IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

... най-важното нещо в тоя живот е здравето! То е живот! Живот обаче, без свобода няма!!!

Който има достатъчно мозък да разбере горното изречение, в пълнота! Има един голям + от мен!

Европейския съюз (ЕС) посочва, че руската кампания, като разпространява фалшиви новини онлайн на английски, испански, италиански, немски и френски език, използва противоречиви, объркващи и злонамерени съобщения, за да затрудни ЕС в информирането за действията, предприети на европейско ниво за справяне с пандемията.

„Продължава значима дезинформационна кампания на руските държавни медии и прокремълски издания относно COVID-19“, се казва в деветстраничния вътрешен документ от 16 март.

„Общата цел на дезинформацията на Кремъл е да влоши кризата на общественото здравеопазване в западните страни... в съответствие с по-широката стратегия на Кремъл за осъществяване на опити за подкопаване на европейските общества“, се казва в документа, изготвен от Европейската служба за външна дейност.

Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

Коментар

Трябва да правиш разлика между реални и работещи мерки, и откровенна репресия от самозабравеност и неадекватност!.....
      Ограничаването на движението на физически лица според мене е добра и адекватна мярка. Причината за нейното налагане бяха именно този малък процент лекомислени граждани (знаете каква дума всъщност искам да употребя), които умишлено не искат да спазват мерките.

Виждате обаче, че мярката не засяга бизнеса. Всеки със собствена фирма може да издаде заповед за командировка и готово - тя ще служи като пропуск навсякъде по всички блокади.

Коментар

Трябва да правиш разлика между реални и работещи мерки, и откровенна репресия от самозабравеност и неадекватност!

Аз съм за разумната карантина, но ограничаването на движението с декларации е абсурд и мярка, която няма как да има каквато и да е полезност!

Да ограничиш някой, да решава, къде да се локира, ако има дом в повече от един град е безумно!

Няма индикации, че в България с оглед на факта, че карантината беше преждевременна, бихме имали бум на заболеваемостта, която да предполага радикализиране на мерките! На практика имахме бързо въвеждане на адекватни мерки и АЗ БЯХ ЗА!!!
        Неадекватността в момента, обаче е посегателство на най-ценното нещо, а то е СВОБОДАТА!!!
        Дори ще се самоцитирам!

Разбира се, че най-важното нещо в тоя живот е здравето! То е живот! Живот обаче, без свобода няма!!!

Който има достатъчно мозък да разбере горното изречение, в пълнота! Има един голям + от мен!

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение

Е то пенсионерите и без това 6 часа вече сте на крак Иначе аз тая мярка я разбирам че от 5 до 8 няма да се разрешава на друг освен пенсионери да пазаруват. Просто допълнителна възможност да отидеш докато няма тълпи. Но никой няма да ти забрани да пазаруваш в пиков час, ако искаш.
          Химик, как 6 часа бе, аз 7 без 15 върша малката работа, 7 и 15 голямата и спокойно се събуждам в 7 и 30. Сега сериозно. Изясни се, че поне отиването до магазина за ежедневна употреба е добър вариант. Ограничаването на движението на всички ... почти ОК. Ама нещо с декларацията не моа да вдена. Приятелчето трябва да си види детето в друг град, друга приятелка трябва да зареди и нагледа вехтите, предполагам могат да се намерят още 10 сериозни и особени причини. При това, както при много други случаи, мерките няма да са за всички - колегата милиционер, некой от ония 240, коняците ит.н. Та - самодисциплината е разковничето. Самодисциплина, толерантност ... по български ...кво беше, оксиморон, май...
          И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
            Ако някой се чувства засегнат от мерките, да му пусна видеота от Бергамо и мобилните морги от Ухан.
            Трябва да правиш разлика между реални и работещи мерки, и откровенна репресия от самозабравеност и неадекватност!

Аз съм за разумната карантина, но ограничаването на движението с декларации е абсурд и мярка, която няма как да има каквато и да е полезност!

Да ограничиш някой, да решава, къде да се локира, ако има дом в повече от един град е безумно!

Няма индикации, че в България с оглед на факта, че карантината беше преждевременна, бихме имали бум на заболеваемостта, която да предполага радикализиране на мерките! На практика имахме бързо въвеждане на адекватни мерки и АЗ БЯХ ЗА!!!
            Неадекватността в момента, обаче е посегателство на най-ценното нещо, а то е СВОБОДАТА!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

То да беше само жипката!
              Играта стана по-сложна, центровете на власт се умножиха, вече не знаеш кой кого управлява?!

Гешев поиска още по-радикални мерки от държавата за ...

Иван Гешев поиска държавата да мине в режим „почти на ...

Иван Гешев: Банско да бъде поставено незабавно под ...

Гешев пита МВР и оперативния щаб за мерките в гетата ...

Д-р Иван Гешев – първият епидемиолог/прокурор/министър ...

Гешев: Времето ни изтича. За втори път призовавам за радикални мерки

Това последното от днес ми прилича малко на "Приказката за стомната за вода"

Като гледам - случват му се нещата!
              Нищо не му се случва, ако ние не позволим!

Коментар

• И какво ще ме плашиш че ще умра от вирус а не от глад и ЛИПСА НА ЛЕКАРСТВА.
                Така ще се върнем в КАМЕННАТА ЕРА, не и в 19 век. Спират ни тока и сме там
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение

Не, скоро ще свалим бибитко от жипката.
                  Свободата, Санчо, свободата...
                  То да беше само жипката!
                  Играта стана по-сложна, центровете на власт се умножиха, вече не знаеш кой кого управлява?!

Гешев поиска още по-радикални мерки от държавата за ...

Иван Гешев поиска държавата да мине в режим „почти на ...

Иван Гешев: Банско да бъде поставено незабавно под ...

Гешев пита МВР и оперативния щаб за мерките в гетата ...

Д-р Иван Гешев – първият епидемиолог/прокурор/министър ...

Гешев: Времето ни изтича. За втори път призовавам за радикални мерки

Това последното от днес ми прилича малко на "Приказката за стомната за вода"

Като гледам - случват му се нещата!

Коментар

• Ако някой се чувства засегнат от мерките, да му пусна видеота от Бергамо и мобилните морги от Ухан.

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

Скоро ще има събирания по паркове, градини и площади.
                      Ще,ще...Хиляди трябва да се съберат по паркове, градини и площади,за да се борят за свободите си....И само един като кихне,или пък вземе да се отпусне със затруднено дишане,ти гарантирам ,че всичките "борци за свободи" ,ще са се изпарили на мига, разнасяйки една лека воня,сети се на какво .....И същите тия смелчаци после трябва с полиция да ги изкарваме от домовете, поне малко да се поразхозят на въздух...

Коментар

• Сега видях някакъв текст, от който индиректно излиза, че възрастните ще пазаруват в интервала 8,30 до 10,30.

Оформено е като забрана на по-младите да ходят по това време до магазини и аптеки:

Безпрецедентни мерки влизат в сила в цялата страна от полунощ!

Ще разберем неизбежно, ще ни бъде напоително сведено за отрязани права.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                          Прочетох ги мерките.
                          Моля някой нормален да сподели против кои точно мерки е и защо

https://news.bnt.bg/news/deputatite-...44523news.html
                          Какво означава "нормален"

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
                            Вече прекалиха с мерките... Някои хора много се вживяха в ролята си...
                            Прочетох ги мерките.
                            Моля някой нормален да сподели против кои точно мерки е и защо

https://news.bnt.bg/news/deputatite-...44523news.html

Коментар

• Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
                              Гледайки телевизия НОВА се успокоих - съобщиха, че във Вашингтон цъфнали черешите..... А бе хора, тия верно съобщават за пазаруване от5 до осем. Само аз ли съм ненормален или ....
                              Е то пенсионерите и без това 6 часа вече сте на крак Иначе аз тая мярка я разбирам че от 5 до 8 няма да се разрешава на друг освен пенсионери да пазаруват. Просто допълнителна възможност да отидеш докато няма тълпи. Но никой няма да ти забрани да пазаруваш в пиков час, ако искаш.

Коментар

• Значи от 2 милиона БГ гастарбайтери, при блокирана европейска икономика, ще се завърнат поне 5%, което е 100К.
                                Хора, които са непроследими и чиято карантина и придвижване към родните им градове по никакъв начин, не може да бъде обезпечено от към мерки за безопасност!

Обаче, български гражданин, който не попада под мерките за карантина, няма правото да отиде от единия си дом в друг, ако той е в друг град! ЩО ЗА АБСУРД! Трябвало да пише декларация? Дори самото пътуване е окачествено като неразумно!

Това е пореден пример, как допускането на отнемане на свободи от страна на населението, води до крайни извращения!

Голям автогол от страна на отговорните лица! Хората няма да забравят...
                                Всичко добро беше опропастено!

Коментар

Working...
                                X