Първоначално изпратено от ivanvg93
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Мецобик Разгледай мнение
На някой сириец доктор, автомонтьор, бизнесмен търговец - примери бол, женят се за българки създават семейства и възпитани деца, познавам такива хора, дошли са у нас не на запад и си създават живота тук - нормални хора, не талибани козо@#$и и имат имоти и ще искат да си осигурят децата също. Не всеки иска да ходи в немско за 3500евро и да плаща 1500евро наеми и данъци и накрая има по-малко от добър специалист у нас.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнениеПромоциите вече започнаха, новото строителство ще срине цените!
Кога?
Точно сега стягам 3-стаен НС за под наем. С бригадата работим заедно от 4 години. От декември им се моля да почват ремонта и няколко пъти казвам, че съм готов да им оставя дебел аванс още днес. Ах, как ми се искаше да почна по-скоро ремонта.... ама пуст пазар, бяха плътно ангажирани до март.
Качествени, неалкохолизирани, интелигентни майстори са кът. Тези са такива, затова успех с вреждането. Нали съм с връзки, та почваме от другата седмица.
Редя се на опашката аз от декември, за да ме включат сега. Взимат тънко - само 80лв/м2 плочки, 15лв/м2 грунд и латекс, е такива приятни пазарни цени.Как ми се искаше и да не чакам, и да е по-евтино, ама глей кво нещо е!
Иначе, честно ви казвам, очаквам спад на имотите с поне 70% до края на годината, а на майсторите с малко над това.Last edited by ivanvg93; 19.02.2023, 16:32.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнениеКога?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнениеКога?
ако не тая, 2039-тапрепоръка е
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнениеПромоциите вече започнаха, новото строителство ще срине цените!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнение
Стягане на стар апартамент в елитна сграда е почти невъзможно, обикновено трябва благословия от десетки съседи. Къртенето и по-леките конструктивни ремонти в пъти надвишават нормите за шум и все ще удариш греда с някой съсед с близки полицаи или отговорни лица които ще ти забранят не само дейност ами и ще почнат прогресивни глоби и други санкции.
Продавачииииии, с безумни писаници няма да стане, шараните свършиха!
Промоциите вече започнаха, новото строителство ще срине цените!
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
В област София столица наетите през 2019г са били 768471,а през 2021г 761304.За 2022г още няма данни.
Официални данни от сайта на НСИ.Ихтиман е в област София, а не в област София столица. Наясно ли си,че Софийска община е и самостоятелна област.И е различна област от област София .А само за град София няма как да има данни. Има данни за област София столица.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от fred23 Разгледай мнение
С 850 евро заплата как се купува имот на 2000 евро/кв. ?
Това важи за всякакъв друг вид инвестиции, не само имот. Сега ще кажете "АМА ТО НЕ МОЖЕ ВСЕКИ ВТОРИ ДА Е ПРОГРАМИСТ и т.н...". Съгласен съм. По същата логика не може и всеки втори да притежава имот в голям град. Или тука идеята е хем да няма умения и да го кара по-спокойно, хем да няма доход, ама да може да си позволи всичко, щото така било редно?ай сиктир
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Ами, ако ще и в Манхатън да можеш да купиш още, няма логика да не продадеш това на което цената предстои да му падне двойно..нали така.
от една страна имаш валутен риск,от друга имаш риск макар и скромен за КТБ-2, от трета страна имаш риск геополитическа ескалация и тн и тн...
та в този ред на мисли да държиш всички дини под една мишница има смисъл само когато динята е една или най-много две (но за кратко).
когато си в кеш си ликвиден, но не значи, че няма риск.
ето ти си пример - потребителски кредит, но ситскаш малко парици на по-ниска лихва, за да имаш ликвидност... и не покриваш кредита, за да не остнеш 100% в имоти (за акциите ти не ми говорине с тежест, че да ги смяташ)
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Мъкааа , затрих си половин ден да обяснявам очеизвадни неща за всеки който е у нас и в София
Явно тези форумни колеги много рядко са в България или в София....просто нема смисъл....Не са наясно как се случват нещата тук.... четат неква статия някъде и край това е истината.....А всъщност целта на журналистите е да генерират поток с гръмки заглавия , статиии и новини.... Колко яко е София намаля с 20К , празните жилища са 35% и т.н. ама кое как е не е много ясно....
Празни имоти, че има - има. И на мен не би ми се плащало пазарна цена като за НС, ама за музей от соца, където още смърди на изпръхнала бабичка. Масово тези обяви висят. Жилищният фонд е силно амортизиран и като цяло е некачествен. Затова читав имот излита буквално за дни. Който участва активно на пазара в София, знае. С воайорите да се води дискусия, както и ти каза, просто нема смисъл.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Без съмнение това са събрани цифри.София + областта
Още веднъж от НСИ за 2021. Като ги събереш и излизат горе долу тези които си далОще веднъж заетите в София град 21 спрямо 22 се увеличават към 50К Ако искаш ще потърся и 2019 как е било.София 113.8 63.7 50.1 55.7 63.8 47.9 София (столица) 673.7 344.2 329.5 60.8 65.7 56.4
Заетостта и населението на Ихтиман / София област/ не ме интересуват.
Официални данни от сайта на НСИ.Ихтиман е в област София, а не в област София столица. Наясно ли си,че Софийска община е и самостоятелна област.И е различна област от област София .А само за град София няма как да има данни. Има данни за област София столица.Last edited by mirodes; 19.02.2023, 16:06.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Данните са от сайта infostat.nsi.bg. Влизаш на демографска статистика и оттам на краткосрочна заетост по области и избираш област София град.Област София е съвсем отделна област и изобщо не съм проверял данните.
Тия данни говорят само за едно-до средата на 2019г е имало нарастване на населението в София, а след това рязък спад.И в момента заетите са с 42 хиляди по-малко от момента, когато са били най-много. 42 хиляди заети по-малко е над 5 процента намаляване на заетите.Огромен брой.
А и пенсионерите са намалели заради високата смъртност. Което означава, че са освободени много жилища, обитавани от умрелите.
Още веднъж от НСИ за 2021. Като ги събереш и излизат горе долу тези които си далОще веднъж заетите в София град 21 спрямо 22 се увеличават към 50К Ако искаш ще потърся и 2019 как е било.София 113.8 63.7 50.1 55.7 63.8 47.9 София (столица) 673.7 344.2 329.5 60.8 65.7 56.4
Заетостта и населението на Ихтиман / София област/ не ме интересуват.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Невъзможно. Трябва да се обединя семейство с над 2500евро чист доход и пак ще са на ръба на фалита, ако не внимават.
А новият колега въобще не е в час. Защо човек с много под средният доход в София въобще трябва да е собственик ? Може ли такъв да бъде собственик във всеки Западен милионен град ?! И ако е собственик защо трябва да е на имот на НАД средната цена на квадрат за града.
Всяка жаба трябва да си знае гьола му казваме в Радомирско :-)
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=8y9zlf&f1=1
Ето има 400 имота под 1000 евро на квадрат подходящи за хора с под средният доход в София. Нещо немислимо за който и да е Западен милионен град да повторя.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Дал съм линк. от НСИ Пишеш неща отнасящи се за София област, и град общо като гледам а не за София град само
Пусни твоят да видим какво пише.
Написах че населението за година / 22 спрямо 21/ се е увеличило с 50-100К.
Не съм сравнявал с 2019, но допускам че и спрямо тогава е повече.
Тия данни говорят само за едно-до средата на 2019г е имало нарастване на населението в София, а след това рязък спад.И в момента заетите са с 42 хиляди по-малко от момента, когато са били най-много. 42 хиляди заети по-малко е над 5 процента намаляване на заетите.Огромен брой.
А и пенсионерите са намалели заради високата смъртност. Което означава, че са освободени много жилища, обитавани от умрелите.Last edited by mirodes; 19.02.2023, 15:46.
Коментар
Коментар