IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

щот така искам в момента

не е така за семейството....
    щот така искаш, ама защо така искаш?
    аз знам защо, въпроса е ти дали знаеш
    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнение
      Мечтите не са ли за 17 гдишни розави парникови девойки?

За мъжете са успехите или загубите.
      Аз имам мечти..за теб не знам)) Може да съм бил девойка в миналия живот....))))

иначе теоритично си прав....но мечтата за успех си е пак мечта.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jazabel Разгледай мнение

Единствената следа която можеш да оставиш , това е ДНК -то ти в децата си.

Химичните реакции като обич ,семейство .морал ,слава и десет страници тинтири минтири имат значение само докато са в полза на тази първа и единствена следа.
        Когато някой открие лекарство което ще спаси някой твой близък...няма да му забравиш името...когато ползваш фейсбук...няма как да не знаеш зукърбърг...като си гледаш телефона няма как да не се сетиш за джобс някога....

Според мащаба на мислене си права....единия етап е това което казваш. След това идва другото мислене.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
          Става като с четенето, някой ти казва нещо ти го възприемаш. Само че вместо да четеш слушаш. Или пък пак четеш, но във форума

Нали идеятата е проклетото четене да се изкорени...

Мъней...възприемането на едно нещо минава и през личния опит и живот.....до въпросната реплика относно че маската "аз съм истински" е най често срещтаната маска...аз съм стигнал сред много мислене и разсъждения на тема маските като цяло....влиянието им...проблемите...и резултатите от начина на живот на различните хора..в резултат на което съм написъл нещо което мисля че е стойностно. Това не е стила, цитат на еди кой си без да осъзнаваш кво стои зад този цитат минал през личния ти опит и най вече расъждения по темата.

Това че съм повлиян от всичко което съм чел...чувал...мислил върху него ..виждал..усещал...наблюдавал и т.н..е най естественното нещо, след като не съм живял до оня ден в пещера изолиран от света.

Аз мъней много обичам да слушам...проблема ми е че рядко намирам кого да слушам. Затова винаги отбелязвам с удоволствие когато съм съгласен с някой или когато някой е прав според мен...или когато науча нещо полезно.

Относно четенето...се чудя дали се прайш на две и половина или в действителност ти е трудно да осъзнаеш какво ти казвам лично за теб?

Ще ти го кажа пак....впечетлението ми и личното ми мнение е, че ти липсва ужасно много опит в резултат на което имаш изключителна вяра в медиините авторитети ...изключително си подвалстен на този процес за промиване на мозъци...нямаш смелостта да мислиш самостоятелно което в моите очи те показва като наивен.

Това го казвам само на база...на това което съм чул от теб като начин на мислене. Не те знам къв човек си. Възможно е да си различен...и този образ да е породен от други причини...но това за мен не е важно.

Начина ти избирателно да взимаш нещата които ти изнасят и да игнорираш нещата които не ти изнасят...показва начин на мислене който си има категория и е дори описан в моята книга без да те познавам.

Но аз не те съдя...нито ми е работа да мисля за теб какъв си наистина и що прайш нешата които правиш. Аз ти давам непоискана обратна връзка на база на коментарите ти....и я давам не заради теб а като реакция на несъгласието ми с теб и с оглед защитата на моята теза.

Аз обичам да чета и чета....ти обичаш да четеш и четеш вероятно.... Но аз не цитирам постоянно някой друг зашитавайки моя теза...аз казвам кво мисля повлиян разбира се от това което чета , което виждам и т.н.

Един от малкото случаи в които ми беше полезен беше за оня финансит на Хитлер. Бъди убеден че ако някога си ми полезен за нещо или смятрам че си прав от моя гледна точка ти или който и да е друг няма да се поколебая да го отбележа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

И семейството ти е нужно поради същата причина по принцип. За да оставиш следа
            Минавам на следващият въпрос.
            А защо трябва да оставиш следа?
            Единствената следа която можеш да оставиш , това е ДНК -то ти в децата си.

Химичните реакции като обич ,семейство .морал ,слава и десет страници тинтири минтири имат значение само докато са в полза на тази първа и единствена следа.
            Где нет вопросов - всегда есть ответ.

Коментар

А защо децата ти да са добре? Теб какво ще ти пука след като вече си умрял? За да оставиш следа вероятно. И става омагьосан кръг Пак помисли. Ако кажа защо обичаме децата си ще отнеса много лични характеристики и надали някой ще ми повярва, та затова по този въпрос мълча. Поне за сега
              е как що децата ти да бъдат добре.....? Ами за да надградят това което си имал ти евентуално... .....да има развитие....тук не става въпрос за следа...при равни други обстоятелства човек квото прави го прави за себе си и след това за семейството си....за да могат всички да живеят по добре...къв омагьосън кръг виждаш в това не знам. Тук не става въпрос да живееш в лишения за да имат децата ти. Тук става въпрос за нормалния човешки стремеж да живееш по добре.

Първо обичаш себе си..после децата си...после близките ти...и ако си надвиеш над масрафа всички.

Въпроса защо обичаш е лишен от смисъл......по принцип. Ако знаеш що обичаш вероятно не обичаш. Обичта не е сделка..или поне не би трябвало да бъде. Както и добротата.

Има един калсически пример за добро дело...което не че само за себе си е кой знае кво добро но показва принципа на доброта.

Един човек на магистралата....стига там къде се плаща....плаща за себе си...плаща и за тоя който е зад него. Следващия се изненадва приятно...и евентуално решава да продължи доброто дело и да плати за този след него....и така до като някой не счете плащането на предния за далавера. Обаче първия не знае това...и никога няма да го узнае нито го интересува защото той е направил нещо добро без да очаква същото от другите.

Принципа за доброта е да нямаш възможност да очакваш каквото и да е в замяна на тази доброта. Това се среща изключително рядко в природата. А даренията се изключват за направена доброта....в 98 % от случаите.

Коментар

• Мечтите не са ли за 17 гдишни розави парникови девойки?

За мъжете са успехите или загубите.

Коментар

• Става като с четенето, някой ти казва нещо ти го възприемаш. Само че вместо да четеш слушаш. Или пък пак четеш, но във форума

Нали идеятата е проклетото четене да се изкорени...

Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

и защо трябва да внимавам какво приемам подсъзнателно или съзнателно...? Да приемеш нещо от някой е същността на развитието. Лошото е ако нищо не приемаш....

Коментар

Да.Прав си. Нещо съм изпростял с поста си. И моят отговор на въпроса кой съм аз е същият. Просто не разбрах, че всъщност твоят отговор е същият като моя. Посипвам си главата с пепел
                    Но все пак целта на занятието ни тук е да намерим начин добре да осмисляме мечтите си, така че да не се бъхтаме напразно. Времето в този живот е ограничено и няма как да се изпълнят всички възможни мечти за един човешки живот. Тоест да отличим кои точно мечти да изберем и кои да оставим за друг живот
                    няма как да отличиш кои мечти са по важни от други.....въпреки че всеки си има преоритети...но мечтите не са списък със задачи.

Важен е тоя живот...ако има друг живот ще му мислим като го установим ако го установим....не ме интересува мен друг живот.

Имаше един виц...ли приказка....един мъж няма възможност да бъде със всички жени на тоя свят...което не пречи да опита)) Така е и с мечтите....

Коментар

Мисля, че съм го казвал на майтап и като мое твърдение в една дискусия между тебе, ravnovesie и мене през 2016. Внимавай какво възприемаш подсъзнателно

Това не е първия случай, дори

и защо трябва да внимавам какво приемам подсъзнателно или съзнателно...? Да приемеш нещо от някой е същността на развитието. Лошото е ако нищо не приемаш....

Коментар

щот така искам в момента

не е така за семейството....

Коментар

Мисля, че съм го казвал на майтап и като мое твърдение в една дискусия между тебе, ravnovesie и мене през 2016. Внимавай какво възприемаш подсъзнателно

Това не е първия случай, дори

Мислиш ти....преди две години реплика от този тип....

Коментар

А защо децата ти да са добре? Теб какво ще ти пука след като вече си умрял? За да оставиш следа вероятно. И става омагьосан кръг Пак помисли. Ако кажа защо обичаме децата си ще отнеса много лични характеристики и надали някой ще ми повярва, та затова по този въпрос мълча. Поне за сега
                            Именно защото обичам децата си (преди това - уважавах родителите си); кво, за теб ли да се грижа? Грижа се за моите хора.

Коментар

• Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнение

За да повлияя колкото може на живота, та децата ми след мен да са по-добре.
                              Last edited by Alonso; 11.06.2018, 21:09.
                              Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

За да повлияя колкото може на живота, та децата ми след мен да са по-добре.

Коментар

Working...
                                X