Първоначално изпратено от comandante_40
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Yandox Разгледай мнение
ние тук обсъждаме имотите и по специално
близкото понижаване на цените
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениекратунчо, дай ми ги на мене, ако ги имаш
а аз ще ти давам по 2 500к всеки месец
Наистина ли?
Аз бих се съгласил, след надлежно оформени документи разбира се.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Моите уважения към всички на моя хал, Берти. Пише оригинал Лев, Лев 1.
Не всички млади са смотани и гейове.
И аз дъм пушил Арда без филтър като млад...парата беше кът.
тези на твоя хал пишат във
форуми за стари каравани и пластични
трансформации
ние тук обсъждаме имотите и по специално
близкото понижаване на цените
арда без филтър не съм пушил
само феникс кутия
и преди години не ти вървяло
много финансово колежке
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
кратунчо, дай ми ги на мене, ако ги имаш
а аз ще ти давам по 2 500к всеки месецОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Явно не разбираш какво точно се опитвам да ти кажа. Ти си прекарал поне 10 години далеч от семейството, което си е един вид голяма жертва, за да може тези след теб да имат 2-3-4-5 апартамента в София (при 0 броя преди гурбета) хиляди ако не и десетки хиляди семейства са така в България в момента - та въпросът е дали очакваш от поколението ти същите жертви или ще кажеш 'от младите нищо не става и са гейове и са смотани'. Всяко поколение си има собствен живот и е продукт в малка или голяма степен на поколенията преди него (+ други фактори разбира се) и точно затова сме хора, защото не забравяме поколението си след като го 'измътим' и в този ред на мисли е по-важно да се опитаме да направим каквото можем за тези след нас да станат мислещи и можещи хора.
Не всички млади са смотани и гейове.
И аз дъм пушил Арда без филтър като млад...парата беше кът.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Философе дръвен, какво ще кажеш за едни 100 илядо евра еднократно и после 1850 на месец доживот ?
Белким ти просветне що в Париж поскъпва, а в Софето брокерастите мрънкотят че няма купувачи на по-ниски уж цени. Оная статия с 40% увеличението илюстрира края на мераците за повишения, както и в какви душегубки живуркате
а аз ще ти давам по 2 500к всеки месецпрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Не е до верване, а до склонност да се плати определена цена. дадено нещо струва точно толкова колкото купувачите са съгласни да платят. У нас засега са склонни да дават все повече..... Това е основен елемент в бизнеса и икономиката.
само глупости пишеш с маниер като от последна инстанция
склонни са да дават в момента на тия цени само
финансови самоубийци и житейски глупави хора
питай за справка 'купилия' наскоро
любител на лидл
на 60 000 цена за биткойн имаше
най много желаещи да дават
и верно това е основен елемент на бизнеса и
икономиката - дават овцете когато не трябва
за да се нахранят вълците
бягай и ти да четеш финансова литература
за да си по запознат с психологията
на пазара
послепис :
кое точно не е добър тон ,модераторче
че казвам кои купуват на тия цени ли
Коментар
-
Първоначално изпратено от comandante_40 Разгледай мнение
А добре де, от 2000г насам сме намалели с над 1 милион. В София имотите са се увеличили 3-4 пъти за този период, just saying.
Другото ново е тоталния край на двустайките - всички търсят тристайни ... още нещо, което е кът в панелките.
От тия две неща е силен ръста в новото.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнениеhttps://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/dem...-miliona-dushi
Очаква се в близко бъдеще милиарди българи да щурмуват недостатъчното напостроени имоти със скандирания "Дайте ни да купим по 5 бона квадрата". Това в пълна сила се очаква за перлите на бичия пазар на недвижими имоти - китната Кула, вечния Ловеч и килимарския мегаполис Котел.
Палавото е, че 5 млн. е ужасяваща цифра и реално това означава крах за едно от трите - София, Пловдив или Варна, от които две ще продължат да приемат бягащи от разрухата, а третата ще се превърне в град със затихващи функции. Тъй като София е единствения остров на недвижимия пазар у нас, кой ли ще го отнесе?Last edited by comandante_40; 16.06.2021, 16:08.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнениеhttps://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/dem...-miliona-dushi
Очаква се в близко бъдеще милиарди българи да щурмуват недостатъчното напостроени имоти със скандирания "Дайте ни да купим по 5 бона квадрата". Това в пълна сила се очаква за перлите на бичия пазар на недвижими имоти - китната Кула, вечния Ловеч и килимарския мегаполис Котел.
Палавото е, че 5 млн. е ужасяваща цифра и реално това означава крах за едно от трите - София, Пловдив или Варна, от които две ще продължат да приемат бягащи от разрухата, а третата ще се превърне в град със затихващи функции. Тъй като София е единствения остров на недвижимия пазар у нас, кой ли ще го отнесе?
Не трябва да се забравя, че строителството и поддръжката на 1 имот е скъпо нещо, а сградният фонд в провинцията е в окаяно състояние.... и ще става все по-зле. С тамошните доходи е невъзможно да се поддържа освен ако всеки не е майстор по всичко и сам да ремонтира и строи....
Коментар
-
Палавото е, че 5 млн. е ужасяваща цифра и реално това означава крах за едно от трите - София, Пловдив или Варна, от които две ще продължат да приемат бягащи от разрухата, а третата ще се превърне в град със затихващи функции. Тъй като София е единствения остров на недвижимия пазар у нас, кой ли ще го отнесе?
Коментар
-
https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/dem...-miliona-dushi
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Когато един актив няма практическо приложение (напр. Биткойн или апартамент с тъмни прозорци), пазарната му стойност се формира единствено на базата на това, колко "верват" участниците на пазара в бъдещата му полза. 30% и повече от имотите в София реално са необитаеми, наемите падат заради огромното предлагане и отрицателния прираст, участниците като теб обаче "верват" че този имот струва нещо и това определя цената му.
Както виждаш, в София се строи повече и повече (без да се бута старото), провинцията вече се обезлюди тотално и няма повече наплив на хора, освен това далеч по-евтини градове в България предлагат вече нелоши условия за живот и доходи, а тъмните прозорци стават все повече и повече.
Париж пък е град, в който чисто практически недостигът на жилища е огромен, а предполагам във всяка една държава по света има поне по няколко(стотин) милионера, които не се интересуват от цената, а директно купуват там, защото любовницата им поискала жилище в Париж. Това за мен са немалко доводи в полза на Париж (ако искам само да запазвам парите от инфлация).
по принцип си прав, но гледаш негативно на нещата. От нас зависи да обърнем демографския тренд, и също така забравяш, че НИ запазва и пренася стойността на парите във времето. Един компактен апарт в СФ, на морето и в планински курорт ще бъде добре дошъл за децата и внуците ти, ако успееш да ги създадеш и да им го оставиш.
В Западна Европа също има демографски срив и апартаментите на възрастни хора (които някога са били чиновници в ЕС, банкери и държавни служители) ги купуват млади чужденци, а покъщнина им често я продават дори по улиците, виждал съм стари неща, но красиви от отминала епоха, да се продават на минувачи.
А пък българите в чужбина в 90% процента от случаите са в унизено положение, строители, боклукчии, или някоя българка се усмихва от витрината на улицата с червени фенери.
Тъжно, но истина.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеВчера заплатката май се опитваше да заблуждава не знам кого.
Ето: Residential property markets and investments in Europe (globalpropertyguide.com)
такива ми ви работи... имотите в БГ са (все още) прекалено евтини и достъпни. Това обаче няма да трае вечно. 40% собственици vs. 60% наематели
И пак ти казвам 60/40% сме го минали отдавана. Хората живеят при родителите си вместо да плащат наем. Много по зле от 60/40 е положението в момента.Last edited by 20000леваЗАПЛАТА; 16.06.2021, 14:42.
Коментар
Коментар