IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Корнерчо, колко време ще ти отнеме да се учиш да правиш нещо, което друг го свършва за няколко дена/часа? Хубаво сам ще шпакловаш, а всичките инструменти имаш ли? А плочките? Сега сигурно и за паркета ще изкараш зеге, да режеш? Стига глупости. Хората вече не искат соц ремонт да им се намята една шпакловка и някой да им залепи балатум. Трябва си солиден опит и инструменти за да се направи шикозен апарт.
    Инструментите са под 1000лв, проблема е времето.
    Шикозен - опита ми со всякакви майстори е от приличен до отврат, 50% са по големи шарлатани от врачките на пазара на богров. Няма ни един добър в БГ. с 1 ден четене в интернет знаеш повече от 99% от така наречените майстори
    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Именно защото слънцето е малко не може да си направиш хоби градина, оранжерия или трева. Можеш, но резултатите ще са посредствени. Няма слънце за фотоволтаици, няма подземна вода за термопомпа, земя бедна и камениста... Нищо де, купи, поживей и сподели:-)

Пак ти казвам, има селца и квартали в равното, слънце, чернозем, неизчерпаема вода на 4 метра, в рамките на околовръсното и на 3-4 мин с кола до метростанция. Има даже 2 квартала с къщи на 800-1200 метра до МС
      С 3-4 градски автобуса и ТМ
      Кои са тези квартали? Бусманци и Враждебна?

Както и да е, някои хора ценят планината повече от това да садят домати и да слагат термопомпи. Витоша е най-голямото богатство на София, пътеката към Боянския водопад да ти е пред вратата и сутрин със ставането да правиш крос до езерото и обратно е незаменимо предимство.

Коментар

• Порция сафрид 12 лева, бирата без аналог в целия свят - 3 лева. Така, че това е 1,5 евро. Ако някъде някой успее да си намери на тази цена, лично аз ще го почерпя", каза Калоян Михайлов, управител на ресторант.

https://www.burgas24.bg/novini/Bylga...rie-Po-1692680

Коментар

• Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение

И аз съм кореняк софиянец и този район много ми харесва.
          Само слънцето е по-малко, но това за мен е плюс.
          Високо е и е над смога, има места с добра инфраструктура и е много близо до хубавата част на цивилизацията.
          Не случайно е по-скъпо
          Именно защото слънцето е малко не може да си направиш хоби градина, оранжерия или трева. Можеш, но резултатите ще са посредствени. Няма слънце за фотоволтаици, няма подземна вода за термопомпа, земя бедна и камениста... Нищо де, купи, поживей и сподели:-)

Пак ти казвам, има селца и квартали в равното, слънце, чернозем, неизчерпаема вода на 4 метра, в рамките на околовръсното и на 3-4 мин с кола до метростанция. Има даже 2 квартала с къщи на 800-1200 метра до МС
          С 3-4 градски автобуса и ТМ

Коментар

За тези пари не можеш да купиш дори читав парцел. Освен ако не е някъде след Ихтиман

Аз търся в Панчарево, Герман , Лозен и съм прегледал почти всичко там.
            Ясно ми е. Аз ти казвам в забутани села как коват парцели по 15-20€ метъра. Даже е по-добре да е със стара къща. И после идва цифрата да построят дом.
            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Корнерчо, колко време ще ти отнеме да се учиш да правиш нещо, което друг го свършва за няколко дена/часа? Хубаво сам ще шпакловаш, а всичките инструменти имаш ли? А плочките? Сега сигурно и за паркета ще изкараш зеге, да режеш? Стига глупости. Хората вече не искат соц ремонт да им се намята една шпакловка и някой да им залепи балатум. Трябва си солиден опит и инструменти за да се направи шикозен апарт.
              Със сегашните цени апартаментите наистина изглеждат шикозни . Но блясъкът им скоро ще помръкне .

Коментар

• Първоначално изпратено от corner Разгледай мнение

Цената на строителството в София било по- скъпо отколокото в Мадрид - явно и надниците им са по- високи на строителите . А може и в Испания да разчитат на внос ..... . Но това е най- нискоквалифицирания труд и би следвало продукцията също да е една от най лесните и евтините . Който се вързал на идеята за скъпия "майстор" или е с две леви ръце , или няма и бегла представа какво следва след десетилетия мазане .

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Не е баш така. Когато се вдига цената на даден продукт, който е бил евтин (в случая майсторите) веднага тази ниша се запълва с внос. В момента мога да ти кажа, че бригадата ел техници са рускоговорящи, гипскартонджиите на обекта - също. Оня ден в комплекса дойде екип от мсат - дамата бяха украинци. За лятото се очакват поне 25 000 мангуста (засега в туризъма) от Индия и Бангладеж. Мои познати в КРЗ ми казаха, че вече вкарват от Казахстан, Узбекистан и разни други с жълтурковци, защото нашите искали 4-5 палки. Заплатите се вдигат, но и мераклиите за работа (при тези нива) се увеличават. Идва отрезняване за мйстор Ганьо.
                  Ти ме уби. Караш ме скоро да се скачам към Варна, да видя как е положението

Коментар

• Първоначално изпратено от corner Разгледай мнение

Цената на строителството в София било по- скъпо отколокото в Мадрид - явно и надниците им са по- високи на строителите . А може и в Испания да разчитат на внос ..... . Но това е най- нискоквалифицирания труд и би следвало продукцията също да е една от най лесните и евтините . Който се вързал на идеята за скъпия "майстор" или е с две леви ръце , или няма и бегла представа какво следва след десетилетия мазане .
                    Според мен и материалите са по-евтини и има масово достъп а работна тръка с голямо потребление затова е възможно Мадрид да е по-евтин.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Ще има дефлационен шок,не е сега момента..
                      Ремонта пък го приеми като инвестиция.Ако го правиш сега, на скъпите цени,ще си направил лоша инвестиция и в бъдеще ще си понесеш последствията от тази лоша инвестиция в загуби и/или пропуснати ползи
                      Мисля, че в момента започва дефлационния шок, та гледам да хвана бързо "прозореца". Не знам колко още могат да паднат материалите, но ако е до 20%, ще го преглътна някак си.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Не е баш така. Когато се вдига цената на даден продукт, който е бил евтин (в случая майсторите) веднага тази ниша се запълва с внос. В момента мога да ти кажа, че бригадата ел техници са рускоговорящи, гипскартонджиите на обекта - също. Оня ден в комплекса дойде екип от мсат - дамата бяха украинци. За лятото се очакват поне 25 000 мангуста (засега в туризъма) от Индия и Бангладеж. Мои познати в КРЗ ми казаха, че вече вкарват от Казахстан, Узбекистан и разни други с жълтурковци, защото нашите искали 4-5 палки. Заплатите се вдигат, но и мераклиите за работа (при тези нива) се увеличават. Идва отрезняване за мйстор Ганьо.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Поредният готов да се нашие на северната усойна яка на Витоша. Ми там нито слънце,нито вода в сондажа, нито канализация. метро далече, трафик ужасен.

Аз съм кореняк софиянец и на всички тези места съм имал наследствени имото. + Бистрица и Вакарел.

Радвам се, че всичко продадох. Баба ми, бог да я прости викаше: и водата не е проста и тя бега надолу към равното.

Помисли малко, разгледай и ще видиш разкошни имоти в равното и във вътрешната част на околовръсното: на цени - 2 от посочените -). Пък ако ти е кеф извън околовръсното има цени - 3 или - 4 от посочените села в южната яка на Балкана. Има УПИта на 5-6 минути от метростанция.

Успехи!
                          И аз съм кореняк софиянец и този район много ми харесва.
                          Само слънцето е по-малко, но това за мен е плюс.
                          Високо е и е над смога, има места с добра инфраструктура и е много близо до хубавата част на цивилизацията.
                          Не случайно е по-скъпо

Коментар

Не виждам кой би наел неремонтиран апартамент от десетилетия. Мисълта ми беше, че времето си върви, а сградния фонд старее - и вътре и вънка. Което поражда търсене и на материали и на работна ръка. Само, че цените от преди 10г. вече ги няма за да излиза сметката с текущите наеми. Което означава, че ремонтирано жилище -> повишен наем. Ако няма кой да го плати -> ключа и да стои.

А за майсторите чакай ти да почнат да намалят цени. Нали ги чакат навънка с двойни надници, как ги мислиш тея работи да стоят тука и да работят ангария. Това, че няколко дърводелеца останали без работа, защото са в нишов сегмент на територия с малко население, е повече от логично.

Коментар

За тези пари не можеш да купиш дори читав парцел. Освен ако не е някъде след Ихтиман

Аз търся в Панчарево, Герман , Лозен и съм прегледал почти всичко там.
                              Поредният готов да се нашие на северната усойна яка на Витоша. Ми там нито слънце,нито вода в сондажа, нито канализация. метро далече, трафик ужасен.

Аз съм кореняк софиянец и на всички тези места съм имал наследствени имото. + Бистрица и Вакарел.

Радвам се, че всичко продадох. Баба ми, бог да я прости викаше: и водата не е проста и тя бега надолу към равното.

Помисли малко, разгледай и ще видиш разкошни имоти в равното и във вътрешната част на околовръсното: на цени - 2 от посочените -). Пък ако ти е кеф извън околовръсното има цени - 3 или - 4 от посочените села в южната яка на Балкана. Има УПИта на 5-6 минути от метростанция.

Успехи!

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

аха, така се говори по тубата
                                алтъня на 5-10-15-50к
                                байхойня на милион
                                Имаш exit ли план?
                                Коня може и да иде на милион, ама няма да е сега (този халваинг) според мен 100-150 к е макса за този цикъл, и трябва да се отиграе много добре, защото след това ще дойде (пак) брутален срив.
                                Алтъна на 5к бих го разкарал моментално
                                Last edited by better; 27.05.2023, 17:39.

Коментар

Working...
                                X