IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• https://www.investor.bg/a/534-novini...-rekorden-temp
    Търсенето на ипотечни кредити в еврозоната намалява с рекорден темп ????????Kaкво става ?

Данните за четвъртото тримесечие на миналата година обрисуват мрачна картина за жилищния пазар и отразяват по-широк спад на доверието

Цифрите „обрисуват доста мрачна картина за“ жилищния сектор, коментира Фабио Балбони, икономист в HSBC, и допълва, че затягането на паричната политика от ЕЦБ в последно време „започва да се усеща при кредитирането, а това на свой ред се отразява на икономиката“.

ЕЦБ повиши депозитната си лихва до 2% през декември спрямо -0,5% миналия юни, най-голямото и най-бързо вдигане на лихвите в историята на паричния съюз. Пазарите очакват ново повишение от 50 базисни пункта на заседанието на Управителния съвет на банката в четвъртък.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

Във Варна, както пише и сега е в нищото. С парите може да си купи в София, само да не купува отново в ливади, вади ,долини и бучимиши
      И кво им е на ливади? Чист въздух, не висиш в задръствания защото си до околовръса, има болница, ресторанти, молове, гледка към Витоша, има нови улици, тротоари, дръвчета. Перфектно е.

Коментар

• Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение

Масова психоза. Така е в София - колкото по-скъп район, толкова повече тъмни прозорци. Държат ги с неясна цел. Да се чувстват богати предполагам.
        Само дето става въпрос за жилища.А в жилищата живеят хора.Когато намаляват хората, намалява делът на тия, които ще купят жилище на всяка цена,за да живеят в него.И купувачи остават тия,които купуват като инвестиция. И при едно падане на цените масово ще започнат да продават.Процесът е като лавина-от малка топка сняг се образува огромна снежна маса.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

ала - бала
          а ако видиш данните преди 1989-та ще ти се дореве

обърни внимание какво се случва след пукането на миналия балон, когато всички бяха лъвчета на каквото се правиш сега.... рязък спад в раждаемостта и доста хора изчезнали навън.

тъжно е, но това са реалностите.

прави впечатлние, че за разлика от цикъла преди влизнането ни в ЕС и помпането на тогавашния оптимизъм... в настоящия нямаме 'разможаване' на градското население на Варна, а това важи и за другите ни градове - това е много лош показател и не ми се мисли, когато ни натисне рецесията как точно ще просперираме и как ще се размножим, че да напълни това, което се строи в момента

ааа да всичко са фалшиви обяви, фалшива статистика, а ти си видял майки с деца в градниката до вас и затова всичко е наред.... не ми се качва снимка с щраус заврял главата си в топъл пясък..
          Към всичко това добави и нови 7000 ап с акт 16 за 2022 г., които предстои да излязат на безтова умрелия наемен пазар.

Коментар

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

Две деца имам.И аз никога не съм твърдял,че всичко в България е скапано и че положението е много зле.Бъркаш ме с някой друг.
            А че е пълно с коптори няма спор.И при този демографски срив рано или късно ще се обезценят.Не е нормално в градът,в който живея половината прозорци вечер да не светят,населението драстично да е намаляло и цените да растат.
            Масова психоза. Така е в София - колкото по-скъп район, толкова повече тъмни прозорци. Държат ги с неясна цел. Да се чувстват богати предполагам.

Коментар

Населението на област Варна през 2011г е било 475074 души, а през 2021г 432198.Намаление с 43 хиляди души. Населението на област Пловдив през 2011г е било 683027 души,а през 2021г 634497 души. Намаление с 49 хиляди души.
              Пловдив освен това се напълни от селата и планини, заради затихваща активност по Родопите и много села и градове в областта. При соца имаше командировани по различни градове, фабрики в нищото за съпругите, учители за децата им. Сега е опустошително бягство към областния център, който наистина се развива. Но дори тази вътрешна миграция не спира демографската катастрофа в Пловдив и въпреки това строителството не спира, цените в Пловдив са сравними на тези в София преди две години. Бургас е подобна ситуация, но в по-малки мащаби, защото няма толкова възможности. И да се пророкува растеж на цените на имотите е вече много смело - инфлацията продължава, защото цените на имотите не я следват вече?

Коментар

• Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение
                За сега говоря, не за комунизма. Ще борим ли демографската криза, или ще ревем като вдовица за … колко сме зле и как изчезваме, всичко е скапано и навсякъде има боклуци и кофтори, които се обезценяват.
                Две деца имам.И аз никога не съм твърдял,че всичко в България е скапано и че положението е много зле.Бъркаш ме с някой друг.
                А че е пълно с коптори няма спор.И при този демографски срив рано или късно ще се обезценят.Не е нормално в градът,в който живея половината прозорци вечер да не светят,населението драстично да е намаляло и цените да растат.
                Last edited by Vergil1975; 01.02.2023, 13:46.

Коментар

Във Варна, както пише и сега е в нищото. С парите може да си купи в София, само да не купува отново в ливади, вади ,долини и бучимиши
                  И в СФ кво да го правя? От трън та на глог. Дай 2500 евра на кв, за да отдадеш на 5 евра. Голяма далавера, няма що.

Коментар

По време на комунизма самият аз бях дете. Няма как да съм отглеждал деца.
                    За сега говоря, не за комунизма. Ще борим ли демографската криза, или ще ревем като вдовица за … колко сме зле и как изчезваме, всичко е скапано и навсякъде има боклуци и кофтори, които се обезценяват.

Коментар

ала - бала

обърни внимание какво се случва след пукането на миналия балон, когато всички бяха лъвчета на каквото се правиш сега.... рязък спад в раждаемостта и доста хора изчезнали навън.

прави впечатлние, че за разлика от цикъла преди влизнането ни в ЕС и помпането на тогавашния оптимизъм... в настоящия нямаме 'разможаване' на градското население на Варна, а това важи и за другите ни градове - това е много лош показател и не ми се мисли, когато ни натисне рецесията как точно ще просперираме и как ще се размножим, че да напълни това, което се строи в момента

ааа да всичко са фалшиви обяви, фалшива статистика, а ти си видял майки с деца в градниката до вас и затова всичко е наред.... не ми се качва снимка с щраус заврял главата си в топъл пясък..
                      Инвеститори заврели глава в пясъка, гледка неприятна визуално и виртуално. Урокът, който предстои ще бъде брутален.

Коментар

Хъм, ако вярваш, че ще има голям спад на цените продавай веднага. Няма проблем и да се забавиш ,но тогава трябва да изчакаш следващото поскъпване и тези пари които ще вземеш сега няма да можеш да ги вкараш при бъдещия спад.
                        Аз не продавам. Голям голям, колко да е голям? Жилищата, които стават за живеене едва ли ще паднат повече от 30%.

Коментар

А населението по байтошово време беше девет милиона. Какви времена бяха, а? Ти колко деца отгледа през това време?
                          По време на комунизма самият аз бях дете. Няма как да съм отглеждал деца.

Коментар

Населението на област Варна през 2011г е било 475074 души, а през 2021г 432198.Намаление с 43 хиляди души. Населението на област Пловдив през 2011г е било 683027 души,а през 2021г 634497 души. Намаление с 49 хиляди души.
                            А населението по байтошово време беше девет милиона. Какви времена бяха, а? Ти колко деца отгледа през това време?

Коментар

ала - бала

Чакаме понижението. От 2012 до сега. Миналия балон, този балон, бъдещия балон. Не ти ли е неудобно да продължаваш да се излагаш?

Коментар

Не е зле. Варна е пълна с деца и млади семейства
                                Варна и Пловдив са областите увеличили населението си през 2021. Обаче трябва да пишем обратно на това което се случва реално, за да си докажем понижителските теории. Магнит е тая тема…

Коментар

X