IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Берти, малко дървен филосф си падаш. А са ми кажи, как точно ще си купиш физическо злато за 100к еуро и де ще го дъжиш, по чекмеджета ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от the Judge Разгледай мнение

А според теб имотите баш сега какво са? Имат по-ниска ликвидност, НО и са по-нискорискова инвестиция.
      ако имаш предвид сравнение наполеон с имот - нямат общо. първото е форма на пари (истински пари), а второто е дълготраен актив, който в един момент може да носи и пасив за собственика си ако е купен надценен и е недооценена доходността , която може да донесе като наем или като капиталова след ваденето на такси, данъци, подръжки за периода за който е държан + се преоцени на база инфлацията за периода.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

това е проблема на пазара, че купувачите не смятат или не искат да смятат и този наплив води до състоянието, в което се намираме сега

стига с тия наполеони - това не е инвестиция, а форма на съхранение на кеша, за който иска да има ликвидност и да не е вързан към принтерите на ЦБ
        А според теб имотите баш сега какво са? Имат по-ниска ликвидност, НО и са по-нискорискова инвестиция. Пък чети малко какво ти пишат хората.
        Last edited by X_Y; 22.06.2021, 15:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от the Judge Разгледай мнение

ти да си прочел тук, че някой ще купува заради доходност или че доходността е супер яка? Айде за да не те подпукам с правата лопата се сещай сам защо сега се купуват имоти... Ти защо не купуваш напальони, нали са яка инвестиция?
          Нали уж инвеститор се пишеш, разказваше как златото поскъпнало повече отколкото имотите. Е сега имотите наваксват изоставането. Ама и ще го изпреварят с доста. Само гледай филма идните години.

Обаче, все някога ще познаеш за гоУемото МЯУ, само дето нема да е в близките години.
          това е проблема на пазара, че купувачите не смятат или не искат да смятат и този наплив води до състоянието, в което се намираме сега

стига с тия наполеони - това не е инвестиция, а форма на съхранение на кеша, за който иска да има ликвидност и да не е вързан към принтерите на ЦБ

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Как реши, че банките не искат кеш? Отишъл си да внесеш и са те върнали? А това пък че банките ще губят от кеша съвсем изби рибата. За 1 лев който внесеш в банката и банката ти дава за него половин процент лихва( а даже след таксите и по- малко) банката отпуска заеми за 10 лева на 3+ процента плюс такси и застраховки.
            Миткоооо, Митко, ако така лесно банките намираха читави кредитополучатели, щяха да драпат за кеш и да дават лихви като КТБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Как реши, че банките не искат кеш? Отишъл си да внесеш и са те върнали? А това пък че банките ще губят от кеша съвсем изби рибата. За 1 лев който внесеш в банката и банката ти дава за него половин процент лихва( а даже след таксите и по- малко) банката отпуска заеми за 10 лева на 3+ процента плюс такси и застраховки.
              Чети бре, е ти 5 поста по-надолу статия от вестник сега ти е постнал колегата.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                Да кажа и аз според мен това за което се подготвях от края на 2018 началото на 2019 дойде. Радвам се че ликвидирах целия кеш. Сега инфлацията дойде и става страшно. Днес чета, че хляба щял да стане 3 кинта. Просто според мен става страшно. И да, не е случайно, че банките не искат кеша. Започва да им пари, държейки кеш ще губят всеки ден. Тези дето чакаха, мисля че тепърва ще им се стъжни. Тоя кеш одма отива у тухли. Заплатите не могат и няма да растат с тези темпове предвид удара от ковид по икономиката. Идват тежки дни за хората.

Коментар

• Мдам, колегата правилно посочи, говорим не за доходност, а за запазване на стойност. Т.е. нискорискова инвестиция, на практика като златото, което също би следвало да е нискорисково. Ако търсех доходност щях да търся по-високо рискови инвестиции. Принципно съм съгласен за инвестицията в земя, за която ти си споменавал многократно, но тя за мен е прекалено рискова. Предвид монополи и мутри и мафия набутани там.

ето ти и две заглавия от днес от инвестора:
                  Не се задава край на ценовия подем при суровините;Скъпият природен газ разпалва опасенията за енергийна инфлация;
                  Освен всичко друго Китай започна да изнася инфлация. Това означава, че целия свят ще бъде приемник на инфлацията им.
                  Last edited by pepe1234; 22.06.2021, 14:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

проблемът настава, когато всички (със спестени пари и/или добра работа и достъп до изггоден кредит) решат, че искат да стават рентиери.
                    знем какво става, когато масата реши, че нещо е много яко и доходност - доходността се изпарява и остава да си собственик. ако можеш да ползваш ок ползваш, но ако ти е в повече оставаш да чакаш добри времена ...евентуално.

поздрави
                    ти да си прочел тук, че някой ще купува заради доходност или че доходността е супер яка? Айде за да не те подпукам с правата лопата се сещай сам защо сега се купуват имоти... Ти защо не купуваш напальони, нали са яка инвестиция?
                    Нали уж инвеститор се пишеш, разказваше как златото поскъпнало повече отколкото имотите. Е сега имотите наваксват изоставането. Ама и ще го изпреварят с доста. Само гледай филма идните години.

Обаче, все някога ще познаеш за гоУемото МЯУ, само дето нема да е в близките години.
                    Last edited by the Judge; 22.06.2021, 14:17.

Коментар

Така, не съм чел купата, никого не съм чел. С добро икономическо образование съм и разчитам на собствените си познания/виждания. Какво ще ми помогне ли, няма да обеднявам толкова, надявам се. Т.е. няма да губя всеки ден от кеша. Ако изкарвам и по некой лев от наемче, ще съм с 1 напред от другите в кризата/тежките дни. Това го обясняваше един от професорите по финанси, основна функция на парите запазване на стойност, но когато парите се обезценяват се търси нещо дето трябва да запазва стойност и те така простичко. Вероятно не е оптимално, ако може биткойни или нещо друго. Но пък консервативно и сравнително никорисково. Всички големи пенсионни фондове търсят големи инфраструктурни проекти от години. Т.е. сравнително сигурни инвестиции по-ниско рискови и едновременно с това запазващи стойност.
                      проблемът настава, когато всички (със спестени пари и/или добра работа и достъп до изггоден кредит) решат, че искат да стават рентиери.
                      знем какво става, когато масата реши, че нещо е много яко и доходност - доходността се изпарява и остава да си собственик. ако можеш да ползваш ок ползваш, но ако ти е в повече оставаш да чакаш добри времена ...евентуално.

поздрави

Коментар

• Така, не съм чел купата, никого не съм чел. С добро икономическо образование съм и разчитам на собствените си познания/виждания. Какво ще ми помогне ли, няма да обеднявам толкова, надявам се. Т.е. няма да губя всеки ден от кеша. Ако изкарвам и по некой лев от наемче, ще съм с 1 напред от другите в кризата/тежките дни. Това го обясняваше един от професорите по финанси, основна функция на парите запазване на стойност, но когато парите се обезценяват се търси нещо дето трябва да запазва стойност и те така простичко. Вероятно не е оптимално, ако може биткойни или нещо друго. Но пък консервативно и сравнително никорисково. Всички големи пенсионни фондове търсят големи инфраструктурни проекти от години. Т.е. сравнително сигурни инвестиции по-ниско рискови и едновременно с това запазващи стойност.
                        Last edited by pepe1234; 22.06.2021, 13:53.

Коментар

Да кажа и аз според мен това за което се подготвях от края на 2018 началото на 2019 дойде. Радвам се че ликвидирах целия кеш. Сега инфлацията дойде и става страшно. Днес чета, че хляба щял да стане 3 кинта. Просто според мен става страшно. И да, не е случайно, че банките не искат кеша. Започва да им пари, държейки кеш ще губят всеки ден. Тези дето чакаха, мисля че тепърва ще им се стъжни. Тоя кеш одма отива у тухли. Заплатите не могат и няма да растат с тези темпове предвид удара от ковид по икономиката. Идват тежки дни за хората.
                          Добре си чел Купата и си действал според заръките му.
                          Last edited by X_Y; 22.06.2021, 14:07.

Коментар

И твоята ШЗ за 100к€ с какво ще ти помогне в тежките дни?
                            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Да кажа и аз според мен това за което се подготвях от края на 2018 началото на 2019 дойде. Радвам се че ликвидирах целия кеш. Сега инфлацията дойде и става страшно. Днес чета, че хляба щял да стане 3 кинта. Просто според мен става страшно. И да, не е случайно, че банките не искат кеша. Започва да им пари, държейки кеш ще губят всеки ден. Тези дето чакаха, мисля че тепърва ще им се стъжни. Тоя кеш одма отива у тухли. Заплатите не могат и няма да растат с тези темпове предвид удара от ковид по икономиката. Идват тежки дни за хората.
                              Last edited by pepe1234; 22.06.2021, 13:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение

Изобщо не си прав. Лекарството за високи цени са високи цени. Или поне беше така преди ерата на безкрайните заеми. Ако БНБ не правеше глупости по цял ден, като се качи петрола по-малко хора ще го търсят и така докато не навлезе по-евтин източник (такива много). Ама те вместо да чакат източник допускат потребителски заеми да продължи да се купува на висока цена и конкурента не може да навлезе. Вместо да кредитират конкурента който да свали цената, те кредитират консумацията.

Ако ги нямаше допълнителните заеми, които и масово са раздадени по престъпен начин, нямаше да има инфлация. Изобщо тая глупост с целевата инфлация е една анти-капиталистическа схема която подрива основите на икономиката. Едно от големите обещания на капитализма е че конкуренцията, продуктивноста и икономията на мащаба свалят цените. Пък те го обърнаха наопъки. Не че няма да се връща после всичко с лихвите, ама ми се ще поне да не оплюват разумната икономическа теория.
                                Ако се следва икон. теория на кейнс или още по рано адам смит се СМЕНЯТ ЕЛИТИТЕ. От 100г елитите не са се сменяли точно заради печатането на хартишки. Ако някой пробие с идея - го купуват с напечатани хартишки, ко не иска го унищожават. Банките са единствените собственици - всички други са само пионки дето плямпат глупости на раята
                                Вече не е като едно време - един цар/император развива като пукне и всичко рухва. Идва следващия от различно племе. И пак е щото не сечат монети с лика му.
                                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Working...
                                X