Първоначално изпратено от Laconic
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Не ме причислявай там където не съм , знаеш ! Викаш копторите в България се купуват предимно с кредит ?! Излагаш се . 5ст по темата , против съм купуването на коптори с 100% от шумата за хедж но тия за които сме плебеи ще ни занулят видно е от далече и кои от каквото разбира натам да се насочва . Никаква икономическа логика няма и в цената на жълтото ама гледай какво става ....Карнавал ала бразиски с примеси на понго !
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Добре Миро, копирал съм и таблицата от НСИ ама нека да е както кажеш . София намалява и сега чакаме строителите да построят още 5 милиона жилища за 20 години та да има за всеки по 4 апарта както Джони писа....:-) Тогава кво ще правя не знам....
Твоите имоти не ме интересуват или по-скоро не ти желая лошото в никакъв случай. Не съм такъв човек и със сигурност нещата, които пиша не са с свързани с имотното състояние на някой конкретен човек от форума.
А и темата ме интересува най-вече,защото в България е някакъв феномен в световен мащаб с демографска катастрофа, много нови жилища и увеличаващи се цени.Страничен наблюдател съм ,щото нито имам намерение да купувам,нито да продавам,така че преценката ми не е субективна.Last edited by mirodes; 19.02.2023, 17:35.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
изказът,който ползваш съответства на една друга групичка участници, а колегата лаконик е един от малкото пишещи издържано и обосновано.
достъпността за широката публика се изразява в достъпност до кредит и години нужни да се изплатиКарнавал ала бразиски с примеси на понго !
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
Касиерките в големите вериги вече купиха!
Зорът ще дойде, когато "инвеститорите" започнат да продават, за да купят от промоциите на Запад!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pa4anga
Викаш яко достъпни ще станат копторите за касиерките у ЛидЪла .... Да , най вероятно тъй ще да е ...
достъпността за широката публика се изразява в достъпност до кредит и години нужни да се изплати
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениехоум 2 ю напоследък са станали като филмово студио и правят рекламен клип след рекламен клип
та мернах днес един, че някаква си сграда в нищото под ринг мол-а имат опиця за 10% авансово и 90% при акт 16
това да ви говори нещо?
На мен ми говори, че инвеститора може да я довърши било с лични средства било с кредитна линия, но не мисли, че в момента на взимането на акт 16 ще може да я пласира по-скъпо и въобще не е ясно колко време ще му се наложи да я продава. Аз така си го обеснявам. Защото динамиката на досегашния горещ пазар беше такава, че който може да довърши и пусне с акт 16 им търсеше поне 25-30% повече от аналогични проекти на други компании разпродадени 'на чертеж'.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ВМПП Разгледай мнение
Колега, вероятно си млад и не си спомняш как започна кризата през 2008г.? През 2008 имотите бяха скъпи и майсторите имаха изключително много работа и извиваха ръцете на хората с цени и графици. През 2009 пазара обърна рязко, като майсторите станаха някак си по-отзивчиви... Не му мисли, важното е да можеш да си плащаш кредита на време и няма да имаш ядове!
Средната чиста заплата за София беше 400лв, богатите хора бяха по-малко, а квадрата си вървеше 1400-1500 евра въпреки това. Нека погледнем положението сега какво е - рекордно ниска безработица, постоянен недостиг на хора и съответен ръст на доходите, средната чиста заплата е 4-5 пъти по-висока от 2008г. По-глобализирана икономика и хора с доход отвън. Кой ремоут, кой ИТ, кой гастар.
Отделно е рекордната инфлацията, която няма да спре. Турция е на 2 крачки - вижте какво стана с цените на имотите там и как се справят спрямо инфлацията. Сега с природните бедствия цените продължават да се качват.
- 1 like
Коментар
� -
хоум 2 ю напоследък са станали като филмово студио и правят рекламен клип след рекламен клип
та мернах днес един, че някаква си сграда в нищото под ринг мол-а имат опиця за 10% авансово и 90% при акт 16
това да ви говори нещо?
На мен ми говори, че инвеститора може да я довърши било с лични средства било с кредитна линия, но не мисли, че в момента на взимането на акт 16 ще може да я пласира по-скъпо и въобще не е ясно колко време ще му се наложи да я продава. Аз така си го обеснявам. Защото динамиката на досегашния горещ пазар беше такава, че който може да довърши и пусне с акт 16 им търсеше поне 25-30% повече от аналогични проекти на други компании разпродадени 'на чертеж'.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от fred23 Разгледай мнение
Ако не яде и не пие - може.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
За 10 години 50 квадрата. Малко ли са ?
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнение
Кучето си джафка, керванът си върви. И мен много ми се иска да си купя на цените от 2019-2020 със заплатата от Лидъла, ама свърши тая
Точно сега стягам 3-стаен НС за под наем. С бригадата работим заедно от 4 години. От декември им се моля да почват ремонта и няколко пъти казвам, че съм готов да им оставя дебел аванс още днес. Ах, как ми се искаше да почна по-скоро ремонта.... ама пуст пазар, бяха плътно ангажирани до март.Нали съм с връзки, та почваме от другата седмица.
Редя се на опашката аз от декември, за да ме включат сега. Взимат тънко - само 80лв/м2 плочки, 15лв/м2 грунд и латекс, е такива приятни пазарни цени.Как ми се искаше и да не чакам, и да е по-евтино, ама глей кво нещо е! Май се прецаках и трябваше да останат гладни и тогава да действам.
Иначе, честно ви казвам, очаквам спад на имотите с поне 70% до края на годината, а на майсторите с малко над това.
Коментар
�
Коментар