ЕЦБ включва собствени жилища в инфлационния индекс и ще таргетира по 2% на година инфлация. А сега бройте колко години сте изпреварили... https://www.bloomberg.com/news/artic...lows-overshoot
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от fsck Разгледай мнениеАйде, мега инвеститорите, налазвайте:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=6vvfgx&f1=1
Тристаен тухлен в Хиподрума намален с 30 бимберици, каква по-добра оферта?! От там насетне цените са само нагоре! The sky is the limit, дет'са вика по монтанско и плевенско, там нали поскъпват в реално време, като долар към лев през 90-те.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
[QUOTE=bulgarian lev;n3779444]Първоначално изпратено от pa4anga
Нема ток в телефона вече, колега, но да те питам...викаш дъртак, дъртаци...ние с имотите гледам сме на 50 и около. Ти като си млад дихател на 30-38 що си не гледаш жената или каки колкото щеш ми си тръгнал с имоти да се занимаваш. Не разбра ли че без тати да купи и без сериозен бизнес и образование на тази възраст и на по-млада ще трябва да почакаш. Натрупване на капитал важи и за нас и за големите кинти. Свери си часовника и не се отказвай, ще дочакаш цени където си пожелаеш, но баш в Сф може да почакаш повечко, и може да не си доволен от намалениетоДругите ще чакате след 50 от гурбет или на мама и тате.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнениеОпитът ми от миналата криза е, че нито един понижител от перонане купи нищо. Така ще е и сега. ..а темата е винаги топ ъф дъ топ на форума за голямо огорчение на нулевите
не се вписва в темата в която пишеш
и се проявява по късно след 20.00
нулеваци не знам кои са - не знам и ти откъде знаеш
или както винаги смучеш информацията си от едно
тайно място
хихихихих
но
1/2 собственик познавам един
има и 4 рафта с 'икономическа' литература
но там никъде няма да прочете че сега имотите
ги чака спааааааад и поеВтиняванеLast edited by Yandox; 08.07.2021, 15:20.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yandox Разгледай мнение
тепърва ще се наблюдават такива маржове
и падения
а темата ще стане печално известна със
хилядите си страници лъжи
спам и поръчково интерпретиране на пазара
Коментар
-
Първоначално изпратено от Пешко К. Разгледай мнение
Браво адаш, прав си.
Ама от младите няма кой да слуша.
Я да те питам нещо по твойта част, имам една стара къща, на която се оказа че има само два кръга на таблото (сложили са табло поне някога но само дотам) - след главния прекъсвач, има само два закачени, останалите празни. Явно са го разделили на ламби и контакти, или за всеки етаж по един кръг. То затова печката като работи осветлението намалява. Срещал ли си такова нещо в практитата?
Предишния собственик си е играл с лунички някога, сега ги изкъртих барабар с трафовете, абе ужас - навързани с канцеларско тиксо.
Сега вързахме на едното празно място бойлера, с нов кабел, та се чудя за печката - трябва усилен контакт също, нали? А и отоплителни тела като се включват зимата - по 2KW - 4 броя, да правя ли и контакти и за тях?
Ще се радвам на твоето мнение.
1.Осветлението се разделя от контактите и е на отделен токов кръг сечение на проводника 1,0 или 1,5 мм2. Следиш мощността на лампите и допустимото продължително токово натоварване..Всеки проводник си има допустимо продължително натоварване.Оттук определяш и какъв предпазител да ползваш.
2.При монтаж на обикновени контакти с мощност до 250 вата се допуска до девет контакта на един токов кръг.Сечение 2,5мм2 предпазител 16А
3.Когато имаме консуматори с по голяма мощност сечението и предпазителя пак са в зависимост от мощността и до всеки консуматор се прави отделен токов кръг.
4.Когато връзваш бойлер при двупроводна инсталация никога ама никога не прекъсвай нулата от таблото директно в бойлера и зануляваш никакви прекъсвачи бойлерни табла и нам кво си прекъсване само на фазата...
Ако имаш повечко парици и ще ползваш къщичката преправи си цялата инсталация и я направи трипроводна като си сложиш заземление което да отговаря на стандарта мисля че е 10 ома по памет.И задължително дефектнотокова зашита.Ако къщата е гредоред бъди внимателен много и проводниците задължително в негорими тръби.Last edited by national power; 08.07.2021, 13:52.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Жони онемявам бе човек.Кво стана та се оправи да не е намесена някоя кака?И по тая точка дето се съмняваш сме на едно мнение.Детето не трябва да става център на вселената за родители баби и дядовци детето трябва да бъде обичано и да бъде оставено свободно...Не може родителите да определят какво да яде какво да учи и какво да облича.Не е необходимо да се вози с кола на училище може да ходи и само..И не е необходимо да се лишаваш от хобита и удоволствия от почивки и пътувания...Но е важно да имаш деца...Не може родителя да решава че детето ще свири на пиано или че ще е програмист или доктор то само ще си реши...Тия които се бъркат в живота на децата си са мразени родители.Така мои приятели решиха че детето им ще учи медицина в Германия...А то умно спечели стипендия на Немското правителство.Изкара една година и се прибра каза че медицината не е за него и сега учи психология в СУ..В Германия беше нещастно и казваше че като се събере с български студенти се дъни чалга лее се алкохол и секс...На времето и тука беше както си го описал.Аз съм почнал от трети курс да работя по проблеми на фирмата която ми плащаше стипендията...
Ама от младите няма кой да слуша.
Я да те питам нещо по твойта част, имам една стара къща, на която се оказа че има само два кръга на таблото (сложили са табло поне някога но само дотам) - след главния прекъсвач, има само два закачени, останалите празни. Явно са го разделили на ламби и контакти, или за всеки етаж по един кръг. То затова печката като работи осветлението намалява. Срещал ли си такова нещо в практитата?
Предишния собственик си е играл с лунички някога, сега ги изкъртих барабар с трафовете, абе ужас - навързани с канцеларско тиксо.
Сега вързахме на едното празно място бойлера, с нов кабел, та се чудя за печката - трябва усилен контакт също, нали? А и отоплителни тела като се включват зимата - по 2KW - 4 броя, да правя ли и контакти и за тях?
Ще се радвам на твоето мнение.
Last edited by Пешко К.; 08.07.2021, 12:52.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fsck Разгледай мнениеАйде, мега инвеститорите, налазвайте:
Тристаен тухлен в Хиподрума намален с 30 бимберици, каква по-добра оферта?! От там насетне цените са само нагоре! The sky is the limit, дет'са вика по монтанско и плевенско, там нали поскъпват в реално време, като долар към лев през 90-те.
За съжаление само при такива "бижута" можеш да видиш намаление във фиатни пари.
Иначе намаление спрямо много продукти вече има (мислех да направя тема по върпоса, но все не остава време).
Ако имаш акции или други активи, можеш да чакаш спокойно.
Ако си скатал някой лев от заплатки и разчиташ, че ще направиш удар , може да останеш разочарован
Коментар
-
Тристаен тухлен в Хиподрума намален с 30 бимберици, каква по-добра оферта?! От там насетне цените са само нагоре! The sky is the limit, дет'са вика по монтанско и плевенско, там нали поскъпват в реално време, като долар към лев през 90-те.
някой търсещ за живеене
за инвестиция не ми харесва дори и на 90 К
тепърва ще се наблюдават такива маржове
и падения
а темата ще стане печално известна със
хилядите си страници лъжи
спам и поръчково интерпретиране на пазара
- 2 Харесвания
Коментар
-
Айде, мега инвеститорите, налазвайте:
Last edited by X_Y; 08.07.2021, 10:22.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
Вярно ли не е алпийска? За пръв път чувам, мечтая си някога да отида да видя високите им планини.
И словореда ти е като инвестициите в имоти - неверяотно объркани, грешни и нелогични.
"Обаче след като имаш една къща, може да строиш до нея без нови регулации - за син, брат, както искаш. Имаш и 100% вноските като данъчно облекчение"
Виж се кво си писал, и то по повод на това каква е земята в Холандия, първо няма нищо общо със земята а с твойте филми за облекчения, второ ще строиш квото си поискаш ама друг път - масивна постройка забрави да правиш "без регулации". Каквото и да означава за теб регулации защото съм сигурен, че и ти не знаеш какво имаш предвид.
Единственото което може без регулации е да си сложиш контейнер/каравана на някоя поляна на която да плащаш наем. И то пак не е без регулации ама като за теб да кажем, че е без, че то акъла не е като другото да ти го набие човек.
Ще търсиш облекчения защото те такова прогресивния, аз си имам счетоводител за тази работа и няма какво да ги мисля толкова данъците на физическо лице, на фирмата са малко по-голям филм, но като цяло не са бреме което да ме вълнува постоянно. Счетоводителя взема пари за да върши тези неща, а моята работа е да правя пари, не мога да се занимавам с такива глупости. Това все едно да сменям чаршафите на клиентите в собствената ми къща.
А лихвите по кредите грам не ме вълнуват да ти кажа. Виждам обаче, че ти много рипаш на тая тема, явно имаш богат опит с кредити и ипотеки - аз през живота си не съм теглил и не смятам да ги използвам за капитал в стил за лапни шарани(Киосаки).Last edited by X_Y; 08.07.2021, 10:00.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Ами лягам и включих телефона за малко ток...за да ти кажа че съм съгласен. По-млад си, ще почакаш, акоо имаш багаж ще стоплиш. Щом нема тати, нема и имот, само наследствените от онова време което ти не познаваш. Нито нашето толкова, затова се иска опит и ретроспекция.
Това е добре да разчиташ на себе си, най-правилното което изчопли тази вечер.
Формулите са много, колега, но не са за всеки. Това схвани. Иначе поздравления, мисля че държиш правилна посока.
Аз мога да правя много по-големи оценки, не тук на теб и на когото и да било. И не за имотите. Други оценки правя. За да стигнеш до ниво да се самооценяваш и да оценяваш трябва да умееш да приемаш критики първо.
Айде лека, недей да ме уважаваш, не приемам уважение от всеки, предпочитам отрицание и негативизъм. Знам от кого да приемам.Last edited by X_Y; 08.07.2021, 09:59.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Четене с разбиране трябва !!! На години а пък пише като млад пехливанин . Огорчението което се чете във постовете ти очевидно е изходящо от собствената ти неудовлетвореност. Факт е ,че съм по млад и е факт ,че мама и тате не са ми купили . Аз не чакам никой и на нищо друго освен на себе си . Диалог трябва а не домогване за превъзходство . На всеки човек живота е различен и ти не си този който да оценяваш . Ти си никой ! Живота в последните 20 г е изключително динамичен и предоставя изключителни възможности за някои и млади и не толкова . Формулата 20г работа навън и вложение в имот е стара формула . Има нови и доста по ефективни . За жалост си расъл по друго време и си с други карти ,ти не си виновен,съдба . Така ,че дерзай и работи върху себе си и комуникацията си, защото е зле !
Това е добре да разчиташ на себе си, най-правилното което изчопли тази вечер.
Формулите са много, колега, но не са за всеки. Това схвани. Иначе поздравления, мисля че държиш правилна посока.
Аз мога да правя много по-големи оценки, не тук на теб и на когото и да било. И не за имотите. Други оценки правя. За да стигнеш до ниво да се самооценяваш и да оценяваш трябва да умееш да приемаш критики първо.
Айде лека, недей да ме уважаваш, не приемам уважение от всеки, предпочитам отрицание и негативизъм. Знам от кого да приемам.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Нема ток в телефона вече, колега, но да те питам...викаш дъртак, дъртаци...ние с имотите гледам сме на 50 и около. Ти като си млад дихател на 30-38 що си не гледаш жената или каки колкото щеш ми си тръгнал с имоти да се занимаваш. Не разбра ли че без тати да купи и без сериозен бизнес и образование на тази възраст и на по-млада ще трябва да почакаш. Натрупване на капитал важи и за нас и за големите кинти. Свери си часовника и не се отказвай, ще дочакаш цени където си пожелаеш, но баш в Сф може да почакаш повечко, и може да не си доволен от намалението
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Точно щото не е алпийска, а ниската земяБлизко до акъла (не до твоя , много ясно).
Никога не съм писал за строене на наета земя, не е зле да се научиш да четеш първо, чукча. Естествено че облекченията са важни, в Б-станя едно 30% заминават от брутото удръжки, плащай после от чистото всичко като си прост. В цивилизацията има и други начини и хората си свиркаме.
И словореда ти е като инвестициите в имоти - неверяотно объркани, грешни и нелогични.
"Обаче след като имаш една къща, може да строиш до нея без нови регулации - за син, брат, както искаш. Имаш и 100% вноските като данъчно облекчение"
Виж се кво си писал, и то по повод на това каква е земята в Холандия, първо няма нищо общо със земята а с твойте филми за облекчения, второ ще строиш квото си поискаш ама друг път - масивна постройка забрави да правиш "без регулации". Каквото и да означава за теб регулации защото съм сигурен, че и ти не знаеш какво имаш предвид.
Единственото което може без регулации е да си сложиш контейнер/каравана на някоя поляна на която да плащаш наем. И то пак не е без регулации ама като за теб да кажем, че е без, че то акъла не е като другото да ти го набие човек.
Ще търсиш облекчения защото те такова прогресивния, аз си имам счетоводител за тази работа и няма какво да ги мисля толкова данъците на физическо лице, на фирмата са малко по-голям филм, но като цяло не са бреме което да ме вълнува постоянно. Счетоводителя взема пари за да върши тези неща, а моята работа е да правя пари, не мога да се занимавам с такива глупости. Това все едно да сменям чаршафите на клиентите в собствената ми къща.
А лихвите по кредите грам не ме вълнуват да ти кажа. Виждам обаче, че ти много рипаш на тая тема, явно имаш богат опит с кредити и ипотеки - аз през живота си не съм теглил и не смятам да ги използвам за капитал в стил за лапни шарани(Киосаки).
Коментар
Коментар