IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Ако не виждаш промените у нас няма какво да направя...:-) Те са много по-видими от промените на Запад във всяка посока - от доходи до асфалт....И това че сме по-зле от Запада все още е така и ще бъде поне в близките 100 години, но и имототе са така...
    Хърватия е страхотно място - ходя по 2-3 пъти на година в последните 20. Загреб също е супер. Недостатък според мен е лекият национализъм и прекомерна религиозност - сериозно католици....църквата се посещава всяка седмица и се знае кой ходи.... Имам отворена оферта за работа/преместване от десетилетие :-))))
    Тя преди десетилетие Хърватска беше друга, кой знае тая оферта от колко време е изпърдяла вече На никой не му трябват радомирски бозаджии.

Промените в Б-стан се виждат с просто око - нов хасфалт през всеки 2 години - по едни и същи места

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Какъв асфалт? Ремонт на ремонта на ремонта? И откраднатите милиарди? Последните 10 години ни управлява мафия и не виждам занапред какво може да се промени.
      Ръстът на доходите пък изобщо не може да компенсира покачването на цените и хората живеят все по-зле и по-зле.
      Промените ги виждам - всичко върви надолу. Качеството на живот пада с всяка изминала година. Същото се отнася и за Западна Европа естествено.
      Асфалт образно казано макар че се понаправиха малко магистрали - забравил си как се пътуваше до морето и колко жертви имаше преди Тракия и Струма. Има и 3 линии метро, мисля Бони беше писал 15-то място в Европа по дължина. Не е добре на бялото да казваш черно....:-)
      Иначе през 90-те сигурно си бил малък , но думата глад и 5 долара заплата или пенсия не знам дали ти говори нещо....
      А сега петък не можеш да излезеш от София и се чака половин ден на Кулата....от бедност и глад....

Коментар

• Нещата с материалите загрубяват. Познат строи и ми казва, че негови колеги спират продажбите до есента. Дограмите скочили с 30% от този месец. Търсих инфо в нета и намерих статия от вчера.

https://www.capital.bg/biznes/imoti/..._stroitelstvo/

Коментар

Ако не виждаш промените у нас няма какво да направя...:-) Те са много по-видими от промените на Запад във всяка посока - от доходи до асфалт....И това че сме по-зле от Запада все още е така и ще бъде поне в близките 100 години, но и имототе са така...
          Хърватия е страхотно място - ходя по 2-3 пъти на година в последните 20. Загреб също е супер. Недостатък според мен е лекият национализъм и прекомерна религиозност - сериозно католици....църквата се посещава всяка седмица и се знае кой ходи.... Имам отворена оферта за работа/преместване от десетилетие :-))))
          Какъв асфалт? Ремонт на ремонта на ремонта? И откраднатите милиарди? Последните 10 години ни управлява мафия и не виждам занапред какво може да се промени.
          Ръстът на доходите пък изобщо не може да компенсира покачването на цените и хората живеят все по-зле и по-зле.
          Промените ги виждам - всичко върви надолу. Качеството на живот пада с всяка изминала година. Същото се отнася и за Западна Европа естествено.
          Last edited by ejonny2376; 09.07.2021, 13:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от kot_dodi Разгледай мнение

Какво съм казал за свещенния ви ръст, приятелче . Ааа ... да, прогнозирах още малко да се увеличи. Някак по ръст да гоним белите държави, а по всичко друго ... надолу. Затова явно има много важни фактори, които влияят яко, които ги споменах. Затова се интересувам как е в Хърватия, че те също може да изпаднат в треска от еврото като при нас.
            Поздрави.

Коментар

Статията е показателна за случващото се...Не знам какво оптимистично за спиране на ръста в нея вижда котдодито....
              Какво съм казал за свещенния ви ръст, приятелче . Ааа ... да, прогнозирах още малко да се увеличи. Някак по ръст да гоним белите държави, а по всичко друго ... надолу. Затова явно има много важни фактори, които влияят яко, които ги споменах. Затова се интересувам как е в Хърватия, че те също може да изпаднат в треска от еврото като при нас.
              Поздрави.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

За високите цени в Австрия са виновни Номчето и Елджони. Те открехнаха целокупния народ да изкупи на кг Виената на реална светла площ, без никви скрити разходи
                Статията е показателна за случващото се...Не знам какво оптимистично за спиране на ръста в нея вижда котдодито....

Коментар

• Първоначално изпратено от kot_dodi Разгледай мнение
                  https://money.bg/property/balgariya-...oYjDhpjl8kCNhE

Money.bg изглежда да е малко по-читава медия. Преди нас са само страни от нашия ранк: Люĸceмбypг, Дaния, Литвa, Чexия, Hидepлaндия, Гepмaния, Aвcтpия. Страха от еврото даже мисля, че ще ни изтласка малко по-напред. До Дания може да стигнем. Тука се прогнозира златен медал .

Румъния едва с 1.4%... Aaa, чакай те бяха по-бързо развиващи се от нас май, хммм? До някъде е разбиераемо де. Няма бизнес климът тук. Дай да видим сега на 11-ти

П.П Ако на някой може да спомене за Хърватия
                  За високите цени в Австрия са виновни Номчето и Елджони. Те открехнаха целокупния народ да изкупи на кг Виената на реална светла площ, без никви скрити разходи

Коментар

• https://money.bg/property/balgariya-...oYjDhpjl8kCNhE

Money.bg изглежда да е малко по-читава медия. Преди нас са само страни от нашия ранк: Люĸceмбypг, Дaния, Литвa, Чexия, Hидepлaндия, Гepмaния, Aвcтpия. Страха от еврото даже мисля, че ще ни изтласка малко по-напред. До Дания може да стигнем. Тука се прогнозира златен медал .

Румъния едва с 1.4%... Aaa, чакай те бяха по-бързо развиващи се от нас май, хммм? До някъде е разбиераемо де. Няма бизнес климът тук. Дай да видим сега на 11-ти

П.П Ако на някой може да спомене за Хърватия

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Бота не е необходимо на всяка стая бушон това е от времето на селските жичкаджии.Има си коефициент на едновременност но сега да не пиша как се изчисляват инсталации и как се определя допустимата загуба на напрежение.Има бойлери 1,8 кв има 3 кв.. има и 6.Сешоара и да го пусне жената няма страшно ще работи 5 макс10 минути.На токов кръг от обикновени контакти е малко вероятно да се включат няколко консуматора с подобна мощност и при това едновременно.При предпазител 16 А това са близо 3,3кв мощност на токовия кръг.С бойлера и печките на ток шега не бива.Аз бих го посъветвал да не прави икономии и да не се занимава със селски майстори всезнайковци...
                      На теория си прав. На практика е по лесно и изгодно да го направиш без да правиш сметки (нали съм си инат и не слушам). 100лв повече материали, ама 200лв по малко за сметки от професионалист. Така или иначе се прави 1 път в живота
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Писал си че ще се топлиш на ток. Препоръчвам всяка стая на отделен бушон и всички контакти СИЛНИ. Няма жена дето да се съобразява, хем моите силни и слаби контакти са в различен цвят, ама предвидливо разликата е само в бушона а и там имам презапасяване. Един сешоар(1000-1500в) и слабата е под заплаха.
                        Бойлер, печка задължително 4кв кабел, всичко контакт с 2,5, а осветление с 1,5 (само тука може компромис 1кв, че и двупроводна, ама само ако не слагаш ленти, лунички че те лесно стигат 200-300вата.
                        Хвани си приятел, професионалист а не селски жичкаджия ...
                        Бота не е необходимо на всяка стая бушон това е от времето на селските жичкаджии.Има си коефициент на едновременност но сега да не пиша как се изчисляват инсталации и как се определя допустимата загуба на напрежение.Има бойлери 1,8 кв има 3 кв.. има и 6.Сешоара и да го пусне жената няма страшно ще работи 5 макс10 минути.На токов кръг от обикновени контакти е малко вероятно да се включат няколко консуматора с подобна мощност и при това едновременно.При предпазител 16 А това са близо 3,3кв мощност на токовия кръг.С бойлера и печките на ток шега не бива.Аз бих го посъветвал да не прави икономии и да не се занимава със селски майстори всезнайковци...
                        Last edited by national power; 08.07.2021, 18:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от Пешко К. Разгледай мнение

Мерси много, принтирах го това да го чета после, че си е бая подробно. А от ток нищо не разбирам - физиката не ми вървеше едно време, за разлика от математиката.

Може ли да пиша на лично съобщение, че да не пълним форумо?

Къщата е гредоред, и това ме притеснява още повече, а инсталацията очевидно е архаична.
                          Писал си че ще се топлиш на ток. Препоръчвам всяка стая на отделен бушон и всички контакти СИЛНИ. Няма жена дето да се съобразява, хем моите силни и слаби контакти са в различен цвят, ама предвидливо разликата е само в бушона а и там имам презапасяване. Един сешоар(1000-1500в) и слабата е под заплаха.
                          Бойлер, печка задължително 4кв кабел, всичко контакт с 2,5, а осветление с 1,5 (само тука може компромис 1кв, че и двупроводна, ама само ако не слагаш ленти, лунички че те лесно стигат 200-300вата.
                          Хвани си приятел, професионалист а не селски жичкаджия ...
                          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Пешко К. Разгледай мнение

Мерси много, принтирах го това да го чета после, че си е бая подробно. А от ток нищо не разбирам - физиката не ми вървеше едно време, за разлика от математиката.

Къщата е гредоред, и това ме притеснява още повече, а инсталацията очевидно е архаична.
                            Имам проблеми с тия лични като почна да пиша не мога да го изпратя.С гредореда бъди внимателен.Ако ще правиш сериозни ремонти слагай каменна вата и проводниците да нямат пряк допир до дърво или до горими материали...И внимавай с жената и децата щото имат грозния навик като видят контакт да включват каквото им попадне...Ако е кратковременно не е проблем ама отопление готварски печки проточни бойлери е опасно..Съвременните печки може да стигнат до 7киловата ако се включат всички котлони и фурната...Не прави икономии от ел инсталацията щото после излиза много скъпо...може да останеш без къща.

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Са да почваме направо.Не знам на какво казваш главен прекъсвач.Не знам къщата гредоред ли е или с бетонна плоча..Не знам и каква сума си готов да вложиш за да си преправиш ел инсталацията..На първо време провери тия токови кръгове какви консуматори захранват и какво е сечението на проводниците...След това ще си прецениш какво да правиш.Ще спазваш следните правила наложили се в практиката.
                              1.Осветлението се разделя от контактите и е на отделен токов кръг сечение на проводника 1,0 или 1,5 мм2. Следиш мощността на лампите и допустимото продължително токово натоварване..Всеки проводник си има допустимо продължително натоварване.Оттук определяш и какъв предпазител да ползваш.
                              2.При монтаж на обикновени контакти с мощност до 250 вата се допуска до девет контакта на един токов кръг.Сечение 2,5мм2 предпазител 16А
                              3.Когато имаме консуматори с по голяма мощност сечението и предпазителя пак са в зависимост от мощността и до всеки консуматор се прави отделен токов кръг.
                              4.Когато връзваш бойлер при двупроводна инсталация никога ама никога не прекъсвай нулата от таблото директно в бойлера и зануляваш никакви прекъсвачи бойлерни табла и нам кво си прекъсване само на фазата...
                              Ако имаш повечко парици и ще ползваш къщичката преправи си цялата инсталация и я направи трипроводна като си сложиш заземление което да отговаря на стандарта мисля че е 10 ома по памет.И задължително дефектнотокова зашита.Ако къщата е гредоред бъди внимателен много и проводниците задължително в негорими тръби.

Коментар

• Първоначално изпратено от Yandox Разгледай мнение

има сценаристи фантасмагорци и
                                откровенни лъжци целящи да набутат хора
                                в кредити или покупки на върха
                                Най-тежка отговорност трябва да се търси на тези сценаристи дето 5 години пишеха за спадове, при непрестанен ръст

Коментар

Working...
                                X