IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Ум Белия Делфин пак писал глупости, та се забравил. Абе ти от Радомир излизал ли си?
    1. в Европата има глоби за свръхпечалба, в Б-стан си е стандарт.
    2. плащаш наем на земята ако си в парк/ваканционни терени, което е общо взето несериозно и невъзможно за основно жилище (в немско са забранени адресни регистрации на такива места). Единствено в UK има по-широко прилагане на тоя принцип, но тогава и цените са драстично по-ниски
    3. мое ти кажем в гръчко как е (оти в немско съм си собственик на парцела и къщата изцяло) - имаш части от общите + части от парцела според размера на апартамента в цялата сграда + части от ВЪЗДУХА НАД СГРАДАТА. Последното се прави ако решат да надстройват етаж, понеже нормалните хора живеят в кооперации от 3-4 етажа макс, не в панелни душегубки като теб.
    Та колко са ти общите части на бунгалото ???

Гледам ти е увряла главата че в гръцко имот нямаш

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Остави ме мене.
      Ти я кажи защо Гоцето поскъпва с тези темпове. 20% за една година, при само 5% в Лозенец, 8% в Изток и под 1% във Вазов. При това без значително намаление на броя оферти (за разлика от другите места, където офертите са на 1/3).

Явно народът е разбрал кой си в същност (нещото, което толкоз много криеш) и всички се натискат да ти стават съседи. Изпатилите си от теб пък искат да продават и да се махат от Гоцето. Друго обяснение аз нямам.
      Къв съм и що съм само за форума е важно. Същото се отнася и затва де живея. Може да е в Гоцето или пък в Стрелбище или Вазов, или пък на друго място. Писал съм само че харесвам тези места и защо....Единственото за което съм признал е Радомирско....Това не го крия....:-)
      Съвкупност от няколко фактора за които съм писал преди. Практичният 73-то. То ти спестява 5-10 000 евро на година за частно училище...Също близостта до парка - в частта на Гоцето е много по-хубав/рехав отколкото при Вазов/Стрелбище защото има по-малко хора....За нашият стандарт това е доста, другият е че процента може да е по-голям от тези 2 места но като сума не е толкова голяма разликата щото Гоцето е по-евтино. А най-силният фактор е новото строителство. Схемата съм я описвал многократно в темата - идва нов проект тряска се 20-30% над средната цена за квартала и всички Гошовци с панелки почват да се равняват с нея. Добави и цените в Ливадите, които са само ново. Ми там има купища неща с 1500, че и 2000 цена, ако имам имот в устроен район като Гоцето как да го пусна на цена под тази в Ливадите ?!?!

Коментар

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

Абе то бива да си заблуден бива ама това вашето надминава и най смеите ми очаквания

Значи викаш будалите в Европа купуват парцел за строеж на цена 10 000 000 евро след това построяват 20 апарта продават ти само чистата светла площ в която ама въобще не са включени общите части и след това ти даряват безплатно общите части и земята щоти си пич.

Сега е хубаво да уточниш и за коя Европа говориш защото поне за Англия е следното положение каквото го написах в предният пост

Апартамента го купуваш само чиста светла площ но нямаш собственост върху земята и общите части за тях плащаш колко и както Лендлорда ти каже (все пак в някакви разумни граници)

Освен това отделно плащаш наем на земята и имаш договор обикновено за 100 години и е хубаво като намалеят годините да го преподпишеш

Ум Белия Делфин пак писал глупости, та се забравил. Абе ти от Радомир излизал ли си?
        1. в Европата има глоби за свръхпечалба, в Б-стан си е стандарт.
        2. плащаш наем на земята ако си в парк/ваканционни терени, което е общо взето несериозно и невъзможно за основно жилище (в немско са забранени адресни регистрации на такива места). Единствено в UK има по-широко прилагане на тоя принцип, но тогава и цените са драстично по-ниски
        3. мое ти кажем в гръчко как е (оти в немско съм си собственик на парцела и къщата изцяло) - имаш части от общите + части от парцела според размера на апартамента в цялата сграда + части от ВЪЗДУХА НАД СГРАДАТА. Последното се прави ако решат да надстройват етаж, понеже нормалните хора живеят в кооперации от 3-4 етажа макс, не в панелни душегубки като теб.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Явно не говоря Български, а Талибански.

Собственикът на земята няма право даже и да припарва там - нито до сградата (която не е негова), нито до земята даже (която ти си взел под наем).
          Има право единствено да си иска месечния наем.
          Поддръжката на сградата се определя от събранието на собствениците на същата тази сграда, собственикът на земята няма нищо общо.
          Прочети законите, преди да пишеш врели-некипели.

Собственика на земята в УК е и собственик на общите части - ДА СОБСТВЕНИКА НА ЗЕМЯТА

Ето ти един линк към форум - Там един си е заградил коридора щото само той го ползва и мениджмънта му е казал да предостави достъп

https://forums.landlordzone.co.uk/fo...ndary-question

И отдолу му отговарят че мениджмънта е в правото си да поиска това защото коридора е собственост на Лендлорда - А не защото е обща собственост като в БГ където пак нямаш право да го заграждаш

И съм много склонен да вярвам че в голяма част от Европа положението е същото
          Last edited by RUBLA; 06.07.2021, 22:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнение

Да, вписано е в нот.акт и то съвсем конкретно с площ. Имал съм и официалните сметки, забравих как се казват, за квадратурите на всички апартаменти в блока. С мазета, тераси, гаражи, плюсове и минуси, всичко, по което после си подаваш Декларация 14 за данък. И само аз имах достъп до тази тераса. Проблем евентуален на такива тераси е ако протече от некачествено строителство. Трябва сам да я оправяш, че тече на комшията.
            Че е вписано е добре. Чудя се само дали тази тераса е наистина част от РЗП на сградата по документи или е поредната шашма на инвеститора. Първо, че повечето слагат покрив и нагоре още 2 етажа със скосявания, за да заобиколят кота корниз. Второ - ако тази тераса не е идеална част от РЗП на сградата, кой нотариус и по кой законов ред ще впише подобно нещо.
            По тази логика се чудя дали не е възможно да ти впишат и въздуха на 10 метра над сградата и че само ти имаш достъп до него.

Булгаристан в целия му блясък и величие.

Коментар

• Гледам интересна дискусия каква е реалността според мен :
              У нас брокерите лъжат МНОГО, но за сметка на това за всичко :-) Строителите по-малко, но и те започнаха все повече...общите части растат по-бързо от цените :-) Та не е лесно да се намери нещо със ''справедлив'' процент общи части....И да се сметне точната цена на квадрата дето се плаща. Лично аз обаче не съм съгласен с понятието светла площ / разбирам го и е ок за измерител, но мисля че е несправедливо защото вътрешните стени може да са 4 и 25 см- имам такива/
              Та накрая опира повече до системата на Ледчо - дали ти харесва или не даден имот.... понякога значително повече квадрати са по-лошо разпределени и изглеждат по-зле от по-малко....
              А на Запад системата е достигнала върховата форма на пре*би другарче :-) Яко надписани такси за поддръжка, в Британският колониален свят Земята е на кралицата основно, а тя е сгоден владетел и не скубе много..../ така е и в Китай между другото - земята се наема за определени години от държавата/....
              Въобще нашите мафиоти строители са чавдарчета на дребно в сравнение със Западните столетни фамилии мафиоти.... Дано никога не се научат, че лошо ни се пише дори и да имаме по некой и друг имот....

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Двонката търси 4-стаен, ама попада само на 2-стайни....
                Брокитата много го лъжат :-)
                Остави ме мене.
                Ти я кажи защо Гоцето поскъпва с тези темпове. 20% за една година, при само 5% в Лозенец, 8% в Изток и под 1% във Вазов. При това без значително намаление на броя оферти (за разлика от другите места, където офертите са на 1/3).

Явно народът е разбрал кой си в същност (нещото, което толкоз много криеш) и всички се натискат да ти стават съседи. Изпатилите си от теб пък искат да продават и да се махат от Гоцето. Друго обяснение аз нямам.

Да не би тъщата да се пече гола на терасата и затова да идват на тълпи новодомците с куфари кеш?
                Last edited by ejonny2376; 06.07.2021, 21:15.

Коментар

Мислех, че търсиш нещо доста над 65м2...
                  Иначе брокито си е за бой - на старо няма 20% общи, много по-малко са
                  Това беше в Стария Лозенец - много добра локация. Струваше 120к, т.е. невисока сума и беше добро за паркиране на малко пари.
                  Естествено, ако беше наистина 65 квадрата и не 45.
                  А и тогава нямах още представа какво да правя с кеша и наистина обмислях да купя 2 или 3 апартамента за инвестиция.

Коментар

Мислех, че търсиш нещо доста над 65м2...
                    Двонката търси 4-стаен, ама попада само на 2-стайни....
                    Брокитата много го лъжат :-)

Коментар

• Мислех, че търсиш нещо доста над 65м2...
                      ПП Лошото е, че някой неразбиращ ще реши да купи с кредит, а банката дава само по Нот.Акт, не по брокерски измислици

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848

От 100 кладенеца носите вода за да убедите хората, че брокерските трикове
                        ( цигании) да изглежда цената по ниска с общите части в квадратурата и обявяването на цената в евро са нещо нормално. Реалната цена на квадрат в София е 20- 30 процента над обявената в обявите.
                        20-30 процента при старото строителство. 40-50% при новото.
                        Естествено, ако самите квадрати не са надписани.

Ходил съм на оглед по обява за 65 квадрата старо строителство. Очаквам да видя просторен двустаен - хол, спалня, отделна кухня, баня и кенеф. Както е стандартът.

Какво виждам?
                        Холчето 15 квадрата, спалнята 8 квадрата, кухнята три квадрата, отделени с итонг - тоест гледам бивша гарсониера (хол с кухня), при която спалнята е отделена от кухнята.

Питам каква е квадратурата по документи.
                        Отговорът: Ами 45 квадрата, ама то нали знаете, че при старото терасата е извадена, мазето е извадено и няма общи части, така че като сложим 5 тераса, 4 мазе и 20% общи части и са си 65 квадрата както си е редно....

Идваше ми да му забия един десен прав в муцуната на брокера-нещастник.
                        Last edited by ejonny2376; 06.07.2021, 20:52.

Коментар

... искаш да ти продадат чисти светли квадрати и да не ти включват общите части ама да ти ги подарели после

Факт е че собственика на земята се грижи за поддръжката на имота и може да си те пере с такси до откат дори и да си изкупил всичките апарти в сградата, ако не ти е прехвърлил и правото за управление на сградата

Освен това в Имот.БГ цените са обявени за целият имот а не за квадратен метър и като не ти изнася не купуваш
                          Явно не говоря Български, а Талибански.

Собственикът на земята няма право даже и да припарва там - нито до сградата (която не е негова), нито до земята даже (която ти си взел под наем).
                          Има право единствено да си иска месечния наем.
                          Поддръжката на сградата се определя от събранието на собствениците на същата тази сграда, собственикът на земята няма нищо общо.
                          Прочети законите, преди да пишеш врели-некипели.

Коментар

Гледаш обява апарт за 100 000 евро отиваш гледаш и ако ти харесва купуваш

Вие апартаменти ли купувате или обяви ???

Аз гледам апартамента и си правя сметка какъв наем мога да му взема смятам си възвръщаемостта и ако ми излиза сметката купувам и хич не ме интересува колко са общите части и колко ми се е вързал квадрата
                            какво тогава ръсиш акъли ни в клин ни в ръкав
                            по постове който не касаят 'твоето гледане'
                            при това безсмислено

заминавай - смятай - купувай - печели

като не те интересува нещо
                            не пиши по негов повод на постовете
                            на други които ги интересува.

или трябва да заработиш
                            вечерята
                            че контейнерите нещо са се забавили
                            Last edited by Yandox; 06.07.2021, 22:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848

От 100 кладенеца носите вода за да убедите хората, че брокерските трикове
                              ( цигании) да изглежда цената по ниска с общите части в квадратурата и обявяването на цената в евро са нещо нормално. Реалната цена на квадрат в София е 20- 30 процента над обявената в обявите.
                              Гледаш обява апарт за 100 000 евро отиваш гледаш и ако ти харесва купуваш

Вие апартаменти ли купувате или обяви ???

Аз гледам апартамента и си правя сметка какъв наем мога да му взема смятам си възвръщаемостта и ако ми излиза сметката купувам и хич не ме интересува колко са общите части и колко ми се е вързал квадрата

Коментар

Абе ти за терасата питаш той не иска да плати и площа върху която са неговите стени и стълбите и коридорите по които минава ти за терасата

Ако го питаш те и паркоместата в мазето му се полагат безплатно
                                ... човека обяснява как е в европа и как
                                смятат брокери и банки у нас

или чети и запаметявай или ако неможеш - записвай

но не хвърляй постове на ангро кой какво не искал някъде да плаща
                                защото никъде не става дума за това.....

ако имаш виждане обори го по начин по който той пише - разяснително с факти
                                не тичай да се ловиш за имагинерни твой си измишльотини на лична основа
                                защото никой не го интересува
                                модераторите
                                непрекъснато си правят оглушки
                                за завоалираните ти тролско- брокерски заяждания

караш -вараш тръгва надолу
                                не ти ли е ясно
                                до година няма да има кой
                                да пита глуповато ''ама как така ''
                                Last edited by Yandox; 06.07.2021, 22:36.

Коментар

Working...
                                X