Първоначално изпратено от antani
Разгледай мнение
Доколкото разбрах, ако не е онлайн с ел. подпис, справката отнема 14 дни и трябва нотариална заверка на подпис и какви ли не простотии. За онлайн вероятно е веднага , ма де да знам ... как да си изкарам ел подпис оттук ? Последния път като ходих в БГ консулството за паспорт казаха трябва да се ходи до България. Зашо да ходя до България, издавате ми паспорт, не можете ли да ми издадете и електронен подпис ? Като отида в България какво ше направите повече от това в консултвото и нали точно с тоя паспорт ше ме идентифицирате?
Eстонско е-резиденси, се прави онлайн и само се взима от най-близкото консулството и то става дума за неграждани на Естония. Примерно некой индиец може да си изкара е-резиденси и след това да си отвори с него фирма онлайн, да си направи банкова сметка и т.н. Кредитен репорт в САЩ се взима за 10 минути онлайн като отговаряш на няколко въпроса за предишни адреси, кредити и салда. В България за всичко трябва да отида на гише, да ми дадат електронен подпис, да подам молба, на всеки Х години да си покажа личната карта за да не ми блокират банковата сметка ... е тая лелка на гишето в БНБ някакъв експерт по идентифицирането ли е ? Ма трябва да се ходи та тя да начука буквичките на клавиатурката, аз не мога.
Коментар