Първоначално изпратено от cyclop
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Между другото, много хора забравят да почистят ключалките отвътре с тампони за уши, защото там се крие вирусът и дебне да влезе през нощта в дома им, да ги изненада в съня им и да ги инфектира и да им отмъкне телефоните и дебитните карти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение
Аз се шегувах/заяждах в мнението си, но сериозно, мия всички контейнери и бутилки и буркани от магазините, с гъбата, преди да ги поставя в хладилника. Възможно да си недостатъчно внимателен, което е по-лошо от прекалено внимателен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Просто трябва да се внимава със суровата храна, и да се предпочита готвеното. Вируса не издържа на високи температури.
Колкото до вируси по различните храни или предмети - те са само на тяхната повърхност, но не и в дълбочина. Така че спокойно - миенето на плодовете с веро или сапун е достатъчно добра защитна мярка. Беленето на корите - също. Няколко минути под UV лампа - също. Една минута в микровълновата печка - също.
Коментар
-
Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение
Трябва и на плодовете и зеленчуците на пазара да направят тестове.. Нали в една африканска държава откриха ковид-положителна папая... Пък и на месото, понеже в китай намериха ковид по замразената сьомга... Но, може би, най-добре да не прекаляваме.
Колкото до вируси по различните храни или предмети - те са само на тяхната повърхност, но не и в дълбочина. Така че спокойно - миенето на плодовете с веро или сапун е достатъчно добра защитна мярка. Беленето на корите - също. Няколко минути под UV лампа - също. Една минута в микровълновата печка - също.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Не съм правил тест,за да не влизам в системата и да не ме следят къде ходя,не се знае реално,но е странно,особено това с обонянието и вкуса,липсата на всякакви усещания.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеСпоред мен трябва да накарат всички стопани на домашни любимци да си направят тестове на кучетата и котките,и там има разнясане на Ковид,ей го в Дания избиха норките .тук всеки си разхожда кучето,на воля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
И ти ли короняса?Ба си мамата ойде революцията у ряката.Стягай се и оздравявай бързо.И слушай Елеазар Хараш какво говори...Пожелавам ти Бог да е с теб и да минеш леко по тоя път
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Късмет и бързо оздравяване, ти си към 40, сигурно ще го изкараш леко. Пази майка си, избягвай контакти с други хора да не ти тежи някой на съвестта.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
Част от инсултите и инфарктите се предизвикват от КОВИД, може да са имали причина да я пишат така.
Ако се притесняваш дали всички ги записват от КОВИД, не.... в нашия вход починаха 2-ма човека през последния месец и никой не го писаха от КОВИД, но за единия лично аз имам съмнение, че може и да беше КОВИД.
Малко е странно през Октомври - Ноември да починат 2-ма, входа ни не е кой знае колко голям... за единия знам че е болен от множество заболявания преди пандемията, но другия си беше здрав и изведнъж си замина... от инсулт. Така в нашия вход остана само една баба над 70 години... т.е. една "суха съчка", според Мангъра... иначе като гледам статистиката и тия над 60 вече са застрашени "да изгорят като сухи съчки"...
Ти явно ще ревеш, че няма такъв вирус докато не стигне лично до теб... и можеби дори от болничното легло ще продължаваш да ревеш как няма вирус. Чудя се дали това не е някакъв вид самоуспокоение на подсъзнателно ниво...
Не ти ли се струва поне малко странно че умират повече хора от обикновено и вече е съвсем видимо... т.е. не е нужно да си "професор" с 3 висши образования за да го виждаш това. А не е сезона на грип-а, рано е... сезона на грипа започва срдата на декември, до средата на март някъде.
КАЗВАМ ЧЕ ЛЪЖАТ УМИШЛЕНО.
ВСЯВАТ ПАНИКА И СТРАХ УМИШЛЕНО.
УНИЩОЖАВАТ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО УМИШЛЕНО
Грипни и корона вируси има от милиони години, да не кажа МИЛИАРДИ.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение"Леля ми вчера почина от тежък инсулт. Бог да я прости, днес като отиваме да вземем смъртния акт пише... Инсулт и COVID-19 без да са я тествали.... Вдигнах огромен скандал, а те ми обясниха, че има наредби във всички болници да пишат така!!"
И от мен - ветерианарния лекар на селото. 8 часа е стоял в линейката пред болницата в Сливен, там е и починал. Писан е от коронавирус - не са му правени тестове !?!?
Част от инсултите и инфарктите се предизвикват от КОВИД, може да са имали причина да я пишат така.
Ако се притесняваш дали всички ги записват от КОВИД, не.... в нашия вход починаха 2-ма човека през последния месец и никой не го писаха от КОВИД, но за единия лично аз имам съмнение, че може и да беше КОВИД.
Малко е странно през Октомври - Ноември да починат 2-ма, входа ни не е кой знае колко голям... за единия знам че е болен от множество заболявания преди пандемията, но другия си беше здрав и изведнъж си замина... от инсулт. Така в нашия вход остана само една баба над 70 години... т.е. една "суха съчка", според Мангъра... иначе като гледам статистиката и тия над 60 вече са застрашени "да изгорят като сухи съчки"...
Ти явно ще ревеш, че няма такъв вирус докато не стигне лично до теб... и можеби дори от болничното легло ще продължаваш да ревеш как няма вирус. Чудя се дали това не е някакъв вид самоуспокоение на подсъзнателно ниво...
Не ти ли се струва поне малко странно че умират повече хора от обикновено и вече е съвсем видимо... т.е. не е нужно да си "професор" с 3 висши образования за да го виждаш това. А не е сезона на грип-а, рано е... сезона на грипа започва срдата на декември, до средата на март някъде.
Коментар
-
"Леля ми вчера почина от тежък инсулт. Бог да я прости, днес като отиваме да вземем смъртния акт пише... Инсулт и COVID-19 без да са я тествали.... Вдигнах огромен скандал, а те ми обясниха, че има наредби във всички болници да пишат така!!"
И от мен - ветерианарния лекар на селото. 8 часа е стоял в линейката пред болницата в Сливен, там е и починал. Писан е от коронавирус - не са му правени тестове !?!?Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
Коментар