Prof. Didier Raoult: 4 000 treated patients VS Big Data: who to believe?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Трябва да поспечелят малко кинти. Още малко ще послушаме тази музика. Да попродадат нещичко, после ще цакат кинти за да се докопат до това което им трябва. Виж къде пишат и представят - сеир сергия от долнопробни трибуни, сериозен журнал не допуска драскачи. Не се доверявайте на подлистници.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнениеOutpatient Study Finds that Combination of Zinc, Hydroxychloroquine, and Azithromycin Is Associated with Less Hospitalizations and Death for COVID-19 Patients -https://thezelenkoprotocol.comLast edited by bulgarian lev; 24.11.2020, 03:07.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
Каквото стадото, такъв и овчерина.
На мен лично Бойко ми се издигна леко в очите, като гледам коментарите тук във форума и навън по улиците.
Аз лично никога няма да поискам да стана премиер на България, след това което се случва в момента.
Но той си го каза човека някога... "С такъв материал разполагаме." Пък ние всички скочихме... е прав е бил, такъв е мат'ряла спор няма, Бойко познава БГ народа по-добре от мен. Това днес мога да го кажа с голяма убеденост. Признавам му го, Бойко си познава народа, а това е важно за един управленец.
Относно цифрите, по моделите които имам аз... първата цифра вче я достигнахме... т.е. 200 (189 е достатъчно близо), от тук нататък има два пътя, плавно покачване до най-много 2000 на ден, което трябва да е абсолютно достижимия максимум.... ( т.е. при повече от 2000 на ден вируса би трябвало сам да се огранични, дано никога не достигаме тази цифра)... или задържане между 100 и 200 случая за около 1 месец и после плавен спад до март месец или до набавянето на ваксината (ако тя е ефективна). През лятото разбира се ще се върнем на "летния режим на вируса" т.е. значително по-малко случаи и съответно по-малко починали.
В момента правим твърде малко тестове и това не ни дава пълната картина на заболелите... т.е. съответно реалната цифра на заболелите е спекулативна и предвиждането какво ще случи в "бъдеще" е по-трудно.
Общо взето моделите даваха грешни данни, защото се оказва, че топлото време има доста по-голямо значние от очакваното. Очевидно вируса обича студеното време, каквито предположения имах и аз през лятото. Но тогава понеже случаите паднаха, всички станаха големи оптимисти, че вируса "ще си ходи".
Това че вируса е по-силен през по-студено време се вижда и от Южна Корея и Япония, които носят почти фанатично маски, да не говрим за хигиената в Япония.... т.е. тези хора показват максимума който може да се постигне с хигиена и дисциплина, но и при тях има нарастване (въпреки че са много по-добре от нас).
Според мен трябва да затворим детските градини, училищата, заведенията и моловете, поне до март месец, в противен случай ни очаква лош сценарии, но е трудно да се каже до колко случая на ден ще достигне смъртността, защото всяка държава и всеки човек са уникални... т.е. няма модел който да хвана особеностите на всяка държава и да я приложи върху друга.
Наблюдавам и нещо друго лошо в момента, хората започнаха да крият, че са болни и спряха да си правят тестове, това е много лоша тенденция и може съвсем да обърка сметките на всички, това не се наблюдава в другите развити държави.... а Африканците ги пази топлото време.
За криещите. Колеги ходят със симптоми на работа. Температура първо, след това загуба на обоняние. Питах ги тест? Не, казаха. Всички сме се (цитирам) оплюли тук ( и двамата са в спешни отделения) няма смисъл от тестове. То е ясно. А и ако се махнем, съвсем няма кой да работи. И сега не могат да вържат графика. Това е положението.
На матряла му трябват хиляди като Песимиста. Без да е лекар още Март каза какво предстои. И аз бях на същото мнение. И понеже го познавам, знае повече от половината лекари в определена област. Така се случва понякога.
А Боко е част от тази прослойка, познава я добре. Така е. И за другите констатации си прав.Last edited by bulgarian lev; 24.11.2020, 03:01.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнениеЩе фърли оставка
Не знам, то и сега е доста заплетено. Ни места има в болниците, хора умират по стълбите, всички критикуват властта. Едни искат по-сериозни мерки, други не искат мерки. Не е лесно да си шеф (готвач) в момента.
Каквото стадото, такъв и овчерина.
На мен лично Бойко ми се издигна леко в очите, като гледам коментарите тук във форума и навън по улиците.
Аз лично никога няма да поискам да стана премиер на България, след това което се случва в момента.
Но той си го каза човека някога... "С такъв материал разполагаме." Пък ние всички скочихме... е прав е бил, такъв е мат'ряла спор няма, Бойко познава БГ народа по-добре от мен. Това днес мога да го кажа с голяма убеденост. Признавам му го, Бойко си познава народа, а това е важно за един управленец.
Относно цифрите, по моделите които имам аз... първата цифра вче я достигнахме... т.е. 200 (189 е достатъчно близо), от тук нататък има два пътя, плавно покачване до най-много 2000 на ден, което трябва да е абсолютно достижимия максимум.... ( т.е. при повече от 2000 на ден вируса би трябвало сам да се огранични, дано никога не достигаме тази цифра)... или задържане между 100 и 200 случая за около 1 месец и после плавен спад до март месец или до набавянето на ваксината (ако тя е ефективна). През лятото разбира се ще се върнем на "летния режим на вируса" т.е. значително по-малко случаи и съответно по-малко починали.
В момента правим твърде малко тестове и това не ни дава пълната картина на заболелите... т.е. съответно реалната цифра на заболелите е спекулативна и предвиждането какво ще случи в "бъдеще" е по-трудно.
Общо взето моделите даваха грешни данни, защото се оказва, че топлото време има доста по-голямо значние от очакваното. Очевидно вируса обича студеното време, каквито предположения имах и аз през лятото. Но тогава понеже случаите паднаха, всички станаха големи оптимисти, че вируса "ще си ходи".
Това че вируса е по-силен през по-студено време се вижда и от Южна Корея и Япония, които носят почти фанатично маски, да не говрим за хигиената в Япония.... т.е. тези хора показват максимума който може да се постигне с хигиена и дисциплина, но и при тях има нарастване (въпреки че са много по-добре от нас).
Според мен трябва да затворим детските градини, училищата, заведенията и моловете, поне до март месец, в противен случай ни очаква лош сценарии, но е трудно да се каже до колко случая на ден ще достигне смъртността, защото всяка държава и всеки човек са уникални... т.е. няма модел който да хване особеностите на всяка държава и да я приложи върху друга.
Наблюдавам и нещо друго лошо в момента, хората започнаха да крият, че са болни и спряха да си правят тестове, това е много лоша тенденция и може съвсем да обърка сметките на всички, това не се наблюдава в другите развити държави.... а Африканците ги пази топлото време.
Last edited by Xman1; 24.11.2020, 02:52.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение
Не ми говори за живота, защото нищо не знаеш за него.. и по голяма глупост от това да вярваш на хора които от време оно са отговорни за буквално всички войни и кризи няма...
И друго мисля. Ако е създаден или модифициран от хора вируса...не мога да кажа нищо, това означава че който го е създал знае всичко за него. Не е изключено да дава ноу хауто на компании срещу милиарди и лъжичка по лъжичка...те съответно ще размахат поне 4 вида базука. Това е единствената конспирация върху която се замислям.
Защото трансформиран от природата вирус както беше свински грип, МЕРС би пламвал няколко пъти на малки взривове преди да набере мощ. Тук стана експлозивно. Не съм сигурен в това което казвам, всичко е възможно!Last edited by bulgarian lev; 24.11.2020, 02:59.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
� -
Е кво е то това различно? Да, ще станем прилепи, умрях от смях днес. Завинаги ще го запомня. Аве много ви е ценен живота, айде и кат прилепи може да поживеете някоя и друга годинка.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение
За мен проблема е, че могат да ти вкарат нещо съвършенно различно /от това което обсъждате/..само да няма нова болест след време.. пък той нека си е Иван
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнениеЯ, бате Пешо позна...като гледам и равновеско ще се окаже прав за пика. Или поне гледайки официалната статистика. Аз като бившо чадо одиторско, се съмнявам във всяко число, което не излиза от обективна система. Нещо като Чернобил преди 30 години - мериш 20, ама 20 било максимума на уреда...
едит: Левче, като за инженер-програмист се обяснява лесно: FEC
Коментар
� -
Пика, презаписването на информация става след разплитане на двойноверижната ДНК спирала.
Повредите и грешките в презаписването и двойноверижния синтез преди деленето (митотично делене) се отстраняват от т.нар. missmatch repair proteins, кодирани от гени в същото ДНК. При повреда в един от тези 4 основни гена се случват бели. ( справка - дебелочревния рак, и най-тежките поражения при т.нар. Lynch syndrome). иРНК е презаписващ преносител в Апарата на Голджи за синтез на новата ДНК. А мРНК служи като матрица и по нея нуклеотидна база по нуклеотидна база се синтезира. Само че Гуанин е заменен с Урацил в РНК.
Разбирам страха ти. Смяташ че мРНК копирала генния код за спайк протеина на вируса ще го вмъкне в ДНК и ние ще синтезираме доживот спайк протеин който ще доведе до проблеми.
А да ти е хрумвало че подобна РНК може да се въведе само с конюгиран носител в клетки от ММ системата (човешки клетки от моноцито-макрофагеалната система), които не са твои, а са човешки клетъчни култури, имат определен живот но достатъчен за да покажат антигена на спайк протеина на повърхността на кл мембрана, както става всъщност с всеки антиген, имуноген, тоест антигенът става умножен и разпознаваем за клетките на имунния отговор да реагират срещу него, става имуноген. Това е функцията на ММ системата и клетките. Без тях никой антиген не би бил разпознаваем. А рецепторите за разпознаване (от В лимфоцитите които ще идат в лимфните възли и ще станат способни да произвеждат антитела които ще обвият клетките с показания антиген за елиминиране, Т лимфоцитите, които ще се сенсибилизират и ще контактуват помежду си за да стане имунния отговор адекватен - помощници, супресори, килъри...) на всеки един антиген могат да го пипнат само показан (експресиран) върху кл. мембрана на макрофагеалната система винаги само с антигените на гл. комплекс на тъканна съвместимост клас I. Винаги! Без тях не става контакт и разпознаване. Пеи липса на баланс се получава неадекватен имунен отговор - или прекален или слаб, или забранени клонове се отключват и атакувст здрави клетки. Нали по време на живота същите клетки се запознават и с твоите лични антигени. Но има забранени клонове, супресорите и един събсет открит напоследък Т лимфоцити са изключително важни и се залага на тях на имунотерапията на вируси, тумори и ....да не те обременявам...
Как си представяш че РНК каквато и да е тя въведена просто ще иде и ще се внедри в генома на стволовата клетка в костния мозък и оттам насетне ти я имаш. Ми че тпй дори вируса не го може това когато заразява. Защо оздравелите не са запазили неговото РНК доживот. Помисли. Той даже без липидната си обвивка която разрушаваме с дезинфектантите не може да внедри едно голо РНК. А и да си влезе по норнален път като цял запазен вирус се репликира до милиарди вируси но като оздравееш няма неговото РНК в твоя геном. Само в инфектираните клетки, които ако не те убие вируса имунната система ги унищожава всичките. Т кл са директни цитотоксични убийци. Унищожават не вирусната РНК само, а цялата заразена клетка която става разпознаваема. Но преди това макрофагите са представили антигена на клетките с механизма заедно с антигените от МHC complex type I.
Нищо не влиза в твоя геном за да остане форевър. Това е невъзможно. Трябва да ти унищожат костния мозък и да ти скарат стволивибклетки с подменено ядро и ДНК за да си не Иван след време, а Драган.
Единствения риск е от късни кръстосани реакции срещу протеин от твоите клетки подобни на спайк протеина на вируса. Минимален, много минимален риск.
Вие почнахте да плещите глупости на кило - ГМО, човек вирус, един днес ме пита ние сега на прилепи ли ще се превърнем....глупости достойни за роман на бисерите и тъпнята... пък той нека си е Иван
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнениеЯ, бате Пешо позна...като гледам и равновеско ще се окаже прав за пика. Или поне гледайки официалната статистика. Аз като бившо чадо одиторско, се съмнявам във всяко число, което не излиза от обективна система. Нещо като Чернобил преди 30 години - мериш 20, ама 20 било максимума на уреда...
едит: Левче, като за инженер-програмист се обяснява лесно: FECОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
� -
Моля те, Пика, запази последния ми пост да не се налага да обяснявам на следващия след 3 дена защо не може да бъде генно модифициран, чипиран и прочие изключителни достойни за Гинес простотии.
Само кръстосана реакция е риска. С имуномодулатори ще се повлияе. Ако има обаче тази ваксина няма да влезе в употреба. Вие поизчакайте малко да се убедите. Съвет!2-3 годинки.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
�
Коментар