IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение

Това е добра идея, а също може да си почистиш и ушите, да не влезе нещо и да си направи гнездо.
    Вирусът много обича да гнезди в ушите. Друго негово любимо място е да се крие под ноктите и най-ефективният начин за противодействие е човек да си ги гризе непрекъснато и да не вади пръстите от устата си. Изглежда доста налудничаво, но пък така си гарантира здравето.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Между другото, много хора забравят да почистят ключалките отвътре с тампони за уши, защото там се крие вирусът и дебне да влезе през нощта в дома им, да ги изненада в съня им и да ги инфектира и да им отмъкне телефоните и дебитните карти.
      Това е добра идея, а също може да си почистиш и ушите, да не влезе нещо и да си направи гнездо.

Коментар

Аз се шегувах/заяждах в мнението си, но сериозно, мия всички контейнери и бутилки и буркани от магазините, с гъбата, преди да ги поставя в хладилника. Възможно да си недостатъчно внимателен, което е по-лошо от прекалено внимателен.
        Между другото, много хора забравят да почистят ключалките отвътре с тампони за уши, защото там се крие вирусът и дебне да влезе през нощта в дома им, да ги изненада в съня им и да ги инфектира и да им отмъкне телефоните и дебитните карти.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Просто трябва да се внимава със суровата храна, и да се предпочита готвеното. Вируса не издържа на високи температури.

Колкото до вируси по различните храни или предмети - те са само на тяхната повърхност, но не и в дълбочина. Така че спокойно - миенето на плодовете с веро или сапун е достатъчно добра защитна мярка. Беленето на корите - също. Няколко минути под UV лампа - също. Една минута в микровълновата печка - също.
          Аз се шегувах/заяждах в мнението си, но сериозно, мия всички контейнери и бутилки и буркани от магазините, с гъбата, преди да ги поставя в хладилника. Възможно да си недостатъчно внимателен, което е по-лошо от прекалено внимателен.

Коментар

Трябва и на плодовете и зеленчуците на пазара да направят тестове.. Нали в една африканска държава откриха ковид-положителна папая... Пък и на месото, понеже в китай намериха ковид по замразената сьомга... Но, може би, най-добре да не прекаляваме.
            Просто трябва да се внимава със суровата храна, и да се предпочита готвеното. Вируса не издържа на високи температури.

Колкото до вируси по различните храни или предмети - те са само на тяхната повърхност, но не и в дълбочина. Така че спокойно - миенето на плодовете с веро или сапун е достатъчно добра защитна мярка. Беленето на корите - също. Няколко минути под UV лампа - също. Една минута в микровълновата печка - също.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Не съм правил тест,за да не влизам в системата и да не ме следят къде ходя,не се знае реално,но е странно,особено това с обонянието и вкуса,липсата на всякакви усещания.
              Според мен не си и прави но се самокарантинирай за да не вредиш на други хора.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                Според мен трябва да накарат всички стопани на домашни любимци да си направят тестове на кучетата и котките,и там има разнясане на Ковид,ей го в Дания избиха норките .тук всеки си разхожда кучето,на воля.
                Трябва и на плодовете и зеленчуците на пазара да направят тестове.. Нали в една африканска държава откриха ковид-положителна папая... Пък и на месото, понеже в китай намериха ковид по замразената сьомга... Но, може би, най-добре да не прекаляваме.

Коментар

• Ако котката има ковид, ще се карантинира ли собственика и ще се изследват ли контактните квартални котки ?

Коментар

• Kато те гледам, те не могат хората да накарат да си правят тестове, пък какво остава за котките и кучетата....

Коментар

• Според мен трябва да накарат всички стопани на домашни любимци да си направят тестове на кучетата и котките,и там има разнясане на Ковид,ей го в Дания избиха норките .тук всеки си разхожда кучето,на воля.

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

И ти ли короняса?Ба си мамата ойде революцията у ряката.Стягай се и оздравявай бързо.И слушай Елеазар Хараш какво говори...Пожелавам ти Бог да е с теб и да минеш леко по тоя път
                        Не съм правил тест,за да не влизам в системата и да не ме следят къде ходя,не се знае реално,но е странно,особено това с обонянието и вкуса,липсата на всякакви усещания.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Късмет и бързо оздравяване, ти си към 40, сигурно ще го изкараш леко. Пази майка си, избягвай контакти с други хора да не ти тежи някой на съвестта.
                          Благодаря,живи и здрави..

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

Част от инсултите и инфарктите се предизвикват от КОВИД, може да са имали причина да я пишат така.

Ако се притесняваш дали всички ги записват от КОВИД, не.... в нашия вход починаха 2-ма човека през последния месец и никой не го писаха от КОВИД, но за единия лично аз имам съмнение, че може и да беше КОВИД.

Малко е странно през Октомври - Ноември да починат 2-ма, входа ни не е кой знае колко голям... за единия знам че е болен от множество заболявания преди пандемията, но другия си беше здрав и изведнъж си замина... от инсулт. Така в нашия вход остана само една баба над 70 години... т.е. една "суха съчка", според Мангъра... иначе като гледам статистиката и тия над 60 вече са застрашени "да изгорят като сухи съчки"...

Ти явно ще ревеш, че няма такъв вирус докато не стигне лично до теб... и можеби дори от болничното легло ще продължаваш да ревеш как няма вирус. Чудя се дали това не е някакъв вид самоуспокоение на подсъзнателно ниво...

Не ти ли се струва поне малко странно че умират повече хора от обикновено и вече е съвсем видимо... т.е. не е нужно да си "професор" с 3 висши образования за да го виждаш това. А не е сезона на грип-а, рано е... сезона на грипа започва срдата на декември, до средата на март някъде.
                            КОГА СЪМ КАЗВАЛ ЧЕ НЯМА ВИРУС.
                            КАЗВАМ ЧЕ ЛЪЖАТ УМИШЛЕНО.
                            ВСЯВАТ ПАНИКА И СТРАХ УМИШЛЕНО.
                            УНИЩОЖАВАТ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО УМИШЛЕНО

Грипни и корона вируси има от милиони години, да не кажа МИЛИАРДИ.
                            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                              "Леля ми вчера почина от тежък инсулт. Бог да я прости, днес като отиваме да вземем смъртния акт пише... Инсулт и COVID-19 без да са я тествали.... Вдигнах огромен скандал, а те ми обясниха, че има наредби във всички болници да пишат така!!"

И от мен - ветерианарния лекар на селото. 8 часа е стоял в линейката пред болницата в Сливен, там е и починал. Писан е от коронавирус - не са му правени тестове !?!?

Част от инсултите и инфарктите се предизвикват от КОВИД, може да са имали причина да я пишат така.

Ако се притесняваш дали всички ги записват от КОВИД, не.... в нашия вход починаха 2-ма човека през последния месец и никой не го писаха от КОВИД, но за единия лично аз имам съмнение, че може и да беше КОВИД.

Малко е странно през Октомври - Ноември да починат 2-ма, входа ни не е кой знае колко голям... за единия знам че е болен от множество заболявания преди пандемията, но другия си беше здрав и изведнъж си замина... от инсулт. Така в нашия вход остана само една баба над 70 години... т.е. една "суха съчка", според Мангъра... иначе като гледам статистиката и тия над 60 вече са застрашени "да изгорят като сухи съчки"...

Ти явно ще ревеш, че няма такъв вирус докато не стигне лично до теб... и можеби дори от болничното легло ще продължаваш да ревеш как няма вирус. Чудя се дали това не е някакъв вид самоуспокоение на подсъзнателно ниво...

Не ти ли се струва поне малко странно че умират повече хора от обикновено и вече е съвсем видимо... т.е. не е нужно да си "професор" с 3 висши образования за да го виждаш това. А не е сезона на грип-а, рано е... сезона на грипа започва срдата на декември, до средата на март някъде.

Коментар

• "Леля ми вчера почина от тежък инсулт. Бог да я прости, днес като отиваме да вземем смъртния акт пише... Инсулт и COVID-19 без да са я тествали.... Вдигнах огромен скандал, а те ми обясниха, че има наредби във всички болници да пишат така!!"

И от мен - ветерианарния лекар на селото. 8 часа е стоял в линейката пред болницата в Сливен, там е и починал. Писан е от коронавирус - не са му правени тестове !?!?
                                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Working...
                                X