IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

Тук говорим за пропорционална опасност и пропорционални усилия!

Кой какво яде или как се пази си е личен избор!

Въпроса е, че Короната трябва да получава акцента, който заслужава, не по-голям!
    Пропорционална за кого. За теб опасността може да 0.2% за съседа ти 20% защо смяташ че твоята пропорционалност е правилната.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Не казвам това. Казвам че след като има безотговорни хора които не спазват елементарни човешки правила да не вредят на другите, то тези хора е хубаво да бъдат ограничавани за доброто на всички.

​​​​​​
      Имаш фашистко мислене! Не уважаваш индивидуалните права! Огромната част от хората мислят като мен!

Ти не говориш от името на над 51%, не говориш дори и от името на над 30%!

Да не говорим, че когато демокрацията посяга на индивидуални права, това е робство, дори и при над 51%. Но тук не такъв е случая, защото си безкрайно далеч о тотзи процент!

Коментар

Утре е 18 сумирай до края на седмицата 22ри! Ако са над 1000 случаите на починали ще призная, че съм абсолютен бунак по темата!
        И какво, ако са 950 на 23-ти... каква ще е разликата?
        Last edited by Ender; 17.11.2020, 23:03.

Коментар

• Не казвам това. Казвам че след като има безотговорни хора които не спазват елементарни човешки правила да не вредят на другите, то тези хора е хубаво да бъдат ограничавани за доброто на всички.

​​​​​​

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Ми направи бе. Някой пречи ли ти?

И тези горните не се предават от човек на човек, а се свеждат до лична отговорност на индивида към неговото лично здраве.

Лично на мен хич не ми пука кой с какви боклуци и мазнотии се тъпче, че да хваща диабет, кръвно и запушени кръвоносни съдове.

Ако иска да рупа зарзават и нито диабет, нито запушени кръвоносни съдове, нито рак ще има.

Ако искаш да даваш личен пример хващай моркова и рупай.
            Тук говорим за пропорционална опасност и пропорционални усилия!

Кой какво яде или как се пази си е личен избор!

Въпроса е, че Короната трябва да получава акцента, който заслужава, не по-голям!

Коментар

Да, това означава че за човек над 70 години с някакви болест вероятността е в общи линии като да играе руска рулетка. Или ти стоиш по на 3 метра с маска от възрастни хора
              Ами то всичко в тоя живот крие риск!

Всеки един бонбон е с оцветители и консерванти и всеки път преди да го изядеш ти може да се запиташ, добре аз наистина ли трябва да го ям, ще редуцирам риск дори и малък ако не го ям!

Същото е и сега! Когато има грип и хората страхувайки се от него, който изобщо се страхува де, приема мерки за предпазване Х, сега мерките при Короната трябва да са пропорционални на опасноста, което ще рече мерките да са Х7!

Ти се опитваш да ме убедиш, че мерките и страха при Короната не трябва да са пропорционални, което ще рече Х7 на грипа, а трябва да са Х100 като страх и Х100 като мерки! Еми сори, не ми звучи логично!

Короната е 5-7 пъти по опасна от грипа. Това е! Нищо повече!

Коментар

Фактически какво се получава?

За същата тази година между 35-40 хиляди човека са си отишли от болести свързани с диабета!
                За същата тази година други 200 хиляди са си отишли от инсулти и инфаркти!
                За същата тази година 60-70 хиляди са си отишли от онко заболявания!

Е как някой не каза дайте да направим ЩАБ да контролираме отровите в храните от тези 300 хиляди умрели щяхме да можем да спасим поне едно 50 хиляди да не починат дадената година!

Ми направи бе. Някой пречи ли ти?

И тези горните не се предават от човек на човек, а се свеждат до лична отговорност на индивида към неговото лично здраве.

Лично на мен хич не ми пука кой с какви боклуци и мазнотии се тъпче, че да хваща диабет, кръвно и запушени кръвоносни съдове.

Ако иска да рупа зарзават и нито диабет, нито запушени кръвоносни съдове, нито рак ще има.

Ако искаш да даваш личен пример хващай моркова и рупай.

Коментар

• Да, това означава че за човек над 70 години с някакви болест вероятността е в общи линии като да играе руска рулетка. Или ти стоиш по на 3 метра с маска от възрастни хора

Коментар

Да, но не си прав. Нищо от това което мислиш че се случва, или че ще се случи няма нищо общо с реалността. А това означава че взимаш решения за себе си и за близките си въз основа на силно грешна информация. Което в ситуация като сегашната може да се окаже дори смъртоносно.

Та как точно рационализираш подобни решения, които имат минимален положителен резултат и потенциално огромен негативен резултат. Десетина излизания вечер в полупразни клубове, срещу възможно заразяване на заплашен близък човек.

Мисля че е очевидно защо всички ти се чудят на разсъжденията. Отричането и заравянето на главата в пясъка успокояват но не предпазват
                    Това са глупости! Короната като смъртност е 5-7 пъти по смъртоносно от грип!

Айде стига филми и драми!

Коментар

Ами ако съм прав? И до края на годината имаш не повече от 1000 случая на починали, при същата заразяемост?
                      Но дори и да са малко повече, това пак е нищо! Това са лични трагедии, както лични трагедии са и всички останали 300 хиляди починали на година в България!

Нещата не са съразмерни на опасността и потребностите в живота! Всичко е сценарий!
                      Да, но не си прав. Нищо от това което мислиш че се случва, или че ще се случи няма нищо общо с реалността. А това означава че взимаш решения за себе си и за близките си въз основа на силно грешна информация. Което в ситуация като сегашната може да се окаже дори смъртоносно.

Та как точно рационализираш подобни решения, които имат минимален положителен резултат и потенциално огромен негативен резултат. Десетина излизания вечер в полупразни клубове, срещу възможно заразяване на заплашен близък човек.

Мисля че е очевидно защо всички ти се чудят на разсъжденията. Отричането и заравянето на главата в пясъка успокояват но не предпазват

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Колега, хайде малко по-внимателно да боравш с числата.

В България умират годишно между 105 и 109 хиляди човека. Пък ти ги изкара три пъти повече.
                        Така е признавам! Не бях погледнал точната статистика! Онзи ден се бяхме заговорили с един приятел и той хвърли това число, не го бях проверил! Но разпределението по болести е горе долу каквото съм го дал, разбира се да се раздели на 2,8 поне! Моя грешка!

Така или иначе обаче, това не променя факта, че Короната като смъртност и проблем бледнее на фона на останалите неща!

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                          Ами ако имаш толкова до края на седмицата? Ще признаеш ли, че обитавяш паралелна вселена?
                          ОК! Съгласен!

Утре е 18 сумирай до края на седмицата 22ри! Ако са над 1000 случаите на починали ще призная, че съм абсолютен бунак по темата!
                          Ако не са обаче какво?

Коментар

• "В медицината - 100 % и 0 % /нула %/ - НЯМА..."

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie...virusa-6117731

Когато- и ако дойде - добре дошло!

Иначе - здраве да е!

Коментар

Фактически какво се получава?

До тук малко над 2228 човека по статистика са починали от Коронавирус. Смятам, че поне 25-30% са надписани! Това ще рече, че реално починалите хора навярно са не повече от 1500! Ако приемем, че до края на годината при някакъв страхотен пик тази цифра може да отиде 2500, навярно това би станало при над 1,5 милиона българи сблъскали се с вируса. И тъй като всяка една заразна болест не е прилепчива у всеки един човек(един е силно прилепчив към вируси на грип, но не е прилепчив към жълтеница примерно), то спокойно може да се заключи, че ако има траен имунитет цифрата на неприлепчивите реално би била Х2 на реалните или 3 милиона от 6 милиона население! Това при 2500 човека починали!

За същата тази година между 35-40 хиляди човека са си отишли от болести свързани с диабета!
                              За същата тази година други 200 хиляди са си отишли от инсулти и инфаркти!
                              За същата тази година 60-70 хиляди са си отишли от онко заболявания!
                              Колега, хайде малко по-внимателно да боравш с числата.

В България умират годишно между 105 и 109 хиляди човека. Пък ти ги изкара три пъти повече.
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Ами ако съм прав? И до края на годината имаш не повече от 1000 случая на починали, при същата заразяемост?
                                Ами ако имаш толкова до края на седмицата? Ще признаеш ли, че обитавяш паралелна вселена?

Коментар

Working...
                                X