IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

Въобще това дали сме говорили или не не вълнува публиката . И не хитрувай , осра се . Да не се повтаря !
    ПП По повод следващия ти пост , в момента го играя това , да вдигам заплата и да няма кой качествено да работи . За момента ,чрез вътрешна реорганизация и смяна на политики и приоритети спасяваме нещата . Това минава и през вдигане на крайната цена и да ти кажа средата я поема към момента . За момента това което си изтъркахте пристите да пишете тук няколко узюра , няма да стане !!!
    Каквото и да стане ,нали знаеш че става бързичко ,тука предизвестие няма ,месец,два три и хоп шокче .
    Имай в предвид че затягането знаеш отнема известно време ,след Нова година ще минат едни 6 месеца от старта ,тогава помни какво си казал.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Виж какво ,сам казваш каквото съм мислел не стана .
      Нищо конкретно и детайлно не съм споменавал ,тогава всички бяхме на тоя хал ,нормално ,така че не си прав за това какво съм придобил или не съм .
      Коректен съм и съм се доказал лични неща не изнасям за никой .
      За последното вече съм съгласен тука основно заяждания напоследък друго няма .
      Въобще това дали сме говорили или не не вълнува публиката . И не хитрувай , осра се . Да не се повтаря !
      ПП По повод следващия ти пост , в момента го играя това , да вдигам заплата и да няма кой качествено да работи . За момента ,чрез вътрешна реорганизация и смяна на политики и приоритети спасяваме нещата . Това минава и през вдигане на крайната цена и да ти кажа средата я поема към момента . За момента това което си изтъркахте пристите да пишете тук няколко узюра , няма да стане !!!

Коментар

Лалаш колкото да не заспиш и ти кат матейката . Масово във всички сектори липсва качествен персонал , което води до съответното ухажване на бъдещите служители . А относно защо копторите не са два по лев , ами ти що не работиш за 800лв {корелацията дава отговор }или може би за толкова баш работиш и стеняш като вдовица за уй .
        Ти нали си бизнесмен ?
        Я ми кажи ако в един момент няма наистина кой да наемеш ,или няма кой да ти работи или масово персонала ти почне да работи още по калпаво ?
        Накъде отиваш в среда с конкуренция ,по-големи и мощни аналози на твоя бизнес ,високи разходи и т.н. ?
        Айде давай да видим какво ще отговориш

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Първо - заплатите съвсем не се вдигат масово.
          Второ - вдигането не може да компенсира само инфлацията при храните и енергията, камо ли да остава нещо за имоти
          Трето - съотношението заплата/цена в БГ( на база истински квадрат) е по-зле в България отколкото в Западна Европа
          Четвърто - съотношението наем/цена е дотигнало невъзможни стойности от 40+ години
          Пето - при наличието на 35% празни имоти и демографска катастрофа нивото на доходите изобщо няма общо с цените на имотите. Има излишък от имоти, съответно стойността им е много по-ниска от актуалната, защото няма фундамент в тази цена, а само спекула

Ако не си съгласен, обясни ми с аргументи защо един квадратен метър трябва да струва повече от 1 средна заплата? Или от половин такава? Или от две такива? Пряка връзка няма, няма и да има. Роля играят демографията, лихвите, конюнктурата, наличието на празна жилищна площ, темповете на строителство. Всички тези фактори говорят само за една посока и тя е надолу.
          Много точен анализ. Всички фактори, които си изброил са точно така. В момента цените са на това ниво единствено, защото Ганьо си набива парите в имоти, щото си мисли, че постоянно ще е като в последните 10 години и цените им постоянно ще растат. Да ама като почнат да падат цените масово ще започнат да продават, а и няма да се набиват толкова пари в имоти. Което ще доведе до още по-голям спад. Кризата от 2008г в България дойде с няколко години закъснение. И сега ще е така.

Коментар

Панирал , не ,чудех се ,щото обсановката и тенденцийте рязко се промениха и това дето го мислех не се оказа вярно . Много курвенски манталитет си придобил , квото сме си говорили си е между нас ! А относно цените , като дойде сериозната безработицата тогава ще дойде и правилната корекция , или не си съгласен ?!
            ПП Ти си спрял там където сме говорили , спрял си и не мърдаш напред . Стига стенял , ходи изкарвай кинти и стига висял във форума !
            Виж какво ,сам казваш каквото съм мислел не стана .
            Нищо конкретно и детайлно не съм споменавал ,тогава всички бяхме на тоя хал ,нормално ,така че не си прав за това какво съм придобил или не съм .
            Коректен съм и съм се доказал лични неща не изнасям за никой .
            За последното вече съм съгласен тука основно заяждания напоследък друго няма .

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

бизнесът може да вдига заплатите до време. В момента за сектори, които ползват значително количество енергия (ток,газ) има огромен разход все едно са назначили персонала още веднъж...почти. Заплатите може да се вдигат, цените също, но идва един момент, когато бизнесът сгъва и тия с вдигнатите заплати, кредитори, наемодатели ... остават без постъпления в сметката. Защо си мислиш, че се юрнаха да гонят инфлацията от ЕЦБ - да ще докарат рецесия, но оставят ли нещата да се развият като през Виденовата зима - драмата ще бъде с порядък по голяма.
              Аз все още съм на мнение ,че ни прожектират филмче а ние сме без пуканки и кола !

Коментар

Пачангов до оня ден беше се панирал какво да прави ,сега се прави на отворен .
                Аман от мъже .
                Долари ли не бяха ,злато ли не беше ,паника и страх тресяха съзнанието му ,сега ме напада .
                Пачангов ,
                Виж какво ще ти кажа ,има ли кредит и ниски лихви имотите са балон ,безработица ,ала бала ,всичко си идва поред ,гледай какво е навън ,няма как в цял свят да има обрати тука не ,такива филми никога не е имало няма и да има
                Панирал , не ,чудех се ,щото обсановката и тенденцийте рязко се промениха и това дето го мислех не се оказа вярно . Много курвенски манталитет си придобил , квото сме си говорили си е между нас ! А относно цените , като дойде сериозната безработицата тогава ще дойде и правилната корекция , или не си съгласен ?!
                ПП Ти си спрял там където сме говорили , спрял си и не мърдаш напред . Стига стенял , ходи изкарвай кинти и стига висял във форума !

Коментар

Отново да повторя , трябва ти много здрава безработица !!! Иначе при средна около 2500лв не може квадрат коптор да ти е 1к евра ! Не може ,докато няма читав персонал и се вдигат масово заплатите , коптора да спада ! Набии си го в главата и стига лалал като майк флорида ,матейката и други клоуни непоръбени ,направо се излагаш !
                  бизнесът може да вдига заплатите до време. В момента за сектори, които ползват значително количество енергия (ток,газ) има огромен разход все едно са назначили персонала още веднъж...почти. Заплатите може да се вдигат, цените също, но идва един момент, когато бизнесът сгъва и тия с вдигнатите заплати, кредитори, наемодатели ... остават без постъпления в сметката. Защо си мислиш, че се юрнаха да гонят инфлацията от ЕЦБ - да ще докарат рецесия, но оставят ли нещата да се развият като през Виденовата зима - драмата ще бъде с порядък по голяма.
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Второ - вдигането не може да компенсира само инфлацията при храните и енергията, камо ли да остава нещо за имоти
                    Трето - съотношението заплата/цена в БГ( на база истински квадрат) е по-зле в България отколкото в Западна Европа
                    Четвърто - съотношението наем/цена е дотигнало невъзможни стойности от 40+ години
                    Пето - при наличието на 35% празни имоти и демографска катастрофа нивото на доходите изобщо няма общо с цените на имотите. Има излишък от имоти, съответно стойността им е много по-ниска от актуалната, защото няма фундамент в тази цена, а само спекула

Ако не си съгласен, обясни ми с аргументи защо един квадратен метър трябва да струва повече от 1 средна заплата? Или от половин такава? Или от две такива? Пряка връзка няма, няма и да има. Роля играят демографията, лихвите, конюнктурата, наличието на празна жилищна площ, темповете на строителство. Всички тези фактори говорят само за една посока и тя е надолу.
                    Лалаш колкото да не заспиш и ти кат матейката . Масово във всички сектори липсва качествен персонал , което води до съответното ухажване на бъдещите служители . А относно защо копторите не са два по лев , ами ти що не работиш за 800лв {корелацията дава отговор }или може би за толкова баш работиш и стеняш като вдовица за уй .

Коментар

Пачангов до оня ден беше се панирал какво да прави ,сега се прави на отворен .
                      Аман от мъже .
                      Долари ли не бяха ,злато ли не беше ,паника и страх тресяха съзнанието му ,сега ме напада .
                      Пачангов ,
                      Виж какво ще ти кажа ,има ли кредит и ниски лихви имотите са балон ,безработица ,ала бала ,всичко си идва поред ,гледай какво е навън ,няма как в цял свят да има обрати тука не ,такива филми никога не е имало няма и да има

Коментар

Отново да повторя , трябва ти много здрава безработица !!! Иначе при средна около 2500лв не може квадрат коптор да ти е 1к евра ! Не може ,докато няма читав персонал и се вдигат масово заплатите , коптора да спада ! Набии си го в главата и стига лалал като майк флорида ,матейката и други клоуни непоръбени ,направо се излагаш !

Коментар

Примера с олито не е релевантен ,у нас пазара на имоти е силно спекулативен и непрозрачен ,последната година се задържаха нарочно оферти защото собствениците искаха да забогатеят с една продажба за цял живот ,е който продал ,продал ,виждаме по ръста на обявите какво става .
                          Намери си ,има прогнози глобално се очаква цените да върнат на нива от 2020,2021 година ,защото ликвидността която наду сегашните + страха се изпаряват

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Добре, кажи тогава достъпна и стабилна, като тухлата, инвестиционна алтернатива в която безрисково да си налеем 10+г. доход?
                            Ами тя тухлата е безрискова,щото много хора точно така си мислят. Ама то и 2008г така си мислеха,а после имаше 12 години спад на цените. А сега ситуацията е доста различна от 2008г,защото оттогава досега се построиха много жилища, а населението драстично намаля.Та тоя пазар явно се води от психологията и усещането ,че цените постоянно ще растат. Но ако има спад ще почне масова разпродажба и въздържане от покупки,щото купувачите ще очакват цените още да падат. Това, че 10 години има само покачване на цените, не означава, че постоянно ще е така и историята го показва .

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

чакай чакай
                              едно е да е празна, а друго да дадат евтино в момент, когато куцо и сакато бие спестяванията в тухлен депозит, че там се печели най-яко и се бяга от инфлацията най-бързо и сигурно.

тъмните прозорци са диагноза за българскя пазар на НИ и въобще за инвестиционната ни култура като общество.
                              младите бягат навън, ние остаряваме, старите си отиват, обаче строим все едно сме с демографията на южна азия или северна африка
                              Добре, кажи тогава достъпна и стабилна, като тухлата, инвестиционна алтернатива в която безрисково да си налеем 10+г. доход?

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Берти, хем е така, хем не баш. Имам поглед върху няколко сгради ново строителство в моя район. В едната дори бях се засилил да купувам преди години. И аз като тебе броях прозорците и викам, ама тя празна, ще дадат евтино и т.н. Оказа се, че нито е празна, нито някой искаше да продава. До ден днешен си стои така и явно на собствениците изобщо не им пука за пазара на имоти. Отделно, че новите райони НЕ определят цената на НИ в София, както и манастирите не определяха цената преди време. Там и да направят 30% дискаунт, кореняк не можеш нави да се забие.
                                чакай чакай
                                едно е да е празна, а друго да дадат евтино в момент, когато куцо и сакато бие спестяванията в тухлен депозит, че там се печели най-яко и се бяга от инфлацията най-бързо и сигурно.

тъмните прозорци са диагноза за българскя пазар на НИ и въобще за инвестиционната ни култура като общество.
                                младите бягат навън, ние остаряваме, старите си отиват, обаче строим все едно сме с демографията на южна азия или северна африка
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X