IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз ще си сложа вакисна при следното условия :
    В 1 стая съм аз, Били инжекцията известен напоследък като Бил Гейтс, английската кралица Елизабет II и израелския премиер Бенямин Нетаняху.
    На масата има кутия с 1000 еднакви шишенца с ваксина. Аз бъркам и на произволен принцип избирам 1 за Били, 1 за Кралицата, 1 за евреина и 1 за мен.
    Ако те си сложат и аз ще си сложа.
    Само тогава.

Коментар

• Това, което казах и във Виртуалната кръчма за Т-клетките.

А пък ваксината за ебола, много по-смъртоносна от короната, е излязла чак това лято, 5 години след големия еболен страх.

Проф. Андрей Чорбанов, ръководител на разработката на ваксината у нас.

Около 50 процента на хората имат високо ниво на Т-клетъчна защита. Моля ви, спрете да говорите за антитела.

Ваксинация се прави на заболявания с много висока смъртност. Ваксината срещу ебола беше пусната след 5 години-това лято.
      https://frognews.bg/novini/prof-andr...hte-znaem.html

Много по-информативни за срещата на организма с вирус са Т-клетките. Антителата срещу ковид вируса изчезват след като са го унищожили, защото няма вече нужда от тях. Така някой преборил се с ковида, а това са 90% от хората безсимптомно, ще го пишете че е опасен за разболяване, защото още не се бил срещал. А информацията остава в Управителното тяло на имунната система, Т-клетките. При втора среща с вируса то вече знае начина на действие и реакцията е по-бърза и мощна.
      Last edited by Иван Петкандраганов; 03.12.2020, 13:50.

Коментар

• Добре правиш

Първо нещата най-често не са черно/бели. Второ, да зявиш категорична позиция значи да се изложиш на риск от категорична критика, а в долнопробен форум - и на долнопробни лични атаки от някакви страхливи и завистливи мижитурковци, тролчета и друга долна пасмина

Та ако човек не е доста дебелокож, защо да си го причинява

Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
        Да това ми е недостатък, при мен изкушението е да се изразявам отнесено и символично - . Старая се да си коригирам минусите за сметка на конкретиката, но понякога и шекспировия недостатък -наследство от личностния тип ме дърпа и без да се усетя, та се изразявам като в мрачна сцена преди изгрева на слънцето над океана като от крал Лир

Коментар

• А иначе за ваксината и нормализирането на положението не съм оптимист.

Не съм оптимист че и някоя държава ще успее да стигне до стаден имунитет чрез преболедуваме - дори и Швеция.

Ние сме все още далече от стадния имунитет. Да има макс 20% прекарали го. По-скоро съм за 10%. Но може и да гоним 50%. Но тук гадая. Няма как да знаем истината.

Сегашните бройки намаляват леко не заради мерките, а щото хората се стреснаха и разбраха че болестта не е майтап. Съответно взеха да избягват събиранията на с много хора едно място без маски.

Мерките може да дадат допълнително някакъв резултат след 2 седмици и бройките да намалеят още. Най-вероятно ще намалеят още новите заразени. Но предстои да видим. Може и да останат на това ниво до Нова година.

Ако по празниците има отпускане (иху - аху, 3 дена яли, пили и се веселили) то е ясно че бройките ще минат предния пик.

Нещата ще са тегави до лятото.

Много хора ще предпочетат да изчакат преди да си сложат ваксина. Други няма да искат да си ги сложат изобщо. Отделно поставянето им ще отнеме време. Не е ясно колко дълго ще има антитела. Дали след 6 месеца няма да им нужда да си слагаме пак ваксини.

Нещата ще са тегави до лятото както и да го гледаме, ще има покачвания, намалявания на бройките.

Лятото ясно - вируса не вирее добре през лятото. Може и да занулим даже. Но не смятам, че това ще е краят.

Следващата есен мисля ще се повторят нещата в по-мек вариант. И тогава вече правителствата ще извадят тоягата и ще направят задължително ваксинирането. Или па тея дето изчакват или не искат ще си сложат ваксината доброволно. При положение че вече ще има доста и различни ваксини до тогава а не само "новата" mRNA ваксина.

А иначе много правителства ще въведат ограничения в пътуването. Или с документ за ваксина или с документ за отрицателен ПСР тест - както беше това лято и все още е така.

Задължителна ваксинация могат да се въведат и за други браншове - да кажат "Отваряме кръчмите, ама персонала трябва да има ваксина, иначе не може".

Изобщо ще е мътна и кървава още поне 1-2 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
            Бях ли казал, че българите станаха американци

В лошия смисъл на думата, де. Във форума масово се редят реднешки лозунги. Едно време се смеехме колко са тъпи американците...

Каквото им изнася това редят. Като толкова му пречат ограничения защо просто не ги игнорира. Лесно и елементарно е, ще трябва да си плаща, но то всичко се плаща. Но не, искаму се, но няма желание.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Прецик, не че нещо, но ти си сред най-хлъзгавите участници в този форум - не го казвам с добро или лощо, а само като констатация (лична). Изключително рядко заставаш категорично зад някаква позиция и в повечето случаи редиш мъдри мисли, без да кажеш нищо конкретно, освен ако не защиватш някого от котилото около 4д и подобните нему. Понякога наистина се чудя чак такава секта ли е станал форумът?

Бони, аз също греша, безгрешните в този форум са единици и лесно се разпознават по многото никове и бодряшките постове. Аз също не очаквах подобна смъртност (дори загубих бас по въпроса) и да, системата не се променила, а трябваше - това е основният въпрос, че трябваше да се промени, след като 9 месеца занимават обществото само с това и всичко е насочено натам. И да не ми обясняват, че няма пари или лекари - и лекари има (ще си внесат - Молдова, Украйна, санитарки от Филипините, ако трябва, всичко е въпрос на пари и желание) и пари има (няма да вдигат пенсиите на калпак и да раздават поредните увеличения за държавните хрантутници или да си купуват непроизведени самолети, дето дори ги предплащаме). Това е проблемът. А че хората умират и при грип - факт, умират, за съжаление, нямаме статистики от времето на свинския или птичия грип, за да направим справка, макар че лично гелето на куна викаше, че от свинския си отишли 4 000 души за няколко месеца (негови думи, не мои) - пускал съм линковете. Ако някой изрови статистиките по седмици през 2008-2012, вероятно ще видим подобна на сегашната смъртност. Всъщност, до преди 2 седмици ние си бяхме точно на нивото на стандартен грип, като този от 2017, за който дори не разбрах, че е имало такъв
              Да това ми е недостатък, при мен изкушението е да се изразявам отнесено и символично - . Старая се да си коригирам минусите за сметка на конкретиката, но понякога и шекспировия недостатък -наследство от личностния тип ме дърпа и без да се усетя, та се изразявам като в мрачна сцена преди изгрева на слънцето над океана като от крал Лир

Коментар

• Чисто практически няма голяма разлика дали ще застреляш случайно някой или ще го заразиш случайно със смъртоносен вирус.

Коментар

• Бях ли казал, че българите станаха американци

В лошия смисъл на думата, де. Във форума масово се редят реднешки лозунги. Едно време се смеехме колко са тъпи американците...

Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                  Какъв разцвет на силите? Средната възраст е 71години
                  И преди ковид умират по 300 дневно.
                  Аз съм по болен от 90% от пенсионерите. Сигурно и по малко ще живея. ДА ВИ ЗАТВОРЯ ВСИЧКИ ЗА ДА МОГА ДА СЕ РАЗХОЖДАМ и ДА НЕ СЕ ЗАРАЗЯ?
                  Напротив ВЪПРЕКИ ТОВА ПРОКЛАМИРАМ СВОБОДА. Свобода да живееш като намериш за добре, ако намираш за добре да умреш и това да е позволено

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Аз съм по болен от 90% от пенсионерите. Сигурно и по малко ще живея. ДА ВИ ЗАТВОРЯ ВСИЧКИ ЗА ДА МОГА ДА СЕ РАЗХОЖДАМ и ДА НЕ СЕ ЗАРАЗЯ?
                    Напротив ВЪПРЕКИ ТОВА ПРОКЛАМИРАМ СВОБОДА. Свобода да живееш като намериш за добре, ако намираш за добре да умреш и това да е позволено
                    Всъщност точно заради това се правят тези ограничения. За да могат да живеят както намерят за добре максимален брой хора. Иначе човек може да контролира как самия той живее, но не и как живеят другите. И ако тяхното разбиране за живеене заплашва живота на други хора то е нормално да бъде ограничено.

Иначе може всички да си държим тежки картечници по къщите, защото така сме свободни да живеем както си искаме, и всеки чиято кола се разпищи от аларма да я правим на решето - за предпочитане когато собственика и е наблизо.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                      Очертава се сериозно разделение в обществото на хора, които биха си сложили ваксината (до онзи ден бях от тях, но сега се колебая) и такива, които твърдо считат, че ваксината ще бъде с повече негативни последствия за тях от позитиви.

В този ред на мисли идва въпросът - ако това е глобален план за нещо си... къде в целият пъзел са правителствата и големите корпорации и как ще реагират на отказа или нежеланието на големи части от населението да минат през пунктовете за ваксинация. как ще се справим и с потока информация, дезинформация по всички канали официални медии, жълти медии, хибридни медии и вълни в социалните мрежи. Всичко това на фона на сериозно задълбочаваща се стагнация в икономиките по света.

Как бихте реагирали ако някой ви каже така - не може да пътувате със самолет или въобще да влизате в чужда държава - ако ви няма наличен (номер на паспорт, егн или нещо си ) в глобална база данни на ваксинираните индивиди. Не може да работите в дадени компании или държавни учреждения като министерства, общини, армия, полиция, болници ако ви няма в дадената база данни. В по-хард случаите не може да получите спешна помощ за дадени симптоми ако сте отказали ваксинация.

Тук говорим доста наперено всички, но как бихте реагирали ако държавната машина се включи в прокарването на ваксинацията.

Как и дали ще се развие корупционен модел -от сорта на ето ти 100 кинта и ваксинирай този картоф вместо мен....
                      Някой може да ти каже, ако скочиш от този мост, отдолу ще ти дадем едно чисто ново ферари? Ще скочиш ли? И ако скочиш, за какво ти е ферарито после?

Тиранията така или иначе се изправя срещу теб! Тя няма да е по-милостива, само защото ти нямаш топки да се изправиш срещу нея!
                      В ситуации в живота, в които няма какво да се губи, просто се постъпва така, както е правилно!

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

И как средната възраст на 27 човека под 60 години е 71! Ебаси математика.
                        Не съм казвал такива глупости.
                        Не мога да ти помогна че си малоумна. И да ти обяснявам 10 пъти пак няма да разбереш.
                        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Иван Петкандраганов Разгледай мнение
                          Един пример как медиите и техните управляващи работят за лъжата, изгодна някому.

Интервю по испанска телевизия от това лято с лекар от мадридска болница, занимаващ се именно с ковид случаите. С въпросите и тона си водещата му внушава между редовете как трябва да говори, но нашия човек си има достойнство и не иска да лъже. Накрая прекъсват, направо скъсват интервюто.

https://www.youtube.com/watch?v=SwlkumcRf6w

Давам някои от неговите думи.

В началото отговаря и обяснява лъжата, че позитивните ПиАр случаи били болни.

Нататък.

"Печелившо е да се говори за ваксина, защото трябва да се продава, особено след внушения страх колко много е нужна тя. Но ако е истина, че е заразена масата от население, защо ни трябва ваксина за цялото население? Първото нещо, което ни трябва, е ваксина срещу страха, създаден от социалната паника, която създаваме.

Сравнете например заразата с Helicobacter pylori, която присъства в 50% он населението на Испания. Тази бактерия е тип 1 карценогенен агент, както я определя Световната здравна организация. Така половината от населението на Испания е под риск от стомашен рак. Е, това тежка ситуация ли е? Дали медиите дигат аларма по този въпрос? Не, защото не е тежка ситуация.

Какво очаквате за септември?
                          Доколкото знаем, а аз познавам около 300 лекари и медицински сестри в Испания, предвидени са мерки за затваряне на всички, като ги убедят, че са се държали безотговорно през лятото. Това е интересна стратегия, която е изгодна с това хората да НЕ получат грижи в първичните медицински центрове. Тази стратегия работи, но ние не мислим, че тя е правилна или практична от медицинска гледна точка.
                          Сега, когато няма пандемия, (става въпрос за лятото), вие медиите говорите много повече за нея, отколкото през пролетта, когато болниците бяха запълнени."

Тук започва да бучи втория водещ, който изглежда е главен и натоварен с цензорска функция. "Май изпуснахме нещата",казва, и след това се развиква на лекаря "Вие за идиоти ли ни смятате", "Аз постоянно виждам умиращи по улиците (и лъже най-нагло и безобразно!) ала бала, а лекаря го пита, "А подписвал ли сте смъртен акт в такъв случай?", оня още повече изкрейзва и спира интервюто.

През цялото време на интервюто на екрана вървят заплашителни картинки на медицинска пандемна тема.
                          Вируса е сценарий!

Медиите не служат на хората, те служат на своя СПОНСОР!!!

Браво на този лекар!!!

Коментар

Браво!!! Адмирации!!!

+78326423897409238.............................

Коментар

И как средната възраст на 27 човека под 60 години е 71! Ебаси математика.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Имаше доста статии от лекари как протича болестта и кога ПСР теста ти е положителен.

Първия етап е грипоподобни симптоми - само там ръсиш вируси.

Втория етап са усложненията - там си чист от вируса но се води борба с усложненията. Повечето хора се разминават без усложнения. Не стигат до втора фаза.

Добре, смислен пост, кажи ми тогава къде се получава разминаването с брой "излекувани", който е безкрайно нисък, но следващата седмица "изведнъж" ще се повиши, ще изпревари броя на новозаразените и всички ще славославим БХ и кликата му за "навременните" мерки, които, за мен, са абсолютно безсмислени. Давам пример - моите деца сега отиват при баба си, а докато имаше детски градини, ходенето им беше ограничено. Е, сега, ако имат нещо в себе си, ще заразят бабите си - гениално, нали? А уж пазехме точно пенсионерите...
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Working...
                                X