактори, които си изброил са точно така. В момента цените са на това ниво единствено, защото Ганьо си набива парите в имоти, щото си мисли, че постоянно ще е като в последните 10 години и цените им постоянно ще растат. Да ама като почнат да падат цените масово ще започнат да продават, а и няма да се набиват толкова пари в имоти. Което ще доведе до още по-голям спад. Кризата от 2008г в България дойде с няколко години закъснение. И сега ще е така.

Коментар

Панирал , не ,чудех се ,щото обсановката и тенденцийте рязко се промениха и това дето го мислех не се оказа вярно . Много курвенски манталитет си придобил , квото сме си говорили си е между нас ! А относно цените , като дойде сериозната безработицата тогава ще дойде и правилната корекция , или не си съгласен ?!
                              ПП Ти си спрял там където сме говорили , спрял си и не мърдаш напред . Стига стенял , ходи изкарвай кинти и стига висял във форума !
                              Виж какво ,сам казваш каквото съм мислел не стана .
                              Нищо конкретно и детайлно не съм споменавал ,тогава всички бяхме на тоя хал ,нормално ,така че не си прав за това какво съм придобил или не съм .
                              Коректен съм и съм се доказал лични неща не изнасям за никой .
                              За последното вече съм съгласен тука основно заяждания напоследък друго няма .

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

бизнесът може да вдига заплатите до време. В момента за сектори, които ползват значително количество енергия (ток,газ) има огромен разход все едно са назначили персонала още веднъж...почти. Заплатите може да се вдигат, цените също, но идва един момент, когато бизнесът сгъва и тия с вдигнатите заплати, кредитори, наемодатели ... остават без постъпления в сметката. Защо си мислиш, че се юрнаха да гонят инфлацията от ЕЦБ - да ще докарат рецесия, но оставят ли нещата да се развият като през Виденовата зима - драмата ще бъде с порядък по голяма.
                                Аз все още съм на мнение ,че ни прожектират филмче а ние сме без пуканки и кола !

Коментар

Working...
                                X