IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнение
    Така е. С разликата, че тогава банковата политика знаеш каква беше - и сега каква е.
    Средната чиста заплата за София беше 400лв, богатите хора бяха по-малко, а квадрата си вървеше 1400-1500 евра въпреки това. Нека погледнем положението сега какво е - рекордно ниска безработица, постоянен недостиг на хора и съответен ръст на доходите, средната чиста заплата е 4-5 пъти по-висока от 2008г. По-глобализирана икономика и хора с доход отвън. Кой ремоут, кой ИТ, кой гастар.

Отделно е рекордната инфлацията, която няма да спре. Турция е на 2 крачки - вижте какво стана с цените на имотите там и как се справят спрямо инфлацията. Сега с природните бедствия цените продължават да се качват.
    Бря кви видни спИцЯлисти по банкова политика & никога неспираща инфлация са се навъдили!!

Ша ни светнеш ли какъв сигнал излъчихме навън, като се отказахме доброволно /макар и временно/ от еврото? (както и евентуалните последици)

Коментар

• Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение

Логиката изчезна, когато лихвата стана отрицателна, но нещата вече си идват на мястото! Започнете пак да разсъждавате логично, защото и да не искате ще ви се наложи!
      Че тя лихвата и сега е отрицателна бе байно. Лихва не дават, ти им даваш такси за обслужване. Ще, ако, когато-любими наречия на форумния понижител.

Коментар

Логиката изчезна, когато лихвата стана отрицателна, но нещата вече си идват на мястото! Започнете пак да разсъждавате логично, защото и да не искате ще ви се наложи!
        Празнодумието е порок принципно , порок на старите моми ...
        Last edited by pa4anga; 19.02.2023, 17:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

Не ме причислявай там където не съм , знаеш ! Викаш копторите в България се купуват предимно с кредит ?! Излагаш се . 5ст по темата , против съм купуването на коптори с 100% от шумата за хедж но тия за които сме плебеи ще ни занулят видно е от далече и кои от каквото разбира натам да се насочва . Никаква икономическа логика няма и в цената на жълтото ама гледай какво става .... Карнавал ала бразиски с примеси на понго !

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Добре Миро, копирал съм и таблицата от НСИ ама нека да е както кажеш . София намалява и сега чакаме строителите да построят още 5 милиона жилища за 20 години та да има за всеки по 4 апарта както Джони писа....:-) Тогава кво ще правя не знам....
            Интересно защо винаги обръщаш разговора на лични теми. Не коментираме твоето положение или дали моята къща ще е в разруха, а общо състоянието на нещата.
            Твоите имоти не ме интересуват или по-скоро не ти желая лошото в никакъв случай. Не съм такъв човек и със сигурност нещата, които пиша не са с свързани с имотното състояние на някой конкретен човек от форума.
            А и темата ме интересува най-вече,защото в България е някакъв феномен в световен мащаб с демографска катастрофа, много нови жилища и увеличаващи се цени.Страничен наблюдател съм ,щото нито имам намерение да купувам,нито да продавам,така че преценката ми не е субективна.
            Last edited by mirodes; 19.02.2023, 17:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

изказът,който ползваш съответства на една друга групичка участници, а колегата лаконик е един от малкото пишещи издържано и обосновано.

достъпността за широката публика се изразява в достъпност до кредит и години нужни да се изплати
              Не ме причислявай там където не съм , знаеш ! Викаш копторите в България се купуват предимно с кредит ?! Излагаш се . 5ст по темата , против съм купуването на коптори с 100% от шумата за хедж но тия за които сме плебеи ще ни занулят видно е от далече и кои от каквото разбира натам да се насочва . Никаква икономическа логика няма и в цената на жълтото ама гледай какво става .... Карнавал ала бразиски с примеси на понго !

Коментар

• Първоначално изпратено от ivanvg93

Балък съм си от малък и често така се прецаквам. Затова и напуснах комфортната ми деЦка по собствено желание още на 18 и започнах работа. Най-доброто ми решение до момента.
                Строителят ти те прекарва, но ти явно си го знаеш!

Коментар

Касиерките в големите вериги вече купиха!
                  Зорът ще дойде, когато "инвеститорите" започнат да продават, за да купят от промоциите на Запад!
                  Ти да не ги държиш за полите бре , егати и касиерките ....

Коментар

• Работя в Лидл,
                    на заплата съм и чакам своя ред
                    апартамент да купя
                    и да инвестирам в тенекия с мед.

На касата 19.02.2022 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga

Викаш яко достъпни ще станат копторите за касиерките у ЛидЪла .... Да , най вероятно тъй ще да е ...
                      изказът,който ползваш съответства на една друга групичка участници, а колегата лаконик е един от малкото пишещи издържано и обосновано.

достъпността за широката публика се изразява в достъпност до кредит и години нужни да се изплати
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga

Викаш яко достъпни ще станат копторите за касиерките у ЛидЪла .... Да , най вероятно тъй ще да е ...
                        Касиерките в големите вериги вече купиха!
                        Зорът ще дойде, когато "инвеститорите" започнат да продават, за да купят от промоциите на Запад!

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                          хоум 2 ю напоследък са станали като филмово студио и правят рекламен клип след рекламен клип
                          та мернах днес един, че някаква си сграда в нищото под ринг мол-а имат опиця за 10% авансово и 90% при акт 16

това да ви говори нещо?

На мен ми говори, че инвеститора може да я довърши било с лични средства било с кредитна линия, но не мисли, че в момента на взимането на акт 16 ще може да я пласира по-скъпо и въобще не е ясно колко време ще му се наложи да я продава. Аз така си го обеснявам. Защото динамиката на досегашния горещ пазар беше такава, че който може да довърши и пусне с акт 16 им търсеше поне 25-30% повече от аналогични проекти на други компании разпродадени 'на чертеж'.
                          Берти резон имат думите ти но в днешното време никога ама никога 2+2 не е равно на 4 . Сещаш ли се ?! Живеем в едни от най интересните времена , бих казал нямащи нищо общо със 80-те !

Коментар

• Първоначално изпратено от ВМПП Разгледай мнение

Колега, вероятно си млад и не си спомняш как започна кризата през 2008г.? През 2008 имотите бяха скъпи и майсторите имаха изключително много работа и извиваха ръцете на хората с цени и графици. През 2009 пазара обърна рязко, като майсторите станаха някак си по-отзивчиви... Не му мисли, важното е да можеш да си плащаш кредита на време и няма да имаш ядове!
                            Така е. С разликата, че тогава банковата политика знаеш каква беше - и сега каква е.
                            Средната чиста заплата за София беше 400лв, богатите хора бяха по-малко, а квадрата си вървеше 1400-1500 евра въпреки това. Нека погледнем положението сега какво е - рекордно ниска безработица, постоянен недостиг на хора и съответен ръст на доходите, средната чиста заплата е 4-5 пъти по-висока от 2008г. По-глобализирана икономика и хора с доход отвън. Кой ремоут, кой ИТ, кой гастар.

Отделно е рекордната инфлацията, която няма да спре. Турция е на 2 крачки - вижте какво стана с цените на имотите там и как се справят спрямо инфлацията. Сега с природните бедствия цените продължават да се качват.

Коментар

• хоум 2 ю напоследък са станали като филмово студио и правят рекламен клип след рекламен клип
                              та мернах днес един, че някаква си сграда в нищото под ринг мол-а имат опиця за 10% авансово и 90% при акт 16

това да ви говори нещо?

На мен ми говори, че инвеститора може да я довърши било с лични средства било с кредитна линия, но не мисли, че в момента на взимането на акт 16 ще може да я пласира по-скъпо и въобще не е ясно колко време ще му се наложи да я продава. Аз така си го обеснявам. Защото динамиката на досегашния горещ пазар беше такава, че който може да довърши и пусне с акт 16 им търсеше поне 25-30% повече от аналогични проекти на други компании разпродадени 'на чертеж'.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от fred23 Разгледай мнение

Ако не яде и не пие - може.
                                Писимиста е станал голям Оптимист!

Коментар

Working...
                                X