Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеНалазвайте, инвестори:
https://www.varna24.bg/novini/varna/...a-v-Ba-1472630
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Много точен анализ. Всички фактори, които си изброил са точно така. В момента цените са на това ниво единствено, защото Ганьо си набива парите в имоти, щото си мисли, че постоянно ще е като в последните 10 години и цените им постоянно ще растат. Да ама като почнат да падат цените масово ще започнат да продават, а и няма да се набиват толкова пари в имоти. Което ще доведе до още по-голям спад. Кризата от 2008г в България дойде с няколко години закъснение. И сега ще е така.
Не знам тези взели големи кредити (над 80% LTV) през последните 18 месеца какво точно смятат да правят в пазар с постоянно растящи лихви и растяща безработица.
Анализаторите предвиждат спад на цените на имотите в САЩ от порядъка на 15-20%, в Англия над 20%, заради различната структура на пазара. В БГ сигурно ще е по-близко до 30% в следващите 2 години.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Чакай,
Не ме предреждай ,кой първи ти каза за тая фирма ?
А?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
еми тука е така.
или се включвай в безрисковата и доходна инвестиция или прегледай обявите за солун
ако искаш пък си измисли един пентхаус на московска и си живей там
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ВълчоМечков Разгледай мнениеТоку що говорих с Тобо груп по телефона. след 4 седмици ще започне разпродажбата на новия проект в Дружба. Реших да отида първи за имам избор от изложения и разпределения. Цените ще варират между 850 и 1050. (малко скъпичко е, но пък Дружба 2 си е реално широк център)
Този път няма да изпусна влака! Зелено, незелено, риска си заслужава.
Не ме предреждай ,кой първи ти каза за тая фирма ?
А?
Коментар
-
https://www.investor.bg/a/515-ikonom...s-prez-noemvri
Ето четиво за Пачангата ,отвънка идва хлад ,работници няма щото не инвестират в хората и сега не го правят с кърпежи дългосрочно не става ,взимайте хора давайте им пара ,инвестирайте в тях и ги задържайте
- 4 Харесвания
Коментар
-
Тоя коментар отдолу прочете ли
6 1
SnaGi
преди 18 часаИмах миналата седмица среща с един брокер, който ми потвърди, че шефовете на агенцията им си плащат за медийни изяви между 3-5к. Имам усещането, че уважаваната от мен медия, се превръща в платена платформа и всеки може да си прави неговите внушения. Жалко, че има 'инвеститори' пък и семейства със скромен доход, които се ловят на въдицата. Жалко, че и те скоро ще реват и ще искат държавата да ги спасява, заради неразумно им финансово поведение.
Не е мой ,ако искаш провери
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
И като липсва персонал какво? Веднага цените на необитаем кофтор за тотален ремонт да скочат с 1000 Евро? Каква е пряката връзка между двете? Нула. Точно щото няма персонал значи че няма хора - съответно няма нужда и от имоти. Ценате на квалифицирания труд ще расте, защото става все по-дефицитен. При имотите е точно обратното - все повече и повече ненужни и празни имоти, все по-ниска цена.
А, и си мери малко езика, с който пишеш тук. Нищо лично, просто човек, ползващ подобни изразни средства, няма как да бъде взет много насериозно.
Ето четиво за Пачангата ,отвънка идва хлад ,работници няма щото не инвестират в хората и сега не го правят с кърпежи дългосрочно не става ,взимайте хора давайте им пара ,инвестирайте в тях и ги задържайте
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Добре, кажи тогава достъпна и стабилна, като тухлата, инвестиционна алтернатива в която безрисково да си налеем 10+г. доход?
Ако въпреки всичко ти се набиват пари в НИ - търси си ливади от тях може да плучиш доста прилична доходност, но не се разпилявай в много землища. Наблизо да има животновъди. Ако нямаш роднини или приятели на село... ще ти е сложно в момента, че колегите не дремят и изкупиха къде що има. До миналата година имаше много сгодни оферти.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Току що говорих с Тобо груп по телефона. след 4 седмици ще започне разпродажбата на новия проект в Дружба. Реших да отида първи за имам избор от изложения и разпределения. Цените ще варират между 850 и 1050. (малко скъпичко е, но пък Дружба 2 си е реално широк център)
Този път няма да изпусна влака! Зелено, незелено, риска си заслужава.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ВълчоМечков Разгледай мнениеБурният ръст на жилищния пазар у нас отстъпва пред по-умерено развитие - Investor.bg
=======================
"„Нашият пазар е в състояние, при което търсенето вече не може да приема по-високи реални цени на жилищата, затова броят на сделките ще започне да намалява, но динамиката все още е по-добра"
========================
Христо Георгиев от iHome Real Estates също не очаква сътресения на жилищния пазар у нас през 2023 г., а за тази година прогнозира, че броят на вписаните сделки ще се доближи до нивото от около 250 хил., достигнато миналата година. „ УЖАС, УЖАС УЖАС!!! Пепел му на уста.та
=========================
Инфлацията в последните две години е повишила себестойността в строителството с 27%, каза Георги Шопов, председател на Управителния съвет на Националната асоциация на строителните предприемачи (НАСП). И добави, че по-основно влияние върху стойността на крайния продукт има повишената цена на терените за жилищно строителство – за две години тя е нараснала с до 50%. „Стойността на терена влияе в зависимост от района от 20% до 80% на стойността на крайния продукт“, който е поскъпнал с между 18% и 28%, отбеляза Шопов.
=======================2029===========2039======== ======
Амааа... КАК ТАКА?!!! Защо няма да има сътресения?! Амиии... ние чакащите, до КОГА ще кютаме на перона?
Ние искаме високи доходи, но имотите да са с достъпност по 10м2 с една заплата (на касиерка) Даже по-добре както казват гастарбайтерите с една заплата = един апартамент.
====2029====2039=====
Писна ми да се свирам в тази малка стая, мекичките ми втръснаха, искам собствено жилище! Под наем не е лошо, ама като се пенсионирам? Дали ще ми е висока пенсията та да си плащам наема?
6 1
SnaGi
преди 18 часаИмах миналата седмица среща с един брокер, който ми потвърди, че шефовете на агенцията им си плащат за медийни изяви между 3-5к. Имам усещането, че уважаваната от мен медия, се превръща в платена платформа и всеки може да си прави неговите внушения. Жалко, че има 'инвеститори' пък и семейства със скромен доход, които се ловят на въдицата. Жалко, че и те скоро ще реват и ще искат държавата да ги спасява, заради неразумно им финансово поведение.
Не е мой ,ако искаш провери
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Лалаш колкото да не заспиш и ти кат матейката . Масово във всички сектори липсва качествен персонал , което води до съответното ухажване на бъдещите служители . А относно защо копторите не са два по лев , ами ти що не работиш за 800лв {корелацията дава отговор }или може би за толкова баш работиш и стеняш като вдовица за уй .
А, и си мери малко езика, с който пишеш тук. Нищо лично, просто човек, ползващ подобни изразни средства, няма как да бъде взет много насериозно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ВълчоМечков Разгледай мнение
Амааа... КАК ТАКА?!!! Защо няма да има сътресения?! Амиии... ние чакащите, до КОГА ще кютаме на перона?
Ние искаме високи доходи, но имотите да са с достъпност по 10м2 с една заплата (на касиерка) Даже по-добре както казват гастарбайтерите с една заплата = един апартамент.
====2029====2039=====
Писна ми да се свирам в тази малка стая, мекичките ми втръснаха, искам собствено жилище!
или се включвай в безрисковата и доходна инвестиция или прегледай обявите за солун
ако искаш пък си измисли един пентхаус на московска и си живей тампрепоръка е
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар