Първоначално изпратено от BONI
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Ратко, май ще има бол въртеливи дупета-наематели:
Илия Кръстев: 2021 г. ще е рекордна за аутсорсинга и технологичната индустрия
https://www.investor.bg/novini/261/a...striia-331206/
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
Мда, имотите по баирите в алпииска Холандия. Ти съвсем си разхлопал дъските. Ти изобщо прочете ли това от линка? Щял да строи без регулации на наета земя. На теб само вноски по ипотеки са ти в главата и облекчения.Близко до акъла (не до твоя , много ясно).
Никога не съм писал за строене на наета земя, не е зле да се научиш да четеш първо, чукча. Естествено че облекченията са важни, в Б-станя едно 30% заминават от брутото удръжки, плащай после от чистото всичко като си прост. В цивилизацията има и други начини и хората си свиркаме.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Понеже имам колеги там с имоти, голям е кор-а да. Най-скъпи са имотята по баирите - по очевидни причини. Обаче след като имаш една къща, може да строиш до нея без нови регулации - за син, брат, както искаш. Имаш и 100% вноските като данъчно облекчение. Голям е кора, затова и си купили хората - да бяха в Б-стан да им обясните как хем цените същите, хем качеството общо няма, хем квадратурата трябва да е с общи части, мазета и тераси, хем плащаш като поп от вече обложени доходи .. оф и лихвите други по кредитите, какво остана? Май обяснява, защо холандците не са на редичка за панелки в Папурково ...
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Ти не си купувал дори демопокупки, защото няма нормален човек, който да зове за пързалка на собствените му активи. В тази връзка, ако твърдиш, че имаш нещо, дали си нормален.
направо си се въобразил
да нормално е дори човек с имоти
да знае какво идва - понижение
това че искам да е лято нонстоп не може
да спре зимата бе онзи
виж за теб е съмнително повече
човек с мижави активи и даже наполовина
да пищи за ръст
не е много обяснимо за нормалните
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Въображението е твой специалитет, като въображаемия ти имот. Върхът ще го зяпаш отдолу и ще подсмърчаш защо не си купил
напротив
само ти пишеш за въображаеми покупки
но дори и във въображението си
купуваш на върха или просто само
подлъгваш аудиторията в неправилни действия
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yandox Разгледай мнениеaaaaaa
ама как така
къде е това повишение за което пишат тук
някой не запознати индивиди
я двустаен в банско на цената на автомобила ми
а той дори не е нов
ама как така
някой или ще се ушие жестоко
или вече го е направил с тези цени
При тези евтини апартаменти има такса поддръжка и след 20-30г излиза солен.
Относно коментарите на Джонката и Пешо, наистина децата са страхотно нещо и трябва целият ресурс да бъде за тях (финансов и емоционален).
Както съм ви казвал, не ми е приятно някакви стари моми да ми харчат парите и нищо да не ми дават и да ми правят номера, но на драго сърце ще дам всичко на детето си (ако имам) или на племеника ми.
Аз съм учил в България висши и не знам как е в чужбина. Чувал съм, че излизат на по бира, ходят уикендите по екскурзии из старинни градчета и ако се харесат, стават и гаджета. По мое време студентите нямаха хич пари (със стипендия 50 лв на месец и много често не вземаха от родителите си). И работехме някакви смотани работи за малки пари. Същевременно колежките ми чатеха с чужденци и се занимаваха със стари чичовци или бяха залупени. Още тогава положението не беше много ОК. Имаше голяма безработица и като завършиш, никой не се интересуваше от теб, трябваха връзки. Дори една професорка (беше ни на гости на морето) каза, че в днешно време се делят на бедни и богати, на София и провинция и че няма приятелство при студентите.
Поздрави
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Има и една друга точка, по която със сигурност ще сме на различни мнения с теб обаче. А именно: детето става център на вселената за родители, баби, дядовци, лели, чичовци. За едно лигаво лайно се променя трайно начинът на живот - зарязваш си хобита, удоволствия, пътуваш по-малко, разкарваш го с колата като чувал с картофи до училище и градина... После какви дрешки, какъв костюм за бала, детето та детето. Човек ако на 30 стане баща, трябва реално да спре да живее. Това не е нормално.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от the Judge Разгледай мнение
надолу по пързалката тръгват само и единствено деЦките стаи, всичко друго (даже и брашното за мекичките) ще е яко нагоре. А имотите ако се покачат само с +30% ще са си живо надолу.
хихихих
само за порутеняците из банско собственост на 12 -13 човека и
старите каравани '92 не съм сигурен дали ще важи прогнозата ти
но мисля че ще дадат фира само те в целия този ръст
- 4 Харесвания
Коментар
-
Елитно училище няма. А и на никой не му пука кое училище си карал. При университетите също не е от значение самият университет. Предимството на западните университети е единствено, че имаш достъп до добри компании, в които да придобиеш начален опит и да се запознаеш с големи мениджъри. Ако си инженер например - едно е да работиш няколко семестъра паралелно в Даймлер по актуални проекти на компанията, друго е да си сервитьор на слънчака. Изпитите на запад също се вземат по-трудно. Учиш се на труд и не ходиш по чалготеки. Това е предимството на западното образование. Самостоятелен, далеч от родители, ставаш мъж на 18 и не чак на 30. И се учиш от най-добрите, не от разни мутри и чалгари. Поне по мое време беше така. Сега не знам как е.
За да пратиш дете в частно училище значи не просто да имаш излишни пари - те са без значение. Значи, че си напълно малоумен и дори е възможно на това дете да му създадеш някакви комплекси за в бъдеще. Частните училища са една 100%-ва измама, търсят най-големите балами, зада им вземат парите.
Има и една друга точка, по която със сигурност ще сме на различни мнения с теб обаче. А именно: детето става център на вселената за родители, баби, дядовци, лели, чичовци. За едно лигаво лайно се променя трайно начинът на живот - зарязваш си хобита, удоволствия, пътуваш по-малко, разкарваш го с колата като чувал с картофи до училище и градина... После какви дрешки, какъв костюм за бала, детето та детето. Човек ако на 30 стане баща, трябва реално да спре да живее. Това не е нормално.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Къв съм и що съм само за форума е важно. Същото се отнася и затва де живея. Може да е в Гоцето или пък в Стрелбище или Вазов, или пък на друго място. Писал съм само че харесвам тези места и защо....Единственото за което съм признал е Радомирско....Това не го крия....:-)
Съвкупност от няколко фактора за които съм писал преди. Практичният 73-то. То ти спестява 5-10 000 евро на година за частно училище...Също близостта до парка - в частта на Гоцето е много по-хубав/рехав отколкото при Вазов/Стрелбище защото има по-малко хора....За нашият стандарт това е доста, другият е че процента може да е по-голям от тези 2 места но като сума не е толкова голяма разликата щото Гоцето е по-евтино. А най-силният фактор е новото строителство. Схемата съм я описвал многократно в темата - идва нов проект тряска се 20-30% над средната цена за квартала и всички Гошовци с панелки почват да се равняват с нея. Добави и цените в Ливадите, които са само ново. Ми там има купища неща с 1500, че и 2000 цена, ако имам имот в устроен район като Гоцето как да го пусна на цена под тази в Ливадите ?!?!
Може би трябва да се настаня в Горна Баня за да сме близо до италианския лицей? Или той вече не е "елитен"?
Коментар
-
Елитно училище няма. А и на никой не му пука кое училище си карал. При университетите също не е от значение самият университет. Предимството на западните университети е единствено, че имаш достъп до добри компании, в които да придобиеш начален опит и да се запознаеш с големи мениджъри. Ако си инженер например - едно е да работиш няколко семестъра паралелно в Даймлер по актуални проекти на компанията, друго е да си сервитьор на слънчака. Изпитите на запад също се вземат по-трудно. Учиш се на труд и не ходиш по чалготеки. Това е предимството на западното образование. Самостоятелен, далеч от родители, ставаш мъж на 18 и не чак на 30. И се учиш от най-добрите, не от разни мутри и чалгари. Поне по мое време беше така. Сега не знам как е.
За да пратиш дете в частно училище значи не просто да имаш излишни пари - те са без значение. Значи, че си напълно малоумен и дори е възможно на това дете да му създадеш някакви комплекси за в бъдеще. Частните училища са една 100%-ва измама, търсят най-големите балами, зада им вземат парите.
Не мога да го разбера това мислене. И като прекараш каквото си изкарал през правото черво, какво остава накрая?
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар