IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
    Ретро, хубав, описателен пост
    но, основната теза в него е ВЦЕПЕНЕНИ от СТРАХ
    Като човек, обикалящ баирите, ценящ свободата и симфонията с природата, радва ли те в какво е превърната огромна част от населението?
    Мека, удобна за моделиране маса

Все пак не е ясно хората които умират, как участват в конспирацията?!.... или си мислиш, че ние сме лесни за манипулация, все едно вярващите в коронавируса са някаква еднородна маса. Някои от тях са лесни за манипулация някои не.

Моите източници са най-разнородни още от самото начало, но тези които си мислят, че всичко е конспирация, искат някакъв абсолютно точен модел как ще се развива болеста и ако не познаеш всичко точно, според тяхната логика е конспирация. Е няма как аз като един обикновен човек да дам някаква абсолютно точна прогноза. Освен това дори когато на някой такъв човек, близки хора се разболеят, ако не го изкарат много тежко, неговата теория на конспирацията само се затвърждава. Общо взето безсмислена кауза.

Моите първи коментари в тази тема са от февруари месец, когато вируса беше доста далеч от България. Сега вируса е сред нас, има вече доста болни хора и тн. Аз лично очаквах, че на пролет няма да има никакви мерки и вируса още тогава ще се разпространи безпрепятствено... но нашето правителство, както никога досега, напролет действа адекватно и най-важното убедително. Може да беше плашещо за хората но им подейства, дори подейства твърде добре, защото почти никой не се разболя, което е нормално за предварително взети мерки, в Китай също почти никой не се разболя там където затвориха рано (единствно в Ухан бяха изпуснали положението). Но повечето хора не знаят нищо за Китай, защото не следят техните медии, повечето хора си мислят че и в Китай "яко лъжат" и вируса си тръшка всичко наред и в момента или другия вариант, вирус изобщо не е имало и затова сега в Китай всичко е наред.

На повечето хора нашите ранни мерки им се сториха пресилени и си помислиха, че "няма такъв вирус". Сега общо взето "берем плодовете" на глупостта на Българина и докато населението като цяло не се осъзнае, ще продължаваме да "берем тези плодове". В момента "конспираторите", чакат да обявят новият президент на САЩ... то все едно на вируса му "пука" за САЩ и техните избори... На всичко отгоре, новият президент на САЩ вече е ясен и това ще е Джо Байдън за "ужас" на конспираторите. Те изпитват "тих ужас" от Байдън, защото човека се готви да се бори с вируса.... което веднага е причина да бъде "анатемосан" от конспираторите. Забелязвам и нещо друго интересно от привържениците на Байдън много малко са привържениците на теорията на конспирацията, че "няма такъв вирус" или "това е просто един грип", за разлика от поддръжниците на Тръмп, които са силно изместени в посока на всякакви конспирации... и не само вируса, всякакви конспирации, включително тази за "фалшификация на изборите", "5G технологиите" и т.нар "чипиране чрез ваксиниране".

Относно изборите в САЩ, аз бях по-скоро неутрален преди да започнат, но сега смятам, че Байдън е един доста по-разумен човек. Тръмп се държи като малко дете, през последните няколко дни. Човек трябва да умее и да губи понякога. Не исках да задълбавам в политика, защото смятам, че вируса не бива да се политизира, КОВИД 19 е враг на всички независимо от техните политически убеждения. Но конспираторите включиха изборите в САЩ поради някаква причина и смятат, че след като бъде избран новият президент, вируса магически ще изчезне. Ето две прогнози от мен. 1-ва. прогноза, Вируса няма да "изчезне" независимо кой ще е президент. 2-ра прогноза. Джо Байдън ще е бъдещият президент на САЩ.

Коментар

радва ли те в какво е превърната огромна част от населението?

Подобрението спрямо до-демократичните времена все пак е огромно. Едва ли и един процент от населението имаше каквото и да било мнение тогава. Да не говорим за абсурдността на вербален израз на мнение.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
        Едни по-лесно приемат дйствителността,други - вярващи в илюминати,рептили и дявол знае още какво, са винаги в някакви конспирации- искат да ни чипосват с ваксините ,ръсят ни с разни работи от самолетите,трети,независимо колко са образовани и интелигентни - от страх, не искат да приемат тая пуста действителност и търсят да обвинят някого....
        Конспиративните теории са дар-божий, когато фактите и действителността противоречат на убежденията ти. Те са потвърждение на представите ти, дадено от външен източник, което ти дава основание да поддържаш заблудите си, вместо да признаваш че грешиш. Та в този един смисъл, съзнателното и доброволно невежество, могат да бъдат от полза за личността

Коментар

Ретро, хубав, описателен пост
          Като човек, обикалящ баирите, ценящ свободата и симфонията с природата, радва ли те в какво е превърната огромна част от населението?

Съни ,ама аз мисля ,че светът винаги си е бил такъв ....Едни по-лесно приемат дйствителността,други - вярващи в илюминати,рептили и дявол знае още какво, са винаги в някакви конспирации- искат да ни чипосват с ваксините ,ръсят ни с разни работи от самолетите,трети,независимо колко са образовани и интелигентни - от страх, не искат да приемат тая пуста действителност и търсят да обвинят някого....И в конкретния случай тъй като няма как да обвинят самия вирус,щото на вируса му е точно през оная работа в какво го обвиняват,обвиняват политици,учени,индстрии и т.н. И не че властимащите се справят по най- добрия начин ,но пък и това си е цяло изкуство да намериш компромис между опасностите(не само медицински),които носи този вирус,запазване на икономиката ,запазване на здравните системи и не на последно място- извличане на политически и други дивиденти....Ами не е лесно,предполагам....

Коментар

• Ретро, хубав, описателен пост

Коментар

Груев,знаеш ли защо така рязко спрях да пиша в тая тема?Ще ти кажа....Освен,че тука си водех доста остри спорове с "невярващите" във вируса,аз го провех и на живо....И докато тук,понеже ме примързява да пиша,не съм бил чак толкова рязък,то на живо изобщо не ме мързи да говоря и се отнасях в спора доста крайно с "невярващите"....Това го правих до момента ,в който установих,че една доста сериозна част от "невярващите" е почти вцепенена от страх и тоя страх им пречи да приемат реалността...Това го установих при няколко познати ,но най-силно беше при един от най-добрите ми приятели..."Мачках" го ,където го срещна на тази тема и той си се посърдваше ,но пък аз не му обръщах внимание,защото не подозирах,че всъщност си е доста уплашен от ситацията .....Така ,до момента ,в който ми се изгуби от погледа за една седмица....Като се срещнахме отново и го попитах ,къде се е изгубил,той смуталеви нещо от рода ,че наши общи познати живеещи във Франция,са се заразили и го карат доста тежко- семейство на около 40 години....И аз веднага го "настъпих" - "Видя ли,прав ли бях...., и се покри в къщи цяла седмица,нали?"....Отговорът му пълен и с яд, и с гняв, и т.н - "Да ,покрих се ,не искам повече да говорим за тоя вирус...Само стресират хората!"
              Той продължи да отрича вируса и да обвинява политиците,че само стресират хората....
              Аз смених рязко подхода си към всички ,с които съм спорил - никакви спорове,никакъв натиск,към никой...Кротко и спокойно - "А бе - има го, няма го ,сложи в затворено пространство една масчица,избягвай големи събиранията,ще си ги провим в по тесен кръг,избягвай срещи с по- дрътити и т.н и т.н
              И те така ,Груев.....

А ако визираш мен,че съм пропуснал за нещо да ти отговор,не го приемай толкова лично,може да ме е примързяло да ти отговоря,може да съм забравил,пък може и да не съм прочел това,на което трябва да отговоря....Писането в тоя форум,далеч не ми е някакъв първостепенен приоритет,имам си и други занимания,пък и пак ти казвам,доста си ме примързява да пиша....
              Същият подход и при мен. Даже за да не влизам в полемика на живо с познати ,,професори" пълни с конспиративни теории, казвам: да бе, всичко е възможно...с радио не се спори, загуба на време и нерви. Пускаш го да се учи, философията е тази. И мен ме мързи да пиша, то пък и с две думи не можеш да обясниш, та съвсем.
              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

"правилният" комунист спечели, но още не потвърден, така че за пр грипчето всичко приключи - седмица-две и айде друм. За разлика от други, аз никога не се крия нито от въпроси, нито от отговори, нито от басове. Така че да, дишайте по-спокойно, китайската комунистическа партия е доволна от загубата на перчема и обещава да не ръси повече
                Груев,знаеш ли защо така рязко спрях да пиша в тая тема?Ще ти кажа....Освен,че тука си водех доста остри спорове с "невярващите" във вируса,аз го провех и на живо....И докато тук,понеже ме примързява да пиша,не съм бил чак толкова рязък,то на живо изобщо не ме мързи да говоря и се отнасях в спора доста крайно с "невярващите"....Това го правих до момента ,в който установих,че една доста сериозна част от "невярващите" е почти вцепенена от страх и тоя страх им пречи да приемат реалността...Това го установих при няколко познати ,но най-силно беше при един от най-добрите ми приятели..."Мачках" го ,където го срещна на тази тема и той си се посърдваше ,но пък аз не му обръщах внимание,защото не подозирах,че всъщност си е доста уплашен от ситацията .....Така ,до момента ,в който ми се изгуби от погледа за една седмица....Като се срещнахме отново и го попитах ,къде се е изгубил,той смуталеви нещо от рода ,че наши общи познати живеещи във Франция,са се заразили и го карат доста тежко- семейство на около 40 години....И аз веднага го "настъпих" - "Видя ли,прав ли бях...., и се покри в къщи цяла седмица,нали?"....Отговорът му пълен и с яд, и с гняв, и т.н - "Да ,покрих се ,не искам повече да говорим за тоя вирус...Само стресират хората!"
                Той продължи да отрича вируса и да обвинява политиците,че само стресират хората....
                Аз смених рязко подхода си към всички ,с които съм спорил - никакви спорове,никакъв натиск,към никой...Кротко и спокойно - "А бе - има го, няма го ,сложи в затворено пространство една масчица,избягвай големи събиранията,ще си ги провим в по тесен кръг,избягвай срещи с по- дрътити и т.н и т.н
                И те така ,Груев.....

А ако визираш мен,че съм пропуснал за нещо да ти отговор,не го приемай толкова лично,може да ме е примързяло да ти отговоря,може да съм забравил,пък може и да не съм прочел това,на което трябва да отговоря....Писането в тоя форум,далеч не ми е някакъв първостепенен приоритет,имам си и други занимания,пък и пак ти казвам,доста си ме примързява да пиша....

Коментар

+1, ако е вярно, поздравления! Имало надежда значи, че и читави хора могат да се върнат, а не само шлаката от испания, италия и малякия
                  Мерси, Груйчи! Винаги съм бил точ, квото мога правя, не скубя хората, ще оправдая доверието. Просто си държа на цената. , някои се усукват като мокри върви, но ще се научат.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Бе някакво Грант'с. Опушено доста, три пъти му сменяли бъчвата...
                    По нашия край ракията я пият още кат излезне от казана, път туй.... три бъчви. Ама не е и скъпо, въпреки опушената бутилка.
                    Щом си фен на опушените, има страшни попадения от този вид - на мен ми е второто по харесване, принципни харесвам меките тип Джеймисън. Грант'с за основа става, ма ако вземеш два до три пъти по-скъпо, ще усетиш разликата, особно ако го пиеш с лед, усещаш един много специфичен пушек Наздраве!
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Има такива дето са велики и няма сила да ги спре, а тоз и до трибуна се е докопал. Кажи ми брат, кво да сторя.
                      Тва е бедата, дали са му микрофона и няма оправяне. Влизам ти в положение
                      Last edited by precakanoto; 08.11.2020, 21:58.

Коментар

Груев,а бе не разбрах,кой трябваше да спечели изборите отвъд океана,та да изчезне вирусът,или пък е достатъчно просто да минат изборите?!Утре да я подкарваме ли през просото,или да изчакаме още малко?!
                        При това развитие от утре с маски и У дома

During CNN’s election coverage, Washington Gov. Jay Inslee (D) said 2020 Democratic presidential nominee former Vice President Joe Biden will “re-energize the kind of personal, moral commitment of Americans” on coronavirus “that we need right now to get people to start wearing masks at home, reconsider their dinner plans at Thanksgiving, save ourselves.”

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Е все някога трябва да се върна бре Груйчи. Що, лошо ли е? В ползу роду ще бачкам, но не на първа линия, и не щото не бих искал ама занаятът ми е съвсем друг.
                          +1, ако е вярно, поздравления! Имало надежда значи, че и читави хора могат да се върнат, а не само шлаката от испания, италия и малякия
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Груев,а бе не разбрах,кой трябваше да спечели изборите отвъд океана,та да изчезне вирусът,или пък е достатъчно просто да минат изборите?!Утре да я подкарваме ли през просото,или да изчакаме още малко?!
                            "правилният" комунист спечели, но още не потвърден, така че за пр грипчето всичко приключи - седмица-две и айде друм. За разлика от други, аз никога не се крия нито от въпроси, нито от отговори, нито от басове. Така че да, дишайте по-спокойно, китайската комунистическа партия е доволна от загубата на перчема и обещава да не ръси повече

Коментар

Докторе, ти кажи как така хем си избягал от България, хем си в България и гледаш разни батки? Върнал си се на ползу роду да бачкаш на първа линия, щото си ретро ли, шо ли?
                              Е все някога трябва да се върна бре Груйчи. Що, лошо ли е? В ползу роду ще бачкам, но не на първа линия, и не щото не бих искал ама занаятът ми е съвсем друг. Но изисква да имам почти енциклопедични познания, тоест основни от всичко. А тясната работа вече не мога да ти обясня, аз и на много дофтори не мога. Споменах преди някъде, скромността (в този и вид) е присъща на хора без самочувствие.
                              Е, само редките синдроми са обект на специалисти генетици и специалисти по аномалиите, но първо са много редки, второ във всяка специалност - неврология, сърдечно-съдова патология, ендокринология те си се изучават. Но пък преди години се сетих за едно нещо, което мой колега имаше детето му, защото веднъж съм имал подобен случай, оказа се същото. Синдром на Dandy- Walker.
                              По-добре бъди ретро, отколкото в крак с безсмислените псведоценности на съвремието. Ще откриеш отговорите връщайки се назад.
                              Last edited by bulgarian lev; 08.11.2020, 21:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение

Благодарско Док, решил съм да наравя такъв тест в една частна болница, дето може си запазиш час, че не ми се чака на опашки с потенциално заразени. В бизнес сградата дето ми е офиса има голяма лаборатория и всеки ден гледам някакви огромни опашки. Ако поседя час и нещо на студенето навън сред 30 % болни, няма как да не лепна нещо.
                                Умно момче си и не се поддавай на медийното зомбиране, заради настинка, която ако не си плюеш на петите и да се калиш малко, сигурно, още 2-3 ще изкараш през тази зима
                                А истерията да се пият без специфиен преглед при лекар антибиотици, като твоя приятел, мои - също, щото "страшният" вирус ги налазил е самобичуване от мързелива мисъл. Скапване на имунитета без трезва причина.

Така и с изследванията за антитела . Най-вероятно ще е отрицателен, но и да си прекарал точно този вирус, какво от това???
                                Ще имаш късмета и за много други през живота си

По-добре, дай или купи на някое бедно дете дрешка или обувки за тези 30-40лв за тест!

Коментар

Working...
                                X