то ваксини имат уж за тестване 3-4 групи включително русите
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
коя новина
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry KaneВСИЧКИ ФАКТИ ВОДЯТ НА МИСЪЛТА, ЧЕ ПЛАНДЕМИЯТА БЕШЕ ЗА ДА МАХНАТ БАЙ ДОНИ. УСПЯХА. ПО НАЙ-ДОЛНИЯ НАЧИН! ВМЕСТО ПРЕДНИЯ ПОНЕДЕНИК, САМО СИ ПРЕДСТАВЕТЕ АКО ДНЕШНАТА НОВИНА БЕШЕ ПРЕДИ ЕДНА СЕДМИЦА САМО!!!това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
А не си ли се замислял някога, дори и за момент, че може и да грешиш?
Концепцията, че всички властимащи по целия свят са пълни глупаци, е меко казано смешна. Нормалното е да се мисли точно обратното - прекалено много умни хора по целия свят се занимават с този коронавирус, и разногласието между тях идва именно защото са умни и защото са наясно колко огромна е сферата на тяхното незнание. Това автоматично предполага огромно ниво на риск, и ако тези хора трябва да вземат решения, касаещи всички останали, близко е до ума (ако го имаш), че тези решения е по-добре да бъдат пресилени, отколкото недостатъчни.
Знам че не мога да те убедя в тези разсъждения, но много те моля още веднъж преосмисли дали наистина всички хора във форума, пък и по целия свят наистина са глупаци, и само ти единствения си най-умен от всички тях.
Наистина ли го вярваш това?
Коментар
-
Матейко, аз никога не съм се мислил за единствения умен. за умен - да, считам, че съм такъв (там по дънинг-крюгер и други твои любимци), но за единствен умен - не. Дори в този форум мненията са 50/50 - половината считаме, че е пр грипче, другата половина са на мнение, че е по-страшно от бубонна чума, но никой не отрича, че го има. А как се променя мнение за пари, съм виждал десетки, дори стотици пъти, за последно уб уважаемият професор Герджиков при цесията на акциите на Левски на БХ - за 24 часа се обърна на 180 градуса. Сигурно и аз бих се обърнал, ако застрашат близките ми, хора сме все пак, не сме божества (аз де, за теб не знам)
И стига с това за големия риск, грешките и т,н, - тези, на ръковдните позиции, са като висшия мениджмънт, там са не само заради облагите, а за да вземат верните и водещи до ръст на доходите решения. Щото то със служебния шофьор и секретарката на повикване всеки може да се прави на велик, лидерите се виждат в криза - в този ред на мисли, любимият ти БХ действа правилно сега, което не мога да отрека, дори може би е най-адекватния политик в ЕС по отношение на рекацията на пр грипчето, но чак след като се осра жестоко пролетта. Бъди здрав и не си трови нервите - казват, че сваляло имунитета
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение.... Докато мога да съм човек и да върша човешките неща, ще ги върша - слагането на маска не е сред тях и грижата за близките ми не намира еманацията си в парцала на лицето ми. Но това си е лично мое мнение
Наздраве!
Концепцията, че всички властимащи по целия свят са пълни глупаци, е меко казано смешна. Нормалното е да се мисли точно обратното - прекалено много умни хора по целия свят се занимават с този коронавирус, и разногласието между тях идва именно защото са умни и защото са наясно колко огромна е сферата на тяхното незнание. Това автоматично предполага огромно ниво на риск, и ако тези хора трябва да вземат решения, касаещи всички останали, близко е до ума (ако го имаш), че тези решения е по-добре да бъдат пресилени, отколкото недостатъчни.
Знам че не мога да те убедя в тези разсъждения, но много те моля още веднъж преосмисли дали наистина всички хора във форума, пък и по целия свят наистина са глупаци, и само ти единствения си най-умен от всички тях.
Наистина ли го вярваш това?Last edited by X_Y; 09.11.2020, 13:30.
- 2 Харесвания
Коментар
-
тнм, аз също изпитвам огромно уважение към труда на лекарите - не съм ти казвал, но няколко пъти прабаба ми е била знахарката на село и е била уважавана дори от турците, след като синът ѝ, като единствен грамотен в селото, при откриването на едно съкровище, прочел, че то няма да бъде изровено, докато България не се освободи. Та тя го скрила (сина си, не съкровището) и оттам е селска легенда как оцеляли. Все едно, да не отплесвам
Това ми уважение обаче, по никакъв начин не кореспондира с това да нося някакъв парцал на лицето си - ползата от него е меко казано спорна, но да не влизам и в тази дискусия. Който го кефи, да си носи, ако някой се страхува в мое присъствие, и аз ще нося, няма проблем, ма съм преди всичко човек и ще подържам човешки взаимоотношения с близките си, дори и при смъртна опасност.
Да, историята се пише от оцелелите, както казва един приятел, а не от победителите, но ако не беше мутацията, досега още да бяхме чехълчета и зелени еуглени (някой още са/сме такива в мисленето си), но и тук да не отплесвам. Докато мога да съм човек и да върша човешките неща, ще ги върша - слагането на маска не е сред тях и грижата за близките ми не намира еманацията си в парцала на лицето ми. Но това си е лично мое мнение
Наздраве!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Абсолютно! Аз съм на мнение, че у нас трябва да се въведе хамериканския тип на възнаграждение на лекрите - в смисъл те да са най-платените в едно общество и точка. Обаче това да върви и със съответните задължения - както 1000 лева е абсолютна подугравка за лекар и не трябва да стартират на по-малко от 3К чисти, така и "ми той си умря, голяма работа, така му било писано". Лекарските грешки у нас са ужасни и още по-ужасно ненаказуеми, но това е друга тема...
Ретро, бе не знам отде е тая мантра, че всички ни било страх от пр грипчето, та затова сме го неглижирали? Ми пр грипче си е толкова. Ма щом даже уважаемата тнм, дето много по ги разбира нещата от мен на биологично ниво, вярва, че носенето на един парцал на лицето може да я спаси, кой съм аз, че да споряВ такива случаи се сещам, че най-набожните са или най-големите илитерати, или най-умните сред нас (това по Айнщайн май беше). Наздраве!
, но това не е попречило на един от тях да бъде военен медик.
Без да издигам тази професия на пиедестал, аз изпитвам искрено уважение към хората, които я упражняват. Още повече, че вуйна вуйчо и двамата ми братовчеди са лекари.
По- младият от тях в последния курс на следване сам се диагностицира с множествена склероза. Това не му попречи в момента да е на първа линия в Спешно отделение. Изкара короната и в момента пак дава дежурства. Както знаеш, доброволчеството ни е заложено генетически.
А маската я нося не защото се страхувам за здравето си - аз съм издържлива кучка. Но много от любимите и обичани от мен хора с в рисковите групи и аз съм склонна да предприема всички зависещи от мен мерки, за да не им навредя.
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Абсолютно! Аз съм на мнение, че у нас трябва да се въведе хамериканския тип на възнаграждение на лекрите - в смисъл те да са най-платените в едно общество и точка. Обаче това да върви и със съответните задължения - както 1000 лева е абсолютна подугравка за лекар и не трябва да стартират на по-малко от 3К чисти, така и "ми той си умря, голяма работа, така му било писано". Лекарските грешки у нас са ужасни и още по-ужасно ненаказуеми, но това е друга тема...
Ретро, бе не знам отде е тая мантра, че всички ни било страх от пр грипчето, та затова сме го неглижирали? Ми пр грипче си е толкова. Ма щом даже уважаемата тнм, дето много по ги разбира нещата от мен на биологично ниво, вярва, че носенето на един парцал на лицето може да я спаси, кой съм аз, че да споряВ такива случаи се сещам, че най-набожните са или най-големите илитерати, или най-умните сред нас (това по Айнщайн май беше). Наздраве!
Числата мязат на фибоначито, ама знае ли човек, къде е истината !?
Помощ от публиката дет се вика
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Мерси, Груйчи! Винаги съм бил точ, квото мога правя, не скубя хората, ще оправдая доверието. Просто си държа на цената., някои се усукват като мокри върви, но ще се научат.
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
"В този толкова тежък ден , съм изпълнен с омерзение към всички които хулеха , пишеха и допринасяха за разрухата на медицинската система в нашата страна. Всички които идваха и се упражняваха върху нас и ни оставяха след това да вадим горещи въглени от жаравата, всички политици , дейци, ръководители на политически партии, келепираджии, далавераджии , които бяха движени единствено от мотива какво може да развалят от “лошия “ социализъм. Стигнахме до невиждано дъно хора да стоят безпомощни в линейки и колеги да се молят да направим нещо за болните в линейките. Не мога да повярвам , че се случва това! Къде е сега госпожа Жени Начева най големия Цербер който не даваше и пречеше да се развиват болниците и със своите действия изгони десетки български лекари и сестри в чужбина, къде в ЗК с нейните регулаторни безмислени механизми насочени единствено само и само да не лекуваме добре хората. Излезте от леговищата си нещастници и се махнете от постовете които не са Вас , защото там трябва да има хора които да помагат , да са креативни, да вземат решения визирани в бъдещето.
Да гневен съм защото не мога да понеса тази гледка на умиращи хора които не можем да приемем и да лекуваме. Самите ние също сме болни. Цяло лято апелираме да се подготвя системата, да се реформира една голяма болница с 2000 легла, да я наситим с лекари и сестри от всички болници които да командироване там и да помогнем, а не да заразим всички болници и да разболяваме невинни хора които имат други болести.
Живота продължава! Моя апел към към Партиите и Ръководството на МЗ е незабавно да се пристъпи към преобразуването на голяма болница в КО-19. Ако желаете ние ще Дадем Света София с 400 легла, но докарайте лекари, сестри, санитари. Без тях не може. Легла винаги ще намерим. Хората ги няма.
Вън некадърните ръководители поставени парашутисти нищо не разбиращи от медицина.
Колеги дайте да се обединим и да помогнем на хората, те дега имат нужда от нас. Ясно е , че политиците нищо няма да може да направят. Всъщност правят да поставят леки случаи в хотели, като, че ли не могат да си стоят в къщи , а ще ги водим по хотели, за да се грижат камериерки за тях?!?! Боже, Боже, вън такива политици гювечари които опитват и в тази обстановка да крадат."
Христо Мазнейков
Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Същият подход и при мен. Даже за да не влизам в полемика на живо с познати ,,професори" пълни с конспиративни теории, казвам: да бе, всичко е възможно...с радио не се спори, загуба на време и нерви. Пускаш го да се учи, философията е тази. И мен ме мързи да пиша, то пък и с две думи не можеш да обясниш, та съвсем.
Та и той така - чете по цели нощи и все конспирации са му в главата. Като ме види с маската на лицето и веднага започва да ми изнася лекции.
Ама вече спря, защото при една от срещите ни му споделих, че човек, който под вирус разбира "троянски кон" или "червей", не може да ми дава наклон на китката
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
Колко време трябва да мине след поява на симптомите, за да се направи тест за антитела? Идеята ми е да не го направя преди да може да покаже коректен резултат.
Ако се точиш на Софиямед заради привидните часове, имай предвид, че не ги спазват и пак ще се отвисиш.
Коментар
Коментар