IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Добре си правиш ,Бате Пешо.То повече,няма и ко знае какво да направи човек...Е,аз вместо да обикалям по нивичките,в свободното време,обикалям безцелно баирите и им се наслаждавам...

Сещам се, как при едно ходене на село,поканихме и баба ми да дойде с нас на разходка из гората....След 5 минути се появи с една мотика ..и аз я питам - Бабче,няма да минаваме през нивата,за къде си си я помъкнала тая мотика?! - А тя ми отговаря - Е,ако срещна някой от селото,къде да му кажа ,че съм тръгнала?!Нали ще ме помислят за луда,ако съм тръгнала да се разкарвам безцелно като въртоглава....!.....
    На връщене от разходката добави към мотиката и един голям сух клон,койте се наложи да го мъкна аз....
    Представяш ли си Бате Пешо,да те е срам да кажеш,че си тръгнал на разходка,т.е. безсмислено си пишееш времето....
    А, какви лигави масово са станали хората напоследък......Чак не се траят....
    Еееех какво златно беше и мойто бабче, Самородно злато, ама нема да страдаме, живи бехме да ги видим

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
      Докторе, ти кажи как така хем си избягал от България, хем си в България и гледаш разни батки? Върнал си се на ползу роду да бачкаш на първа линия, щото си ретро ли, шо ли?
      Груев,а бе не разбрах,кой трябваше да спечели изборите отвъд океана,та да изчезне вирусът,или пък е достатъчно просто да минат изборите?!Утре да я подкарваме ли през просото,или да изчакаме още малко?!

Коментар

• Докторе, ти кажи как така хем си избягал от България, хем си в България и гледаш разни батки? Върнал си се на ползу роду да бачкаш на първа линия, щото си ретро ли, шо ли?
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Какво уиски? Че има 5-6 основни вкуса
          Наздраве
          Бе някакво Грант'с. Опушено доста, три пъти му сменяли бъчвата...
          По нашия край ракията я пият още кат излезне от казана, път туй.... три бъчви. Ама не е и скъпо, въпреки опушената бутилка.
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Може пък и Коронавирус да си прилепил, радвай се че минаваш леко. Изследвай се, ако сега не щеш за вирусен геном, то поне по-късно пусни специфични антитела.
            Загуба на вкус и обоняние има при всяка хрема и поразяване на носоглътката. Рецепторите са в носната лигавица и през lamina cribrosa оформят 1-ви черепномозъчен нерв - n. olfactorius. - обонятелния нерв.
            А така Док,повявай се чат-пат в темата, да внасяш по малко яснота по някои въпроси...Щото, като четях Кавръчето,че за пръв път му се случва да си изгуби обонянието,и после... и другаде прочетох,че бил някакъв основен симптом,пък аз почти всяка година си карам по една лека "настинка" ,в която задължително си губя обонянието,си викам - А бе да не би аз да съм първоизточника на тоя вирус....Успокоих се, че не съм аз и няма опасност от мен да се заинтересуват всички медицински институти.....

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Добре си правиш ,Бате Пешо.То повече,няма и ко знае какво да направи човек...Е,аз вместо да обикалям по нивичките,в свободното време,обикалям безцелно баирите и им се наслаждавам...

Сещам се, как при едно ходене на село,поканихме и баба ми да дойде с нас на разходка из гората....След 5 минути се появи с една мотика ..и аз я питам - Бабче,няма да минаваме през нивата,за къде си си я помъкнала тая мотика?! - А тя ми отговаря - Е,ако срещна някой от селото,къде да му кажа ,че съм тръгнала?!Нали ще ме помислят за луда,ако съм тръгнала да се разкарвам безцелно като въртоглава....!.....
              На връщене от разходката добави към мотиката и един голям сух клон,койте се наложи да го мъкна аз....
              Представяш ли си Бате Пешо,да те е срам да кажеш,че си тръгнал на разходка,т.е. безсмислено си пишееш времето....
              Така са възрастните хора. И респект донякъде...ставаха сутрин по тъмно, я си представи че някой дойде да викне на портата, а ти спиш. Първата работа е да се нахранят кокошките, те вече са будни, после да се омеси питката или мекичките за закуска. А ако трябва да се ходи на лозето то трябва да е рано по хладина. Баба ми до 10 часа докато стане топло е прекопала 5 реда. От един декар лозе с по 13 реда. . Така беше, мерси че ме връщаш в тези времена, Ретро. Наистина си Ретро!
              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Поне 2 седмици. За да се появят специфични антитела.
                Благодарско Док, решил съм да наравя такъв тест в една частна болница, дето може си запазиш час, че не ми се чака на опашки с потенциално заразени. В бизнес сградата дето ми е офиса има голяма лаборатория и всеки ден гледам някакви огромни опашки. Ако поседя час и нещо на студенето навън сред 30 % болни, няма как да не лепна нещо.

Коментар

• Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение

Колко време трябва да мине след поява на симптомите, за да се направи тест за антитела? Идеята ми е да не го направя преди да може да покаже коректен резултат.
                  Поне 2 седмици. За да се появят специфични антитела.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Работим за маймунитета, както е препоръчал д-р мънгъров. Първо Докторите да вземат да се разберат, а не да обвиняват благоверния народец. Ми така де, д-р Лев, първо да се уточни кой ще води, а после и ние след него на влакчето. Едно време в детската градинка така се движехме - държахме се за дрешките на влакче Ма го нямаше тоя пусти вирус - пусти да опустее
                    Има такива дето са велики и няма сила да ги спре, а тоз и до трибуна се е докопал. Кажи ми брат, кво да сторя.

Коментар

Може пък и Коронавирус да си прилепил, радвай се че минаваш леко. Изследвай се, ако сега не щеш за вирусен геном, то поне по-късно пусни специфични антитела
                      Загуба на вкус и обоняние има при всяка хрема и поразяване на носоглътката. Рецепторите са в носната лигавица и през lamina cribrosa оформят 1-ви черепномозъчен нерв - n. olfactorius. - обонятелния нерв.
                      Колко време трябва да мине след поява на симптомите, за да се направи тест за антитела? Идеята ми е да не го направя преди да може да покаже коректен резултат.
                      Last edited by nomche; 08.11.2020, 21:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Всеки сам си слага мерките.Аз съм ограничил контактите с роднини до минимум щото повечето са възрастни хора.По кръчми дискотеки барове не ходя.Маска като съм в магазина и те така.Седим си дома.Днеска си обиколих нивичките с колелото.Житцето с супер...Изорал съм зелето сложих туршийките са готови.Другата седмица един приятел коли теле ще взема малко да направя пастърмица и те така.

Коментар

• Чакай, чакай, ето оше усмивки от старите ленти. Годината е 2014:

Ангел Кунчев: За часове грипът става пневмония
                          "Всяка година грипът взема жертви, но тази починаха много млади хора, бременни и бебета. В повечето от фаталните случаи става дума за свински грип, преминал в хеморагична пневмония за по-малко от денонощие", обяснява специалистът
                          "Нямаме точна статистика на починалите след усложнения от грип, но се смята, че жертвите са около 2000", каза д-р Кунчев.

Изроди, що не ни затвориха тогава, а? Избиха народа и т.н. Пр грипче, сър!
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Може пък и Коронавирус да си прилепил, радвай се че минаваш леко. Изследвай се, ако сега не щеш за вирусен геном, то поне по-късно пусни специфични антитела.
                            Днеска обикалвх цял ден в името на стадния имунитет,не съм се бутал в хората,само влязох в един мол и в Джъмбо но с маска и пазих дистанция.То не че имаше и хора де,тия магазини ни са като след филм за страшна зараза,пусти и без хора...

Коментар

• Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение

Един приятел боледувал като мен, само че за разлика от мен бил и много отпаднал, лекувал се с антибиотици, аз малко самолечение приложих. Жена му загубила обоняние, той не. Ясно, че не всички симптоми излизат при всеки човек, а ние сме трима колеги със сериозни разлики в симптомите, но аз лично смятам, че сме хванали короната. Сега може би няма смисъл от PCR, ако съм го изкарал вече. А за кръвния май е рано, не са минали 2 седмици от поява на симптомите.
                              С теста само главоболия ще си докараш,защото като влезеш да те слвдят до десето коляно ще ти изкарат майчиното мляко с контакти и прочие..

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                                За да няма спекулации,аз също ме съм от тия дето се вманиачават по Ковида,НО,понеже познавам прекрасно организма си,от както се помня такава загуба на вкус и обоняние,като сила не помня.Без да преувеличавам,кафе, шоколад,силни парфюми,готвих онзи ден,всякаква храна,която сложа в устата си,....абсолютно нищо,ама като казвам нищо,нищо....единствено солта усещам,като допир върху езика си и това е...с обонянието същата работа,след леката температура,която замина за три дни,сега и хремата я посмачках с едни капки с антибиотик вътре,дето имат...остана само това с вкуса и обонянието...
                                Last edited by bulgarian lev; 08.11.2020, 21:12.

Коментар

Working...
                                X