If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Имах странно усещане, че душата ми (infp) обитава и някакви общи подпростанства с исусовата, и защо така някак му влизам в положение понякога, ама то па се оказа основателно, имали сме разлика само в последния "символ" на типа, пази Боже (шегувам се)
Все пак, в материалния свят може да допуснеш. че тези личностни типове, изобщо всяко човешко същество изпитва и физическа болка, (когато е наранявано например) и душевна болка, (наразбиране, неоснователно обвиняване, т.н.) Така, че мисля, не можем да отречем, че е понесъл физическата и душевна болка при линчуването (при положение, че е можел с една дума да го отмени, ако се откаже от приказките, условно казано.) Може би това все пак е някаква смислена жертва. (болката която е понесъл си е била нечовешка)
За Буда, въпреки че срещах впечатляващи мисли от него, съм почти дилетант, - не ми е оставало време да прочета оригинали, - там каквото и да кажа ще е сравнимо с дилетантско, макар, че съм чел будистки неща, като лао дзъ. (незна,м и дали правилно го наричам будистки ) Май трябва да прочета нещо и от Буда, щото според типа, който си предложил виждам, че имаме също общи символи ))) (то кой ли няма)
Ленин ми е мъглив, (парадоксално, нямах никакъв интерес към него, колкото и странно да звучи. ) За Маркс обаче имам добро мение
За хитлер мисля, че има 2 периода , "младият" когато е вярвал, че обществото може да се направи по-добро, духовно и красиво и т.н.(периода когато е рисувал), а впоследствие, 2рия период, сякаш полудява и вярва че само той е прав. За мен неговото явяване е единствено обяснимо от това, че може би е трябвало да се развърже огромно количество "карма". Какво по-добро за преоценка на ценностите от един Хитлер и Сталин за тази цел
пс. Може би човечеството постоянно търси баланс между разбирането за свобода и нейното ограничение, едната крайност е анархия, другата е деспотизъм. Опитите са в една и друга посока, може би още не е улучен баланса
нещо за разведряване - https://www.youtube.com/watch?v=Wz_a...=RDDYAYmi76qVY
И преди го писах и понеже никой не възприема пак ще го пиша. Успех означава да успееш. Да успееш да направиш което искаш или да получиш което искаш. Вече кой какво иска и защо го иска е друга бира. Темата не е кой какво иска а как да постигне това което иска. Ако възприемем тази дефиниция за думата "успех", то тогава е излишен въпроса кой е успешен. Христос и Мохамед са искали да наложат дадени правила на живот на колкото се може повече хора и е очевадно че са успели. Дори и с цената на лъжата си, че са пратени лично от Бог. Това разбира се, ако въобще е имало такива личности. Буда е искал да успее да постигне нирваната и е успял. Та очевидно всички те са успешни хора. Буда между другото не е определен човек. Това е просто понятие за проБУДЕН човек. Нещо като нашите народни БУДИтели Имало е хиляди буди и ще има още хиляди за в бъдеще. И между другото да вметна, че думата КАРМА се разбира много погрешно по нашите ширини. Карма в будизма означава причина - следствие а не съдба както го разбираме ние. Лоша карма, значи да постъпиш лошо и да си довлечеш лоши резултати. Лично един Буда ми го каза
Пак направих теста, защото изгубих предишния резултат. В напълно спокойна иннезаинтересована обстановка. Пак излезе командир. Хмммм повтори се първият резултат.
Тези дни си мислех, тъй като сайтът е инвеститорски, не е ли все пак по-уместно да се говори за успеха в неговия финансов аспект.
Като изключим принципните ми забележки към този тест, това което ме дразни са видовите наименования, дадени на различните типове. Не само, че са неточни, а някои от тях внасят пълно объркване, внушавайки съвсем противоположна представа за същността на типа. Правилното име на твоя тип(ENTJ) е - Предприемач. Респективно за останалите:
Имах странно усещане, че душата ми (infp) обитава и някакви общи подпростанства с исусовата, и защо така някак му влизам в положение понякога, ама то па се оказа основателно, имали сме разлика само в последния "символ" на типа, пази Боже (шегувам се)
Все пак, в материалния свят може да допуснеш. че тези личностни типове, изобщо всяко човешко същество изпитва и физическа болка, (когато е наранявано например) и душевна болка, (наразбиране, неоснователно обвиняване, т.н.) Така, че мисля, не можем да отречем, че е понесъл физическата и душевна болка при линчуването (при положение, че е можел с една дума да го отмени, ако се откаже от приказките, условно казано.) Може би това все пак е някаква смислена жертва. (болката която е понесъл си е била нечовешка)
За Буда, въпреки че срещах впечатляващи мисли от него, съм почти дилетант, - не ми е оставало време да прочета оригинали, - там каквото и да кажа ще е сравнимо с дилетантско, макар, че съм чел будистки неща, като лао дзъ. (незна,м и дали правилно го наричам будистки ) Май трябва да прочета нещо и от Буда, щото според типа, който си предложил виждам, че имаме също общи символи ))) (то кой ли няма)
Ленин ми е мъглив, (парадоксално, нямах никакъв интерес към него, колкото и странно да звучи. ) За Маркс обаче имам добро мение
За хитлер мисля, че има 2 периода , "младият" когато е вярвал, че обществото може да се направи по-добро, духовно и красиво и т.н.(периода когато е рисувал), а впоследствие, 2рия период, сякаш полудява и вярва че само той е прав. За мен неговото явяване е единствено обяснимо от това, че може би е трябвало да се развърже огромно количество "карма". Какво по-добро за преоценка на ценностите от един Хитлер и Сталин за тази цел
пс. Може би човечеството постоянно търси баланс между разбирането за свобода и нейното ограничение, едната крайност е анархия, другата е деспотизъм. Опитите са в една и друга посока, може би още не е улучен баланса
О, това няма отношение към успеха/неуспеха Сталин, Хитлер, Джак Изкормвача... всичките са били успешни хора.
Така де, но в конкретния случай не става въпрос за жертва. Какво е пожертвал, човека - нещо, което не притежава стойност за него, което от своя страна, противоречи на дефиницията за жертва.
Иисус - INFJ
Мохамед - ENFJ
Буда - INTP
Пак направих теста, защото изгубих предишния резултат. В напълно спокойна и незаинтересована обстановка. Пак излезе командир. Хмммм повтори се първият резултат.
Тези дни си мислех, тъй като сайтът е инвеститорски, не е ли все пак по-уместно да се говори за успеха в неговия финансов аспект. От друга страна, е ограничено и ограничаващо.
О, това няма отношение към успеха/неуспеха Сталин, Хитлер, Джак Изкормвача... всичките са били успешни хора.
Така де, но в конкретния случай не става въпрос за жертва. Какво е пожертвал, човека - нещо, което не притежава стойност за него, което от своя страна, противоречи на дефиницията за жертва.
Иисус - INFJ
Мохамед - ENFJ
Буда - INTP
Last edited by precakanoto; 03.11.2018, 16:42.
Причина: допълнение
Радвам се да го чуя! щото имах съмнение, че вече обществото се разделя с някои етични норми и че вече Исусовата история, някои може да я обявят за глупост, конспирация, т.н.
И аз мисля, че даването на осъзната жертва и според мотивите също може и да е успех. (най-общо казано i )
А доколкото знаем евангелските истории и степента на достоверност в тях, би ли направил предположение, какъв личностен тип е бил Исус? (без, да се чувстваш отговорен за съответсвието, ей така на прима-виста)
Запомнило си, че преди 12:00 за сънища не се хортува.
Помня, помня като слон някои неща и не ги разказвам даже, само споделих, че имало нещо си То днес е и задушница - да почетем и паметта на заминалите... Според някои е "видено" това да се направи в 10.00 или 14.00
Да, определено е бил успешен, ама както вече споменах, успеха трябва да се разглежда като съответствие между резултатите и мотивите.
Радвам се да го чуя! щото имах съмнение, че вече обществото се разделя с някои етични норми и че вече Исусовата история, някои може да я обявят за глупост, конспирация, т.н. И аз мисля, че даването на осъзната жертва и според мотивите също може и да е успех. (най-общо казано i ) Радвам се и теб да чуя! Отдавна не беше писал в обществената част на форума някак си залипсва
А доколкото знаем евангелските истории и степента на достоверност в тях, би ли направил предположение, какъв личностен тип е бил Исус? (без, да се чувстваш отговорен за съответсвието, ей така на прима-виста)
Привет на феновете на успеха!
да върнем малко темата !?
Сънувах 2 различни съня тази вечер и в мен се появи въпрос, та ми се прищя да го представя пред анализаторите на успеха - Можем ли да кажем, че Ийсус е бил успешен или не ? Все пак цели 2000г оттогава,а дали и времето е достатъчно за размисъл!??
Сам си отговаряш, щом 2000 години по-късно още го задаваш тоя въпрос.
Сънувах 2 различни съня тази вечер и в мен се появи въпрос, та ми се прищя да го представя пред анализаторите на успеха - Можем ли да кажем, че Ийсус е бил успешен или не ? Все пак цели 2000г оттогава,а дали и времето е достатъчно за размисъл!??
Запомнило си, че преди 12:00 за сънища не се хортува.
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Тцъ! По-скоро на проклетия ме докарва. Като го свие язвата - махнете я она вещата от казаня, като го сецне ишиаса - она, дет се върти около казаня от къде я знае тая болест, дъжд да завали, вятър да духне - какви ги върши оная при казаня ...!? Мани, манииии!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар