Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Корнерчо, колко време ще ти отнеме да се учиш да правиш нещо, което друг го свършва за няколко дена/часа? Хубаво сам ще шпакловаш, а всичките инструменти имаш ли? А плочките? Сега сигурно и за паркета ще изкараш зеге, да режеш? Стига глупости. Хората вече не искат соц ремонт да им се намята една шпакловка и някой да им залепи балатум. Трябва си солиден опит и инструменти за да се направи шикозен апарт.
Шикозен - опита ми со всякакви майстори е от приличен до отврат, 50% са по големи шарлатани от врачките на пазара на богров. Няма ни един добър в БГ. с 1 ден четене в интернет знаеш повече от 99% от така наречените майсториНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
� -
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Именно защото слънцето е малко не може да си направиш хоби градина, оранжерия или трева. Можеш, но резултатите ще са посредствени. Няма слънце за фотоволтаици, няма подземна вода за термопомпа, земя бедна и камениста... Нищо де, купи, поживей и сподели:-)
Пак ти казвам, има селца и квартали в равното, слънце, чернозем, неизчерпаема вода на 4 метра, в рамките на околовръсното и на 3-4 мин с кола до метростанция. Има даже 2 квартала с къщи на 800-1200 метра до МС
С 3-4 градски автобуса и ТМ
Както и да е, някои хора ценят планината повече от това да садят домати и да слагат термопомпи. Витоша е най-голямото богатство на София, пътеката към Боянския водопад да ти е пред вратата и сутрин със ставането да правиш крос до езерото и обратно е незаменимо предимство.
- 1 like
Коментар
� -
Порция сафрид 12 лева, бирата без аналог в целия свят - 3 лева. Така, че това е 1,5 евро. Ако някъде някой успее да си намери на тази цена, лично аз ще го почерпя", каза Калоян Михайлов, управител на ресторант.
https://www.burgas24.bg/novini/Bylga...rie-Po-1692680
Коментар
� -
Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
И аз съм кореняк софиянец и този район много ми харесва.
Само слънцето е по-малко, но това за мен е плюс.
Високо е и е над смога, има места с добра инфраструктура и е много близо до хубавата част на цивилизацията.
Не случайно е по-скъпо
Пак ти казвам, има селца и квартали в равното, слънце, чернозем, неизчерпаема вода на 4 метра, в рамките на околовръсното и на 3-4 мин с кола до метростанция. Има даже 2 квартала с къщи на 800-1200 метра до МС
С 3-4 градски автобуса и ТМ
Коментар
� -
Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
За тези пари не можеш да купиш дори читав парцел. Освен ако не е някъде след Ихтиман
Аз търся в Панчарево, Герман , Лозен и съм прегледал почти всичко там.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Корнерчо, колко време ще ти отнеме да се учиш да правиш нещо, което друг го свършва за няколко дена/часа? Хубаво сам ще шпакловаш, а всичките инструменти имаш ли? А плочките? Сега сигурно и за паркета ще изкараш зеге, да режеш? Стига глупости. Хората вече не искат соц ремонт да им се намята една шпакловка и някой да им залепи балатум. Трябва си солиден опит и инструменти за да се направи шикозен апарт.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от corner Разгледай мнение
Цената на строителството в София било по- скъпо отколокото в Мадрид - явно и надниците им са по- високи на строителите . А може и в Испания да разчитат на внос ..... . Но това е най- нискоквалифицирания труд и би следвало продукцията също да е една от най лесните и евтините . Който се вързал на идеята за скъпия "майстор" или е с две леви ръце , или няма и бегла представа какво следва след десетилетия мазане .
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Не е баш така. Когато се вдига цената на даден продукт, който е бил евтин (в случая майсторите) веднага тази ниша се запълва с внос. В момента мога да ти кажа, че бригадата ел техници са рускоговорящи, гипскартонджиите на обекта - също. Оня ден в комплекса дойде екип от мсат - дамата бяха украинци. За лятото се очакват поне 25 000 мангуста (засега в туризъма) от Индия и Бангладеж. Мои познати в КРЗ ми казаха, че вече вкарват от Казахстан, Узбекистан и разни други с жълтурковци, защото нашите искали 4-5 палки. Заплатите се вдигат, но и мераклиите за работа (при тези нива) се увеличават. Идва отрезняване за мйстор Ганьо.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от corner Разгледай мнение
Цената на строителството в София било по- скъпо отколокото в Мадрид - явно и надниците им са по- високи на строителите . А може и в Испания да разчитат на внос ..... . Но това е най- нискоквалифицирания труд и би следвало продукцията също да е една от най лесните и евтините . Който се вързал на идеята за скъпия "майстор" или е с две леви ръце , или няма и бегла представа какво следва след десетилетия мазане .
Коментар
� -
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Ще има дефлационен шок,не е сега момента..
Ремонта пък го приеми като инвестиция.Ако го правиш сега, на скъпите цени,ще си направил лоша инвестиция и в бъдеще ще си понесеш последствията от тази лоша инвестиция в загуби и/или пропуснати ползи
Коментар
� -
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Не е баш така. Когато се вдига цената на даден продукт, който е бил евтин (в случая майсторите) веднага тази ниша се запълва с внос. В момента мога да ти кажа, че бригадата ел техници са рускоговорящи, гипскартонджиите на обекта - също. Оня ден в комплекса дойде екип от мсат - дамата бяха украинци. За лятото се очакват поне 25 000 мангуста (засега в туризъма) от Индия и Бангладеж. Мои познати в КРЗ ми казаха, че вече вкарват от Казахстан, Узбекистан и разни други с жълтурковци, защото нашите искали 4-5 палки. Заплатите се вдигат, но и мераклиите за работа (при тези нива) се увеличават. Идва отрезняване за мйстор Ганьо.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Поредният готов да се нашие на северната усойна яка на Витоша. Ми там нито слънце,нито вода в сондажа, нито канализация. метро далече, трафик ужасен.
Аз съм кореняк софиянец и на всички тези места съм имал наследствени имото. + Бистрица и Вакарел.
Радвам се, че всичко продадох. Баба ми, бог да я прости викаше: и водата не е проста и тя бега надолу към равното.
Помисли малко, разгледай и ще видиш разкошни имоти в равното и във вътрешната част на околовръсното: на цени - 2 от посочените -). Пък ако ти е кеф извън околовръсното има цени - 3 или - 4 от посочените села в южната яка на Балкана. Има УПИта на 5-6 минути от метростанция.
Успехи!
Само слънцето е по-малко, но това за мен е плюс.
Високо е и е над смога, има места с добра инфраструктура и е много близо до хубавата част на цивилизацията.
Не случайно е по-скъпо
Коментар
�
Коментар