Първоначално изпратено от Асо Пика
Разгледай мнение
Никой не е казал че живата материя се е зародила от неживата. Може да е привнесена отвън, дали с метеорити или комети, дали от извънземен разум...никой не знае. Не става дума за подход като лекар, аз доста съм чел и гледал поредиците по Нешънъл Географик и подкрепени с научни доказателства, следи, днк прилики, а и друго - дори сега наблюдаваме еволюция в действие и много организми се променят. Не вируси, а живи организми.
Това което излагаш изобщо не е в разрез с еволюционните промени. Човекът се е зародил в Африка, защото дълго време там точно условията не са се променяли. А храненето с месо...знаеш. А и няколко пъти е бил на път да изчезне, но и никой не е сигурен колко опита в природата са се състояли...например неандерталеца и човека от юг са два отделно еволюирали клона. А и липсващите звена ги откриха. Но остави човека...не мутациите са двигател на еволюцията, а чрез тях се изменят някои видове, двигател на промените са променящи се условия изискваши адаптация. Но за да са трайни промените условията не бива често да се сменят - климат, хранителни източници, поява на нови конкурентни видове в околната среда, болести и пр.
Защо да спорим, не виждам за какво. Това което казваш е така. Не е необходимо толкова много копия и мутации да се случат които изброяваш. Нашето ДНК и това на шимпанзето се различават съвсем малко. А и скоро откриха че всички хора са роднини. Ето, неандерталеца е изчезнсл без да има последователи, но другия е оцелял и преминал през Сунай към Азия и оттам към всички континенти. Беринговия проток е бил тесен и плитък, с лодки, през Индонезийските острови и към Австралия.
Все пак ако не бяха изчезнали големите влечуги динозаврите бозайници едва ли щяха да се развият, камо ли хоминиди.
От друга страна - виж крокодилите, акулите, някои риби, даже дълбоководни...от стотици милиони години почти не са мръднали...не е имало нужда от това.
А дали животът е възникнал случайно или не, да, съгласен съм. Едва ли от кашата и супата на океана. Това не го вярвам, но то и тези тези издишат напоследък.
Щв пътувам и аз след час-два, Пика! Ще пишем и дискутираме, но при свободно време.
Коментар