Първоначално изпратено от Tepxi
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Ще кажат чичковците зад големата вода ако останат живи.Ти само гледай какво ще се случи когато средностатистическия добре въоръжен американец разбере че вече няма имот парите за пенсия ги няма стоят само огромните му дългове....Това време толкова е наближило че няма повече накъде...Иде реалният час на смъртта.Ние както винаги тоя път ще сменим властта и ще врътнем дупарата на изток...Щото друго не можем все гледаме да се присламчим към богатите и като се сговнят нещата веднага врътваме дупара към новите господари...толкова си можем.
Аз по-абсурдно начало на новия световен ред не можех да си представя, но факт - света затвори за една година и накрая излиза, че всички са по-богати и доволни ...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Абе той направен, но ти трябват тапи за уши и противогаз, за да оцелееш в тази сграда. Особено гонките нощем по България са чудесна добавка към интериора. Сградата според мен може да се конкурира с Епъла за най-грозна сграда в София, а локацията е скандална - типичен пример за място, което не става за живеене.
Ако ми предоставят фактури за довършителните и мебелите, мога да им платя цената от фактурите + 84 квадрата по 800 Евро.
PS: Това надали има и 50 квадрата светла площ. Довършителните едва ли са повече от 50 хил. лева.
Странното е че я продадоха .... трудно и бавно, но факт....Сигурно няколко апарта за реклама са отишли в нета, че 2-3 години само нейни банери гледах....
Предполагам за довършването си прав там някъде ще да е....
Обаче първа линия на България в тази и част не знам каква трябва да е дограмата....
Сега гледай исканата цена.... Аз съм меко казано изумен и не знам къде се намирам.... Не бих платил и половината за това чудо.... Евентуално на 1/3 от цената може да се замисля заради дизайнера........Last edited by pesimist4o na kvadrat; 04.05.2021, 17:27.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Направен имотец. Но нека сладурите да купят на шпакловка и да го нарисуват така. Ще им трябват 10 годишни дохода като на Джони. Казвам 10 щото и за каки и беемвета петици трябва да има.
Ако ми предоставят фактури за довършителните и мебелите, мога да им платя цената от фактурите + 84 квадрата по 800 Евро.
PS: Това надали има и 50 квадрата светла площ. Довършителните едва ли са повече от 50 хил. лева.Last edited by ejonny2376; 04.05.2021, 16:56.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеЖони, захлупвай в Ливадите докато може...
Скоро и в Обеля....:-)
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...06z&f1=1&fe7=1Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Кемпер, каравана, къща, границата е тънка
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
За теб е нормално.... Може, ако си между първите 1% в състезанието по доходи. За останалите 99% е абсурд.
Няма нито една държава по света в която да можеш да си купиш имот с 3 годишната си заплата в най-скъпият и град освен ако не си в тези 1%. А да си едновременно на 30 и в единият процент това се отнася за 1 на 10 000 от тези които са на 30....
У нас картинката за 30-годишните е цветна поради многото ИТ-та на тази възраст, с нормални заплати за света и значително по-ниските заплати в другите сектори..... Случайност и невероятен късмет, но няма да е за дълго защото другите сектори ще намалят разликата....
Фърчите в облаците младежи.... някои ще се приземят лошо....
Остави ти ИТ-тата. Там се иска акъл и инжинерна мисъл. За мен даже е подценена тази професия в световен мащаб. Тепърва ще стават по-големи заплатите и ще са по-търсени. Всичко що се накоди трябва и да се поддържа, а още колко дигитализация ни очаква с навлизането на електрическите, коли, зелената енергия и дигиталните валути .... Като гледам приоритета за професионално развитие на младежите на западните държави .... само някакви тъпи социални науки, психологии, право, международни отношение, ПР, икономика, бизнес .... абе с една дума - soft умения - по тънката лайсна - с лопата да ги ринеш. Сега адвокатите и юристите на запад взимат повече и ред други soft skills професии. Но ... това настрана.
В момента дори за ИТ-тата стана непосилно да изтупкат набързо един апартамент. Пак трябва да теглят 20 годишен кредит. А доходите им са 4-5 пъти над средната официална работна заплата. Кое мислиш ще стане по-бързо?: автозастрахователката в на бюро да стигне ИТ-то и двамата да не могат да си купят нищо или нещата да се стабилизират - ИТ-то да може да си позволи да го изплати апартамента сравнително бързо, а колежката на бюро да може да вземе 20 годишен кредит. Ако стане първото, мислиш ли че няма да се зародят отново комунистически идеи и ценности. (те вече в САЩ започват. ).
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от kot_dodi Разгледай мнениеВ България всички имаме имоти. Ако не може да го избиеш за 10 години с 30 % от заплата си ... не ти трябва. Относно това, че всички сме искали на 30 да си свиркаме с изплатен апартамент и каки ... еми така е да. Няма лошо, това за мен е нормално. Лошото е, че много хора го приемат за ненормално и слагат етикета на "това няма как да стане" и те определят за луд. Иначе казано, щом си приемаш каиша, с него ще те бият . Никой не може да те загроби така както ти можеш да го направиш.
Няма нито една държава по света в която да можеш да си купиш имот с 3 годишната си заплата в най-скъпият и град освен ако не си в тези 1%. А да си едновременно на 30 и в единият процент това се отнася за 1 на 10 000 от тези които са на 30....
У нас картинката за 30-годишните е цветна поради многото ИТ-та на тази възраст, с нормални заплати за света и значително по-ниските заплати в другите сектори..... Случайност и невероятен късмет, но няма да е за дълго защото другите сектори ще намалят разликата....
Фърчите в облаците младежи.... някои ще се приземят лошо....
- 3 Харесвания
Коментар
-
В България всички имаме имоти. Ако не може да го избиеш за 10 години с 30 % от заплата си ... не ти трябва. Относно това, че всички сме искали на 30 да си свиркаме с изплатен апартамент и каки ... еми така е да. Няма лошо, това за мен е нормално. Лошото е, че много хора го приемат за ненормално и слагат етикета на "това няма как да стане" и те определят за луд. Иначе казано, щом си приемаш каиша, с него ще те бият . Никой не може да те загроби така както ти можеш да го направиш.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Жони, захлупвай в Ливадите докато може...
Скоро и в Обеля....:-)
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...06z&f1=1&fe7=1
Коментар
-
Първоначално изпратено от СтанчевА. Разгледай мнение
Благодаря за изчерпателния отговор. Ние вече решихме, че ще купим кемпер, а жилище ще купим евентуално на по-късен етап, ако все още е достъпно. Може би ще купим един апартамент в Банско за всеки случай за да имаме собствено жилище.
- 1 like
Коментар
-
г-н Лев,
Помолиха ме да ви предам сърдечни поздрави от един ваш духовен пастир:
[ATTACH=CONFIG]n3754604[/ATTACH]Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Благодаря за изчерпателния отговор. Ние вече решихме, че ще купим кемпер, а жилище ще купим евентуално на по-късен етап, ако все още е достъпно. Може би ще купим един апартамент в Банско за всеки случай за да имаме собствено жилище.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
С този ти пост пък аз съм напълно съгласен. Мерси, Джони.
Помолиха ме да ви предам сърдечни поздрави от един ваш духовен пастир:
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Това го казвам от личен опит - общо взето периодът 2010-2018 беше такъв при мен. Имах доходи много над средните дори за Германия, но пак не стигаха за някаква сериозна инвестиция (било то имот, бизнес или каквото и да било). Много пари похарчих по екскурзии, но пак пестях по няколко хиляди евро месечно. Имаше и лихви нелоши тогава, така че не гледах много критично на това пестене. В един момент се събра една сериозна сума и трябваше спешно нещо да се прави с нея. Една част отиде на борсата, друга част остана кеш, с остатъка идеята беше да се купи един единствен по-голям имот в София, който да бъде за лично ползване след завръщането ми. След като обаче такъв имот не изникна и при абсурното за мен развитие на цените, намерих спасителен вариант, за който не съжалявам, но беше доста късметлийски вариант все пак.
Представи си следната ситуация. В банката имаш няколкостотин Евро, колкото да платиш следващия наем в общежитието и да ти стигнат за храна. В един момент почваш да изкарваш 6000-7000 Евра чисти. Идва първата заплата, кефиш се. Идва втората- още повече. Гледаш имотите - по 300к и нагоре. Не става. Имаш идеи за сериозен бизнес - трябва половин милион инвестиция. Пак не върви. Особено ако си свикнал да живееш сравнително скромно, парите бързо се трупат, но и все не стигат за голямата крачка. Това е най-тънкият момент - да уцелиш вълната, която може да те изкара на следващото ниво, но и която може да те завлече надолу.
Ако си с 2000 Евро заплата, нямаш такава грижа. Наемчето, старата кола, 1-2 екскурзиики и парите са намерили предназначението си. Ако обаче са повече, става сложно.
Мисля че си извадил късмет с твоята фирма/....
Коментар
Коментар