IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Имаш едно ОГРОМНО допускане. Че хората заразили се последните две седмици няма да променят много смъртността. А хората които ще починат от тези които сега са се заразили ще са няколко пъти повече от всички починали до момента
    Ами ако съм прав? И до края на годината имаш не повече от 1000 случая на починали, при същата заразяемост?
    Но дори и да са малко повече, това пак е нищо! Това са лични трагедии, както лични трагедии са и всички останали 300 хиляди починали на година в България!

Нещата не са съразмерни на опасността и потребностите в живота! Всичко е сценарий!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
      Фактически какво се получава?

До тук малко над 2228 човека по статистика са починали от Коронавирус. Смятам, че поне 25-30% са надписани! Това ще рече, че реално починалите хора навярно са не повече от 1500! Ако приемем, че до края на годината при някакъв страхотен пик тази цифра може да отиде 2500, навярно това би станало при над 1,5 милиона българи сблъскали се с вируса. И тъй като всяка една заразна болест не е прилепчива у всеки един човек(един е силно прилепчив към вируси на грип, но не е прилепчив към жълтеница примерно), то спокойно може да се заключи, че ако има траен имунитет цифрата на неприлепчивите реално би била Х2 на реалните или 3 милиона от 6 милиона население! Това при 2500 човека починали!

За същата тази година между 35-40 хиляди човека са си отишли от болести свързани с диабета!
      За същата тази година други 200 хиляди са си отишли от инсулти и инфаркти!
      За същата тази година 60-70 хиляди са си отишли от онко заболявания!

Е как някой не каза дайте да направим ЩАБ да контролираме отровите в храните от тези 300 хиляди умрели щяхме да можем да спасим поне едно 50 хиляди да не починат дадената година! Как някой не се разтревожи да направи щаб, за по-добра превенция на диабета в България, за по-добра превенция на сърдечно съдовите заболявания в България! За спасениято на дечица с онко заболявания, да се направи щаб, защото Короната не засяга реално деца!

И какво се получава? На никой не му пука за тези десетки хиляди животи изгубени без време!
      Единственото нещо, което се чува е само Корона, Корона...Корона.....

В началото на вирусната ситуация март месец, не разбирах какво реално се случва! Но сега съм 100% сигурен, че това е програмиран сценарий, да се използва реален вирус за съвсем различни цели! Паниката, която се всяка от световните медии и се транслира и у нас, по никакъв начин не отговаря нито на фактическата опасност нито на реалностите от живота!

Това е схема за поробване на хората и нищо друго!
      Имаш едно ОГРОМНО допускане. Че хората заразили се последните две седмици няма да променят много смъртността. А хората които ще починат от тези които сега са се заразили ще са няколко пъти повече от всички починали до момента

Коментар

• Фактически какво се получава?

До тук малко над 2228 човека по статистика са починали от Коронавирус. Смятам, че поне 25-30% са надписани! Това ще рече, че реално починалите хора навярно са не повече от 1500! Ако приемем, че до края на годината при някакъв страхотен пик тази цифра може да отиде 2500, навярно това би станало при над 1,5 милиона българи сблъскали се с вируса. И тъй като всяка една заразна болест не е прилепчива у всеки един човек(един е силно прилепчив към вируси на грип, но не е прилепчив към жълтеница примерно), то спокойно може да се заключи, че ако има траен имунитет цифрата на неприлепчивите реално би била Х2 на реалните или 3 милиона от 6 милиона население! Това при 2500 човека починали!

За същата тази година между 35-40 хиляди човека са си отишли от болести свързани с диабета!
        За същата тази година други 200 хиляди са си отишли от инсулти и инфаркти!
        За същата тази година 60-70 хиляди са си отишли от онко заболявания!

Е как някой не каза дайте да направим ЩАБ да контролираме отровите в храните от тези 300 хиляди умрели щяхме да можем да спасим поне едно 50 хиляди да не починат дадената година! Как някой не се разтревожи да направи щаб, за по-добра превенция на диабета в България, за по-добра превенция на сърдечно съдовите заболявания в България! За спасениято на дечица с онко заболявания, да се направи щаб, защото Короната не засяга реално деца!

И какво се получава? На никой не му пука за тези десетки хиляди животи изгубени без време!
        Единственото нещо, което се чува е само Корона, Корона...Корона.....

В началото на вирусната ситуация март месец, не разбирах какво реално се случва! Но сега съм 100% сигурен, че това е програмиран сценарий, да се използва реален вирус за съвсем различни цели! Паниката, която се всяка от световните медии и се транслира и у нас, по никакъв начин не отговаря нито на фактическата опасност нито на реалностите от живота!

Това е схема за поробване на хората и нищо друго!

Коментар

Добре, а каква е твоята алтернатива тогава след като 80% от хората няма да се ваксинират? Къде ще отиде вируса?

Защо казвам 80%! Ами първо защото младите не го смятат за заплаха и не виждат смисъл да рискуват. Второ, защото голяма група от възрастните не са убедени, че тези нови ваксини за такъв кратък период всъщност не са опасни!

Тогава какво правим март 2021г. Защото ситуацията няма да е по-различна от тази днес! Не знам как си представяш, че проблема може да бъде решен по друг начин освен стаден имунитет!
          Ще се ваксинират много повече. Не знам защо смяташ че твоята параноя е широко разпространена. Аз в общи линии се ваксинирам за всичко което смятам че може да е опасно. Хората около мен също. И за ковид, въпреки че съм на 90 % убеден че съм го изкарали, пак ще си направя
          ,

Коментар

• Бат Елънчо нещо станал подозрителен....пък уж най добрите аг тестове ползвал.

https://www.ericpetersautos.com/2020...ions-the-cult/

И това ...HOLY RAG...кефи

Коментар

Добре, а каква е твоята алтернатива тогава след като 80% от хората няма да се ваксинират? Къде ще отиде вируса?

Защо казвам 80%! Ами първо защото младите не го смятат за заплаха и не виждат смисъл да рискуват. Второ, защото голяма група от възрастните не са убедени, че тези нови ваксини за такъв кратък период всъщност не са опасни!

Тогава какво правим март 2021г. Защото ситуацията няма да е по-различна от тази днес! Не знам как си представяш, че проблема може да бъде решен по друг начин освен стаден имунитет!
              Ми може и така да бъде решен, въпреки че ме съмнява.

Но при този вариант си знаеш че много хора ще умрат. И процеса може да отнеме години, щото хората някак си не им се умира и ще се пазят.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
                Е
                Есенцията на конкретната тема към която ни водят СЪЗДАТЕЛИТЕ на темата която коментираме е да се БОЦНЕМЕ с ТЯХНАТА ваксинка.......целия театър последните месеци е само и единствено с тази цел-цел за която те лелеят мечти от доста години но по обективни причини и технически спънки чак сега ще могат да разгърнат.
                Всичко е сценарий!

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Според мен хората се стреснаха и се пазят.

В момента нивото на мерките, които хората сами си наложиха е на нивото на март-април.

Но все още има груйчовци и др. подобни дето не се пазят - особено младите. Та според мен ще държи на това ниво и даже може да намалява броя на ново заразените за ден. Причината няма да е някакъв достигнат стаден имунитет, а че предавателното (репродуктивното) число на вируса ще падне щом хората се пазят.
                  Не мисля че това е най вероятния сценарии. Това не съответства на данните за смъртността от НСИ. Ако се погледне по области различията между официалните данни и екстра смъртността са фрапантни. Ако екстра смъртността расте с по 50 или дори 100% на седмица е малко вероятно хората да се пазят повече. Р0 пак ще е над 1.5 а ако е над 1.5 то сме на върха на заразяване или много близо

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

А каква е алтернативата да умират хора докато свършат сухите съчки според Мангъров ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
                      Е
                      Есенцията на конкретната тема към която ни водят СЪЗДАТЕЛИТЕ на темата която коментираме е да се БОЦНЕМЕ с ТЯХНАТА ваксинка.......целия театър последните месеци е само и единствено с тази цел-цел за която те лелеят мечти от доста години но по обективни причини и технически спънки чак сега ще могат да разгърнат.
                      А каква е алтернативата да умират хора докато свършат сухите съчки според Мангъров ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                        Абсолютно съм съгласен! От друга страна, ако лекар и таксиметров шофьор спорят за биалетки на Опел Вектра, подсъзнателно бих застанал на твоя страна. Логиката (формалната, а не твоята), подсказва че има множество случаи, в които би излязъл прав в даден спор. Съмненията ми са само, че ще бъде в конкретната тема.
                        Това, което си писал са алабализми!

Винаги нещата са конкретни, а не по принцип! Защото ако си играеш на руска ролетка с пистолета у вас,ЕДНОКРАТНО, по принцип шанса винаги е с теб, но конкретно в дадения случай, може и да те изостави!

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                          Абсолютно съм съгласен! От друга страна, ако лекар и таксиметров шофьор спорят за биалетки на Опел Вектра, подсъзнателно бих застанал на твоя страна. Логиката (формалната, а не твоята), подсказва че има множество случаи, в които би излязъл прав в даден спор. Съмненията ми са само, че ще бъде в конкретната тема.
                          Най-вероятно бакшишът също е доктор, който заработва допълнително. Така спорът се превръща в диалог на единомишленици. Дали ще говорят за биалетки или за циците на Ким Кардашиян, изводите им ще бъдат идентични.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            Между другото има и трета вероятностт, смъртността да си е около 0.5% но заразяването на е бързо и скрито. При този сценарии на пиковата седмица която пак ще е около началото на декември ще починат над 10000 души от ковид, само за една седмица
                            Според мен хората се стреснаха и се пазят.

В момента нивото на мерките, които хората сами си наложиха е на нивото на март-април.

Но все още има груйчовци и др. подобни дето не се пазят - особено младите. Та според мен ще държи на това ниво и даже може да намалява броя на ново заразените за ден. Причината няма да е някакъв достигнат стаден имунитет, а че предавателното (репродуктивното) число на вируса ще падне щом хората се пазят.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение

Пепел ти на устата. Засега не мрем повече от нормалното за грипен сезон, дори и при положение че здравната система за всички останали нерекламирани болести почти я няма в момента. Вече има доста косвени жертви на истерията, за съжаление познавам лично. А ваксини ще има поне 10 вида, който иска/му се налага да се ваксинира, на негова отговорност.
                              А само преди един месец беше Засега няма увеличение на смъртността.

А след още един месец как ли ще е? !@#$%^&* си мамата.

Коментар

• Е
                                Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение

Коментар

X