Първоначално изпратено от fred23
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Юли 2021г заетите в София са били 782925,а през декември 2022 са 787121.Увеличение с 4000.
Но ако вземем предвид по-дългосрочни данни през септември 2019 г са били 829101.
Та за пикът през септември 2019г до декември 2022г намалението е 42 хиляди.
Пусни твоят да видим какво пише.
Написах че населението за година / 22 спрямо 21/ се е увеличило с 50-100К.
Не съм сравнявал с 2019, но допускам че и спрямо тогава е повече.Last edited by pesimist4o na kvadrat; 19.02.2023, 15:33.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Допълних си поста за заетостта с квото намерих в нета за 5 минути. 2021 до Юни 22 заетостта в София се е увеличила с 30К човека.. Предполагам до сега са станали 50К с придружаващите ги = на това което написах - София се е увеличила с 50-100К за година....
Моите цифри бяха на базата на други косвенни данни, но заетостта е също добро.
Ако имаш данни колко за заетите в София към момента или по-нови от Юни дай да ги видим и е е по-точно.
Но ако вземем предвид по-дългосрочни данни през септември 2019 г са били 829101.
Та за пикът през септември 2019г до декември 2022г намалението е 42 хиляди.
Ако твърдението ти за увеличаващото се население бяха верни, то най-много щяха да са заетите през декември 2022г. А те са с 42 хиляди по-малко от септември 2019г.
Коментар
-
Ами тия адресно нерегистрирани се РЕГИСТРИРАТ в София като заети,ученици и студенти. При положение, че и трите групи намаляват плюс новородените изводът може да е само един.
А пенсионерите в София през 2017г са били 342 хиляди,а през 2022г 324 хиляди.И те намаляват.
Измират и освобождават апартаменти.
Моите цифри бяха на базата на други косвенни данни, но заетостта е също добро.
Ако имаш данни колко за заетите в София към момента или по-нови от Юни дай да ги видим и ще е по-точно.Last edited by pesimist4o na kvadrat; 19.02.2023, 15:23.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от fred23 Разгледай мнение
С 850 евро заплата как се купува имот на 2000 евро/кв. ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
байло,
и сега мога да купя в София и без да ми се налага да продавам, но не го правя, защото не виждам да излиза сметката с доходността
нека видим какво ще се случи с ЕЦБ и европейските пазари и по-конкретно цените в Италия, където имам набелязани 4 града .
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеАйде стига ми за днес че се унесох.
Ще завърша само с това, че в София може би ще имаме още няколко изгодни години за покупка когато касиерките в Лидъл / вече са на 1900 лева гледах реклама/ ще могат да си купят..... След това филма приключва и само наемане ще е възможно за повечето хора.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеСамият Берти не бърза да се освободи от двата апарта в София, за да си купи после 4. Иначе вече се кълне почти в гоУемото МЯУ.
и сега мога да купя в София и без да ми се налага да продавам, но не го правя, защото не виждам да излиза сметката с доходността
нека видим какво ще се случи с ЕЦБ и европейските пазари и по-конкретно цените в Италия, където имам набелязани 4 града .
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Това за заетите не го знаех. Интересно е и дава информация.
Сега остава да видим как са пенсионерите....
Къде пише колко са мигриралите и нерегострирали се и родените на друго място дошли в София ?
А пенсионерите в София през 2017г са били 342 хиляди,а през 2022г 324 хиляди.И те намаляват.
Измират и освобождават апартаменти.Last edited by mirodes; 19.02.2023, 15:13.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Не четеш ли ,че наш съфорумец в момента търси тристаен в София ? Апартаменти се купуват и днес не се лъжи ,че не се купуват.
застояването на имоти по-дълго време на пазара в първия сигнал, че пазарът се задъхва, но са нужни поне още 1-2 тримесечия статистика, за да може да се каже еднозначно. Според мен на 90% пазарът обърна есента на 2022-ра, но за пазара на НИ 3-4 месеца са само момент.
иначе за приказките на песи за 5% празни жилища в София - това не е оптимизъм, а някаква нова религия
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Колко имота имам не е работа на форума....Питайте Берти ако ви интересува точната цифра. Той знае всичко за всеки :-)
- 2 Харесвания
Коментар
-
Интересна работа-през януари 2020г заетите в София са били с 17 хиляди повече отколкото през декември 2022г. Или викаш някой като е от Тутракан и започне работа в София го водят на трудов договор в Тутракан.
Учениците, студентите и новородените също намаляват. Като тия данни са 100 процента достоверни,щото се знае точната бройка на учениците,студентите и новородените. До последният човек.
Няма как да има НЕРЕГИСТРИРАНИ наети,ученици,студенти и новородени.За тези групи статистиката е 100 процента вярна.
Сега остава да видим как са пенсионерите....
Къде пише колко са мигриралите и нерегострирали се и родените на друго място дошли в София ?
ПП Не ми се дълбае повече, но идеята беше добра за заетостта и тя потвърждава горе долу това което написах по-рано
Заетост в София през 2021https://www.nsi.bg/bg/content/4009/%...81%D1%82%D0%B8София (столица) 673.7
И после
Така към края на месец юни тази година, заетите на 15 и повече навършени години в София (столица) наброяват приблизително 704 000 души или близо ¼ от всички заети у нас (22.5%)
Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/economy/22-...s_1799496.html © Actualno.comLast edited by pesimist4o na kvadrat; 19.02.2023, 15:08.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Нима нямате 4 имота? Един под наем, един в Радомир, един за живеене, един за кеф? Поне толкова трябва да имате, иначе не виждам от позицията на какъв капацитет коментирате с такава увереност!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Абе, какво да говорим, като всеки трети не е пеброен, включително и аз
Явно тези форумни колеги много рядко са в България или в София....просто нема смисъл....Не са наясно как се случват нещата тук.... четат неква статия някъде и край това е истината.....А всъщност целта на журналистите е да генерират поток с гръмки заглавия , статиии и новини.... Колко яко е София намаля с 20К , празните жилища са 35% и т.н. ама кое как е не е много ясно....
- 3 Харесвания
Коментар
-
Не съм писал за никой който има 4 апарта.
Каквито и лични безсмислици да пишете това няма да ви промени статуса на безимотник :-) ... форумно наблюдение :-)
Коментар
Коментар