IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

Много добре казано! В момента липсва адекватно лечение за всички тежки и хронични болести!
    Пълна абдикация!

За личните лекари нямам думи просто каква са сган!
    От днешната ми обиколка според мен причината е в наплашените хора.
    Специалистите са си по кабинетите ама "болни" да чакат в коридора НЯМА. Няма и при ДжП-тата ама там предполагам е яко звънене.
    У ДКЦ-тата дофторите си барат макарите, а линейките хвърчат за щяло и нещяло. Изключително неефективно ползване на лекарите. Ама аз минах на кръв, кардио, очен, диабет за 2 часа (очен и диабет не бяха предвидени)
    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

нещата стават още по-сериозни.
      вече отвсякъде около мен чувам за заразени / да не се бърка с болни или умиращи/ от коронаро вируса.
      някъде мярнах, че вече всеки втори е заразен.... а камиони с трупове все още няма и няма.
      какво ще стане като го изкарат 70-80% от природонаселението?
      с какво ще се плашите взаимно тогава?
      С повтарянето и пораженията, които остава в организма. Ухан - хората, които падаха по улиците от тромби в сърцето и на други места.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Нормално.Заради побърканата здравна система където има само КОВИД-19 и нищо друго и страхливите ДЖИПИТА хората ще почнат масово да мрат от инсулти и инфаркти..........Ако че ще ги пишат и с ковиди........Та и аз очаквам повишение на смъртноста.........ПО ПО-РАЗЛИЧНИ ПРИЧИНИ ОТ ДАДЕНИТЕ ОТ ТЕБ.........
        Много добре казано! В момента липсва адекватно лечение за всички тежки и хронични болести!
        Пълна абдикация!

За личните лекари нямам думи просто каква са сган!

Коментар

• За да защитя родната стъкмистика ще споделя че или требва да и се верва на 100%, или да се игнорира изобщо!

Доколкото обаче тя изобщо от 20 години насам работи избирателно ту само с количествени (както с умрелите),ту само със стойностни методи без да прави корелации между двата,следва към данните да се подхожда снизходително,т.е в случая да се пренебрегне!

Иначе наистина чисто тенденциозно(трендово) пик в смъртността,след съответното изглаждане ,ще има чак напролет - който ще се докаже евентуално през лятото на 2021 и по достоверно приблизително през есента!Но така е - забавянето или отмяната на екстремумите се доказва след пробив на предишна стойност, а това изисква Време(Фактор-Време).

Чисто политически обаче напролет в момента управляващите наистина трябва да направят чудеса много по-големи от костинбродските през 2013 :

.... И европейците тръпнат, друг път не видели
          ведно да гласуват живи и умрели,...
          Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
            Оф, значи, 4Д едва е изчака; НСИ да качи даннАта и веднага е постнал - браво, 4Д, изкара парите за днес. Я ми кажи, като на проЗ човек - какво е имало в началото на януари 2017, та са измирали толкова хора, колкото сега от великата пр кУрона на седмична база? Че аз определено нямам спомени, ма на, измирали хората бре - ти представяш ли си, имало и хора, които умират, а аз мислех, че сме безсмъртни? Та кажи какво е имало тогава - даже и БХ е бил на власт, та не можем да обвиним комунистите. И мани другото, ми след няколко седмици и хоп, смъртността паднала с 1000 човека - от 3000 на 2000 - баси, сигурно са ръсили със захар. Айде стига с този апокалиптичен плам, ще се насерете от страх накрая - апропо, купил ли си достатъчно кенеф папир
            Много интересно. На няколко места, а и тук, бяха пускани данните от статистиката за смъртността до 42-ра седмица на годината, когато нямаше нищо различно от предишни години, дори сумарната смъртност за 42те седмици на 2020 беше най-ниска за последните 5 години. Но май НСИ се взе в ръце след тия констатации, и за седмиците 43та, 44та и 45та данните взеха апокалиптичен вид. През 43та седмица взеха да умират изведнъж по 50 човека на ден повече от предишните години, през 44та - по 100 човека на ден повече, и през 45та - по 150 човека на ден повече.
            И с жертвите на короната, обявявани всеки ден, няма как да се получи това. Дали ще актуализират списъците, че избори идват скоро
            Last edited by Kildirim_Bei; 17.11.2020, 16:41.
            Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
            ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
              Нещата стават все по-грозни. Пропагандата на тролската мрежа как хората умирали с а не от ковид тотално се срутва пред данните. В случай, че бяха прави, то нямаше да има покачване в броят на починалите а щеше да си стои в рамките на обичайното за сезона. Уви не е така. Данните на НСИ са красноречиви. Още сме само ноември а декември и януари са далеч. Очертават се тежки времена. https://www.nsi.bg/bg/content/18121/...B8%D1%86%D0%B8
              Нормално.Заради побърканата здравна система където има само КОВИД-19 и нищо друго и страхливите ДЖИПИТА хората ще почнат масово да мрат от инсулти и инфаркти..........Ако че ще ги пишат и с ковиди........Та и аз очаквам повишение на смъртноста.........ПО ПО-РАЗЛИЧНИ ПРИЧИНИ ОТ ДАДЕНИТЕ ОТ ТЕБ.........

Коментар

• Ся ще ви разкажа и една история с моя позната - ма мега апокалиптичка, а неин много близък роднина е от тези, дето през ден са по таливизура да ни плашат колко е страшен пр грипа. та страшен апокалиптос, ама страшен - даже не знам как се срещаме още, ма децата ни са близки и обичат да си играят, та прави компромиси. А мъжът ѝ е дебил като мен, та може и той да има влияние. как да е, само обрисувам - след 50-тия тест, който си е направила семейно за поселдните 7-8 месеца, едното дете най-после е положително. Съответно настава ужас, нищо че вкъщи са подготвени по-добре и от матейко с матриали за минимум 6 месеца пълен блокаж на всичко. Вчера звъни на жена ми и ги слушам как нали апокалиптика и дъра-бъра, но вика, аз ще излизам де, нищо че съм карантинирана, щото някой рябвало да разхожда кучето, то, милото, не можело да виси само в апартамента. те за такива хора иде реч - насрани от страх за себе си, ама кучето е по-важно от всичко. Апокалиптици, сър!
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Нещата стават все по-грозни. Пропагандата на тролската мрежа как хората умирали с а не от ковид тотално се срутва пред данните. В случай, че бяха прави, то нямаше да има покачване в броят на починалите а щеше да си стои в рамките на обичайното за сезона. Уви не е така. Данните на НСИ са красноречиви. Още сме само ноември а декември и януари са далеч. Очертават се тежки времена. https://www.nsi.bg/bg/content/18121/...B8%D1%86%D0%B8
                  нещата стават още по-сериозни.
                  вече отвсякъде около мен чувам за заразени / да не се бърка с болни или умиращи/ от коронаро вируса.
                  някъде мярнах, че вече всеки втори е заразен.... а камиони с трупове все още няма и няма.
                  какво ще стане като го изкарат 70-80% от природонаселението?
                  с какво ще се плашите взаимно тогава?
                  препоръка е

Коментар

• Оф, значи, 4Д едва е изчака; НСИ да качи даннАта и веднага е постнал - браво, 4Д, изкара парите за днес. Я ми кажи, като на проЗ човек - какво е имало в началото на януари 2017, та са измирали толкова хора, колкото сега от великата пр кУрона на седмична база? Че аз определено нямам спомени, ма на, измирали хората бре - ти представяш ли си, имало и хора, които умират, а аз мислех, че сме безсмъртни? Та кажи какво е имало тогава - даже и БХ е бил на власт, та не можем да обвиним комунистите. И мани другото, ми след няколко седмици и хоп, смъртността паднала с 1000 човека - от 3000 на 2000 - баси, сигурно са ръсили със захар. Айде стига с този апокалиптичен плам, ще се насерете от страх накрая - апропо, купил ли си достатъчно кенеф папир
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• dddd, и най-добрият спортист губи първото по-сериозно състезание, ако 8 месеца не е тренирал. Не виждам, за какво се изненадваш.

Коментар

Говорих с колега кардиолог. Двама наши познати са починали, единият се влошил се е след като е приет в болница. Задух, Сянка в б. дроб, имитираща белодробна тромбемболия и белодробен инфаркт. Постепенно засенчване и в другия дроб. Интубиран...край, смъртна присъда.
                        Другият е направил исхемичен инсулт (мозъчен инфаркт) вследствие тромботичните усложнения при този вирус.
                        Сподели, болните често правят и миокардни инфаркти и никой не ги и следи за това, то няма доктори, две отделения се обслужват от един, събота и неделя май в много отделения при болните не влиза и лекар. Нещата са много мрачни.
                        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Нещата стават все по-грозни. Пропагандата на тролската мрежа как хората умирали с а не от ковид тотално се срутва пред данните. В случай, че бяха прави, то нямаше да има покачване в броят на починалите а щеше да си стои в рамките на обичайното за сезона. Уви не е така. Данните на НСИ са красноречиви. Още сме само ноември а декември и януари са далеч. Очертават се тежки времена. https://www.nsi.bg/bg/content/18121/...B8%D1%86%D0%B8

Коментар

• Първоначално изпратено от arbeitmachtfrei Разгледай мнение
                            от събота-неделя съм със симптоми
                            вчера не можах да се тествам, тъй като опашките бяха огромни и жената се разврещя да си го караме вкъщи
                            днес все пак си направих антигенен тест, който е положителен
                            тези тестове не се броят в статистиката и не се подават никъде
                            препоръчаха ми ПСР, но за момента ще си гледам здравето и няма да се разкарвам пак
                            Късмет и скорошно оздравяване!
                            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение

Кефиш пич , сложих ти лайк
                              Аз пък получих неоспоримо доказателство, че наистина сме раса от полуидиоти, като включвам и себе си в това число. За разлика от мене обаче някои полуидиоти направо къртят мивки.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Чакай, бе, ти нали беше свръхинтелект, подобен на свръхчовека на Ницше, а всички останали бяха унтерменшени, достигащи до бомбетата на обувките на Дънинг и Крюгер? Обясни му на Асо-то за безвредността на 5G-то, как СВЧ-то от този порядък има малък радиус на разпространение и ниска енергия и трябва да седнеш на някоя антена, за да усетиш единствено някакво чуждо тяло. Не му казвай, че дължината на вълната е в диапазона на колоидно-дисперсните системи, където се заражда материята, за които още Луи де Бройл пише. Кажи му, че Луи де Бройл може да нобелов лауреат по физика в областта на квантовата механика, но никога не може да постигне оборотите на един габровски храсторез.
                                Кефиш пич , сложих ти лайк

Коментар

Working...
                                X