Първоначално изпратено от Julius_BG
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеНе знам какво ви е успокоението, при условие че най-голямата банка с всички консервативни условности (понеже има интерес да не клати лодката) ви казва, че 1/3 от кварталите са балонизирани... Това дали коефициента е 5, 6 или 10 - все балон, защото е над дългосрочната равновесна!
п.п.
Упс, по БиЧи-виту точно смятат 5% ипотечна лихва!
Коментар
-
Не знам какво ви е успокоението, при условие че най-голямата банка с всички консервативни условности (понеже има интерес да не клати лодката) ви казва, че 1/3 от кварталите са балонизирани... Това дали коефициента е 5, 6 или 10 - все балон, защото е над дългосрочната равновесна!
п.п.
Упс, по БиЧи-виту точно смятат 5% ипотечна лихва!Last edited by Julius_BG; 04.11.2022, 20:37.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение1. Липсват някои важни данни за методологията;
3. Не се знае какви средни заплати са взели за пика 2008, дъното 2013 и 2021.
(изсветляването на заплатите е в ущърб на 2008 - коефициента реално би бил по-нисък)
4. Надявам се са изключили крайните стойности в продажните цени, които изкривяват най-много;
5. И както казах - добавяш поне 1/5 отгоре заради 2022 -> т.е. Редута става 6.
Но според Уникредит като коефициент на недостъпност сме под 2008.
2.Далече сме от 2008 . Имаше един лаф за фактите ,сещаш се нале ?
3.БългаринЪ и България е несъотносим пример спрямо запада , както е и странно място за живеене ,проспериране и каквото се сетиш . Лафа за казана в ада го знаете всички . Това ни е спирало и ще ни спира да живеем по добре !
ПП Ники правилно пишеш инфлацията не е като 2008 ма ,няма безработица , поне все още и следователно нещата не са баш тъй ,както прокламирате .
ПП Юлка даваш примери ама си екзалтиран и не четеш въобще какво пише . т.е. за кво се бориш ти ?Last edited by pa4anga; 04.11.2022, 20:28.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение1. Липсват някои важни данни за методологията;
(изсветляването на заплатите е в ущърб на 2008 - коефициента реално би бил по-нисък)
4. Надявам се са изключили крайните стойности в продажните цени, които изкривяват най-много;
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнениеКой ще ме светне ? Данни в пик/2008г/ коефициент 8 - 10,данни 2021 около 5 , да вземем Редута като пример . Ми че ние като съотношение дори не сме близо до 2008г?!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
2008,на сме я минали отдавна
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Кой ще ме светне ? Данни в пик/2008г/ коефициент 8 - 10,данни 2021 около 5 , да вземем Редута като пример . Ми че ние като съотношение дори не сме близо до 2008г?!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеЕто ви я таблицата на Уникредит за миналата година - има го пика от 2008, дъното от 2013 и последните данни към Q3 на 2021. Стойности над 5 са типичен признак за балонизиране, защото ако един среден за страната апартамент /от 70 кв.м./ се купува с 5 брутни год. дохода на домакинство и се финансира на 80% за около 20-25 години -> означава, че вноската по кредита почва да гони 50-60% от месечения доход на семейството. Ако ръстът за тая година е 20-25% -> добавете още 1/5 изкривяване отгоре върху колоната "Съотношение цени/доходи" - т.е. вече има места където гонят нива над 10 годишни дохода. На тая база са и изчисленията от вчерашната статия..........
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
Ясен си ми, като бял ден! И ти като Дурка чакаш намаление от 50%!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеЕто ви я таблицата на Уникредит за миналата година - има го пика от 2008, дъното от 2013 и последните данни към Q3 на 2021. Стойности над 5 са типичен признак за балонизиране, защото ако един среден за страната апартамент /от 70 кв.м./ се купува с 5 брутни год. дохода на домакинство и се финансира на 80% за около 20-25 години -> означава, че вноската по кредита почва да гони 50-60% от месечения доход на семейството. Ако ръстът за тая година е 20-25% -> добавете още 1/5 изкривяване отгоре върху колоната "Съотношение цени/доходи" - т.е. вече има места където гонят нива над 10 годишни дохода. На тая база са и изчисленията от вчерашната статия..........
Лихвите по ипотечните кредити в Германия удариха 10-годишен връх Автор: money.bg
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Ай ся,обърна плочата ,долари купи ли като бяха по евтини?Last edited by pa4anga; 04.11.2022, 20:41.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Ако депозита бие инфлацията слагам у бамката . Кредити нямам . Коптори нещЪ и по два за лев да ми дават . Виж къще на морето бих купил .
Коментар
-
Ето ви я таблицата на Уникредит за миналата година - има го пика от 2008, дъното от 2013 и последните данни към Q3 на 2021. Стойности над 5 са типичен признак за балонизиране, защото ако един среден за страната апартамент /от 70 кв.м./ се купува с 5 брутни год. дохода на домакинство и се финансира на 80% за около 20-25 години -> означава, че вноската по кредита почва да гони 50-60% от месечения доход на семейството. Ако ръстът за тая година е 20-25% -> добавете още 1/5 изкривяване отгоре върху колоната "Съотношение цени/доходи" - т.е. вече има места където гонят нива над 10 годишни дохода. На тая база са и изчисленията от вчерашната статия..........
- 1 like
Коментар
Коментар