IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

не не значи щото тоя който вече кара бентли това не му е мечта

Тоя който мечтае за бентли....може по пътя на тази мечта да реализира някакъв свой потенциал и всъщност като дойде момент да си купи бентли може да прецени че вече му харесва мерцедес. Важното е пътя а не целта.

е има и такива дето ще вземат заем да карат бентли само и само да карат.......и няма да имат други мечти ама ей това определя кой къв е...мечтите им. А като му сменят една гума за 1000 лв...и ще преосмислят мечтата си убеден съм.

За моите го казах в друг пост.
    Да.Прав си. Нещо съм изпростял с поста си. И моят отговор на въпроса кой съм аз е същият. Просто не разбрах, че всъщност твоят отговор е същият като моя. Посипвам си главата с пепел
    Но все пак целта на занятието ни тук е да намерим начин добре да осмисляме мечтите си, така че да не се бъхтаме напразно. Времето в този живот е ограничено и няма как да се изпълнят всички възможни мечти за един човешки живот. Тоест да отличим кои точно мечти да изберем и кои да оставим за друг живот
    Last edited by Alonso; 11.06.2018, 21:02.
    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

със семейството в общи линии съм го постигнал. Като изключим нешата извън семейството)))))

Защо е важно за мен значимия проект? да оставя следа....а не само пари.
      И семейството ти е нужно поради същата причина по принцип. За да оставиш следа
      Минавам на следващият въпрос.
      А защо трябва да оставиш следа?

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Долна инсинуация!

П.П. Само за протокола - кой тоз предател?
        Ми Трак бе!
        Трак те описва такава. И съм склонен да повярвам.
        Ти с пушката, ние залягайки в храстите. Играта е добра и с добър залог.

Коментар

• Мисля, че съм го казвал на майтап и като мое твърдение в една дискусия между тебе, ravnovesie и мене през 2016. Внимавай какво възприемаш подсъзнателно

Това не е първия случай, дори

Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

Никога не съм го знаел това и съм стигнал до същия извод сам

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Значи мечтаеш за прекрасно семейство и значим проект ? А защо е важно за теб семейството ти и това да направиш значим проект?
            със семейството в общи линии съм го постигнал. Като изключим нешата извън семейството)))))

Защо е важно за мен значимия проект? да оставя следа....а не само пари.

Коментар

Алоуу, всите де ти отговаряме, ще вземем да предявим претенции за съавторство ... и поделяне на хонорара след публикуването.

П.П. Добротата е слабост на човешкия характер. Индивидът може да си позволи да бъде въплъщение на мекотата и добротата за близките, т.е . да показва слабост, но извън този малък кръг трябва да е готов да брани ценностите се. Това с доброта трудно се постига.
              Дай Боже....да получа повече мнения от хора които после да предявят претенции за съавторство. Това ще означава че се е получило нещо яко. А всичките 5 хиляди лева от печалбата.....с удоволствие ще ги разделя с който кажете.....)))

За ПП. съгласен съм

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                Може Ивана да го в перефразирала, но разваленият телефон този път работи учудващо добре. Смисълът горе-долу се е запазил...

Being natural is simply a pose, and the most irritating pose I know.”

— Oscar Wilde

Никога не съм го знаел това и съм стигнал до същия извод сам

Коментар

Моят коментар беше шега.

В партньорството не винаги от решаващо значение е сходното мислене. Може да имате различен "ритъм", но взаимно да се допълвате. Това също предпоставка за бушуване на феромоните.
                  Това е повърхностна теза.....широкоразпространена подобно на химията при двама души или представата за БОГ като белобрад страец,

Допълването се случва когато имате подобен начин на мислене ...с цел да установите че това е начина да се развивате и останете заедно. Когато и двамата имате начин на мислене който оценява факта че е необходимо да се допълвате, помагате, подкрепяте и развивате па макар и в коренно различни области....се случва химията.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

За мен е важен и аз знам кой съм аз.
                    Второто и то не ми се връзва нещо. Например много хора мечтаят да карат бентли, ама като гледам не ги карат много . Това значи ли че този който кара бентли и този който мечтае за бентли са еднакви? Иначе ми е интересно да чуя какви са конкретно твоите мечти?
                    не не значи щото тоя който вече кара бентли това не му е мечта

Тоя който мечтае за бентли....може по пътя на тази мечта да реализира някакъв свой потенциал и всъщност като дойде момент да си купи бентли може да прецени че вече му харесва мерцедес. Важното е пътя а не целта.

е има и такива дето ще вземат заем да карат бентли само и само да карат.......и няма да имат други мечти ама ей това определя кой къв е...мечтите им. А като му сменят една гума за 1000 лв...и ще преосмислят мечтата си убеден съм.

За моите го казах в друг пост.

Коментар

Това е изключителено добър и важен въпрос. Благодаря ти.

Аз съм явно голям късметлия защото ми се сбъдват цял живот мечтите.

В момента съм постигнал някаква нирвана в семейството си. Приех недостатъците на жена ми...тя прие моите...и целия ми живот се върти около това да имам свободно време да обръщам внимание на децата си...и да мисля спокойно за новите ми мечти. А семйството е най важното накрая. Кой квото ще да казва по пътя....накрая стига до това.

Сегашните ми мечти...са да направя нещо значимо..защото моя бизнес в момента е доходоносен но не е значим...да реализирам някой от моите проекти по които работя ... с вдъхновение. Затова харча много пари....за тях но не ми се свидят. Иска ми се адски много някой от тях да стане успешен....и не ме интересува дали толкова ще е доходоносен в началото. Не мисля за това да изкарам Х пари...искам да направя нещо стойностно.

Мечтата ми е да седя...да гледам морето..да пиша и като се обърна назад да кажа не пропилях живота си.

В момента това е начина да изляза от стреса....или от моментите на депресия....или някакви загуби...като се обърна назад и видя какво имам...и го оценя. И тутакси ми минава.

Значи мечтаеш за прекрасно семейство и значим проект ? А защо е важно за теб семейството ти и това да направиш значим проект?

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение

Това със слагането на маските си е чиста проба наслагване на защитни брони, с които да скриваме личните си страхове. Някой тук беше казал, че това е , за да не се оставя незащитена личната територия, защото имало опасност разголване на душата и като резултат да се получат депресивни състояния. Но с колкото и слоеве люспи( като лук) да се покриваме само замазваме симптомите, за да се появят с по-голяма сила и още повече слоеве люспи. Но ако се погледне по-навътре и се узнае причината( страховете) и се елиминира, то и нуждата от такива защити отпада от само себе си.
                        И така ако Миа и ТНМ се срещнат на живо и ако се окаже, че Миа разбере, че ТНМ с карабината е сериен убиец, нищо не пречи на Миа да постави още една рамка, различна от първата, защото тя разсъждава, че човек живее тук и сега и ако си промени възгледите, това значи, че не живее в миналото.
                        Това, че самите ние още не сме се опознали на 100% е, че имаме години(на кой- колкото са дадени) да научаваме нови неща и затова в един момент показваме един образ, но в последстващ етап- съвсем друг( за добро или лошо).

ПП Какъв ти е ника в ББО, ако решим да поцакаме, ако ни дадат де?
                        Така е. Маските са вид защита...и вид начин за нападение чисто практически.
                        Относно разголването ...поглеждането навътре....и узнаването на причините за страховете....с цел да се елиминира нуждата от защита.....това е тезата на психотерапевтите. Които в процес протичащ около 3 години...се опитват да те върнат в началото да приемеш това което се е случило и да го превъзмогнеш.
                        Това ми е големия спор с тях.

От една страна моите аргументи са че връщайки човек в миналото и ровейки там...го довеждаш до състояние в което той става по уязвим....и зависим от теб...и това го прави практически неустойчив да се справи с реалността.

Но контрааргумента с който съм съгласен е че има типове хора в определени състояния при които друг начин - няма.

Което като извод за мен е ...че...ако нямаш наистина огромен проблем който да ти пречи реално да живееш...психотерапията трябва да се сведе до състояние в което да отидеш за да споделиш ..да го изговориш и да ти олекне....а не да ровиш в миналото..а да го забравиш...и да продължиш напред по силен като те интересува само действителността.

Допускането...че някога ще се самоопознаеш...води до фалшива загуба на енергия в процес в който ще те отдели от реалността и ще ограничи възможностите ти.
                        Подобно на живеейки с вярата че ще се преродиш....ще ти намери оправдание за това как живееш.

А иначе ей това: " И така ако Миа и ТНМ се срещнат на живо и ако се окаже, че Миа разбере, че ТНМ с карабината е сериен убиец, нищо не пречи на Миа да постави още една рамка, различна от първата, защото тя разсъждава, че човек живее тук и сега и ако си промени възгледите, това значи, че не живее в миналото." е вярно в аспекта...че човек трябва да живее в момента в който живее.....и да сменя възгледите си за кой да е в зависимост от обективните обстоятелства....към даден момент.

Коментар

А една особенно яка тема...е какво е добротата.
                          Алоуу, всите де ти отговаряме, ще вземем да предявим претенции за съавторство ... и поделяне на хонорара след публикуването.

П.П. Добротата е слабост на човешкия характер. Индивидът може да си позволи да бъде въплъщение на мекотата и добротата за близките, т.е . да показва слабост, но извън този малък кръг трябва да е готов да брани ценностите се. Това с доброта трудно се постига.
                          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Това не го разбирам, за мен всеки е истински/и всяка маска е част от личността/, но никой не е оригинален.. И още нещо- задачата на маската не е да показва нещо, а да скрие някоя слабост.
                            Задачата на маската е да показва силните ти страни...и да крие слабите ти страни.

Значи има хора...които слагат маската на лъжата. Това е много различно. Тези хора са лъжци. Лъжеца получава краткосрочни бонуси...срещу дългосрочен провал. Можеш да скриеш слабите си страни...да засилиш силните ти страни....но ако влезеш в зоната на чистата лъжа с цел краткосрочен бонус...ти не може до безкрай да криеш това и в даден момент това води до дългосрочен провал.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                              Добре де, а какви са ти мечтите сега? Ето имаш капитала да правиш каквото си искаш, а мечти?

Това е изключителено добър и важен въпрос. Благодаря ти.

Аз съм явно голям късметлия защото ми се сбъдват цял живот мечтите.

В момента съм постигнал някаква нирвана в семейството си. Приех недостатъците на жена ми...тя прие моите...и целия ми живот се върти около това да имам свободно време да обръщам внимание на децата си...и да мисля спокойно за новите ми мечти. А семйството е най важното накрая. Кой квото ще да казва по пътя....накрая стига до това.

Сегашните ми мечти...са да направя нещо значимо..защото моя бизнес в момента е доходоносен но не е значим...да реализирам някой от моите проекти по които работя ... с вдъхновение. Затова харча много пари....за тях но не ми се свидят. Иска ми се адски много някой от тях да стане успешен....и не ме интересува дали толкова ще е доходоносен в началото. Не мисля за това да изкарам Х пари...искам да направя нещо стойностно.

Мечтата ми е да седя...да гледам морето..да пиша и като се обърна назад да кажа не пропилях живота си.

В момента това е начина да изляза от стреса....или от моментите на депресия....или някакви загуби...като се обърна назад и видя какво имам...и го оценя. И тутакси ми минава.

Коментар

• Може Ивана да го в перефразирала, но разваленият телефон този път работи учудващо добре. Смисълът горе-долу се е запазил...

Being natural is simply a pose, and the most irritating pose I know.”

— Oscar Wilde

Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

А аз реших, че пак е от Ивана..

Коментар

Working...
                                X