Първоначално изпратено от vikhunter
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от corner Разгледай мнениеСлучващото се в момента не е моментна картина , а завръщане към нормалността , където е редно да останем .
И то сериозен балон,цял дирижабъл, надуван десетина години.
Този процес ще сложи на мястото им и десетките пишман "инвеститори",които си мислят,че притежават уникален инвеститорски "нюх"и "знания", "инвестирайки" в обори в някакво гето на Балканите с изчезващо население
Last edited by petrg5s; 08.08.2023, 08:49.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Сега ще ми кажеш ама ти си го купил изгодно - Разбираш че си го купил изгодно като се навъртят годините
Към онзи момент въобще не ми изглеждаше изгодно и като ми го казаха този имот го предлагах на приятели и те се отказаха накрая аз го купих
Коментираме моментното състояние и бъдещите перспективи .
Историята се повтаря до един момент .
Въпросът е да видиш червените линии и къде свършва рамката на голямата картина .
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеПонеже тук лагерите са разделени на понижители и повишители, нека се опитаме да дадем определения за двете групи:Написаното по-горе е единствено и само лично мнение.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Вторачил си се в някаква моментна картина и искаш да правиш генерални заключения
Погледни голямата картинка и ще ти станат ясни много неща ето например имот който съм купил преди 20г е поскъпнал над 10 пъти от тогава и в момента се изплаща от наеми на всеки 2 години
България преди 20г тръгна от нулата , затова първоначално имаше многократно умножаване на цените .
Голямата картина е , че 15г .експеримент на неистово печатане докараха не повишения , а сериозни спадове на имотите в проблемни страни като Гърция , Испания , Италия . Е сега цялата ЕЗ и периферия са проблемни .
Печатането трябваше да е моментното състояние , но се проточи и придоби вид на "голямата картина" .
Случващото се в момента не е моментна картина , а завръщане към нормалността , където е редно да останем .
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Купете му и жена ,направете му и деца,нещо ако съм пропуснал..
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеПонеже тук лагерите са разделени на понижители и повишители, нека се опитаме да дадем определения за двете групи:
1. Понижител: Индивид обитаващ квартира или жилище на родител, притежаващ 0бр. имоти, чакащ момента да паднат цените и мечтаещ да купи първо жилище с голям дискаунт. Тези индивиди щедро раздават непотърсени съвети как, кога, къде и кога се купуват имоти, въпреки, че имат само теоретична подготовка с претенции, че са врели и кипели в имотния пазар. Въпросните индивиди, вярват твърдо, че цените на имотите са като цените на доматите на женския пазар и че тайминга при тях е от днес за утре, т.е цените ще паднат УТРЕ. Обясняват си всичко с графики, анализи и непроверени предположения. Понижителите се водят от максимата ИМОТ СЕ КУПУВА НА ДЪНО.
2. Повишител: Човек притежаващ няколко имота, живеещ в собствено жилище, здраво стъпил на основата на реализирани покупки и продажби. Дава съвети когато му бъдат поискани съвети без да има претенциите, че знае всичко за пазара на недвижимите имоти. Повишителите обикновено дават за пример опита и натрупаните знания които са придобили през годините и имащи респект към НВ пазара. Повишителите знаят от натрупания опит през годините, че цените на имотите в дългосрочен план само растат, като флуктуациите при тях са в голям времеви диапазон, т.е. възможно е покачване на цените бавно и методично в период от време 10-15-20 години и временно задържане или малък спад за 2-3 години. Подкрепят тезите и твърденията си само с ФАКТИ без да четат анализи на псевдо икономисти също живеещи под наем. Повишителите се водят от максимата ИМОТ СЕ КУПУВА КОГАТО НАМЕРИШ ЖЕЛАНИЯТ ТАКЪВ И КОГАТО МОЖЕШ ДА СИ ГО ПОЗВОЛИШ.
...допълвайте ако сте забелязали пропуски в някое от определенията или дайте примери за типични понижители или повишители.
ПП. не е обидно някой да бъде причислен към едната или другата група, просто е въпрос на спецификация.
Досега си мислех, че съм понижител, а то се оказа, че съм грешал. По твоята теория съм повишител (който чака да се вдигнат лихвите и да тръгне по огледи).
Човек се учи докато е жив.Last edited by Traicho_80; 08.08.2023, 08:21.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение.... Капитализмът е безмилостен за другарите и така трябва да бъде, капитализма е щедър за способните и мащеха за мързеливците.....
В България, така наречения КАПИТАЛИЗЪМ е в ДРУГАРИТЕ, под всичките им форми.
Да, ти се вписваш идЯлно в БГ капитализма и в българската политическа "класа".
Успех с имотните начинания и с възпитанието на "децата".Написаното по-горе е единствено и само лично мнение.
Коментар
-
U.S. consumers saying 'bad time to buy' a house hits 13-year high in July
Aug 7 (Reuters) - The share of U.S. consumers who believe it is a bad time to buy a home reached the highest level in at least 13 years in July, according to a survey released on Monday, as the supply of available properties remains scarce and home prices appear to have stopped cooling.
The portion of U.S. consumers saying now is a "bad time to buy" a new home increased by 4 percentage points in July to 82%, according to a report released Monday by Fannie Mae, the highest level since the mortgage finance giant began conducting the survey in 2010.
https://www.reuters.com/world/uk/us-...ly-2023-08-07/
Живеем в исторически времена.Last edited by unimog; 08.08.2023, 08:20.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
Ще купувме жилище за сина ми. За да живее в него.
Ако купя сега значи съм повишител. Ако чакам, то значи съм понижител.
- 1 like
Коментар
-
Un Italiano Vero - Italy Surprises Markets With New Tax on ‘Extra’ Profits of Banks- Meloni government backs wide range of items before vacation
- Norms include increasing taxi licenses, foreign investments
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнениеAз имам собствено жилище и съм против инвстицията в имот.Понижител ли съм или повишител?
Доста странен е този форум,наистина
Коментар
-
Айдееее, викам да почваме, че да се свършва -
Moody's downgrades 10 US banks, warns of possible cuts to others
Aug 7 (Reuters) - Ratings agency Moody's downgraded the credit ratings of several U.S. banks on Monday and warned it was reviewing the status of some of the nation's biggest lenders.
Moody's cut the ratings of 10 U.S. banks by one notch and placed some banking giants on review for potential downgrades. The agency also changed its outlook to negative for several major lenders. Overall, it changed the assessments for 27 banks in the sector.
https://www.reuters.com/markets/us/m...rs-2023-08-08/
Коментар
Коментар